slaan

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Patricia27, 4 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kat

    kat Fanatiek lid

    21 mrt 2006
    1.402
    2
    0
    Hier ook eentje die graag slaat in een driftbui.
    Maar ik ben er ook zo klaar mee...

    Ik waarschuw echt maar 1x zo niet dan zet ik haar op de gang en zeg meteen tegen haar je mag niet slaan, denk er maar over na en dan kom ik je weer halen.

    Ze blijft huilen en extra hard gillen. Na een minuutje ga ik eens kijken en dan vraag ik haar of ze weet waarom ze op de gang zit, soms is ze stoer en roept ze ga weg en slaat haar armen over elkaar heen. Dan zeg ik je mag niet slaan en laat haar weer alleen.

    Dan na een tijdje roept ze mij en dan ga ik weer kijken en zeg ik haar wat mag je niet doen? Dan zegt ze gewoonlijk "niet slaan".
    En dan zeg ik weer wat zeg je dan... "sorry" en dan krijg ik een knuffel. Dan is het voor mij klaar.
    Het klinkt meer als dat het in werkelijkheid is :) maar als ze nu wilt slaat dan kijkt ze naar me en dan geef ik haar een blik en dan weet ze meteen hoe laat het is.

    Zou mooi zijn als we het ze in een keer afgeleerd krijgen. Ik denk idd het belangrijkste wat je ook doet en je staat erachter dat je het consequent doet.
     
  2. conijn

    conijn Bekend lid

    24 okt 2008
    691
    0
    0
    Hier een mannetje van drie wat niet zozeer veel slaat maar de gang niet als straf ziet. Hij gaat of naar boven of hij gaat aan de deur staan huilen, trekken, schreeuwen, krijsen. Ik vind het soms wel eens lastig om hier mee om te gaan hoor.

    Liefs
     
  3. Patricia27

    Patricia27 Actief lid

    3 dec 2006
    288
    0
    0
    inpakster
    IJsselmuiden
    ik heb gisteren weer een enorme driftbui gehad maar het is heeeeeeeeeeeeeeel moeilijk om haar daar uit te krijgen het duurt soms wel langer als een half uur.
     
  4. Mama81

    Mama81 Fanatiek lid

    2 mei 2007
    1.477
    0
    0
    Pffff heee, het is hier drama momenteel! Wat een driftbuien heeft mijn mannetje zeg! Ik vind het op dit moment dan ook heel lastig om mee op te gaan. Had al eerder hier geschreven dat ik de 2e tree ging proberen, maar dat is ook niet zo'n succes, want hij heeft ontdekt hoe hij eraf kan gaan om vervolgens weer doodleuk naar binnen te komen lopen. Dan stuur ik hem terug en dan maakt ie er een spelletje van.
    Hij heeft ook regelmatig zo'n bui als hij uit zijn middagslaapje wakker wordt, dan is ie niet te genieten....
     
  5. eliesja

    eliesja VIP lid

    3 okt 2005
    8.226
    0
    0
    @t Home
    momenteel hebben we hier ook een slaan-monstertje..probeer ook consequent te blijven, maar mennn wat is dat moeilijk zeg!! Hier vertrekt hij ook naar de gang en als ik hem ervandaan haal dan vertel ik hem het nodige en laat hem sorry zeggen, maar eenmaal weer bij de bank, slaat hij weer en zegt vervolgens "gang"..;)Leuk spelletje dus, maar niet heus.
    Denk wel dat het beste is om dit gewoon vol te houden, uiteindelijk zullen we vast beloond worden.;)
     

Deel Deze Pagina