Oppas oma die overdrijft....

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door QMerelQ, 7 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ontzettendtrotsemama

    ontzettendtrotsemama Fanatiek lid

    7 aug 2009
    2.204
    0
    0
    NULL
    NULL
    Das idd waar ;) had ik er idd wel bij kunnen zetten ;). Hormonen ik wordt er soms helemaal gek van :p, ben zelf soms ook een tikkende tijdbom haha. Maar heb een hele tijd niet durven reageren omdat ik veel toppics niet leuk vond worden.. vandaar. Mijn excuses :)!
     
  2. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Waarom worden antwoorden die niet precies zijn wat je wilt horen bestempeld als fel eigenlijk? Naar mijn mening zijn ze helemaal niet fel...
     
  3. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Haha ben je gek ontzettendetrotstemama, daar hoef je absoluut je excuus toch niet voor aan te bieden! Ik heb het bij sommige topics hier ook wel maar bij deze niet eigenlijk...
     
  4. Anno niem

    Anno niem VIP lid

    28 okt 2007
    34.502
    3
    0
    Is het in zulke situaties, niet gewoon handiger, om oma oma te laten zijn? en een andere oppas optie te bedenken?

    En of je veel vraagt.. Nou jah, ik zou dr ook niet blij van worden. en dat hysterische gedrag al helemaal niet. Dat maakt het denk ik ook frustrerender, omdat, als dr "gewoon" over te praten valt, er veel niet eens opvalt. En het minder moeilijk is.

    Kijk, als mn dochter bij mn moeder is, dan hoeft die echt niet alles te vragen, maar de grotere dingen liever wel. Maar ik vertrouw mn moeder ook volkomen met mn kinderen. En ik ben bang dat daar voor jou/jullie, ook al een probleem begint. Vertrouw je je schoonmoeder genoeg?

    Zo kan ik nog wel een uurtje door typen ;) Maar kijk gewoon voor jezelf, wat je wilt en wat de opties zijn. Want ook al zou iedereen je overdreven vinden? Jij bent de ouder, en jij mag bepalen hoe je wilt dat er met je kindje om word gegaan.
     
  5. ontzettendtrotsemama

    ontzettendtrotsemama Fanatiek lid

    7 aug 2009
    2.204
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ LovelyDk, helemaal gelijk :). Wilde niet dat je gelijk een hekel aan me hebt ;) hihi.

    Ff ontopic: Vind het een moeilijk verhaal worden. Kan me ook wel voorstellen dat je schoonmoeder zich zo voelt.. Misschien verstandig om even om de tafel te gaan, en allebei te uiten hoe je je er bij voelt. T lijkt er namelijk op dat jullie elkaar niet helemaal goed begrijpen. N gesprek helpt misschien, zonder elkaar aan te vallen enzovoort. Jullie willen toch allebei het beste voor je kind? Hopelijk komen jullie eruit!
     
  6. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.549
    319
    83
    Ik zie eerlijk gezegt niet echt het probleem. Het lijkt me zoals eerder is gezegt door iemand anders dat je er moeite mee hebt om je schoonmoeder te vertrouwen. En dat je misschien daarom heel erg afgeeft op de dingen die ze met je kindje doet.

    Ik snap namelijk niet zo goed waarom je het niet leuk vind dat ze bijv leuke dingen doet zoals de kinderboerderij etc. Zij wil lekker genieten van haar kleinkind en dus leuke dingen ondernemen. Ik kan me voorstellen dat je het niet leuk vind als je kind uit het ritme word gehaald. En daardoor prikkelbaar word. Maar sommige dingen die je opnoemt vind ik eerlijk gezegt overdreven. Bijvoorbeeld dat je schoonmoeder niet mag wandelen als je kind verkouden is, lekker toch even een frisse neus halen. Je kindje word daar echt niet zieker van hoor, en het is alleen maar gezond. Mijn moeder past ook 2 dagen in de week op onze tweeling en ik vind het alleen maar leuk als ze dingen onderneemt. Ze is stapelgek op haar kleinkinderen, en zowel oma als mijn jongens genieten ervan om leuke dingen te ondernemen.

    Ik vermoed dat je schoonmoeder alleen maar wil genieten van de leuke dingen. Maar dat ze door de dingen die er spelen alleen maar verdrietig word, ze bedoeld het ongetwijfeld goed allemaal. En ik heb het gevoel dat er van jou kant meer speelt zoals het vertrouwen.

    Zoals iemand anders ook schreef, dat moet je oma gewoon oma laten en niet op laten passen maar een andere oppas zoeken die niet te dicht bij jullie staat.

    Ik vind ook dat als mijn moeder oppast ik niet haar dag kan bepalen. Zij past op, dus ja als zij dan leuke dingen wil doen wie ben ik dan op het te verbieden. Zij 'offert' ook haar dag op zodat ik kan blijven werken. En daar ben ik haar dankbaar voor. Als ze maar zorgt dat mijn mannen te eten krijgen en hun slaap krijgen dan moet ze de rest allemaal zelf maar weten. En door de leuke dingen die mijn ma met mijn mannen doet hebben ze een super goede band. Als ze weten dat ze naar oma gaan zitten ze in de auto al 100x oma te roepen.
     
  7. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Hartstikke leuk toch dat je schoonmoeder zoveel leuke dingen met hem doet? Ik dacht dat oma's juist voor dit soort dingen waren!

    Oma's doen veel leuke dingen met kinderen, dat hóórt zo. En het hoort ook zo dat moeders soms denken "Kan het iets minder?". Maar nee dat kan niet, want daar zijn het oma's voor! :D
     
  8. MvLiam

    MvLiam Fanatiek lid

    10 apr 2009
    2.053
    0
    0
    Nog druk aan de studie
    Assen
    Mijn moeder past ook 1 dag per week op (indien dit nodig is) en zal ik eens vertellen wat ze dan met Liam doet?
    Hij komt om 9 uur bij haar en dan gaan ze samen boodschappen doen. Daarna lopen ze samen met de honden en gaan ze samen naar de kinderboerderij.
    Daarna gaan ze vaak samen naar de bibliotheek om op de terugreis langs Marie te gaan (een vriendin van mijn moeder) waar ze nog even een bakje koffie of thee doen.

    Om 13 uur gaat hij dan even lekker in bedje en dan slaapt hij heerlijk een paar uurtjes.
    Na zijn slaapje gaan ze samen weer met de hondjes wandelen, even bij de eendjes kijken en nog even naar de speeltuin.
    Daarna speelt Liam lekker nog even thuis, terwijl mijn moeder kookt, en om 18 uur komt iedereen daar en gaan we lekker met z'n allen eten om daarna lekker weer richting ons eigen huis te vertrekken.

    Een drukke, maar vooral ook een hele leuke dag vol met aandacht.
    En die dag erna is mama vrij en liggen we soms de hele dag lekker in onze pyama op de bank, spelen we in zijn speelhoek en lezen we boekjes.
     
  9. Theepot

    Theepot Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.447
    0
    36
    Zuid Holland
    Of ze denkt, "wacht eens even, hij vindt de geitjes zo leuk dus ik ga met hem naar de kinderboerderij"

    Ik heb niet alle reacties gelezen maar ik denk dat je meer dwars zit dan alleen dit en ik denk dat je serieus moet overwegen om een andere oplossing voor het oppassen te zoeken omdat het vervelend zou zijn als hier de relatie met je schoonmoeder kapot gaat.
     
  10. Janneke21

    Janneke21 Fanatiek lid

    25 jul 2008
    1.945
    0
    0
    Kinderopvang en studerend
    Mijn mening.... :p En meteen iets om misschien eens over na te denken...

    Wáárom laat je iemand op je kind passen waar je niet al als vanzelfsprekend op 1 lijn mee zit?

    Mijn moeder past niet op, ze wil het misschien best af en toe, maar ik laat het zo min mogelijk doen. Ik wil namelijk niet hoeven vertellen hoe IK wil dat het gaat.
    Mijn gastouder hoeft niets te overleggen, niets te vragen, hoef me nooit druk te maken.. wij zitten op 1 lijn. Hoe zij het doet zou ik het ook doen en andersom. Ik ga weg, vertrouw volledig op haar en hoor 's avonds wel hoe het is gedaan en wat ze hebben gedaan.

    Mijn zoontje gaat voor alles en ik laat hem niet bij iemand achter die ik niet volledig vertrouw. Iemand die dingen zou doen die ik niet zou willen. Bij mij is het het tegenovergestelde van de topicstarter, maar dat terzijde.

    Misschien ben ik ook wel heel makkelijk... Jayro is gewend om overal mee naar toe te gaan, hij is nooit overprikkeld ofzo. Hij slaapt overal, hij speelt overal en is altijd tevreden. Ik heb eigenlijk altijd alles op verzoek gedaan, voeden, slapen.. wanneer hij er aan toe is.. en eigenlijk is dat nog steeds zo, hij eet nu wel gewoon met ons mee, maar de ene dag slaapt hij niet, de andere dag een uur. Ik zou bijvoorbeeld nooit iemand laten oppassen die hem zou dwingen te slapen of alles voor hem zou willen bepalen.. of te weinig met hem doet en de hele dag binnen blijft zitten haha. Ieder zijn ding, maar ik wil er alleen mee zeggen dat ik niet snap waarom je haar nog op laat passen als je het niet eens bent met haar aanpak.
     
  11. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik heb met Eva ook altijd heel vaak veel dingen gedaan op 1 dag, ik zie het probleem niet zo. Als het bij oma vaak gebeurd en hij dan altijd 's avonds slecht gaat slapen (terwijl het normaal wel goed gaat), zou ik het wel aangeven, want dan heeft hij er echt last van. Maar als hij er geen last van heeft is er toch niets aan de hand?
    En wat betreft de ijssalon, niets mis mee toch? Eva vond en vindt het geweldig hoor, op terrasjes zitten en mensen kijken en een beetje sjansen met mensen ;).
    En de kinderboerderij, wist oma wel dat jullie daar nog nooit geweest waren? Ik zou namelijk denken dat een kindje van die leeftijd er wel eens geweest is, ik ging er met Eva naartoe vanaf dat ze een maand of 9 was.

    Het lijkt mij ook dat er meer dwars zit dan dit, aan je reacties te lezen.
     
  12. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    25 nov 2008
    1.199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    is het niet een idee om haar heel duidelijk te zeggen; je doet maar lekker alles wat je met hem wilt doen op die dag, zolang het veilige en normale dingen zijn en zolang hij zn slaapjes maar doet? ik vind niet dat je kan bepalen WAT ze allemaal met hem doet op zo'n dag, maar vind t wel vrij normaal dat een kind in zn slaap en eetritme blijft. dus als ze 10 dingen wilt doen (die ze dus zelf bedenkt) vraag haar dan als enige dat ie wel tussendoor bij haar thuis een middagdutje doet en middageten etc. eet. zo heeft zij het heft in handen qua dagindeling maar krijgt je zoontje wel voldoende rust en eten op normale tijden.
    of zeg ik nu iets heel erg geks?
    plus je geeft haar ook nog eens het gevoel dat ze niets fout doet en nergens in belemmerd wordt...
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Aanstellen? Nee hoor, ik begrijp je wel. Ik zou het zeker met haar bespreken. Die eerste keren liggen wat lastig omdat ze zeker niet altijd kan weten wanneer jullie iets wel of niet gedaan hebben (dat 'probleem' hebben we hier ook maar goed, dat laat ik toch maar zo). Geef aan dat je een bepaalde dagindeling graag ziet voor je kindje maar leg je ook neer bij het feit dat oma's het anders doen dan jij en dat is ook helemaal niet erg. Je kindje begrijpt dat feiloos. Maar dit is duidelijk TE veel (en zoals altijd al gezegd: TE is niet goed)
     
  14. Ik heb even niet alles gelezen,
    Maar wat volgens mij niet goed gelezen is door anderen. Is dat haar zoontje in de avond oververmoeid is en niet eens meer wil eten en dus daardoor overstuur is.

    Als dat het geval is, dat vind ik wel degelijk dat ze haar erop aan kan spreken om minder te gaan doen met hem.

    Als hij gewoon goed in zijn ritme blijft en gewoon avond wil eten en dergelijke, zal de TS het ook niet zo veel uitmaken, althans minder. Maar haar zoontje is duidelijk overprikkeld na zo'n dag.
     
  15. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    #35 yinte, 8 apr 2010
    Laatst bewerkt: 8 apr 2010
    ik erger me nog steeds aan dit topic maar wil nog 1 ding zeggen. waarom laat je oma niet oma zijn en kies je een oppas die je geheel naar je eigen hand kunt zetten. als jij iemand inhuurt kun je die wel zeggen hoe je het wil hebben dan ben jij de werkgever,dan is het probleem opgelost. of je stopt met werken dan kun je alles zelf doen en heb je nooit problemen meer met andere mensen die dingen misschien net iets anders doen als jij wil.

    ik snap niet zo goed waarom in deze moderne tijd oma's zo'n beetje zich verplicht gaan voelen op te moeten passen omdat dochterlief moet werken. dan groeien de verhoudingen toch als vanzelf scheef. opa's en oma's moeten toch lekker gezellige dingen kunnen doen met hun kleinkinderen en ze meer verwennen dan mama zou doen. daar zijn ze opa en oma voor. en zoals al gezegd is waarom laat je iemand oppassen waarvan je op voorhand al weet dat je daarmee nooit op 1 lijn hebt gezeten?

    wat betreft dat overprikkeld zijn. dat heb je denk ik ookal als vanzelf als je met een kind gaat slepen. als je oppas neemt kun je dat vanuit je eigen huis doen en is zijn dagindeling ook mee zijn eigen ritme. ik weet niet hoe laat je van je werk komt en dan moet er daarna nog gekookt en gegeten worden en misschien is dat gewoon zowieso wel veel te laat voor hem. alles loopt op zo'n dag zowieso al anders. ik weet niet of dat nu specifiek aan oma ligt of gewoon aan het feit dat er mee gesleept wordt naar de oppas. en dan hebben we het nog niet eens over alle sprongetjes die alle baby's om de haverklap maken.

    hoevaak adviseren kinderartsen niet aan ouders van kinderen die aldoor ziek zijn om ze een paar maanden van het kdv te houden en vrij van het werk te nemen zodat de kinderen weer een beetje op verhaal kunnen komen. volgens mij is de helft van dat probleem ook uitputting door al dat gesleep met de kinderen.

    en ja ik heb nog steeds met oma te doen. ik kan me heel goed voorstellen hoe rot zij zich nu moet voelen. zeker nu ze ook nog een voor hysterisch uitgemaakt wordt. ( wat ik me goed kan voorstellen ze doet in haar ogen haar best en wordt nu voor vanalles uitgemaakt en voelt zich teveel en gekwetst ) hoe vind je jezelf in dit topic dan het toonbeeld van takt en rust of ook een beetje hysterisch? kortom de verhoudingen zijn behoorlijk scheefgegroeid denk ik. en dan kom je terrecht in een wellus/nietis toestand en neerwaardse spiraal.

    mijn advies laat oma lekker om worden en haar kleinkind verwennen en uitstapjes maken.wees blij dat je kind zo'n oma heeft,er zijn zat kinderen die het zonder zo'n oma moeten doen. en zoek iemand die je volledig naar je hand kunt zetten. en precies alles zo doet zoals jij het wil. het liefst in je eigen huis. is een au pair niks voor jullie?
     
  16. Elin78

    Elin78 Fanatiek lid

    5 sep 2008
    1.520
    0
    0
    Ik herken het wel een beetje. Hier ook een schoonmama die alles doet zoals zij het wil (ze past 1 dag op). Vooral dat hij van haar alles mag en de hele dag mag snoepen en tv kijken, stoort mij. Ik heb daar al meerdere malen wat van gezegd, maar ze doet het toch. En mijn zoontje is dus wel heel snel overprikkeld.
    Maar ik heb me geprobeerd er bij neer te leggen. Ik denk dan maar: 'niemand is zo lief en zo dol op mijn kind als de oma's en opa's en wij zelf en dát vind ik toch het belangrijkste.'
    En ik wil geen drie dagen kinderdagverblijf, dus ik vind ook dat ik niet mag klagen.
     
  17. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @yinte: ik snap je reactie niet zo? Je weet helemaal niet hoe bij TS de keuze is gemaakt om oma een dag op te laten passen?
    Dat jij oma als oppas geen goed idee vindt, betekent toch niet per definitie dat het geen goed idee is?

    @TS; ik zou dit bespreken met je schoonmoeder. Dat zij hysterisch reageert is haar stuk en als er daardoor geen gesprek mogelijk is en geen afspraken te maken zijn, lijkt mij er maar 1 conclusie: andere oppas regelen...
    Ik zou iig jouw wensen en afspraken niet af laten hangen vand e vraag hoe afgewezen oma zich hierdoor gaat voelen...
     
  18. mel78

    mel78 VIP lid

    12 feb 2008
    8.320
    242
    63
    Ik heb vol verbazing bepaalde reaties gelezen. Meid, ik vind echt niet dat je je aanstelt hoor. Als het je niet lekker zit, bespreek het gewoon. Dan lost het misschien toch nog op voor de toekomst. Misschien is je schoonmoeder wel zo in de weer omdat ze niet weet hoe ze je kindje thuis kan vermaken?

    Misschien is het goed om toch eens te kijken of deze vorm van oppas wel bij je past? Mijn schoonmoeder zou ook gaan oppassen, maar ze is nu toch naar een gastouder gegaan. Voel ik me een stuk beter bij. Dan kan oma komen wanneer ze wil, maar gaat het op mijn manier.

    Succes met de situatie!
     
  19. yinte

    yinte Fanatiek lid

    28 jul 2008
    4.513
    1
    0
    mama en huismanager
    omgeving breda
    rozemarijke@ het is toch duidelijk dat dit geen goede oplossing is voor de kleine. er is zoveel wrijving tussen oma en mama blijkbaar.
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @yinte: ja, in deze situatie zou ik zelf ook voor een andere oplossing kiezen, (ik zou zelf uberhaupt m'n kind nooit bij opa en oma brengen... laat die idd lekker opa en oma zijn :)). Maar zoals jij het stelt, klinkt het alsof het alleen maar problemen op kan leveren en altijd een slechte keuze is?
    (En ik weet dat mijn broer en schoonzus naar volle tevredenheid gebruik maken van de oppasdiensten van mijn ouders bijvoorbeeld, dus zo kan het ook :)).
     

Deel Deze Pagina