Voedingsadvies peuter 2 jaar!

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Minny, 6 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Mijn meisje eet best goed, maar twijfel of ze wel genoeg gezonde dingen binnen krijgt.

    Ze maakt soms van het avondeten zo;n probleem en eet dan helemaal niks. Heel zinnig. En fruit eten schijnt ze op de opvang wel te doen, maar thuis eet ze alleen maar banaan. Probeer steeds appel te geven, maar dit weigert ze gewoon!

    Hebben jullie tips voor gezonde tussendoortjes (groente en fruit), zodat ik haar wel aan het eten krijg?
     
  2. evy261

    evy261 Actief lid

    11 jul 2006
    403
    0
    0
    Hey Minny,

    Ik zou me niet zo'n zorgen maken hoor. Als jou meiske goed eet en ze valt niet af gaat het goed.
    Wij hebben een meiske dat eerlijk waar alles eet ( van olijven tot zure haring :$ ) dus wij hebben nooit geen problemen met eten.
    Ik heb ook nooit een probleem gemaakt als ze de ene keer wat minder eet dan de andere keer. Wij hebben ook niet altijd evenveel trek.
    Maar goed. Wat hier ook werkt als gezonde tussendoortjes:
    komkommer, paprika, rozijntjes (heel lang favoriet geweest), soepstengels maar misschien vind ze peer ook wel lekker of kiwi???
    Wij hebben ook vanalles gegeven om maar te kijken of ze het lust. Alles aanbieden.
    Ik hoop dat je hiet wat aan hebt :)
     
  3. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ze is inderdaad niet te mager en heeft wel goede eetlust. Maar het avondeten gaat niet altijd goed. Soms eet ze ook wel ineens een bord stamppot. Nou ja, zal me maar niet te druk maken en iets meer van die tussendoortjes in huis halen!!
     
  4. evy261

    evy261 Actief lid

    11 jul 2006
    403
    0
    0
    Als ze gewoon goed eet zou ik niet teveel tussendoortjes geven. Hoe meer ze tussendoor krijgt heb je kans dat ze 's avonds minder trek heeft. En de ene keer zal ze meer trek hebben dan de andere keer.
     
  5. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ja das waar, maar ik wil wel dat ze fruit eet. die tussendoortjes bedoel ik!!!
     
  6. evy261

    evy261 Actief lid

    11 jul 2006
    403
    0
    0
    Oh oke. Op die manier. Misschien is ze wel van de "exotische" fruitsoorten. ;)
     
  7. Chantal79

    Chantal79 Actief lid

    20 aug 2007
    344
    0
    0
    En fruitsmoothies? Dat vindt Nick erg lekker. Hij drinkt ook graag vers geperste sinaasappelsap.
    Fruitsmoothies zijn er ook kant en klaar, ik koop ze wel eens van friso. En ook wel eens van zonnature, hier zit 1 ons groente in en 1 stuk fruit.

    Succes..
     
  8. mamvansam

    mamvansam Actief lid

    20 mei 2008
    239
    0
    0
    Office Manager
    Midden Nederland
    Sam is ook niet echt een ster in avondeten en fruit.
    Thuis eet hij inderdaad ook geen fruit, maar nu heb ik van die knijpfruitzakjes gekocht (zonder toegevoegde suikers) en hier trapt hij tot nu toe in :p. Hij vindt het toch wel interessant....
    Ach, en gelukkig is hij zo eigenwijs om wel fruit bij oma en op het KDV te eten zodat hij in de week toch nog wat vitaminen binnenkrijgt.
    Voor wat betreft het avondeten, hij wil eigenlijk alleen maar vlees. Dit pikt hij er heel kieskeurg uit met z'n vingertjes en laat de rest liggen. Zodra ik probeer hem ook nog iets van aardappels of groente te laten eten gaat z'n mond dicht en z'n koppie de andere kant op. Kleine carnivoor :D.

    Gelukkig is hij met brood niet zo verschrikkelijk lastig en eet hij gemiddeld 2 boterhammen en een mini krentenbolletje op een dag.
    En als tussendoortje soms een eierkoek, ontbijtkoekje of rijstewafel.

    Ach, hij ziet er gezond uit en het zal vast wel een keer goedkomen allemaal!
     
  9. missym

    missym VIP lid

    14 mei 2006
    7.750
    12
    38
    Misschien omdat je wat laat eet soms? ik merk dat als wij 'te laat' eten de kids niet zoveel trek meer hebben, vaak doe ik tussen de middag macaroni met groente en dat gaat dan altijd heel goed op, terwijl het avondeten soms minder gaat.

    Qua fruit, probeer eens iets anders, meloen oid en dan op een prikkertje of een andere speelse manier. Hier eet de oudste alles wat op een prikkertje zit, puur omdat dat intressant eten is...
     
  10. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Ooh vind die smoothies een goed idee. Geef soms al weleens jus de orange met een beetje water erbij. Of dubbeldrank. Maar iets waar ook groente in zit is vast nog beter.

    Zag net een tv programma over eten en daar zeiden ze je het eten gewoon heel vaak moet aanbieden. Dat ze het vanzelf lekker gaan vinden. Alleen wil mijn dochter het vaak niet eens proberen, das een beetje lastig. Ze kijkt gelijk de andere kant op zodra ze iets vreemds ziet.
     
  11. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Dat trekt wel weer bij.. Wat ik deed was gewoon niks anders aanbieden dan de basic dingen : brood, fruit, warme hap.. Geen koekjes/zoetigheid in principe.
    Heb je honger, dan kreeg hij of fruit, of een boterham.

    Na een paar weken wat het over, en wilde hij vanalles wel proberen..

    Ik heb altijd gehoord, dat je vooral geen strijd van het eten moet maken. Zodra dat gebeurd kan het een machtsmiddel worden, en kan het kind het tegen je gebruiken. Maar ik heb misschien wat makkelijk praten met een jochie dat goed in de gewichtcurve ligt..
     
  12. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Nooit bedacht om inderdaad 's middags warm te eten! Hier gaat namelijk de lunch er inderdaad in als koek, maar 's avonds,..... phoe, laat ik daar maar niet over beginnen.. Dean eet trouwens wel goed en ongeacht het tijdstip of de maaltijd..
     
  13. Magdalena6

    Magdalena6 Fanatiek lid

    5 mrt 2008
    1.492
    0
    0
    esmee is dan nog 2 jaar maar weet dondersgoed wat ik haar geef ! is ook een lastige eter met fruit en avondeten.
    appels en druiven vindt ze lekker , van bananen enzo moet ze niks van hebben ...heb ook wel es knijpfruit geprobeerd , daar wil ze niks vna hebben...fruitsmoothies vindt ze nog wel lekker, in die flesjes. gelukkig gaat het avondeten wel wat makkelijker als een 2 maand geleden...moet wel zeggen dat ik haar soms wel es teveel tussendoortjes geef...moet ik me zelf ook afleren...geef haar dan een koekje extra of een snoepje extra. ze heeft meer zin in de lekkere dingen als in de standaard dingen...als ik haar iets geef, bekijk ze het eerst aandachtig,vindt ze het niks , dan schud ze NEE !
     
  14. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Hier hebben wij dezelfde werkwijze. Als ze 'smiddags meer snoept heeft ze 'savonds nauwelijks honger. Dus het eten probeer ik 's middags te beperken tot fruit of een klein stukje ontbijtkoek of anders niets. Dan eet ze echt goed haar avondeten op.

    En gewoon aanbieden hoor! Wat hier trouwens zooo goed werkt is het samen klaar maken. Jara met de stoel bij het aanrecht en dan samen schillen en snijden. Ondertussen eet zij lekker van het fruit. Het zelfde geldt voor het avondeten. Het begint al in de winkel door het samen te pakken en te wegen. Met het koken mag zij helpen met afspoelen e.d. Dan gaat er zelfs rauwe bloemkool in!
    Wie weet werkt dit ook voor jullie?
     
  15. fokje

    fokje Fanatiek lid

    14 mei 2007
    3.313
    0
    0
    verzorgende
    friesland
    jelle is geen echte fruiteter hij krijgt dan regelmatig knijpfruit
    voor de rest als een kindje goed groeit is er niks aan de hand ook jelle weigert zijn eten wel eens
     

Deel Deze Pagina