Kinderkeukentje: tot hoe oud spelen ze hiermee?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Chantico, 18 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Wij willen voor ons dochtertje een kinderkeukentje (fornuis/oven) aanschaffen. Als we er eentje kopen, willen we graag iets moois, ook al is dat misschien wat duurder, want het staat natuurlijk wel midden in de huiskamer. Maar eerst wil ik eigenlijk graag weten tot welke leeftijd kinderen ongeveer met een keukentje spelen. Zal vast wel flink uiteen lopen, maar ik ben erg benieuwd hoe lang jullie kinderen interesse hadden voor zo'n keukentje.

    En hebben jullie een groot/mooi/uitgebreid keukentje, of een eenvoudig iets? Wat maakt het tot een succes? Ik ben zelf namelijk wel van de fantasie en kan me voorstellen dat vier getekende rondjes op een plankje al een mooi fornuisje voorstellen :D Maar tegelijk denk ik dan 'iets met een deurtje als oven/magnetron (moderne kinderen ;)) en knopjes waar je aan kunt draaien is toch ook wel heel leuk. Ben erg benieuw wat jullie kunnen aan- of afraden.
     
  2. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    Dochter heeft het keukentje van Ikea voor haar 2de verjaardag gehad. Ze speelt er elke dag wel mee. De oppas kinderen van 4 en 6 spelen er ook graag mee. En bij de school van de meisjes hebben ze hem ook in een van de kleuterklassen staan.
     
  3. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    oke die is duurder van Ikea, maar wel echt supermooi, stevig en duurzaam! Hier in de omgeving is de ervaring dat daar ook wel lang mee gespeeld wordt. Ik heb hem zelf niet voor mijn zoons, maar vrienden van ons die hebben hem wel voor hun dochter en die speelt er vaak mee. Tot een jaar of 6-7 spelen veel kinderen er toch wel mee.(als ze het natuurlijk leuk vinden) overigens zijn mijn kids wel helemaal blij met het serviesje wat we wel hebben en wordt dat ook flink gebruikt.
     
  4. Chantico

    Chantico Niet meer actief

    Duikster, kan het zijn dat het eerste deel van je bericht is weggevallen? Welke is duurder dan die van Ikea maar wel supermooi, stevig en duurzaam? Ik ben errug benieuwd!

    Fijn om te lezen dat jullie kindjes lang plezier hebben (gehad) van een keukentje. Dat maakt het toch makkelijker én belangrijker om echt voor iets moois te kiezen.
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Wij hebben deze:

    F5464 Combi keuken - Hugatoys

    Een groot succes hier. Ze speelt er elke dag wel mee en ze heeft 'm iets voor haar 2e verjaardag gekregen, ze is nu 2 jaar en 4,5 maand. Doordat het van alles wat heeft (deurtjes, knopjes, kraan, haakjes) kan ze afwisselen en blijft het leuk.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.741
    6.922
    113
    Vrouw
    Brabant
    Het leuke aan die van ons vind ik dat je aan 2 kanten ervan kan spelen, dat kan bij die van Ikea niet. Qua prijs scheelt het niet zo heel veel en dan vind ik die van santoys veel leuker.
     
  7. monique75

    monique75 Actief lid

    4 mei 2007
    407
    1
    0
    Hier staat het keukentje sinds vorige zomer buiten omdat er niet meer mee gespeeld werd, nu spelen ze er dus wel weer mee. Samen met de buurkinderen gaan ze koken, tafel dekken en dan samen "eten" !!(Een buurvrouw kwam zelfs met kaakjes aan, omdat ze het allemaal zo lief vond !!)
    Als het weer het toelaat gaat er een emmer water naast en koken ze "echt" zoals ze het zelf noemen.

    O ja mijn kids zijn net 8 en 6 jaar.....

    Groetjes Monique
     
  8. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.455
    569
    113
    Ik heb voor mijn zoontje een houten keukentje van karwei. Kan je ook maar aan een kant mee spelen, maar hier staat hij ook tegen de muur aan dus dat vind ik geen probleem.
    Hij is er echt helemaal dol op, speelt er eigenlijk nog wel iedere dag even mee. Ook kinderen die hier komen spelen vinden het altijd erg leuk.
     
  9. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wij hebben sinds Emme 1,5 jaar is een keukentje staan. Ze speelt er nu nog bijna elke dag mee. Lonne vindt het nu ook al leuk om zich er aan op te trekken en de deurtjes open te doen.

    Verder is een houten keukentje mooier, maar kunnen ze in een kunststof keukentje weer meer met water kliederen.

    Pim
     
  10. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Wij hebben ook het keukentje van Ikea. Mijn dochter speelt er leuk mee, denk dat dat ook nog wel even zo blijft. Op het kdv spelen ook de oudere kindjes nog met de keukentjes daar.
    Wij hebben voor die van de Ikea gekozen omdat ik deze het meest interieurtechnisch-verantwoord vond:D Dochter maakt het toch niet uit of de kastjes rood of houtkleur zijn en er staat al genoeg speelgoed in huis wat het druk maakt.
     
  11. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    wij hebben van mn zus van jaren geleden een klein houten keukentje, heeft ze toen bij ikea gekocht. een klein kastje met een klep voor de oven, draaiknoppen daarboven en bovenop 4 gaspitten. aan de zijkant zit een stangetje waar je pollepels aan kan hangen. hij is klein maar simpel en past bij ons precies in de keuken, sophie vind het geweldig.

    vind m mooier dan zon kleurige van fisher price oid.
     
  12. duikster

    duikster VIP lid

    13 nov 2005
    5.714
    73
    48
    nee ik bedoelde het ikea keukentje, maar dat was inderdaad niet handig geformuleerd....
     
  13. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    hier ook die van ikea! Ik ben helemaal tevreden!... Ze heeft hem gekregen voor haar 2e verjaardag en speelt er sindsdien elke dag mee!... Ze gebruikt hem voor alle doeleinden.. haha het is al een kassa, restaurant, ijsjeskraam enz..

    Hij is vrij groot dus ze kunnen er kwa grootte nog lang mee spelen!
     
  14. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Hier precies hetzelfde! Echt een heel leuk keukentje, voor weinig geld (ik dacht dat wij 'm voor 40 euro hadden gekocht, was toen wel in de aanbieding).
     
  15. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.455
    569
    113
    Ja, was rond sinterklaas in de aanbieding. Hij heeft hem van opa en oma gekregen met sinterklaas.
     

Deel Deze Pagina