huilen bij wegleggen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kris8, 15 apr 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hoe gaat het bij jullie vandaag? Hoe was de intake van het cb?

    Hier gaat het heel goed! Lisa ligt eigenlijk al de hele dag te slapen, in de kinderwagen :). Ze is wakker geworden om te drinken, om verschoond te worden (flinke poepluier ;)) en omdat er een boer dwars zat. Netjes toch?
    Ik heb het t-shirt dat ik gisteren en vannacht aan had in de kinderwagen gedrapeerd rond haar hoofd, zou het werken? Of zou het toeval zijn? Maakt niet uit, vandaag slaapt ze tot nu toe in ieder geval heerlijk!

    Lief hè, zo'n slapende baby :)
     
  2. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    Zo veel herkenning hier!
    Onze kleine meid is heel moe maar kan gewoon niet in slaap komen overdag! En dat is dus huilen huilen huilen!
    Het is elke keer weer een gedoe om haar in slaap te krijgen!

    Mijn zoontje had dit ook, maar dan nog een tikkeltje erger! Maar toen kon ik er beter mee omgaan, misschien juist wel doordat ik ook mijn zoontje in de rondte heb lopen!

    Mijn meisje slaapt nu dus het liefst op haar buikje, dus ze slaapt nu in de box benenden, zodat ik het wel in de gaten kan houden!
    Heb de puckababy gekocht, die gebruikte ik bij mijn zoontje ook, maar tot nu toe werkt het nog niet, ga het volgende week weer proberen!

    Bij mijn zoontje was het bij 3 maanden over, dus nog even doorzetten, maar ik moet eerlijkz eggen:
    Ik vind het best pittig, een baby en een peuter!

    kus miek
     
  3. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    Vandaag gestart met het schema regelmaat, voorspelbaarheid en prikkelreductie op adveis van het consultatieburo. Werkt nog niet, maar we moeten even volhouden. Dus wakker weg leggen als ze moe is en in bed troosten niet eruit halen. Vind het wel lastig hoor..
     
  4. miekie82

    miekie82 Fanatiek lid

    8 jul 2006
    2.797
    28
    48
    noord holland
    ben hier ook mee gestart! Het werkte bij mijn zoontje ook, maar het is heel erg zwaar en moeilijk in het begin!
    Ik vind het zo moeilijk om door te zetten, maar ik weet dat het werkt!
    Mijn meisje ligt nu al voor een 2e slaapje vandaag, in haar eigen bedje te slapen. Diirde beide keren bijne een half uur dat ze sliep: gillen, krijzen. Ik ben erbij gebleven maar heb haar niet geprikkeld zeg maar. Naast het bedje, niet aangekeken en maar sussen...

    Pfff..moeilijk he! Bij mijn zoontje had ik binnen een week voor elkaar dat hij met een paar minuutje jengelen ging slapen, ik moet dus doorzetten, maar vind het zo moeilijk!

    suc6, kus miek
     
  5. klavertje77

    30 apr 2009
    86
    0
    0
     
  6. Zo heeft hier chloe de eerste weekjes in de wandelwagen geslapen gewoon in de woonkamer.
    Vaak viel ze dan wel bij mij in slaap, maar daarna daar in gelegd.
    Ook soms als ze nog wakker was maar wel moe. In een hoekje in de kamer gezet, kap omhoog zodat ze geen direct licht had en ging ze slapen.
    Na een aantal weekjes overdag in haar eigen bedje gelegd. Na een paar keer ging dat ook goed en toen ook de nachten...
     
  7. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    Nou geen idee wat ons overkomt, maar sinds gisteravond laatste voeding gaat het me toch goed.. ben bang dat ze gewoon heeeel moe is en het straks wel weer zal beginnen.
    Na de laatste voeding was het weer hetzelfde verhaal, schreeuwen gillen huilen niet rustig te krijgen. uiteindelijk na veel er naast zitten en sussen besloten het even aan te kijken. Haar gelaten en zelf in bed gaan liggen ... net toen ik na een paar minuuten dacht nu ga ik haar er toch uit pakken, want dit kan zo niet was ze stil ennnn heeft ze 4 ( !! ) uur geslapen. toen weer gevoed en daarna weer ruim 3 uur geslapen. En nu slaapt ze ook weer gelijk na de voeding alweer ruim 2 uur. heel af en toe een huiltje, maar na 1 min stopt ze zelf weer en slaapt ze door. Zo snel kan het toch niet werken ??? Ik bereid me maar voor op dat het tijdelijk is, kan het alleen maar meevallen.
    Maar wat doet een mens dat goed zeg een nacht redelijk slapen. Dat is sinds halverwege mijn zwangerschap geleden !!
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Nou zo ga ik het dus niet doen ;). Lisa huilt best regelmatig een tijdje, maar raakt alleen maar overstuur, ook als ik haar tussendoor troost, het helpt niets, dat gaat 'm dus echt niet worden. Daarbij is ze al een tijdje verkouden en spuugt ook best veel (door de verkoudheid denk ik) en voelt zich waarschijnlijk dus ook niet altijd helemaal lekker.
    En daarbij heb ik Eva ook nooit laten huilen toen ze zo klein was en dat is ook helemaal goed gekomen.
     
  9. Ellen291982

    Ellen291982 Niet meer actief

    een speentje op die leeftijd is niet erg hoor! als ze daar troost uit haalt. Emma had ook vrij vroeg de speen en gebruikt hem nu alleen nog met slapen (en s middags vaak ook al niet meer). Ik denk dat bij je leggen een goed idee is. Ze wil denk ik warmte.
    Succes volgende week, spannend als je het zelf moet doen he!
     
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
     
  11. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    Hier zowel s`nachts als overdag problemen hoor, behalve dan dus vannacht.. overigens vandaag overdag gaa thet ook wel goed. ( even afkloppen.. ) nu 1x van voeding naar voeding gehuilt. Verder slaapt ze tussen de voedingen door tot nu toe. Hopelijk betekend dat niet dat ze vannacht weer wakker is..
    Overigens laat ik haar niet gewoon alleen maar huilen hoor, ik ga er wel bijzitten. Sussen, met mijn handen haar armpjes tegen houden zodat ze niet zo maait ermee speentje erin houden. Zo worden de huiltjes langzaam minder tot ze in slaap valt en dan ga ik voorzichtig weg. ( als het tegenzit begint het dan onmiddelijk weer, maar vaker is ze dan stil tot de volgende voeding.. ) maarrr we zijn nogmaar een dag bezig he met deze ``methode``..
    Dat huilen gaat wel door merg en been..
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Kijk als het helpt om erbij te zitten en armpjes en speentje vast te houden... dan is het prima toch! Lisa wordt helemaal boos als ze huilt en ik aan haar kom, gaat ze alleen maar harder huilen. Speentje heeft ze dus niet. En haar echt laten huilen wil ik niet, vandaag toch gedaan toen ik Eva naar bed bracht. Toen ik beneden kwam had ze haast geen stem meer over :(. Bij mij werd ze rustig en viel ze meteen in slaap, toen weer weggelegd. Toen weer huilen, gepakt, stil en weer weggelegd en daarna nog een keer en toen bleef ze slapen! :) Ik heb haar de laatste keer niet helemaal slapend weggelegd (ze doezelde wat), misschien is dat toch beter. Maar vaak valt ze aan de borst in diepe slaap en dan is het dus lastig, want ik ga geen slapende baby's wakker maken ;)
    Eva ligt ook lekker te slapen nu, ze begon eerst te spelen in haar kamer, ben toen meteen naar haar toe gegaan en gezegd dat ze na het slapen weer mag spelen en ze is gelukkig lekker gaan slapen. Toch wel even lekker, helemaal tijd voor mezelf!

    Gisteravond heeft Lisa trouwens heel veel gespuugd, kwam er met bogen uit en Lisa en ik waren doorweekt... Toen is ze in slaap gevallen en heb ik haar weggelegd, toen ze na een half uurtje wakker werd heeft ze heel goed gedronken en viel in diepe slaap. Dat was om 22:30 en om 5:45 vanochtend kwam ze voor een voeding. Wow! Hadden we ook echt wel even nodig, ik word altijd erg moe en krijg vaak hoofdpijn als ik zorgen heb... (vanwege dat erge spugen)
     
  13. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    Hier i.d. ook vaak al een slapende baby na de voeding. Ik maak haar dan ook zeker niet eerst wakker voordat ik haar weg leg, maar helaas is het vaak zo dat zo gauw ik haar weg leg ze dan begint te huilen, ookal sliep ze..

    Hier ook last van hoofdpijn ondertussen..
    alhoewel ze het wederom best goed doet vandaag..
     
  14. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hoe is het vannacht gegaan?

    Hier ging het weer erg goed, maar goed, dat gaat het 's nachts altijd wel. Van 21:15 tot 4:45 en daarna weer tot 8:30 geslapen! Ik ben vannacht ziek geworden, keelpijn, hoofdpijn, spierpijn en het verschrikkelijk koud hebben. En Lisa wil natuurlijk alleen bij mij liggen en dan slaapt ze meestal niet eens. Ik snap er geen bal van... Ze is ook wel steeds behoorlijk verkouden, maar waarom kan het 's nachts dan wel? Ze heeft af en toe ook wel kleine oprispingen. Gelukkig huilt ze verder niet veel. Net kon ik even echt niet meer en heb haar laten huilen, maar ze gaat door totdat ze geen stem meer heeft (dat is redelijk snel hoor ;), ik laat haar echt niet zo lang huilen).

    Blèh k*tdag :(
     
  15. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    Nou hier een drama-nacht. Van ongeveer 00u tot 02.30u geslapen daarna gevoed. Hierna heeft ze nog een uurtje ofzo geslapen, maar vanaf toen steeds maar huilen. Steeds kort en ze laat zich dan wel troosten in bed, maar na een kwartier/ half uur begint het weer. Vanaf 04.30u echt ontroostbaar, dus weer een voeding gegeven. Daarna tot ongeveer 06u wat ingedut met baby in bed maar. Tja en vanaf 09 u slaapt mevrouw gewoon netjes 3 a 4 uur steeds..

    beterschap.. trouwens.
    Vandaag naar het consultatieburo geweest hebben nu echt het boekje over het regelmaat schema meegekregen. Ze vertelde ook dat het normaal is dat na een aantal dagen weer een dipje komt. Als we volhouden zou ongeveer vanaf vrijdag echt verbetering moeten komen. Anders kijken we dinsdag met de arts van het consulatieburo verder. Ze was flink aangekomen, dus daar hoef ik me in ieder geval geen zorgen over te maken..
     
  16. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hm, niet zo geweldig dus bij jou... probeer je overdag wel een beetje bij te slapen? Ik hoop dat de nachten snel beter gaan!

    Hier gaat het wat beter. Ik ben om 13:30 naar boven gestrompeld, paracetamolletje genomen en getemperatuurd en had 38,5 dus wel echt koorts (normaal heb ik 36,5). Toen Lisa gevoed en in de wieg gelegd en telkens als ze huilde troosten tot ze stil was en een beetje doezelde en weer terug gelegd. Zodat ik zelf een beetje warm kon worden onder de dekens. Ik heb redelijk geslapen, volgens mij net van 15:30 tot 16:30. Tussendoor telkens kwartiertjes en half uurtjes, maar op zich ging het dus wel en ze bleef gelukkig niet huilen en ging meteen weer slapen. Ze ligt nu ook al 3 kwartier in de wieg te slapen. Nu even bijkomen op de bank, vriendlief en Eva komen zo thuis. Ik ben benieuwd hoe ik me morgen voel, Eva is dan ook thuis. Als ik voel zoals nu wordt het een dagje dvd kijken geloof ik ;) of als het lekker weer is kan Eva lekker in de tuin spelen.

    Laten huilen heb ik trouwens 2 keer gedaan, maar telkens huilde ze wel omdat er echt iets was, boertje of windjes. Dus ik hou het maar bij kort eruit en troosten en snel weer terug.
     
  17. moeke31

    moeke31 Niet meer actief

    wij hebben de eerste maanden Colin ook alleen maar beneden gehad omdat hij niet wilde slapen. Zijn met de RRR begonnen en na een paar weken zag je echt dat hij rust kreeg. De eerste 3 dagen sliep hij bijna alleen maar, daarna werd het evenwat erger, maar nu is het een ander kind. Is overdag nog steeds niet echt een slaapkop, maar is wel vrolijk en huilt echt veel minder.
    Wij hebben ook een tijd de tv uitgehad als hij beneden was en echt weinig prikkels toegevoegd. Ik denk dat de hele dag je kindje bij je houden echt niet goed is voor de ontwikkeling. Ze moeten leren alleen te kunnen zijn.
    Ik heb de voordelen echt ervaren en voel me nu ook een stuk beter met een vrolijk kind. Hij werd er echt niet blijer van om de hele dag beneden te zijn.Ze schreeuwen vaak gewoon om rust

    Succes!!
     
  18. Wolkjuh

    Wolkjuh Niet meer actief

    Ben ik niet met je eens, ze zijn nog zo klein en kunnen nog niet verwend worden. En waarom zou het niet goed zijn.

    Ik kon mijn zoontje ook niet weg leggen in het begin. En ik neem hem bij me als die huilt. Merk nu dat ik hem steeds vaker wakker weg kan leggen zonder dat hij gaat huilen, en dat hoefde ik in het begin niet te wagen.

    Mijn motto is lekker bij je nemen als ze nog zo klein zijn, geeft ze een gevoel van geborgenheid en warmte en dat hebben ze zo nodig als ze nog maar een paar weken jong zijn..
     
  19. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    De hele dag je kindje bij je houden is niet goed zeg je, maar de hele dag huilen is dat toch ook niet lijkt me... Maar goed, Lisa heeft meestal wel ergens last van dus dat is toch anders. En je hebt het over een paar maanden, maar deze kindjes zijn nog geen maand. Vind ik wel wat anders. En 's nachts slaapt Lisa wel de hele dag alleen.
    En Lisa heeft vanmiddag met mij boven gelegen en het ging aardig. Maar ze moet toch ook wennen aan geluiden om zich heen, Eva is er ook nog. Ik kan als Eva er is haar niet boven leggen, omdat ik dan meer boven ben dan beneden... Als het straks allemaal beter gaat, gaat ze wel boven slapen.
     
  20. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Kan ik me helemaal in vinden! :) Fijn om te lezen dat het steeds beter ging. Echt wakker wegleggen doe ik nog niet, wel half wakker. 's Nachts na een voeding wordt ze meestal wel even wakker, maar gaat ook zelf weer slapen. En vanmiddag ging dat ook zo (soms). Dus ze kán het wel en dat vind ik wel belangrijk.

    Ik ben nu ook bezig met haar in de kinderwagen te laten slapen en ze werd net weer wakker, heeft ze flink gespuugd. Het zit gewoon niet zo lekker en dat is meestal als ze huilt. Geen andere optie dus dan haar bij me houden. Maar bij mij huilt ze dan vaak ook of is heel onrustig.
     

Deel Deze Pagina