Het word aankomende week weer lekker weer. Wie heeft dan een lekker en snel recept voor een koude pasta salade die we s avonds lekker met wat brood kunnen eten? Of een ander lekker recept wat zo klaar is en lekker is als het warm is??
koude fusili pasta lekker aanmaken met een klein beetje goede olijfolie, paar flinke scheppen groene pesto erdoorheen (op eigen smaak) kleine reepjes gerookte kipfilet erdoorheen (AH bij de kipproducten) 3/4 potje zongedroogde tomaten fijnsnijden en er doorheen doen 3/4 doosje Grana Pardano kaassnippers erdoorheen en dit afmaken met verse gemalen zwarte peper en geroosterde pijnboompitten. Wij vinden het erg lekker met ciabatta of turks brood!
pasta naar keuze koken (behalve spagetti) blikje mexicaanse groente van bonduelle 2 eetlepels zilveruitjes augurk naar smaak bleekselderij naar smaak evt. extra mais toevoegen dan kun je 2 dingen doen, je kunt er bv gerookte kip met ananas bij doen of tonijn en appel erbij doen.... sausje maak ik zelf altijd van yoghurt, frietsaus, currie en paprikapoeder en dat naar smaak samenvoegen dat doorelkaar en je hebt eenvolledige maaltijd op zich..
Ingredienten: Bakje cherry tomaatjes Potje groene olijven Feta Zakje rucola/gemengde/bladsla (net wat je lekker vind) Pasta naar voorkeur Peper en zout Heel simpel! Pasta koken, afgieten en wat olijfolie erdoorheen. De olijven afgieten en door de helft snijden. Tomaatjes door de helft, en feta in blokjes snijden. Samen met de sla in een bak, pasta erbij en kruiden met peper en zout. Super lekker!
Sla (Rucola of gemengde bladsla of wat je lekker vind) Pasta (Ik pak altijd gekleurde fusili) Uitgebakken spekjes Gesnipperd rood uitje Geraspte kaas Gesneden paprika Balsamico dressing Evt. blokjes gebakken kipfilet en/of zongedroogde tomaatjes erbij.
2 tomaten 1 komkommer 1 bol mozarella balsamico azijn basilicum olijf olie zout/peper Meng olijf olie en balsamico azijn 1:1 met elkaar (voor deze hoeveelheid is 2 eetlepels van beide genoeg). Snij de tomaat, komkommer en mozarella klein en meng het door elkaar met de dressing. Zout, peper en basilicum naar smaak toevoegen. Supersimpel! Vorige week heb ik er nog pijnboompitjes bij gedaan, ook lekker. Even in de pan, lekker knapperig. En nog een lekkere: 1 mango 500 gram groene asperges beetje alfalfa pijnboompitten en/of zonnebloempitten honing-mosterd dressing Asperges in stukjes snijden en even een paar minuten bakken of koken. Mango schillen en in stukjes snijden. Pitten even kort aanbakken, alles bij elkaar met wat alfalfa, dressing er overheen, jummie!
Of gewoon een zak scampi's bakken in olijfolie met knoflook. Vers (stok)broodbrood en kruidenboter zelf maken. Olijven erbij. Beetje salade. Heeeeeerlijk!
Pastasalade: Penne Pasta bakje kip-pesto salade hamblokjes cerrytomaatjes pijnboompitjes rucola mozarello bolletjes Alles door elkaar husselen, stokbrood erbij en eten maar! Nog een ander recept voor een salade: Kalkoenfilet kruiden met kipkruiden, aanbakken en af laten koelen Botersla bleekselderij druiven augurken hamblokjes croutons Alles in stukjes gesneden door elkaar. Dressing van mayo, citroensap en een beetje mosterd. Weer stokbroodje erbij, zo lekker!
Halve paprika, champignons en knoflook bakken. De andere helft v/d paprika in een bak, beetje ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, feta erbij. Blikje tonijn erdoor (of ipv tonijn spekjes bakken bij stap 1) Dressing van honing/mosterdsaus en peper en zout. Alles door elkaar mengen met de inmiddels gekookte fusili. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Dit is trouwens 1 variant, je kan zoveel door zo'n salade doen.. Gekookte eitjes zijn ook altijd lekker.
ik heb er 2 koude pastasalade: 250 gram fussili zak veldsla komkommer tomaat lenteui je kookt de pasta, laat het afkoelen en gooit de rest er in stukjes door. Voor de dressing: 5 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels witte wijn azijn, mespuntje mosterd, half schepje suiker, italiaanse kruiden, dan mixen en er overheen. koude kipsalade: 300 gram kipfilet in blokjes bakken met kerriepoeder (koud laten worden) stukjes galiameloen stukjes komkommer ijsbergsla 2 sinaasappels in stukjes alles door elkaar en voor de dressing: 1 uitgeperste sinaasappel en een beetje zonnebloemolie.
hoi hoi ik heb ook een x een lekkere pasta salade gegeten ,maar ik weet niet zeker of ik alle ingredieenten nog weet whaha: -penne pasta koken met boullionblokje (dit maakt t extra lekker!) - ruccola -gebakken spekjes -gekookte eitjes in stukjes -komkommer naar eigen idee nog wat anders erdoor.. beetje dressing maken, super lekker
Potje rode bieten Potje zure haring Pasta naar keuze Dat allemaal bij elkaar in mikken, kappertjes naar smaak erbij en misschien wat Yogosaus, jammie Of deze: Schelpjesmacaroni Potje sperziebonen Potje knakworstjes in stukjes Yogsaus Alles door elkaar mikken, beetje kruiden naar smaak er bij
hoi penne rode pesto potje beetje mayo 2 blikjes tonijn heerlijk met rucola en knoflookbrood spinnekop mmm krijg er trek van
1 pot feta in stukjes 1 pot/blik bruine bonen, koud en uitgelekt 2 komkommers, geschild en in grove stukken gesneden 1 blikje mais uitgelekt 1 blikje tonijn uitgelekt olijven (zwarte en/of groene) Door elkaar husselen, en lekker opeten
Gekookte aardappels in stukjes Gerookte zalmsnippers of zoute haring Fijngesneden augurk of zure uitjes Komkommer in stukjes Creme fraiche Fijngesnede dille Zwarte peper Alles mengen....echt overheerlijk
Kwijl kwijl! Krijg er trek van Wat wij vaak eten; 1 zak penne pasta 2 blikjes tonijn (oliebasis) Feta Uitje Rode paprika teentje (of twee ) knoflook Maak zelf vaak nog een dressing van slasaus/mayo met vers gemalen peper, paprikapoeder en kerrie poeder.
Schiet me ineens een aardappelsalade in gedachten: Benodigdheden: 1 kg nieuwe aardappeltjes 1 salamiworst 250 gram 2 bosuitjes/preitje augurken (hoeveelheid naar smaak) verse bieslook Voor de dressing: 5 el mayonaise 2 el azijn 1 el olie 1 teentje knoflook 1 tl mosterd peper en zout De aardappelen in 25 minuten koken. De warme aardappelen in plakjes snijden en die weer in reepjes. Ondertussen de salami in blokjes snijden, de bosuitjes in ringetjes en de augurken in blokjes. Alles met de aardappeltjes mengen en helemaal koud laten worden. Als laatste flink wat bieslook door de salade mengen. Als dressing kan het volgende gemaakt worden: een dressing kloppen van azijn, mosterd, knoflook, wat peper en de olie en de mayonaise erdoor roeren.