Drinken overdag..nauwelijks..

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Mnq, 5 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mnq

    Mnq Bekend lid

    7 jan 2008
    822
    0
    0
    Dag mama's

    Moet even m'n verhaal kwijt... we zitten met een baby van 10 maanden die niet drinken wil. Zelfs niet met dit warme weer, tot huilen aan toe proberen we er een slokje in te krijgen.

    Alle bekers geprobeerd, gewone, tuit zonder klep, tuit met klep, gewoon uit een flesje. Op den duur maar een spuit van boven gehaald om er 10cc in te krijgen. Vervolgens maar een fruithapje en wat stukje brood in haar melk gesopt.

    Jemig wat een drama, wordt er sch...ziek van.

    vanmorgen redelijk pap gehad, fruithapje maar brood....hopeloos en gewoon drinken al helemaal niet dus.

    Zouden vanmiddag naar vrienden toe voor een BBQ maar denk dat we maar afzeggen. Ze zou nou moeten slapen...dus ook niet.

    Herkent iemand het? Normaal gaat alles fluitend en gezellig. Dit is echt hopeloos.

    Gatverdamme!!!! :x
     
  2. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Is het de eerste dag dat ze niet wil drinken? Als het vanavond nog zo is en ze heeft bijna niets binnengehad kun je beter even naar huisartstenpost gaan. Een kind droogt snel uit en het kan best een reden hebben dat ze niet drinkt (oorontsteking bijvoorbeeld).
     
  3. kim0503

    kim0503 Bekend lid

    10 apr 2009
    634
    0
    0
    Hoekse waard
    Wat heb je allemaal geprobeerd om te geven??
    Hier was de truc een ander smaakje diksap en hier drinkt hij nu ruim 300 van op een warme dag ( hij drinkt ook nog ruim 500 melk).
    Ik had dus gewoon het verkeerde smaakje voor hem en deze vind hij heerlijk.
    Verder zou ik goed opletten dat ze alert blijft en helder als ze dat niet meer is is het tijd voor de ha.

    Succes.
    Kim
     
  4. Mnq

    Mnq Bekend lid

    7 jan 2008
    822
    0
    0
    Gelukkig eet ze haar pap prima op, zo ook vanmorgen, helemaal op. Haar fruit vanmorgen idem. Zo direct weer een boterham proberen....je gaat er op den duur tegenop zien. Vind het wel belangrijk dat ze haar melk drinkt...gisteravond waren we laat terug van een BBQ en heeft ze daarna nog 100 cc opvolgmelk gehad, ik gelukkig
    Zal zo es melk en diksap maken, kijken wat ze wil. Anders morgen inderdaad even een ander smaakje halen!

    Ze is heel alert en vrolijk, ook speelt ze veel.
    Wel is ze bekaf van gisteravond dus slaapt ze (nu nog) vanaf 11 uur. (vanmorgen dan he)
    Hopen dat ze zo wil drinken!!!

    Hebben jullie baby's last van het warme weer? In de vorm van..niet willen eten/drinken?
     
  5. kim0503

    kim0503 Bekend lid

    10 apr 2009
    634
    0
    0
    Hoekse waard
    Oh nou gelukkig dat het al weer wat beter gaat. Mss is het idd alleen als het zo heel erg warm is dat ze minder eet.
    Hier hebben wij er geen last van, hij eet 2 boterhammen zo op en zn prak gaat er ook zo in. Qua sap is hier nu peer perzik diksap van de + supermarkt favoriet, had al vanalles geprobeerd en hier drinkt hij super goed van.
    Probeer er niet tegen op te zien, dat voelt ze en gaat ze juist weigeren. Eten ( en ook drinken) moet leuk blijven, en als je de strijd aangaat win je het nooit van ze. Gewoon in jezelf zeggen dat wat ze eet genoeg is of aan iets heel anders denken, dat heeft mij heel erg geholpen om het los te laten. Die kleintjes kunnen zelf heel goed regelen hoeveel en wanneer ze eten.

    succes
    Kim
     
  6. Mnq

    Mnq Bekend lid

    7 jan 2008
    822
    0
    0
    Typ ik een heel bericht..ben ik alles kwijt :x

    Even overnieuw dus. Gisteren wilde ze wederom niet drinken, we hebben er met moeite (lees: strijd) wat slokjes in gekregen. OP een gegeven moment heb ik appelsap vermengd met een fruithapje. Om zo extra vocht binnen te krijgen.
    Wel prima gegeten en dat eten is ook niet iets waar ik me druk om maak, maar dat drinken wel!

    Nu haal ik haar vanmorgen uit bed met 39.5 koorts. Das dan even schrikken. We zijn net terug van de HA maar ze heeft niets kunenn vinden en gokt op een virus. Oor was nauwelijks wat aan te zien, keurig schoon maar een ienienie rood plekje zei ze. De buis van eustachius moeten we vrij houden met een neusspray en natuurlijk paracetamol tegen de koorts. Gelukkig heeft Léonie uiteindelijk haar (inmiddels koude) pap wel opgekregen, dus das weer 200cc gewonnen :D

    Nu is het wel zo dat ze meer (en verdeeld over de dag) moet gaan drinken....het is me echt een raadsel waarom ze niet drinken wil.
    Die strijd moeten we vandaag dus weer aangaan.... :$
     
  7. kim0503

    kim0503 Bekend lid

    10 apr 2009
    634
    0
    0
    Hoekse waard
    De strijd zou ik echt niet aangaan, je wint het nl ook niet van ze en ze krijgen daardoor echt een afkeer tegen de fles en dan lukt het helemaal niet meer. Geloof me het was hier ook zo, al huilen als ik de fles alleen al pakte en hem dan ook gewoon wegslaan. Nu gaat het super goed en doet hij zelfs zijn mondje open als ik eraan kom met de fles. Ik zou echt wat verschillende smaakjes gaan uitproberen tot je er eentje hebt die ze lekker vind. Wie weet gaat ze over een dag of 2 ineens weer super goed drinken als ze zich weer wat beter voelt.
    Heel veel succes en ik hoop dat ze snel opknapt.
    Groetjes Kim
     
  8. Mnq

    Mnq Bekend lid

    7 jan 2008
    822
    0
    0
    @Kim, ben de strijd inderdaad ook maar niet aangegaan.
    Vanmiddag haar uit een flesje laten drinken (zonder speen oid) met beetje diksap, helft ernaast en ongeveer 50 binnen gekregen. Was ik erg blij om.

    Ze heeft de hele dag al rond de 39 graden koorts. Gooide vanavond al haar avondeten er weer uit en heeft diareeluier na diarreeluier. En zó ziek. Ben er behoorlijk van ondersteboven. :(

    Voordat ik haar in bed heb gelegd, heeft ze nog een paar (stuk of 6) hapjes pap gehad. Zelfs met paracetamol zakt de koorts maar heel weinig. Ze had vanavond zo'n last dat ik de paracetamol vanavond eerder heb gegeven dan eigenlijk hoort. Maar wat moet je? Ze is zo ziek, heeft volgens mij hoofdpijn en huilt steeds. Vind het zo erg. Ze is wel eens eerder ziek geweest, maar hier breekt echt mn hart van. :(
    Ze heeft wel genoeg vocht gehad uit pap, fruithapje aangelengd met diksap, beetje diksap vanmiddag en yoghurt....maar het is zo sneu. :(
     
  9. kim0503

    kim0503 Bekend lid

    10 apr 2009
    634
    0
    0
    Hoekse waard
    Ach gossie, het is idd zoooo zielig als ze ziek zijn. Ze kunnen ook niet zeggen wat er is, alleen hartverscheurend huilen.
    Dat van de paracetamol kan geen kwaad hoor, heb ik ook weleens gedaan. Gewoon goed opletten dat ze niet boven de maximale dagelijkse dosis uitkomt. Verder zou ik zo verder gaan als je al doet, gewoon kijken wat ze wil meer kan je helaas niet doen voor haar op dit moment.

    Ik hoop dat ze zich snel weer beter voelt.
    Groetjes Kim
     

Deel Deze Pagina