April 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Carmen, 2 nov 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Het gaat idd best snel. Kan ook niet wachten tot het zover is .. Laat die kleine Uk maar komen over een paar weekies hoor ..

    Ik ga ff shoppen, laatste spulletjes voor de beebiekamer halen ...

    Grtx
     
  2. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Hoe is het na de verhuizing? alles weer een beetje op z'n plaats? Ik ben hier nog bezig met de laatste dozen uit te pakken ;) was gisteren weer bezig omdat ik die Snoopy kamer klaar wil hebben, maar ik heb last van harde buiken als ik te veel doe. Wat een muts denk ik dan ook, jemig zeg ik ben zo anders... :rolleyes: 'vroeger' draaide ik mijn hand er niet voor om en had ik die kamer in een weekeind ingeruimd nu ben ik er al DAAAGEN mee bezig :( zucht .... hoort er allemaal bij he ;)

    Het bevallings bad is nog niet binnen, ben ook zeer benieuwd wanneer die binnen komt, ik heb meteen betaald op de dag dat ik de rekening binnen kreeg per mail. En ik heb betaald via internet dus ze hebben het allang binnen lijkt me. Maar goed ik heb weinig gedult ;) Als het bad binnen is moet het binnen 48 uur getest worden met water er in en zo. Lijkt me geen verkeerd idee want dan weet je zeker dat het goed is. Zie er wel naar uit want met mijn buik in het water liggen is ook wel erg lekker.

    Ik doe ook aan zwangerschaps zwemmen al ben ik afgelopen keer niet geweest. Ik ga morgen weer. En dus vanavond gym.

    We zijn echt de dagen aan het aftellen hoor wanneer de baby geboren gaat worden. Lijkt me zo mooi! hoop ook echt niet dat ik overtijd ga lopen, daar ben ik vast veel te ongeduldig voor hahaha :) maar goed je hebt het niet voor het zeggen he ;)
     
  3. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Ik ben benieuwd wat voor kinderen we gaan krijgen, ik heb het even opgezocht;

    Sterrenbeeld van een Ram-kind
    20 maart - 20 april

    De ram is het eerste teken uit de dierenriem, gesymboliseerd door een ram. De ram is een mannelijk en dominant vuurteken
    Als heersplaneet heeft de ram Mars als daggesternte, en Pluto als nachtgesternte.

    Geluksdag: dinsdag
    Geluksgetal: twee
    Gelukskleur: rood
    Sieraad: diamanten

    Veiligheid zoekt uw Ram-kind in actie en als het zich onveilig voelt zal het gemakkelijk impulsief of emotioneel reageren. uw Ram-kind houdt ervan voor iets op te komen, iets te verdedigen, in feite is het een strijder voor de goede zaak. het heeft idealistische en romantische opvattingen over de mensen om hem/haar heen; het gaat desnoods voor ze door het vuur.

    Uw Ram-kind verdraagt geen druk, want het wil onafhankelijk zijn. Als je dus druk op hem/haar uitoefent, heb je gemakkelijk een conflict met hem/haar. Is het nu ook zo onafhankelijk? Nee, in de diepte zit een verborgen gebrek aan zelfvertrouwen, waar je je als ouder gemakkelijk op verkijkt. De behoefte om een rol te spelen is bij het Ram-kind sterk ontwikkeld en het voelt zich veilig als het als het ware vindt dat het een bijzondere missie te vervullen heeft, waaraan het zijn/haar hele recht van bestaan kan ontlenen. Overigens zul je dit niet zo snel merken.

    Het is goed mogelijk dat uw Ram-kind in zijn/haar normale doen een rustig kind is, maar dat het plotseling heel fel tekeer kan gaan. Dan is zijn/haar gevoel geraakt. Als hij/zij wat ouder is kan dat b.v. zijn wanneer het onrecht waarneemt en als het nog klein is, wanneer het niet onmiddellijk zijn/haar zin krijgt, wanneer het niet snel genoeg gevoed wordt b.v. Je zou bijna bang worden van de enorme emotionele kracht die dan naar buiten komt! Later ontwikkelt uw Ram-kind uit dit reservoir van emotionele explosiviteit een opvallende moed om te strijden waarvoor het staat. Deze moed komt overigens alleen tevoorschijn als het emotioneel geraakt wordt.





    Stier
    20 april - 21 mei
    De stier is het tweede teken in de dierenriem, gesymboliseerd door een stier. De stier is een stabiel en vrouwelijk aardeteken.
    Als heersplaneet heeft de stier Venus als daggesternte en Pholus als nachtgesternte.

    Geluksgetal: zes
    Gelukskleur: zonnegeel, rood, lichtblauw en zachtgroen
    Sieraad: parels, koraal en saffier.

    Veiligheid is voor Uw Stier-kind dat waar het aan gewend is, het doet er niet toe of het weet dat het niet klopt. Het houdt heel zijn/haar leven met klem vast aan de gewoontes die het in zijn/haar vroegste jeugd heeft geleerd. Daardoor is het van groot belang voor de ouders dat het erg goed letten op wat de levensgewoonten in het gezin zijn. Uw Stier-kind houdt namelijk ook vast aan de gewoontes die niet in zijn/haar welbegrepen eigenbelang zijn.

    Uw Stier-kind heeft een heel stabiele omgeving nodig waar het zich langzaam kan aanpassen aan de toestand die er is. Als het zo een omgeving heeft, kan het heel effectief worden. Het is dan in staat iedere verandering tot een goed einde te brengen; ook kan het dan iedere crisis aan, gewoon door te blijven wie het is.

    Uw Stier-kind is in staat iets tot het einde door te voeren. Een probleem kan zijn dat het niet ziet wanneer iets ten einde is. Een ander probleem is dat het hem/haar veel moeite kost voor het aan iets nieuws begint. Zijn/haar weerstandsvermogen is echter zoals gezegd groot. Dat betekent echter ook dat het vasthoudt als het problemen krijgt, dus ook in de problemen blijft het dan tot het uiterste zitten.

    Kortom: het is van belang om Uw Stier-kind te leren dingen niet alleen door te zetten, maar het ook af te ronden en dan iets nieuws te beginnen.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     
  4. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Een vriendin van mij heeft een Ram meisje en ze zei tegen me dat ik mn handen er vol aan krijg als die kleine van ons ook een Ram is.
    Dus meiden .. succes .. hihi ..

    De dozen zijn hier nog niet uitgepakt, ik heb er geen puf voor .. Ik ben alleen maar met die kleine bezig, de kamer moet af .. haha .. vandaag weer ff heerlijk geshopt. Een aankleedkussen, lakensetje, voedingskussen, rietenmandjes en een speciaal dekbedje voor babys. Het gaat nu vorm krijgen. Ga alleen twijfelen aan de kleur op de muur. Mn hubbie ging er al sip van kijken .. Ik wil nl dat hij hem oververft .. haha .. erg he die hormonen.
     
  5. joella

    joella Actief lid

    20 okt 2005
    181
    0
    0
    Hoi meiden

    Zo ben ff een tijdje niet geweest omdat ik het aardig druk heb maar ik heb nu weer ff tijd :)
    Nou nog eventjes voor ons allemaal he! Ik vind het al genoeg gewest zo ik krijg steeds meer last mijn eerste zwangerschap was toch veel makelijker.
    Ik heb vandaag wel een slijmprop verloren was helemaal wit en ook echt heel veel maar er zat geen bloed bij.
    Ik ben zo benieuwd of ik er eerder vanaf ben ik hoop het zo :) ;)
    En hoe gaat het met jullie allemaal hebben jullie er ook zo een genoeg van?

    groetjes joella
     
  6. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Heej Joella .. welkom terug ..
    Ben je nou al je slijmprop verloren? Das wel iets vroeg volgens mij. Als je die verliest, zie je dat dan gelijk?
    Ik ben het ook wel een beetje zat hoor Joella, maar die kleine mag van mij nog wel minimaal een week of 2 blijven zitten. Al gaat dat slechte slapen we echt wel opbreken. Ook onze laadjes loodjes zijn aangebroken .. spannend allemaal. Ben benieuwd wie van ons het eerste haar kleine Uk in haar armen mag houden ... ik kan iig niet wachten.
     
  7. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Waar is Evy trouwens?
    De laatste keer dat ze gepost had dacht ze dat ze vruchtwater aan het verliezen was! Er zou toch niets mis zijn??
     
  8. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Nou, inderdaad, nu je het zegt... Hoop dat we snel wat van Evy horen.

    Ik ben het verder eigenlijk nog niet zat. Natuurlijk neem ik de bijbehorende kwaaltjes niet altijd voor lief, maar wanneer de kleine schopt en ik echt contact met haar/hem heb, geniet ik zo! Ik denk dat ik dat dan ook wel ga missen.

    Natuurlijk kijk ik uit naar de tijd dat de kleine eindelijk bij ons is. Wat dat betreft duren 40 weken wel lang. Maar ja... Deze laatste 5 weken (plus of min ) ga ik nog maar proberen te genieten!
     
  9. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Ja zo denk ik er ook over. Als ik Ukkie zo voel dan vind ik het echt heerlijk. Kindje is ook erg druk, gaat zo'n beetje de hele dag door, en anderen kunnen het ook heel duidelijk zien ;)
    Maar net wat je zegt die nachten zijn erg verschrikkelijk :x Maar goed dat ik nu ook verlof heb anders trek ik het echt niet.
    Voor de rest voel ik me goed, heb veel minder last van mijn bekken nu ik meer rust heb. En ik ben gewoon lekker overdag bezig in het huis. De laatste dingen nog uitpakken en netjes maken voor dat de baby zich meld. Ik hoop wel dat het vroeger komt, want om zo uit te kijken naar de 22e lijkt me helemaal niets.... ben ik veeeeeeeeel te ongeduldig voor nu ;)
     
  10. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Heerlijk dat gerommel van die kleine in mn buik.
    Ik ga dat ook zeker missen.
    Als ik snachts wakker wordt van de pijn in mn lijf ben ik het toch wel zat soms hoor.
    Gaan jullie trouwens fles of borstvoeding geven?
     
  11. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Daar hoef ik niet eens over na te denken; borstvoeding NATUURLIJK ;)
    zou niet weten waarom niet! :D
     
  12. Shade

    Shade Actief lid

    1 sep 2005
    286
    0
    0
    Weert
    Nou ik ben die pijn al wel zat ik kan niet meer fietsen of lopen of ik verga van de pijn.
    Ben blij dat ik morgen weer naar de gyn moet zal es vragen wat dat nou is.

    Ik wil graag borstvoeding geven maar heb medecijnen voor mijn maag en mag daarmee geen borstvoeding geven dus ga ik maar met flessen aan de sjouw.

    groetjes Ellen
     
  13. Chantalletje

    Chantalletje Actief lid

    26 nov 2005
    250
    0
    0
    music manager
    Wijnaldum
    hey was ik weer ff alles goed met de dames?? Verhuizing achter de rug lees ikwel was wel zwaar zeker.. en hoe zit dat met dat pendelen??

    Maar met mij gaat het al weer wat beter met jullie ook allemaal goed?
     
  14. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Ik geef ook flesvoeding. Door die cyste moet ik namelijk medicijnen gebruiken, na de bevalling.

    Hoe is het verder met jullie, Chantal en Ellen?
     
  15. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Goh, dat verhaal van onder het forum "miskraam... (haar kindje is dood geboren, met 34 weken zwangerschap) wat vreselijk om te lezen zeg. Krijg er kippenvel van en vreselijke enge gedachten. Zo iets zou je toch niet kunnen overleven.... Moeilijk (nu wij allemaal ongeveer evenver zwanger zijn)
     
  16. mouschy

    mouschy Fanatiek lid

    30 aug 2005
    3.709
    0
    0
    kraamverzorgster, nu ben ik gastouder.
    Noord Holland
    Ik heb het (nog) niet gelezen, kom daar eigenlijk nooit, want daar word je idd niet vrolijk van :(
    Moet er ook niet aan denken....... mijn vriendin is bevallen met 30 wk zw. en dat kindje is ook helemaal goed gekomen! Hij is van Nov. 2005.

    Ja dat je fles voeding moet gaan geven omdat je medicijnen nodig hebt lijkt me logish. Al is het wel jammer lijkt mij.
     
  17. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
    Inderdaad best jammer. Maar ja... Zolang mijn kleintje het maar goed maakt!

    Ik lees eigenlijk ook nooit op dat topic over miskramen omdat het me zo somber stemt. met name zulke verhalen....

    Wat super dat de kleine van je vriendin het zo goed heeft gedaan! Dat zijn verhalen die we graag graag willen horen!
     
  18. Carmen

    Carmen Fanatiek lid

    2 nov 2005
    1.065
    0
    0
    Peuterjuf
    Haarlem
  19. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik kan me best voorstellen dat jullie die topics niet (meer) willen lezen omdat je daar zelf ongerust van wordt. Ik vind het eerlijk gezegd alleen niet zo netjes dat je dat hier zo opschrijft en aangeeft dat je dat niet aan zou kunnen en hoopt dat het jullie niet overkomt. Kan naar mijn idee heel kwetsend over komen voor degene(n) die het betreft.


    Pim
     
  20. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Wij mogen toch schirjven dat we er nu we zelf 35 weken zwanger heel verdrietig van worden als we dat soort dingen lezen.

    Logisch dat je flesvoeding moet geven Carmen, wel jammer. Of had je anders ook fles gegeven.
     

Deel Deze Pagina