"Zwanger van de 2e" wordt "Bevallen van de 2e" !

Discussie in 'De mama's' gestart door NikkiF, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marieke81

    Marieke81 Fanatiek lid

    9 feb 2007
    1.299
    0
    0
    operatieassistente
    Hoofddorp
    Nou heb dus een beetje mot met mijn werk, omdat ik thuis blijf vanwege koen. Of ik hem niet gewoon ff naar het kdv kan brengen:x Het kind heeft het echt benauwd en reutelt aan alle kanten, wat denkt dat mens zelf:(

    Cimu: ik zal eens kijken in mijn CAO hoe het zit wbt het zorgverlof. Goed hoor 8 maanden bv, petje voor af.

    Lilly: ja urgentieverklaringen zijn echt lastig. Mijn vriendin waarvan haar man zelfmoord heeft gepleegd wacht ook nog steeds op een huis. Ze is sinds de gebeurtenis niet meer thuis geweest, en we zijn nu al 5 weken verder. Ik hoop dat je straks gewoon lekker je eigen stekkie hebt. probeer idd dat sterke gevoel vast te houden.

    Veertje: fijn dat je je weer wat rustiger voelt/. Denk ook een beetje aan jezelf meis.

    Nou ik ga ff aan de slag hier, Koen ligt lekker te slapen.
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    @Cimu, haha, het lijken wel broertjes, hier was rechts ook favoriet, uit de linker kwam zelfs minder melk, tenzij hij heel slaperig was, ging hij steeds gillen of dronk maar een paar slokjes aan die kant. Nou, 8 maanden is toch prachtig?
    Volgens mij poept hij nu 3 x per dag ofzo door die tandjes, normaal is het 1 a 2 x.
    Ooooh, wat pedagogisch onverantwoord, je kind omkopen met snoepjes :p, die van mij heb ik even bewust voor de t.v. gestald, kan ik even mijn gang gaan :). De andere ligt te tukken.
    @Lilly, kun je niet afspreken met je man dat hij gewoon in ieder geval 1 dag in het weekend weg is, kan hij bijv. met de band oefenen, dat is toch geen straf voor hem. Of dat hij wat met de kinderen kan doen, naar de kinderboerderij ofzo. Hopelijk krijg je toch snel een eigen huis, zodat je gewoon echt verder kan met je leven.
    @Marieke, ja hoor, alsof je je kind ziek naar het kinderdagverblijf brengt :x, sommige mensen!
     
  3. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    Heb ik een verhaal getypt, is het weer weg...
    Dan nog maar een keer!

    @Marieke: heeft 'dat mens' zelf geen kinderen ofzo? Of al kinderen van onze leeftijd? Wij snappen heeeeeeeel erg goed dat je Koen niet naar het kdv brengt! Hopelijk kun je wat regelen met zorgverlof. Volgens mij kun jij bij het UWV info inwinnen.
    Heb effe voor je gekeken SZW: kortdurend zorgverlof
    Misschien moet je zelfs kijken bij calamiteiten verlof
    Sterkte!

    @Jo: grappig he! En wij kunnen wel zusjes zijn: ik mijn kind omkopen met snoep & jij je kind voor de tv parkeren. Wat een slechte moeders zijn wij, he ;)

    Zo, nu ga ik snel nog effe wat doen en dan Thiago van de psz ophalen.
     
  4. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    @Cimu, zou dat ooit nog goed komen :D?

    Mijn man gaat vanavond naar de buren om over dat hondje te praten, want die doet echt niet anders dan blaffen naar ons, de kinderen of onze hond, word er schijtziek van.
    Een gesprek aangaan, daar ben ik nu niet meer toe in staat, ik heb het zo gehad met dat $#^*beest. Laat mijn man dat maar zeggen, die blijft altijd wat rustiger met dat soort dingen. Het is toch van de zotte dat we niet meer normaal onze eigen tuin in kunnen, vooral met dit lekkere weer, omdat ze hun hond niet opgevoed hebben. Het is gewoon aso. Bah, zo dat is er uit, zal me benieuwen of ze er wat aan gaan doen.
     
  5. veertje

    veertje Fanatiek lid

    Hopelijk doen ze wat met dat hondje..

    Wij hadden vroeger buren met een hondje en dat beestje zat dag en nacht buiten..
    We hebben wel eens snachts met meerdere mensen uit de buurt daar voor de deur gestaan om te zorgen dat dat beestje binnen gehaald werd maar nee hoor ze deden niet open en dat hondje bleef maar blaffen, op een gegeven moment hebben we de politie gebeld maar voor dat die er waren hadden ze snel het hondje binnen gehaald..
    Gelukkig reageerde onze hond nooit op dat hondje, onze hond blaft gelukkig bijna nooit..
     
  6. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Ok....heb weer dagen lopen wikken en wegen.....en piekeren natuurlijk;)

    vandaag tussen de bedrijven door een beetje rondgekeken op internet en dus een hele leuke vacature gezien.....:$

    Heb al gebeld...was nog niet vervuld......dus ik geloof dat ik ga solliciteren:D:$8)
     
  7. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @Jo: geen redden meer aan, hoor! ;)
    Ik hoop dat jouw ML iets bereikt bij de buren! Succes

    @Lilly: solliciteren kan nooit kwaad natuurlijk! Succes.

    Hier echt weer een rot-middag achter de rug. Thiago was zo vervelend. Jacinto sliep vandaag niet zo goed; waarschijnlijk last van tandjes ofzo. Lag hij vanmiddag net lekker te slapen, ging Thiago net zo hard en net zo lang liggen schreeuwen totdat hij wakker werd. Ik was zo boos! Hij ging maar door en ging maar door... Totdat ik voor straf al zijn knuffels (op 1 na) uit bed gehaald heb en de deur dicht heb gedaan. Net bij het avondeten was hij weer strontvervelend. Hij wordt dan echt onhandelbaar. Resultaat is dat hij zonder eten naar bed is gegaan (uit protest eet hij dan niet). Baal zo. Ging de laatste tijd net zo lekker en nu dit weer.
    Hopen dat het morgen beter gaat.
     
  8. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    Hoi meiden, allereerst sorry, sorry, sorry, dat ik zo weinig online ben, op mijn werk ligt een berg alsof ik 16 weken niet geweest ben, oh ja dat ben ik ook niet :$;) en daarnaast heb ik ook weer de nodige onderzoeken afgelopen met zowel Noa als Roos.

    Dus ik reageer nu maar op jullie en dan hoop ik dat ik er aan toe kom om er weer wat vaker er te zijn.

    @Marieke: Dat klinkt heftig een pnd, maar echt heel goed van je dat je hulp bent gaan zoeken. Dat bewijst dat je een goed zelf inzicht hebt en dat je voldoende kracht hebt om er bovenuit te stijgen. Wat vervelend dat Koen nog zo topt met zijn gezondheid en je moet die mevrouw van je werk maar uitleggen dat het KDV niet zit te wachten op zieke reutelende kindjes (en lekker voor je kleine mannetje zorgen wanneer dat mogelijk is, da's tenslotte het belangrijkste). De baan waar je het over had klinkt als een leuke baan, ik hoop voor je dat je ervoor wordt aangenomen.

    @Zomaar: het lijkt me heel leuk om naar je housewarming te komen en (bijna) alle meiden dan eens in het echt te zien, weet eigenlijk niet eens of ik je op hyves heb staan:$... Voor mij maakt een datum niet uit, als het moet verschuif ik wel het 1 en ander, zodat ik toch kan. Stukje terug las ik dat je je verbaasde over het feit dat je ex zich niet echt bekommerde over jullie zoons als ie op bezoek komt. Klinkt me bekent in de oren, mijn ex was ook zo. En ergens ben ik er ondertussen ook wel achter dat dit voor de meeste mannen zo geldt, mannen hebben nou eenmaal een andere kijk op het ouderschap en vooral als de kindertjes nog erg klein zijn, dan houden de mannen zich daar een beetje van gedistantieerd (de uitzonderingen daar gelaten). Mijn ex ging zich pas echt met Noa bezig houden toen ze 'leuke' dingen konden ondernemen, zoals naar de dierentuin etcetera. Wat ik overigens wel vervelend vond toen Noa een jaar of 3 was en ik nog alleen dat hij een ster was in het omkopen van haar (met dure cadeaus) als ie dan een paar weken niet was geweest (daar kon ik behoorlijk boos over worden). Nu is ze echter zelf al wijs genoeg dat ze het door heeft en dat heeft er voor gezorgd dat mijn ex die eigenschap heeft afgeleerd. Ik hoop voor je zoons dat je ex in ieder geval het contact blijft houden, hou minimaal zijn aandacht ook voor ze is, als ie maar langs komt, ik denk dat dat voor de kinderen het belangrijkste is, dat er altijd toch een soort contact blijft bestaan. Overigens moet je het maar positief zien dat hij het belangrijk vind om bij zijn oudste zoon te zijn (klinkt misschien hard, zo bedoel ik het ook niet), maar het duidt er op dat hij weet dat jullie zoons bij jou in goede handen zijn en dat zegt heel veel over hoe hij jou als hun moeder ziet. Zijn oudste zoon heeft weinig om op terug te vallen en ws is zijn vader de enige basis waar hij op kan bouwen, hoe vervelend het jongetje ook kan en mag zijn, het blijft ook nog steeds een klein kind dat een veilige basis nodig heeft. Voor jou zoons ben jij iig een stabiele factor en ik vind dat je daar als alleenstaande mama heel trots op moet zijn. (Nu mis ik toch wel dat applaudiserende smiley-tje van het oude forum ;))

    @Jo79: Wat een naar bericht over je moeder, ik wens jullie allemaal heel veel sterkte voor aankomende tijd en alle kracht voor je moeder om deze akelige ziekte te boven te komen. Wat betreft het hondje, ik moest wel een beetje lachen dat je zei dat ML dat maar moest afhandelen, zo gaat het hier bij ons thuis ook. Hoe aardig ik ook kan zijn, in dat soort gevallen kan ik als mijn grens echt ver voorbij is gegaan wel eens een beetje fel reageren. Ik hoop dat het iets oplost en anders hoop ik dat de buren van jullie in zien dat een hondje voor hen niet het juiste huisdier is. ;)
     
  9. cimu27

    cimu27 Bekend lid

    27 okt 2008
    728
    0
    0
    @justfem: welcome back ;)
    Ik vroeg me af wat er met jouw meisjes aan de hand is, dat je de nodige onderzoeken hebt lopen... Als je er niets over kwijt wilt, is dat OK natuurlijk. Veel sterkte met ze in ieder geval!
     
  10. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @Veertje: Voor jou heel veel sterkte, ik weet niet wat er precies speelt of speelde, maar je mag altijd een pb-tje sturen. Een schouderklopje voor jou omdat je zo'n goede tante bent voor je neefjes en nichtje.

    @Lilly: Niet te veel piekeren, dat kost onnodig veel energie, is heel moeilijk, daar weet ik alles van ;) Ik heb pieken en dalen gehad en de ene dag is zonniger dan de andere, maar geloof me het is inderdaad zo 'what doesn't kill you, makes you stronger!'Je bent een geweldige moeder. Wat betreft je kindjes, geef ze eens wat meer krediet, je zult je erover verbazen hoe flexibel kinderen zijn. Zolang ze maar weten dat jij altijd de veilige basis bent waar ze op kunnen terug vallen als dat nodig is. En ook al zien ze je maar een uur op een dag, als je gewerkt zou hebben, dan maak je dat uur extra speciaal, een hele dag een moeder die oververmoeid met haar kinderen thuis zit is tenslotte ook niet alles. Ik ga je niet zeggen of je wel of niet moet werken, da's iets dat jezelf moet beslissen. Het enige dat ik je mee kan geven, is dat ik het werken en alleenstaande mama zijn altijd wel als prettig heb ervaren, juist omdat ik op mijn werk even rust had en de zorg over mijn kind uit handen kon geven, omdat ik geen partner had die me kon steunen.

    @NikkiF: Nog van harte, beetje laat, maar wel gemeend!

    @Funny: Kan me helemaal voorstellen dat je je kl*** voelde na dat telefoontje. Soms kunnen mannen tactloos zijn.

    @Cimu: Oh dan kan ik me ook wel aanmelden als slechte moeder, ik zet Noa nog steeds wel eens met een filmpje en een zakje chips op de bank, als ik geen last van haar wil hebben. :$;) Misschien dat het wel weer in mijn voordeel werkt dat het niet elke dag is hihihi. Sterkte met je opstandige puber, ik zal nu maar even liegen als iets ervarener mama, het is een fase, gaat wel weer over en dan wordt alles veel beter! Echt waar (nou ja tot de volgende fase zich aandient!) ;)

    Nou ik ga nu nog eventjes relaxen en dan kom ik morgen weer even hier spieken. (Ik ben momenteel de trotse mama van een kleine Roos die van 19.30 tot 06.30 slaapt):) Nou morgen zal ik ook nog even kort verslag doen van onze afgelopen weken, dan hebben jullie nog iets om naar uit te kijken :p
     
  11. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    @Cimu: de onderzoeken zijn niet echt super ernstig, zal er morgen wat meer over vertellen ;)
     
  12. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    Oh en
    @Lilly: Succes met solliciteren!!!! :)
     
  13. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    @ marieke, ja, over 3 weken zit de eerste verhuizing er gelukkig al weer op !
    Beterschap voor Koen !

    @ Kaatjesmam, ja er is al behoorlijk ingepakt ... wat een rot werk ! Wat betreft kleding ... ik heb vandaag mijn kast maar eens uitgemest ! Zwangerschapskleding ... (die ik nog maar even bewaar ... je weet maar nooit ...), oude rommel (in een zak gestopt) en goede kleding, zo veel mogelijk op hangers omdat de verhuizers die zo op een rek hangen en verhuizen zonder dat alles in dozen moet. Alweer een klus geklaard ! :)

    @ Jo, zo'n kindermarkt is idd een goed idee !

    @ Lilly, ik hoop dat je een verhuizing zo lang mogelijk kunt uitstellen.

    @ Cimu, ja eens moest het gebeuren. De kamer van Thijs heb ik samen met hem ingepakt. Vrijdag krijgen we de sleutel van het huurhuis, kunnen we vast kijken hoe we het gezellig kunnen maken !
    8 maanden BV ! Super toch ! Er zijn genoeg kiddies die dat niet zo lang krijgen ! Goed gedaan !

    xxx
     
  14. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    @ Marieke ... werkgevers ... hoeveel onbegrip kun je tonen ... gggrrr

    @ Jo, sterkte met die hond ! Hier hebben we veel overlast van kakkende katten ... gggrrr ... we ruimen het nu niet meer op, hebben ander werk genoeg !

    @ Lilly, succes met solliciteren ! Voor welke functie ga je ?

    @ Justfem, bedankt voor je felicitatie !
    Ik hoop geen vervelende zonderzoeken voor je meiden !

    xxx
     
  15. NikkiF

    NikkiF Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.554
    0
    0
    @ Winkelen, ML heeft een plankje gemaakt om achter de kinderwagen te hangen waar Thijs op kan staan. De standaard plankjes pasten niet achter de Quinny. Vandaag voor het eerst alleen met twee kids gaan winkelen en het ging super ! Ook veel leuke reacties gekregen, Thijs heeft het plankje nl zelf beschilderd ! :)

    @ CB, morgen "mogen" we weer ... 9.30, Sophie krijgt weer twee vaccinaties ... bah ...

    @ Thijs, was vandaag zo super lief ! De hele dag geknuffeld !

    @ Sophie, huilt nu, dus ik moet gaan !

    xxx
    Nikki F
     
  16. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    @Justfem, wat doe je voor werk? Had je een vervanger tijdens je verlof of is er niet zoveel overgenomen?
    @Nikki, leuk zo'n zelfgemaakt plankje, ben wel benieuwd hoe die er uit ziet!
    Kakkende katten, ja, onze kat gaat ook naar buiten, maar heeft wel een kattenbak waar hij zijn dingen op doen. Het hondje van de buren wordt ook zelden uitgelaten, die doet alles dus bij hun in de tuin. Zal lekker gaan ruiken als het straks warmer wordt.

    Nou, onze verzoek aan de buren om iets aan het geblaf van de hond te doen, is uitgelopen op een burenruzie! De buurvrouw flipte compleet, wij liepen te zeiken om niets, het was nog een puppy (beest is al 5 maanden ofzo) en die wist nog niet hoe het hoorde, oh, maar bovendien het was allemaal onzin, want die hond blafte amper (pardon?). Vervolgens begon ze echt de grootste kolder uit te slaan, geloof zelfs over onze kinderen, dat wij onze hond en kinderen té consequent opvoeden of iets in die geest.
    10 minuten later ging de deurbel, ze had haar moeder gebeld (die daar altijd oppast) en die beweerde ook dat die hond niett blafte (ze heeft hem vandaag minimaal 10 keer binnengehaald, omdat hij niet meer stopte met blaffen). En waarom waren we niet bij haar moeder gaan klagen? Ehm, misschien omdat het hun hond is en niet die van de moeder/oma) :(, lijkt me logisch toch. Nou, ze ging scheldend en tierend weer weg. Leuk hè, en dat is dan kleuterjuf!
    Ik was aan het werk, maar ik hoorde dat ook wel, gelukkig is mijn man heel kalm en beleefd gebleven.
    In ieder geval, waar het op neer komt, ze vertikken er iets aan te doen en wij hadden maar niet in een rijtjeshuis moeten gaan wonen als we ons daar aan ergeren.
    Oooh, sorry voor mijn verhaal, maar het zit me nogal hoog. Moet er nog maar een nachtje over slapen. Ik denk dat het het beste is de eer aan onszelf te houden, ze gewoon netjes gedag te zeggen (al zeggen ze waarschijnlijk niets terug etc.). Wat zouden jullie doen, heeft een wijkagent ofzo nog nut? Ik heb helemaal geen zin in een burenruzie, vooral niet nu ik kinderen heb (zij zelf ook), die kunnen er toch ook niets aan doen.
     
  17. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    Goedemorgen!!

    Gisteren geen tijd gehad om te reageren, heb de hele avond mijn cv opnieuw zitten maken want was mijn oude kwijt. Moet er straks nog even naar kijken, dan nog een mooie brief erbij en dan op hoop van zegen.

    @all, bedankt voor de succeswensen, ik vind het vreselijk spannend maar verwacht er tegelijk niet veel van:D Tis tenslotte mijn 1e sollicitatie in 5 jaar en op een functie die ik wel al ooit eens gehad heb:D (1998-2002) maar daarna heb ik alleen maar andere dingen gedaan dus daar zullen ze mogelijk wel over vallen. Maar goed, ga proberen een zo'n goed mogelijke brief te maken zodat ze me in ieder geval uitnodigen.

    @nikkiF, ik ga voor een functie als assisitent storemanager bij een winkel die alles verkoopt op baby gebied:D (mogen jullie raden hoe die heet) Het is iets meer uur dan ik aanvankelijk wilde, en helaas zal ik ook een stukje met de trein moeten maar de functie is me wel op het lijf geschreven, dat voél ik gewoon, ik kreeg er zoveel energie van toen ik het las en besloot te reageren....heb echt direct gebeld! Natuurlijk zie ik inmiddels ook wel beren, want he piekeren kan ik, maar ik ga het toch proberen!

    poeh ik moet sjeesen! Ruben naar psz en daarna nog contract tekenen met nieuwe klant......
     
  18. justfem

    justfem Fanatiek lid

    29 sep 2008
    1.950
    0
    0
    PT Vormgeefster FT Mama
    Zuid-Holland ergens onder de rook van Rotterdam
    Zo ff tijdens mijn cappuccino en ontbijt nog wat posten hier, voordat ik de boel hier thuis onderhanden neem.

    @Jo79: Wat een stomme reactie, het is toch ook niet zo dat jullie gelijk gezegd hebben dat het hondje weg moet!?! Misschien moeten jullie nog een keer gaan praten en dan zeggen dat jullie er geen ruzie over willen en dat het voor beide partijen wel zo prettig is als jullie er uit kunnen komen. Ik weet natuurlijk niet hoe je man het gebracht heeft (lijkt mij een hele redelijke man, als ik jou hoor ;) ), maar misschien kunnen jullie wat tips geven (jullie hebben zelf ook een hond toch?) over hoe je het hem kunt afleren. De wijkagent zou ik eens vragen langs te komen, zodat die het kan horen en eventueel kan bemiddelen, maar dat zou ik pas doen nadat jullie zelf nog een poging hebben gedaan om het met de buren op te lossen. Laat het even een paar dagen bezinken (ook bij de buren) en probeer het dan nog eens. Misschien is het ook beter om het op een dag te doen bijv. in het weekend, want ik weet van mezelf dat ik na een dag werken ook veel minder tegen "commentaar" van anderen kan en dan reageer je soms veel feller dan de bedoeling is. Heel veel sterkte er mee. Ik werk 3 dagen per week als grafisch vormgeefster bij een reclamebureau en uitgever, ik heb een collegaatje die werkt ook parttime 20 uur per week. Er is geen vervanger gekomen en in de tijd dat ik er niet was werkte mijn collegaatje veel over. Veel achterstand is er niet, maar het is wel flink druk, sommige dingen zijn wel blijven liggen omdat ik dat kan en mijn collegaatje niet. Maar gelukkig heb ik het wel naar mijn zin en zo vliegen de werkdagen voorbij.

    @NikkiF: Lijkt me veel werk met 2 kleine kids en dan verhuizen, heel veel succes met alles inpakken. Ik hou mijn zwangerschapskleding ook nog even ;) Wie weet kunnen we nog een clubje vormen 'wij gaan voor een derde' ;) Klinkt als een geweldig plankje en een hele handige man! Katten hebben wij hier ook veel last van, zeker sinds er hier begin van het jaar een gezin is komen wonen, met 6 katten en 3 honden. Ik heb niets tegen huisdieren, maar geloof wel dat je er te veel kunt hebben dan goed voor je is.

    @Lilly: Niet te veel beren zien en gewoon de sprong wagen. Klinkt als een leuke baan. Mocht je aangenomen worden, ik weet niet waar het precies is, maar dan kun je natuurlijk ook naar een huisje op zoek gaan wat dan eventueel dichter bij je werk zit. Urgentie is tegenwoordig heel lastig te verkrijgen, het enige dat ik je kan aanraden is je inschrijven als woningzoekende, alvast een urgentie aanvragen (de gemeente kan je daar over informeren). Het maakt over het algemeen wel uit of je in een gebied woont waar een woning toewijzingssysteem van toepassing is, bij dit soort systemen kunnen de corporaties weinig voor je betekenen omdat het systeem gaat naar duur van inschrijving of naar het feit dat je een urgentieverklaring hebt gekregen. Bij corporaties die nog niet aangesloten zijn bij een systeem, lukt het vaak wel om snel een woning te krijgen, veel brieven schrijven en elke week langsgaan om te informeren of er een woning vrij komt die geschikt voor jou is werkt dan heel goed. Zo heb ik toendertijd met Noa mijn huis gekregen, de urgentie kreeg ik een maand nadien pas toegewezen. Overigens kun je tegenwoordig ook van particulieren huren en dan toch huursubsidie krijgen, in de particuliere huursector bestaan geen wachttijden, het enige waar je daar tegen aan loopt is dat je meestal een kleinere ruimte kunt huren dan voor het bedrag dat je in de sociale woning verhuur zou kunnen krijgen. Ik heb met Noa toen voor een 4 kamer-appartement gekozen (die kon ik snel krijgen), eengezinswoningen hebben bij ons in de regio wachtlijsten van 3 jaar of langer, toen ik mijn huisje had, heb ik me gelijk weer als woningzoekende ingeschreven maar dan voor een eengezinswoning, uiteindelijk kon ik na 2 jaar verhuizen naar een eengezinswoning. Maak je verder niet te veel zorgen, je zult je straks verbazen dat sommige dingen en mensen spontaan op je weg verschijnen als je dat nodig hebt. ;) Oh en een tipje voor je sollicitatie brief belicht je tijd dat je er uit bent geweest positief en schrijf dat je juist daardoor erg gemotiveerd bent om om weer aan de slag te gaan en vergeet niet je bent zelfstandige geweest, je hebt dus niet stilgezeten. Als zelfstandige heb je ook veel kwaliteiten nodig, waar een bedrijf ook zijn voordelen uit kan halen.

    Nou nog even de onderzoeken, met Noa gaat het niet zo goed op school, ik heb zelf het idee dat ze zich verveeld, het speelt al langer, maar tot op heden wilde de (voorheen) GGD, Noa niet onderzoeken, na een paar testjes, was ze gewoon, maar omdat het nu 4 jaar later toch nog steeds een rol speelt en haar schoolprestaties slechter worden gaan ze nu toch weer verder onderzoeken. Ze verdenken Noa er van dat ze een hoog IQ heeft maar dan alleen op bepaalde onderdelen en dat ze daardoor wellicht ook minder presteert op de dingen die ze dan niet kan en niet leuk vind. Ze krijgt een IQ test en ws komt er ook een gesprek bij de kinderpsychiater. Al is het maar om te kijken wat er in haar koppie rond gaat.

    Dan Roos, ik had geloof ik al eens eerder gemeld dat Roos een voorkeurshouding heeft, alles wat we er aan doen helpt niet, dus nu zijn we verwezen naar de kinderfysio, de kans bestaat dat ze tijdens de snelle bevalling een scheve wervel of zenuw beknelling heeft opgelopen en dat ze daardoor het naar links kijken uit de weg gaat. Ook bij het aankleden huilt ze veel als je aan haar linkerarmpje komt. Verder is ze een hele lieve baby en ontwikkelt ze al super goed. Tevens heeft ze heel veel last van een droge huid en eczeem, al sinds het begin, ook heeft ze veel last van krampjes. Ze had ook veel krampjes toen ik borstvoeding gaf en het verbeterde wel iets met de KV, maar het eczeem bleef. Op aanraden van het CB gebruik ik nu sinds een week Pepti en haar huid is heel erg verbeterd, ik moet het 2 weken blijven gebruiken en als na die 2 weken blijkt dat het veel beter is geworden, Pepti als ze positief test wel vergoed. Nu nog niet en het kost behoorlijk wat :( Bij toeval kocht ik er 1 bij de apotheek (die kan ik als ze positief test evt nog vergoed krijgen) die geen schepje bevatte ik naar Nutricia gemaild, kreeg ik de volgende dag 2 schepjes thuisgestuurd en een dag later stond de postbode voor de deur en kreeg ik een heel nieuw pak pepti :$ Echt super goed, scheelt weer 23,99 en heb ik nu genoeg voor bijna 2 weken voeding.

    Oh ik hoor Roos misschien tot straks....
     
  19. Lilly

    Lilly Fanatiek lid

    1 jun 2006
    4.842
    0
    36
    Vegan blogger, vloger en coach!
    Bussum
    @all, als jullie moe worden van al mijn getwijfel en gedoe moetne jullie mijn berichtjes maar overslaan hoor, ik word af en toe ook gek van mezelf maar het is gewoon een beetje veel allemaal:(

    @justfem, bedankt voor je uitgebreide reactie en het meedenken!! Wat betreft de kinderen, ik ben het wel met je eens. Ik heb zelf ook al eerder aangegeven dat ik het niet zag zitten om als alleenstaande mama 7 dagen in de week thuis te zitten. Dat was al de reden dat ik wilde gaan solliciteren. Maar het is hoe dan ook wel een grote verandering voor mijn kinderen en dan met name Ruben die al 3 jaar gewoon zijn moeder altijd thuis heeft. En als dat dan het enige was dan was het wat anders, maar papa weg EN een verhuizing EN naar een KDV...Al is het nog zo'n bikkel dat blijf ik toch erg veel vinden hoor!
    En ik zeg niet dat het niet na een tijdje goed zal gaan maar als ik mag kiezen wil ik die veranderingen toch wel een beetje doseren;)

    Hoe dan ook, ze werken hier dus wel met een toewijzingssysteem op basis van inschrijving, en de omliggende gemeenten ook. Ingeschreven sta ik al, dat heb ik direct gedaan toen alles begon te spelen in november;) Maar wanneer ik op internet voor de 'grap' even klik op 'reageren op woning' dan heb ik steeds rangnummer 178 of zo:(

    Zonder urgentie kan dit dus nog heeeeel lang gaan duren. Dat je in de vrije sector ook huursubsidie kunt krijgen dat wist ik niet! Heel erg bedankt voor die tip!

    GElukkig ben ik er inderdaad officieel niet zo heel lang uit geweest, ik heb maar 1 jaartje helemaal niks gedaan om het zo maar te zeggen. En ik denk dat het ook een voordeel kan zijn dat ik het kinderen krijgen al achter de rug heb en dus na een periode fulltime moederen ervoor kies om te gaan werken. Over de uren hoeven we ook niet te bakkelijen want het is al een functie voor 28 uur (wilde eigenlijk 24 uur maar dit lijkt me zo leuk dat dat me niks uitmaakt) dus ik hoef er niks meer af te kletsen.

    Is er iemand die me een beetje op weg kan helpen met hoe ik een huurwoning moet vinden in de vrije sector? Ik heb al wat gegoogled maar blijkbaar google ik niet goed genoeg:D

    Succes met je kinderen! En wat heerlijk een doorslaper. Hier is het gelukkig ook steeds beter maar helaas nog niet optimaal.......

    NOu ik ga nog maar eens even naar mijn CV kijken en dan die magistrale brief tikken die mij die baan gaat bezorgen!!!
     
  20. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    @Lilly, succes met de sollicitatie! Twijfels heb ik momenteel ook (over werk en opvang), dus ik kan je niet echt van advies voorzien.
    @Justfem, mijn man heeft ook aangeboden om er eventueel bij te helpen, maar toen werd ze nog kwader.
    Tja, ik laat het ook een weekje rusten ofzo, heb momenteel ook nog wel belangrijkere dingen aan mijn hoofd, kan dat gezeik er niet bij hebben. Dan zien we wel of er nog een land mee te bezeilen valt, ik denk dat het nooit meer goed komt, maar als je tenminste nog wel normaal beleefd en respectvol om kunt gaan als je elkaar op straat tegenkomt, er een bal in andermans tuin beland, een pakje wordt bezorgd bij de ander etc.
    Anders zetten we er maar een schutting tussen, ze beweren zich nergens aan te ergeren, dus dan vinden ze dat vast ook prima.

    Gatver, ik heb buikgriep gekregen, de kindjes zijn nog steeds snotverkouden en hoesten flink, de hond is loops, mijn moeder zit nu ongeveer dagelijks in het ziekenhuis voor extra onderzoek en dan dit er bij, bah, heb het helemaal gehad.
     

Deel Deze Pagina