zo jaloers

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door kirst78, 4 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Ik heb 2 ontzettend lieve meiden van 2,5 (Jasmijn) en 10 maanden (Madelief). De eerste maanden verliepen goed en was er geen vuiltje aan de lucht. Alles wat ik deed met Madelief deed Jasmijn na met haar pop. Het was zo schattig om te zien. Maar sinds Madelief begin januari tijgert is de liefde behoorlijk bekoeld tussen die 2.
    Jasmijn is zo jaloers :(. Het gaat dan vooral om "haar" speelgoed waar Madelief niet aan mag komen. En dat is in haar ogen alles.... Ze roept al "NEE" als Madelief er naar kijkt. En o wee als ze eraan komt dan is het piepen en krijgt Madelief een duw of slaag. Echt vreselijk om te zien. Jasmijn staat dus met regelmaat op de gang en ben ik steeds bezig met politieagentje te spelen. Ik moet echt niet de hele dag thuis zijn, want dan ben ik op aan het eind van de dag. Heeft iemand tips hoe ik met dit gedrag om kan gaan, want het begint nu echt niet leuk meer te worden. En zeg me aub dat het echt over gaat, want dat zie ik nu nog niet gebeuren :(.
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Misschien een idee om met Jasmijn wat speelgoed uit te zoeken waar Madelief echt niet aan mag komen? En aan de rest dan wel. Zo leert ze dat ze wat dingen voor haarzelf heeft en alles niet ook automatisch ook van haar zusje is, maar dat ze ook moet delen. En zo leert Madelief dat ze niet overal zomaar aan mag komen (al is ze daar nu wat jong voor, maar goed, je leert haar waarschijnlijk ook al wel dat ze sowieso niet overal aan mag komen).

    Ben erg benieuwd of wij hier dit probleem ook gaan krijgen! Al denk ik dat het mee gaat vallen, er komen hier wel vaker kinderen spelen en Eva weet dat ze dan moet delen, maar er zijn ook dingen die van haar zijn en waar niemand aan mag komen (haar 2 knuffels).
     
  3. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    duidelijk 2,5 overigens :)

    hier geen oplossing helaas... maar anne doet precies hetzelfde
    en die heeft niet eens ene klein zusje :)

    zelfs de kat mag niet naar dr speelgoed kijken.. laat staan er mee spelen..
     
  4. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Hier hetzelfde verhaal alleen is de oudste 3,5 en geen 2,5.
    Ik heb hem geleerd zijn zusje dan iets anders aan te bieden om mee te spelen en dat is best een tijd goed gegaan. Nu hij wat ouder is en mijn dochter ook vind ik dat hij maar moet leren af en toe op zijn beurt te wachten.
    Hij pakt óók haar speelgoed af dus dan pakt zij ook zijn speelgoed.

    Nu is ze op een leeftijd dat als hij haar iets afpakt, ze het gelijk terugpakt.:$

    oh ja.. ik heb ook "speciaal" speelgoed voor hem. Speelgoed wat alleen de kast uitkomt als zijn zusje ligt te slapen. Soms vraagt hij ernaar, soms bied ik het aan, maar dat maakt het wel zijn "eigen" ding waar zijn zusje geen weet van heeft én niet mee mag spelen.
     
  5. Lara11

    Lara11 Niet meer actief

    Gaat over! Gaat over!
     
  6. wendy77

    wendy77 Actief lid

    3 feb 2007
    247
    0
    0
    hellevoetsluis
    Jep, echt 2,5 !!! Laura heeft ook geen zusje of broertje, maar als een vriendinnetje komt spelen is het precies hetzelfde. Huilen, slaan, pesten. Het hoort bij de leeftijd!!
     
  7. Gina82

    Gina82 Fanatiek lid

    3 aug 2007
    2.899
    1
    0
    Administratief medewerker
    Nederland
    hahahaha, zoals jij het uitlegt is precies wat mijn moeder zie. Alles ging goed tot je zusje over de grond ging en overal bij kon. Het gaat over!!!!!
    Hier denk ik ook dat we dat gaan krijgen. En ik geloof ook niet dat het niet gebeurd als er ook andere kindjes over de vloer komen want dat is anders! denk dat je er met broertjes en zusjes niet onderuit komt. ze moeten ineens delen, dat moesten ze met papa en mama al en daarna ook nog eens het speelgoed.. komt goed!!!
     
  8. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Pffff hier nog 1 die aan het einde van de dag gaar is. Het valt op zich nog mee qua speelgoed, maar je bent de hele dag aan het rennen, eten geven, luiers verschonen en politieagentje spelen.
     
  9. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    ik weet uit ervaring dat het niet overgaat. het jaloerse gedrag misschien op den duur wel (maar soms ook niet) wel maar het gehakketak waardoor jij politieagentje moet spelen dat wordt veel lastiger. ik zie het bij heel veel gezinnen en ik heb het zelf ook nog vrijwel dagelijks tussen mijn 2 pubers.( die elkaars tegenpolen qua karakter zijn) ik vind het ook jammer dat er maar zo weinig mensen naar mijn goedbedoelde raad luister want 2 tot 3 jaar tussen 2 kinderen laten zitten is over het algemeen niet zo slimme zet. dan zit je meestal middenin de peuterpuberteit en dan zijn kleintjes tochal niet op hun charmanst en bovendien erg onzeker, wat ze dan weer door verkeerd gedrag uiten. wat je zou kunnen doen is een cursus positief omgaan emt peuterpuberteit doen. want ik denk maar zo dat ze veel gemopper aan moet horen en veel op de gang zit. wat logisch is maar daar wordt zijn steeds tegendraadser van. dat moet je doorbreken. en wellicht hebben ze op die cursus handvaten of andere ouders met vergelijkbare situaties. waar je herkenning in vind en ff stoom af kunt blazen.

    het is dan ook een meer dan bewuste keuze dat onze derde "alleen" blijft. ook op andere manieren kan hij met andere kindjes omgaan en leren spelen en delen.

    veel sterkte en gedult en takt.
     
  10. Nala

    Nala Fanatiek lid

    29 okt 2005
    1.236
    1
    0
    Groningen
    Fijn om dit te lezen (sorry;)). Er zijn er dus meer die hier last van hebben.

    Als Hugo (3,5) lekker ergens mee aan het spelen is en hij ziet dat Julian (15 mnd) iets (maakt niet uit wat) pakt, dan wil hij dat hebben. Hij pakt het dan af waarna Julian iets nieuws pakt. En ja hoor, daar wil Hugo dan ook mee spelen. Van mij, van mij, van mij. Ik word er gek van. Ik kan er echt de hele dag wel op de grond bij zitten om het in goede banen te leiden, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

    Ik heb dus geen tips helaas... Nu met het mooie weer wordt het wel iets beter, want Hugo kan dan zelf even buiten spelen en Julian heeft dan de woonkamer voor zichzelf...
     
  11. krumelke

    krumelke Lid

    26 mrt 2010
    29
    0
    0
    NULL
    NULL
    misschien inderdaad zorgen dat ze beiden hun eigen speelgoed hebben waar ze af meoten blijven.

    wij hebben maar 1 kindje (bijna 2 1/2) maar die is met momenten ongelooflijk jalours op de hond als die zijn aandacht krijgt. als de hodn maar in de buurt van zijn speelgoed komt dan rent hij er al op af (soms huilend) niet afpakken nee nee afblijven is van mij. we hebben nu hem uitgelegd dat de hond zijn eigen speelgoed heeft waar hij af moet blijven en dat de hond ook van zijn speelgoed afblijft (de hond denkt er niet eens aan trouwens, tis een echt lobbes die liever lui dan moe is).

    dus waarschijnlijk ligt het meer aan de leeftijd van de oudste dan aan de jongste.

    sterkte in ieder geval want leuk is anders.
     
  12. kirst78

    kirst78 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    4.760
    0
    0
    Fijn om te lezen dat menig mama zich hierin herkent! Ik weet het gaat over (als ze volwassen zijn hoop ik ;)), maar voor nu zit ik er wel even mee. De afgelopen 2 dagen gaat het wel weer. Ik heb nu eigen speelgoed voor Jasmijn (bedankt voor de tip!) en laat haar met regelmaat even aan de grote tafel tekenen/kleuren/puzzelen. Soms zet ik Madelief even in de box, zodat Jasmijn even de ruimte heeft om haar spel te spelen. Madelief vindt het namelijk net zo leuk in de box als daarbuiten. En nu het mooie weer er is zijn we ook veel buiten, dus ik merk dat het ook beter gaat. Vandaag had Jasmijn "ruzie" gehad met een ander kindje bij de oppas :$. Die is ook 2,5 dus was errug gezellig. Ze wilde beide hun speelgoed niet opgeven. Dus ik zie ook wel dat het niet alleen mijn eigen dochter is die zo vreselijk kattig kan doen. De peuterpubertijd, daar zit ons meisje helemaal in!! Bedankt voor al julie reacties, is toch altijd weer prettig om te zien dat het bij ons niet anders gaat dan bij anderen!
     

Deel Deze Pagina