Wanneer ging jullie kindje in het Fietszitje?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Naantje20, 8 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Naantje: De kleine kan mee op de fiets zodra ze zelf kunnen gaan zitten. Hier was dat met 8maanden oud. Eerst klein stukje fietsen en niet te vaak. Pas op voor hobbels en kuilen.

    Als je eerder met ze op de fiets gaat, zijn de spieren in de rug en nek nog niet sterk genoeg en krijgen ze bij elk hobbeltje en bobbeltje een stoot op hun nek. Dit is zeer slecht en kan nog pijn doen ook. Damian kon al eerder zelf gaan zitten maar toch nog even gewacht. Tijd was voor ons rijp toen hij in de kinderwagen alleen nog maar rechtop wilde zitten en niet meer leunen tegen het zitje aan(zo zie je ook meteen hoe hij omgaat met het bewegen van de wagen op de weg) De hobbels en bobbels die ze in de kinderwagen krijgen met het lopen, kunnen ze beter opvangen door de dikkere en zachtere banden. Alvast een mooie kleine oefening voor de fiets straks.

    Succes :)
     
  2. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Met 5 maanden:$
    Hoop niet dat ze het nekje breekt want ik heb behoorlijk veel enge verhalen gehoord van kinderen die te vroeg in het zitje werden gezet.
    En het is ook nog eens heel SLECHT ook!
     
  3. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    En waarom moet ze met haar kind langs de kinderarts? ;) Dat de arts haar dat adviseert, wil nog niet zeggen dat ie dat iedereen zou adviseren ;)
     
  4. Dit kan overigens niet zomaar tijdens het fietsen gebeuren!
    Daar de botten van kinderen nog zeer flexibel en dergelijke zijn.
    Er word zelfs adviezen gegeven over hoe je een jonger kindje, wat niet kan zitten mee kan nemen op een voorzitje, voor als je bv naar de huisartsenpost of wat dan ook snel moet en je zit met vervoer.
    Deze adviezen worden gewoon door oa huisartsenposten gegeven.
     
  5. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Julia kon al met 7 maanden zelf gaan zitten, maar dat zegt ook niet alles. Ik vond Julia toen nog veel te klein en druk om op de fiets mee te gaan. Nu is ze inmiddels bijna 8 maanden en staat de fiets klaar en het fietszitje is onderweg. Binnenkort wil ik korte stukjes gaan oefenen. Met dit heerlijke weer en nu ze inmiddels echt superstevig zit, kan ik niet wachten om lekker met haar te gaan fietsen!!

    Wanneer konden jullie kindjes echt wat langer fietsen, zeg maar, een fietstochtje van een half uur maken ofzo? Moet je daarvoor lang oefenen dat ze het goed kunnen?
     
  6. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Gentle: dat merk je aan je kindje vanzelf als hij/zij zover is.
     
  7. kleinvisje

    kleinvisje Niet meer actief

    ik was behoorlijk vroeg. met 6½ maand nam ik hem in t voorzitje. daarvoor in een fietskar in een maxi cosi achter aan de fiets(zo'n aanhanger)
    echter mijn zoontje zat al goed en waren korte stukjes
     
  8. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    met 6 en een halve maand kon Emma goed zitten, maar vonden het ook te vroeg. Met bijna 9 maand is Emma voor het eerst meegeweest. (we hadden ook nog geen fietstoeltje) anders was ze vast wel wat eerder meegeweest.
     
  9. Tese

    Tese Niet meer actief

    Hier pas sinds 3 weken. Eerder had ik geen mamafiets met zitje. Moet zeggen dat ik ook een mooi weer fietser ben.
     
  10. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Omdat er op het CB ook wel eens ene kinderarts zit i.p.v. een verloskundige? Dat ze 'met haar kind naar de kinderarts' moest, wil niet zeggen dat haar kind ziek is... Noch dat het iets met kinderstoeltjes of houding te maken heeft. Jij insinueer nu dat haar kindje iets mankeert en daarom het advies krijgt van die 12 maanden...
     
  11. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    Ja, helaas, dat kan wél zomaar tijdens het fietsen gebeuren. Ik heb van twee verhalen gehoord hier in de buurt, waarbij dat helaas dus gebeurd is. Vreselijk! Het ene kindje was in slaap gevallen, en had zo nekje gebroken (ws. met een hobbeltje in de weg) en de andere was gebeurd toen ze per ongeluk door een gat in de weg reden. Kon het nekje nog niet opvangen. Echt horror!

    Voor mij is dat wel reden geweest er erg terughoudend mee te zijn. Ik heb vorige maand voor het eerst gefietst, en maar een klein stukje nog. Gelukkig heb ik de luxe van een auto, maar zo niet, dan deed ik zo'n babymee (klem voro maxicosi) achterop de fiets; da's toch een heel eind veiliger voor zo'n uk.
     
  12. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Verschrikkelijk! Ik moet er niet aan denken!
     
  13. ikkelies10

    ikkelies10 Fanatiek lid

    31 jul 2007
    2.139
    0
    0
    thuiszorg
    noord-holland
    mijn zoontje is 7 maanden.maar zit nog niet zelf( haha ja 2 min en dan wil hij weer wat zien,dus draait hij met ze hele lichaam mee:D)

    maar mijn man vind het geen goed idee om met dochter en zoonlief te fietsen, haha hij vind het maar eng en levensgevaarlijk:D
    dus denk dat ik maar gewoon ga lopen of met de auto!
     
  14. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    ga niet te snel met je kleine op de fiets. Waarom het risico lopen dat er iets mis gaat? Alles gaat al zo snel de afgelope maanden en een maandje het fietsen uitstellen is helemaal niet erg als het om de gezondheid van je kindje gaat. Rustig aan doen is echt geen crime. Wat nou als je tóch op die fiets stapt en het gaat wél fout...? Dat vergeef je jezelf nooit! Meiden wees verstandig wacht gewoon als je twijfelt. Je moeder instinct gaat niet voor niks rammelen als je twijfels heb. Wat zijn nou 4 of 5weken in een heel mensen leven? Er is straks genoeg tijd om heerlijk te fietsen met je kleine wonder. Koester de tijd dat hij/zij nog zo klein is, voor je het weet gaan ze naar school. Ga en wil niet te snel. Het komt allemaal vanzelf wel.
     
  15. Romy1980

    Romy1980 Fanatiek lid

    14 jul 2008
    1.005
    128
    63
    Bah wat een nare verhalen hier zeg.....moet er niet aan denken.
    Ik heb vorige week een mamafiets met babymee gekocht.

    Mijn kleine meid vind het heerlijk en slaapt zodra ze op de fiets zit.
    Ik ben ook een mooi weer rijder.

    Dus tot ze zelf kan zitten gaat ze lekker mee in de maxi-cosi

    liefs
     
  16. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik vind het wel lastig om te beslissen hoor. Aan de ene kant zit ze zo stevig, kan ze al sinds een paar weken zelf gaan zitten en heb ik echt het idee dat ze het aan kan. Aan de andere kant, ze is pas 8 maanden, kan het dan al wel?

    Bijkomend feit is dat ze vrij klein is, en dus ook in de kinderwagen al verzuipt. Het tuigje kan daar ook niet strak genoeg van vast, en ik hoop dus dat dat bij het fietsstoeltje wel kan...

    Ik heb het stoeltje net binnen gekregen, vandaar dat ik me nu afvraag of ik zou kunnen gaan fietsen...
     
  17. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    Gentle: Dat merk je vanzelf aan haar. Als ze helemaal onderuit zakt tijdens fietsen dan is ze er nog niet klaar voor.
    Het belangrijkste is dat ze de hobbels en bobbels kan opvangen zonder dat het haar te veel werk is. Twijfel je? Wacht dat gewoon even ermee. Jullie fiets tijd komt echt wel snel
     
  18. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    Als je op de site van bobike kijkt zie je dat bij de stoeltjes staat vanaf 9 maanden en van 9 tot 15 kilo (bij die stoeltjes die aan je stuur zitten).

    Hier kon Kylian zitten toen hij 6 maanden was, met 8 maanden vonden wij het verantwoord om hem kleine stukjes mee te nemen op de fiets.

    Kinley zit sinds 1 april alleen (langer dan 15 minuten zonder ondersteuning) en die gaat als ze 8 maanden is ook kleine stukjes mee op de fiets.

    Groetjes Anita
     

Deel Deze Pagina