"Zwanger van de 2e" wordt "Bevallen van de 2e" !

Discussie in 'De mama's' gestart door NikkiF, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @ lilly, wouwwwwww ontzettend gefeliciteerd :D
     
  2. Marieke81

    Marieke81 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.299
    0
    0
    operatieassistente
    Hoofddorp
    Lilly: ontzettend gefeliciteerd, je hebt het verdiend. Verder sluit ik me aan bij Kaatjesmam, wat betreft je gevoel. Meis, als ik iets voor je kan doen, ik ben zo bij je. Al wil je gewoon even naar de kinderboedrderij of zoiets.....

    Funny: wat een heerlijk vrolijk kereltje. Was het bij jou ook pnd???
    Niet echt fijn dat gezeur met ml. Hoop dat het snel weer rustig is.

    Nikki: oa die van jullie is ook zo lekker aan het praten, hihi. Misschien moeten Koen en Sophie maar eens een goed gesprek hebben. Ze zitten vast op dezelfde golflengte:D

    Zomaar: where are you??? alles goed bij jou en je kids??? Weet je al of het dat weekend gaat worden???

    Vandaag mijn laatste dag gehad bij Mamakits. Heb een test moeten doen en daar kwam toch echt wel uit dat het toch een PND is. Volgens haar is het goed te verklaren na alles wat er is gebeurd. We hebben afgesproken om niet met de medicijnen te beginnen, alleeen als het echt nodig is. Ik zit nu zo in een stijgende lijn, dat ik daar zeker verder mee wil. Mocht het fout gaan kan de anti-dep altijd nog.
    Verder vandaag gewerkt. Ben weer helemaal kapot. Hebben jullie dat ook als je gewerkt heb of aan het einde van de dag met twee kids???
     
  3. zomaar

    zomaar Fanatiek lid

    29 sep 2006
    2.769
    0
    0
    Brabant
    Hoi,

    sorry heb een beetje een drukke week, dus alle tijd voor mezelf besteed ik het liefst met HELEMAAL niets doen ;)

    Marieke: Pffffffffffffffffffffffffffff wat een verhaal zeg, wist echt wel dat je het heel moeilijk had, maar zo :(:( Wel fijn dat je nu weet wat het is PND is niet niks en het verklaard een hoop! Hoop dat je de stijgende lijn vast kunt houden en als er iets is, dan weet je me te vinden hé!!! Jij hebt een heel mooi karakter dat merk ik aan alles, ik hoop dat er voor jou een tijd aan breekt met genieten en genieten en genieten en oh ja nog een beetje genieten, je hebt het verdient!

    Lilly: Wat nou als JIJ je leven weer op kan pakken, kan genieten van alle kleine dingen en de dagelijkse rust... Wat nou als jij over een tijdje heerlijk in je vel zit met alles wat je hartje je kan wensen...
    Ik kon me dit een hele tijd geleden ook helemaal niet voorstellen maar niets is minder waar! Jij, ik, wij... komen er wel :D Jij bent een sterke vrouw en HET GAAT JE LUKKEN! En als ik iets kan doen houd ik me warm aanbevolen!
    Kijk stapje 1 al in de pocket: GEFELICITEERD super fijn dat je geslaagd bent!

    Funny: Hé meid bij jou gaat het ook niet super lekker de laatste tijd, veel stress en spanningen doet een mens nooit goed! Hoop dat de zaak snel opbloeit en dat er wat rust komt, en wie weet zoveel geld dat je met gemak allemaal personeel in dienst kunt nemen ;) "kleine"man bijna jarig!!!!!

    Nikki: Fijn dat je dan toch een ander huisje hebt, zoiets kan best aan je knagen zeker met de zomer in aantocht, nu kun je lekker genieten van huis EN tuin!

    Het weekend kan best doorgaan, alleen kan Cimu (Cindy) niet en dat zou ik wel erg jammer vinden als zij er niet bij kan zijn, Lilly heeft nog niets laten weten maar die komt gewoon ( je moet :p) en kaatjesmam komt maar een maand eerder naar NL ;) van andere nog niets vernomen dus denk ik ook geen interesse? Anders hoor ik het graag hoor..

    Funny, Jo, Cimu, Marieke hebben al gereageerd maar wat te doen met Cimu ;) haaaaat het als iemand er niet bij kan zijn die wel graag wil!

    Hier is Levi's eerste tandje doorgekomen, oh oh oh wat heeft hij er last van, Noah heeft dat nooit zo erg gehad maar met Levi zijn de nachten nu erg slecht. Hopen dat hij er snel wat minder last van heeft het arme schaapje! (een kies Marieke :$ grappig hoor!)
     
  4. Funny

    Funny Bekend lid

    1 jan 2008
    630
    0
    0
    Oostzaan
    Zomaar, misschien een idee om een maand later af te spreken? Vind het ook wel gezellig als Cimu erbij is (en kan meteen Kaatjesmam herintreden in NL, :))! Weekend van 25 juni ben ik er niet maar verder volgens mij wel!

    Pff.. zit weer alleen op de bank en ben net telefonisch afgebekt door onze bedrijfsleider! Kan hem niet ontslaan maar heb menno wel duidelijk laten weten dat ik dit niet pik en dat hij hier ook wat aan moet doen ander kan ik heel gemeen worden. Zo respectloos... zit hier met tranen op de bank. Stop gvd al m'n tijd en energie (als de kindjes slapen) in dat K*T bedrijf en krijg nog een grote mond toe... sorry voor m'n gevloek.
    Het is me echt even teveel allemaal..

    Marieke, weet niet of het pdd was maar heb zo vaak op het punt gestaan om met iemand te praten. Wist alleen niet met wie. je voelt je snel een 'aansteller' en denkt dat het wel overgaat maar nog steeds heb ik van die dagen dat ik alleen maar denk "gelukkig heb ik m'n kindjes nog".
     
  5. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    #585 Jo79, 31 mrt 2010
    Laatst bewerkt: 31 mrt 2010
    @Lilly, super GEFELICITEERD hoor!
    @Marieke, een kies, dat is wel bijzonder volgens mij om als eerste door te komen. Hier zie ik al 3 weken lang 2 kleine streepjes van zijn ondertanden, ze worden steeds beter zichtbaar, maar zijn nog steeds niet door.
    Toch een pnd, maar gelijk heb je, je kunt altijd nog medicijnen nemen als het echt nodig is.
    Af en toe ben ik ook zo brak, ik werk meestal 's avonds, maar ook op dagen dat ik niet werk ben ik soms echt gesloopt. Vanmorgen begon ik ook met een paracetamol, want ik had knallende koppijn, gewoon van vermoeidheid. Rennen, vliegen, draven en uiteindelijk ziet het huis er nog uit alsof ik de hele dag niets heb uitgevoerd.
    @Veertje, wat hebben ze tot nu toe dan aan zindelijkheidstraining gedaan? Als hij het zo lang op kan houden, dan zal het lichamelijk vast wel goed zitten, misschien geestelijk nog niet wat de zindelijkheid betreft.
    @Funny, wat vervelend dat het door die drukte allemaal zo loopt, sterkte!
    Wow, wat is Finn alweer groot, echt een hele vent!
    @Zomaar, misschien een weekend later of twee weekenden? Hopelijk krijg je nog wat nachtrust, heb je Dentinox om er op te smeren?

    Hier twee zieke kindjes met koorts, snot en hoestaanvallen. Met Robin valt vandaag geen land mee te bezeilen, alles is een aanleiding voor haar om in huilen uit te barsten, ze is gewoon niet lekker en heel moe. Vanmiddag heeft ze uren geslapen.

    Nog een fotootje vandaag van de kleintjes samen. Ze hadden een speelgoedkoe gekregen van SM, maar Robin wou hem liever voor haar alleen en sleepte hem snel het tentje in.
     
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    En nog eentje, alsof hij heel stoer aan de bar hangt met zijn 'drankje' :)!
     
  7. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    @ Lilly, piekeren is mij ook bekend hoor, vreselijk. Maar ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen met jou ! Je hebt al zo veel doorstaan, dit lukt je ook !
    Gefeliciteerd met het slagen ! Zie je nou wel ! :)

    @ Marieke, ik denk zeker dat ze op dezelfde golflengte zouden zitten ! ;)
    Goed dat je het hebt afgerond en nu ook een oorzaak weet voor je gevoelens. Fijn dat je geen medicijnen hoeft. Ik ben ook moe na een dag werken, maar het gaat steeds beter. Ik moet mijn ritme nog een beetje vinden en door het kolven zijn mijn werkdagen extra intensief, maar het is de moeite waard !

    @ Zomaar, ja ik ben heel blij dat we toch voor dit huis hebben gekozen. Als je steeds onzeker bent is dat ook niet goed. Gelukkig is dit huis prima en een goede vriendin van mij woont om de hoek !

    @ Jo, leuke tent ! Leuke foto's !

    Ik moet gaan, Sophie huilt ! Morgen ben ik jarig ! 32 !

    xxx
    Nikki F
     
  8. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @Nikki: GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!!

    Sorry, verder nog geen tijd om te reageren... druk dagje vandaag... Hopelijk heb ik wel nog even tijd voor jullie straks.
    We beginnen met paaseieren zoeken op de psz; maar eerst moet Jacinto naar de oppas.
    Daarna Jacinto ophalen & nog even spelen met Thiago bij zijn vriendinnetje. En vanavond wil ik ook nog even gaan shoppen... Dus daar moet ik alles op plannen. Dus misschien heb ik vanmiddag even tijd als de mannetjes op bed liggen.
     
  9. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    #589 Jo79, 1 apr 2010
    Laatst bewerkt: 1 apr 2010
    Robin ziek gemeld op de psz. ML moet weer overwerken, dus ik zit hier al met 2 zieke kinderen en een loopse hond. Moet er dus sowieso al 2 x uit met de hele karavaan en anders had ik er zelfs 4 x op uit moeten gaan. Bovendien is ze zo moe.
    Nu bedenk ik me dat de supermarkt morgen wel gesloten zal zijn en ik dus bijna niets in huis heb :x, dus ik zal zo alsnog boodschappen mogen doen. Nou ja, denk dat ik maar even naar een supermarkt in een overdekt winkelcentrum ga, want het sneeuwt hier.
    Gelukkig wel een goede nacht gehad.
    @Cimu, fijne dag vandaag!
    @Nikki, dank je, dat tentje krijg je momenteel gratis bij Lief. Ze vinden het echt heel leuk om in te spelen.
     
  10. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @jo, ik heb geen idee wat ze er aan gedaan hebben, hij heeft iig 1 keer nu op de wc geplast en dat was volgens zijn ouders de alle eerste keer..
    Wat een ontzettend leuke foto's..
     
  11. Funny

    Funny Bekend lid

    1 jan 2008
    630
    0
    0
    Oostzaan
    Jo79, wat een leuke foto's! Wat heeft hij een leuk shirtje aan!!!

    Nikkie, gefeliciteerd met je verjeaardag!

    Lilly, schaam me diep... was gisteren zo druk met mezelf bezig dat ik je niet eens gefeliciteerd heb! Zie je wel???!!! Je kunt het!

    Veertje, hopelijk blijft het niet bij 1 keer! Wat ben jij een goede zus/tante!
     
  12. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @funny, thnx, geeft me weer kracht om hier mee door te gaan :D want het is best zwaar maar de kids van mijn zusje hebben het zo zwaar, vooral die oudste..
    Ik heb nog 2 zussen en die hebben het steeds over het splitsen van de kids maar dat kan ik echt niet, dan gaan ze uit elkaar en moeten ze weer helemaal opnieuw wennen.
    Ze hadden het al zo moeilijk om hier te wennen, ik kan ze dat echt niet nog een keer aan doen..

    Mijn zwager komt het weekend hun eigen bedjes brengen zodat ik een beetje een eigen kamer voor ze kan gaan maken want het ziet er niet zo uit dat ze snel hier weggaan..
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.594
    3.483
    113
    @Nikki, oh, ik dacht dat die reactie van vandaag was, maar gisteren, dus je bent vandaag jarig, gefeliciteerd! Mijn oom ook, wel een bijzondere datum op jarig te zijn :)!
     
  14. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    jo79: geweldige foto's. En een leuk tentje.

    Nikki gefelciteerd met je verjaardag.

    Lilly hoe is het met jou? NOg te doen thuis?

    veertje: Petje af voor jou, dat je zo goed voor d ekids van je zus zorgt.
     
  15. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    @veertje, HULDE!!!
    (ik ben als kind in pleeggezinnen beland omdat mijn ouders niet voor me konden zorgen en je weet niet half hoe ik ernaar had verlangd dat ik een tante had die me met liefde zou opnemen, ipv dat je je overal tot last voelt....Denk daar maar aan als het je te veel word. Ze zullen het misschien niet kunnen zeggen maar dit betekent heel veel voor die kinderen!)


    @nikki, gefeliciteerd!!!! (ik word zondag 32).

    @funny, schaam je niet, we mogen allemaal wel eens aan onszelf denken! Ik word wel gek van een vriendin die wéét hoe zwaar ik het momenteel heb en dus constant loopt te zeuren over dat examen (zij moet ook) terwijl ik haar dus al 4 weken geleden alle opdrachten heb doorgegeven etc. Maar ze heeft er gewoon NIKS aan gedaan en nu ze dus nog maar een week de tijd heeft zeurt ze de oren van mijn kop erover......pfffffff

    @zomaar, ik ben ff vergeten welke datum je had voorgesteld maar ik denk dat ik wel kan.......In juni kan ik ook behalve zondag de 26 (of 27e??) want dan ga ik met Ruben naar het studio 100 zomerfeeest!!!

    JOB, ben zo trots op hem, hij rapleyd inmiddels zo een halve courgette naar binnen:D Hij is nu met een peer bezig...

    @jo, hier is de supermarkt morgen gewoon open dus ik zou ff informeren anders sjees je misschien wel voor niks;)

    @all, jullie aanmoedigingen en troost en riemen onder het gebroken hart doen me echt goed. Gisteren was een slechte dag, kwam weinig uit mijn handen en eigenlijk kon ik alleen maar janken de hele dag. Vandaag heb ik de oppaskids en dat is eigenlijk mijn redding. Voor hun breng ik structuur in de dag en voor ik het weet loop ik buiten te voetballen en gek te doen en voel ik me een stuk beter!

    Ik twijfel nu wel vreselijk over wel of geen baan.....
    Ik wilde dus een baan voor 3 dagen zoeken maar nu lijkt het me weer zo veel verandering voor de kids......en opeens een werkende mama, een kdv, een scheiding, een verhuizing.....:$
    Daarnaast zal ik niet zo gek verdienen en is het waarschijnlijk dus gewoon aantrekkelijker om in de bijstand te zitten. Dan zou ik misschien wel een paar jaar vrijstelling kunnen krijgen van de sollicitatieplicht en aangezien de kids naar de vrije school gaan is daar altijd wel voldoende te doen (veel ouderparticipatie) waardoor ik niet geisoleerd hoef te raken.

    Het enige is dat ik nu dus zelfstandige ben en ik niet weet hoe en of ik in aanmerking kan komen voor bijstand. En als ik het gastouderbureau bel en zeg dat ik weer 'gewoon' gastouder wil worden, dus geen zelfstandige meer dan zullen ze ook willen weten waarom dan niet.....Maar dat is eigenlijk de enige optie die ik zie..
    DAt ik me laat uitschrijven bij de kvk en tot de verhuizing als gewoon gastouder doorwerk en dan bijstand aanvraag omdat al mijn vraagouders er mee stoppen en ik het emotioneel niet meer aankan of zo.......

    Hoop dat jullie het niet erg vinden dat ik mijn piekerij hier even post, misschien heeft iemand een helder licht?
    Tis zowiezo wel fijn om het even hier te parkeren.........
     
  16. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @Lilly: Je hebt gewoon recht op bijstand ook al ben je zelfstandige, bijstand is nl iets waar iedere Nederlander recht op heeft (uitkeringen voor werkeloosheid etc daar kom je niet voor in aanmerking als zelfstandige daar moet je jezelf voor verzekeren). Je hebt als alleenstaande moeder uiteraard recht op meer bijstand. Je kunt bij de sociale dienst informeren, want als je een inkomen hebt van uit het oppassen zul je een aanvullende bijstand krijgen, omdat je al voor een deel een inkomen hebt heb je ook geen sollicitatieplicht. Wel zal de sociale dienst met je mee gaan denken, om te zorgen dat je de bijstand niet meer nodig hebt. De sociale dienst van je gemeente kan je alle info geven die je nodig hebt. Ik zie overigens niet waarom een GOB verbaasd zou zijn waarom je niet meer als zelfstandige wilt werken, je leefsituatie gaat veranderen en dan veranderen over het algemeen ook andere dingen. Vergeet ook niet dat je recht hebt op kinder- en evt. partner-alimentatie. Ik weet dat het voor mij bleek )na de berekening van de sociale dienst) als ik 100 euro meer zou verdienen dat ik dan uit de bijstand kon blijven, wat weer een hoop rompslomp scheelde wat betreft extra inkomen door overwerk etcetera.

    Nou ik ben erg druk op mijn werk ik kom zeker nog even alles terug lezen en dan reageren.
     
  17. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    Lilly: ik denk dat je ook gewoon recht op bijstand hebt hoor. Iedereen in Nederland heeft recht op het minimum, dus jij ook!
     
  18. misstiana

    misstiana Fanatiek lid

    13 mrt 2008
    1.565
    0
    0
    hier moet ik het effe kwijt. Mijn zoontje was gisteren dus 35,6 en vanochtend 37 graden, maar met muts, twee dekens en een kruik en een winterslaapzak met lange mouw en een pyama. De 35,6 was spelen in d ebox met kleding aan.

    Is dit nog normaal voor een kind van 5 maanden? Wie herkent dit?

    Huisarts maakt zich geen zorgen.
     
  19. veertje

    veertje Fanatiek lid

    @gepke, das wel heel erg koud,ik zou toch wel even de huisarts bellen..

    Ik ben zo trots mijn neefje heeft vanmorgen 1 keer in zijn broek gepoept maar voor de rest van de dag heeft hij netjes op de wc geplast :D
    HIj doet het zo goed en is ook zo trots op zichzelf..
     
  20. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    @justfem, bedankt voor je reactie......Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat ik nu zou willen stoppen als zelfstandige en dan tot de verhuizing werken als 'gewone' gastouder. Waarschijnlijk raak ik bij een verhuizing al mijn huidige kindjes kwijt omdat hier in de buurt nauwelijks huurwoningen zijn.
    Ik kom dus naar alle waarschijnlijkheid in een compleet andere buurt te wonen terwijl de vraagouders nu allemaal op max 5 minuten afstand van mij wonen.

    Ik zou dan eigenlijk helemaal de bijstand in willen en dus helemaal willen stoppen als gastouder. Want hoe leuk ik het ook vind, ik zou het niet willen doen zonder man die 's avonds thuis komt en helpt opruimen etc.

    De reden dat ik nu nog niet wil vertellen aan het gastouderbureau dat ik niet meer als zelfstandige wil is dat ik dan dus al moet vertellen dat ik ga scheiden en dat wil ik nog niet. Want stel ik woon hier nog 6 maanden of zo..... Dan heb ik dikke kans dat de vraagouders hun kinderen al gaan weghalen of zo......of ze denken dat ik het niet meer aan kan terwijl mijn werk nu juist zo belangrijk is en ik me juist op die dagen goed voel doordat ik constant bezig ben.

    Dus ik zat dus te denken om bijstand dan aant e vragen omdat al mijn vraagouders dus bij mij stoppen = geen inkomen.
    En daarna hoop ik dan dus vrijstelling te hebben zodat ik me even helemaal op de kinderen kan richten. DAn zou ik als ze eenmaal naar school gaan wel een omscholingstraject of zo inwillen. Ik weet dus dat ze hier SPW3 kinderopvang aanbieden en dat zou ik erg leuk vinden. Kijk natuurlijk is de bijstand niet mijn DOEL in het leven maar ik heb het gevoel dat ik anders A te veel hooi op mijn vork neem. B - mijn kinderen belast met te veel veranderingen, C- mezelf in de vingers snijd........
     

Deel Deze Pagina