Waarschuwing voor iedereen met een vermoedelijke miskraam!

Discussie in 'Miskraam' gestart door Banaantje81, 29 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. FutureMama81

    FutureMama81 Fanatiek lid

    7 jun 2009
    1.326
    0
    0
    Ik heb t ook meegemaakt. Gelukkig wel minder erg dan jij. Had ook wat bloedverlies rond 6 weken. Ik dacht een mk :( bloeden stopte en voelde me goed. Tot het bloeden met 8 weken weer terug kwam. Vond t erg vreemd. Nog een test gedaan en die was duidelijk positief. De streep knalde er vanaf. Wilde net die week een afspraak voor een echo maken tot ik s avonds van t 1 op andere moment vreselijke buikpijn kreeg. Ik zei nog tegen mijn vriend ga maar even eten halen. Ik ga wel even liggen. Maar niets hielp, de pijn was enorm en ik wist gewoon dat t niet goed was. Huisartsenpost gebeld, onderzocht en die heeft gelukkig zonder twijfelen de dienstdoende gyneacoloog gebeld. In mijn baarmoeder gekeken en niks te zien. Naar boven naar de poli omdat daar een beter echoapparaat stond dan op de seh. Ze vermoedde een verdraaide eierstok of een bbz. Boven gekeken en het leek idd het meest op een bbz. Ik moest weer naar de seh om daar infuus te krijgen en te wachten tot ze klaar waren op de ok. Toen ik opstond werd ik duizelig en misselijk en viel ik flauw. Mijn vriend helemaal overstuur. Ben toen met een ziekenhuisbed opgehaald van de poli. Op seh gelegen, omdat de ok nog steeds bezet was. Hield t op zich goed vol tot ik op een gegeven moment echt koliekpijn kreeg. Toen ben ik ook meteen naar de ok gebracht. Achteraf bleek dus dat er al 1,5 liter bloed in mijn buik zat. Was een hele nare ervaring al met al. 'Gelukkig' konden ze mijn eileider wel sparen. Ik zeg 'gelukkig' tussen aanhalingstekens omdat ik wel meer kans heb op herhaling en dat vind ik best wel angstig.

    Na de operatie was mijn hcg vrij snel weer op 0 en zijn we weer begonnen met zwanger proberen te raken. Dit lukte in 1 keer. Dolblij maar ook bang. Gelukkig kreeg ik met 6 weken een echo en dit keer zat t vruchtje wel in mijn baarmoeder (eitje was via de andere eileider gekomen) en nu is ons meisje alweer 3 maanden.
    Heel veel sterkte met het verwerken van je bbz. Hopelijk mag jij ook snel weer een goede zwangerschap meemaken!
     
  2. Banaantje81

    Banaantje81 Fanatiek lid

    10 sep 2009
    1.237
    0
    36
    He wat fijn FutureMama81 om jouw goede bericht te lezen dat je zo snel weer zwanger bent geraakt. Wat moedig van je om zo snel weer verder te gaan. Ik durf het zelf nog niet aan. Manlief is ook een beetje angstig geworden erdoor, we hebben allebei nachtmerries.

    Maar wat ontzettend goed om te horen dat je na zoiets heftigs toch weer zo snel zwanger kunt raken!!! Ik ben zelf inmiddels ongesteld, dus volgens mij is mijn eisprong weer op gang :)
     
  3. noppie

    noppie Fanatiek lid

    7 mrt 2008
    2.026
    0
    0
    utrecht
    Hallo Banaantje en anderen,

    Gelukkig heb ik het zelf nog niet hoeven meemaken maar mijn lieve vriendin en schoonzus helaas wel.
    Mijn vriendin: wist dat ze zwanger was, kreeg een paar keer bloedingen waarop een miskraam werd vermoed. Maar met een week of 6-7 (achteraf gezien) kreeg ze hele erge buikpijn. Ze is toen naar een gynaecoloog geweest, maar die vond niks afwijkends. Mijn vriendin echter wist zeker dat ze nog zwanger was en had ook allemaal enge dromen, met dat er iets in het nauw was gedreven e.d. Uiteindelijk is ze in shock opgenomen en met spoed geopereerd aan een bbz. Helaas met verlies van haar eileider. Haar relatie is inmiddels uit (is okay voor haar), maar ze heeft een grote kinderwens, maar heeft nooit meer een man ontmoet met wie dat goed genoeg voelt.

    Mijn schoonzusje: een beetje hetzelfde verhaal, maar zij dacht met de buikpijn dat ze buikgriep had. Haar man ging toen naar het buitenland, omdat het leek alsof het wel kon. Mijn s-zusje is nogal een doorzetter. Inmiddels was ze al een paar keer flauwgevallen e.d. van de pijn. De huisartsenpost wilde niet thuis langs komen (zij kon al niet meer daarheen) omdat mijn s-zusje zelf niet kon aangeven of het levensbedreigend was. Uiteindelijk is ze met de ambulance opgehaald, hebben ze het slot moeten forceren en haar met een brancard moeten wegdragen. Zij had ook bijna het loodje gelegd. Haar huwelijk heeft dit drama niet overleefd. Inmiddels is ze met een nieuwe vriend, maar die is net gescheiden en durft het nu niet aan om aan kinderen te beginnen. Voor mijn s-zusje heel moeilijk. Ook zij heeft 1 eileider moeten opgeven hierdoor.

    Ik blijf erbij dat ze in NL vaak niet goed genoeg opletten. Belachelijk echt. Sterkte allemaal.
     
  4. Banaantje81

    Banaantje81 Fanatiek lid

    10 sep 2009
    1.237
    0
    36
    Getsie noppie bij het verhaal van je schoonzusje is het alsof ik mijn eigen verhaal lees! Ik dacht zelf ook dat ik een buikgriepje had, ook bij mij deed de huisartsenpost erg laconiek en ben ik uiteindelijk door de ambulancebroeders op brancard afgevoerd en bijna het loodje gelegd door het bloedverlies... Mijn prille huwelijk is gelukkig niet gestrand erdoor en ik hoop dat dat bij mij niet zal gebeuren, ook al is mijn man nu helemaal negatief geworden over het krijgen van kinderen...hopelijk draait ie nog bij!!!

    Ze letten zeker niet goed op, nu ik dit eenmaal heb meegemaakt komen er overal verhalen los van mensen die wel iemand kennen die dit ook heeft meegemaakt. En bij de meesten waren de artsen er veel te laat bij of hebben ze het gewoon niet kunnen constateren tot het dus te laat is.
     
  5. angiebaby

    angiebaby Fanatiek lid

    12 jan 2010
    3.872
    0
    0
    rrrrrrr krijg er echt de rillingen van wat vreselijk!!!!!!
    en zoveel geluk dat je nog leeft!!!!

    heeeeeel veel sterkte meis!!!
     
  6. Zonnestraaltjes

    Zonnestraaltjes Fanatiek lid

    5 mrt 2007
    1.490
    0
    0
    Meiden wat een ontzettend heftige verhalen!
    Ik krijg er eerlijk gezegd wel de schrik van!?

    Zal even mijn verhaal vertellen.
    6,7,8 mei voor het laatst ongesteld geworden.
    Begin juni positief getest. Zwanger! Ik voelde me anders dan bij mijn andere twee kinders maargoed....
    Die week naar het ziekenhuis ivm buikpijn. Hcg geprikt en tijdens de echo een beginnende zwangerschap te zien!
    De week erna terug. Bloed geprikt. Door het zh gebelt dat ik met spoed moest komen omdat het lab had gebeld om te zeggen dat mijn hcg errrrg snel was gestegen! ik erheen. En in mijn bm was een vruchtzakje te zien. Dus weer naar huis.
    Anderhalve week later om 2 uur 's nachts bloedverlies. De volgende ochtend gebelt. Na veel gezeur mocht ik die middag komen. En wat tegen onze verwachting in was een embryo met een kloppend hartje!
    Die woensdag erna weer voor een termijn echo. Hierop was wederom het kloppende hartje te zien maar ook een ander (naar mijn idee vruchtzakje) met iets inimienies erin. De echo mevr. kon het niet verklaren..... over 2 weken terug.
    De afgelopen week heb ik ontzettende last van buikpijn, moeheid, misselijkheid en constant bruin verlies met propjes erin........

    Nu heb ik nog maar 1 eierstok en 1 eileider en wil deze dus voorlopig nog behouden maar ik weet het niet................................?
     
  7. Scorpion

    Scorpion Fanatiek lid

    7 jul 2008
    3.028
    0
    36
    Beverwijk
    denk dat je je geen zorgen hoeft te maken. het vruchtje kan niet van in je b verplaatsen naar buiten je bm.
    wat wel kan is dat je zwanger bent van een tweeling waarvan er 1 niet verder zal groeien. als dit een 1 eiige tweeling is dan zal de een de anders zeg maar opnemen.
    als het een 2 eiige is dan kan het zijn dat je van 1 een bloeding krijgt en dus een mk. dit hoeft geen invloed op de andere te hebben.

    ik had dat ook. bij mijn album kan je kijken bij de echo's op pagina 2 bij 7/8 weken.
    kijk maar of dat het hetzelfde eruit ziet.

    p.s. een bbz is meestal niet zichtbaar op de echo.
     
  8. Zonnestraaltjes

    Zonnestraaltjes Fanatiek lid

    5 mrt 2007
    1.490
    0
    0
    bedankt voor je reactie!
    ik begrijp dat het zich niet kan verplaatsen maar waar die pijn en andere klachten dan vandaan komen vraag ik me af....

    zoals jou echo ziet die van mij er ook zo'n beetje uit! heel bijzonder en spannend allemaal.
    hoe is het met jou?
     
  9. Scorpion

    Scorpion Fanatiek lid

    7 jul 2008
    3.028
    0
    36
    Beverwijk
    dan is het toch een tweeling denk ik. dat heet vanishing twin syndroom. Google er maar op, komt heel vaak voor.

    Als het 2 eiig is, dan kan je lichaam het dus afstoten, daarom heb je denk ik bloed verloren. dat kan pijn doen.
    mijn hcg was 3 dagen voor me nod al 1385. erg hoog dus en kon niet anders dan dat het een tweeling was. alle kwaaltjes heb je dus ook dubbel en ook het oprekken van je bm.
    Ik was met 8 weken al behoorlijk dik!

    wat zou kunnen is dat er misschien een 3e in je eileider zou kunnen zitten. maar hoe ver ben je?
    als je een bbz hebt dan verga je van de pijn. die pijn zakt niet weg maar word steeds erger. de pijn zit heel erg in je sleutelbeen en je valt (bijna) flauw als je opstaat.
    Ik denk echt dat jij je bang zit te lezen terwijl het niet nodig is.
    ik heb een ma, een bzz, een mk en een vanishing twin gehad, en ga me nooit meer inlezen op internet! je maakt jezelf gek dan.
    Geniet van het kloppende hartje en zorg dat het blijft kloppen, als jij stress hebt voelt dat ukkie het ook!
     
  10. Zonnestraaltjes

    Zonnestraaltjes Fanatiek lid

    5 mrt 2007
    1.490
    0
    0
    dat is zo! zo min mogelijk stress!

    Ik ga zo ff google op het tweelingen gebeuren....

    Ik ben nu 8 weken.....
    Ik denk ook aan een 3e die in mijn eierstok zit maargoed ik weet het niet. Donderdag moet ik naar de gyn voor mijn normale eierstok controle dus ik wacht het maar ff af!
    bedank voor je reactie!
     
  11. Ann80

    Ann80 Fanatiek lid

    15 jul 2009
    2.689
    0
    0
    Rotterdam
    Wat een heftig verhaal goed dat je het deelt!!!!
     
  12. Bl0nd

    Bl0nd Actief lid

    16 dec 2009
    418
    0
    0
    Havo afmaken.
    Groesbeek, ons stekje.
    Meis wat een heftig verhaal! Goed dat je het deelt.
    Maar wat schrik ik ervan zeg! Jeetje, wat heb jij veel ellende moeten doorstaan (dit geldt ook voor alle andere ZPmeiden die dat ooit hebben meegemaakt of iets soortgelijks)!

    Kan je nu alleen maar veel sterkte wensen en hopen dat je er sterker uitkomt en dat er voor jou over een tijdje toch een lief kleintje op jouw pad komt!

    Dikke knuffel &liefs.
     
  13. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    Héél goed dat je dit verhaal deelt, zit het met trillende handen te lezen
    heb het mijne er helaas ook al op moeten zetten 5 maanden terug

    Ik heb nog elke dag lichamelijke klachten en sinds gisteren weet ik eindelijk wat er aan de hand is ,
    al die maanden heeft mijn ziekenhuis waar ze de operatie hebben uitgevoerd lopen blunderen en alles afgeschoven als ;ach t zal er wel bij horen.....
    gister eindelijk een second opinion gehad in een ander zh en ik kan weer adem halen! in één afspraak pats boem duidelijkheid!!
    er worden gruwelijk veel fouten in de nl-ziekenhuizen gemaakt!bah!

    bij mij is ook een eileider verwijderd

    wens jullie allemaal die dit hebben moeten mee maken héél veel sterkte, want dit wordt veels te vaak onderschat!
     
  14. Mama van Mike

    Mama van Mike Actief lid

    24 sep 2008
    253
    0
    0
    Groningen
    Wat een verschrikkelijke verhalen..en het erge is nog wel dat het gewoon voorkomen kan worden, ten minste in veel verhalen.
    Je wordt maar aan de kant geschoven alsof je de eerste de beste aansteller bent! schandalig vind ik het.
    Ik heb in min eerste zwangerschap van 2 verloskundigen mogen genieten.. met 12 weken zwangerschap kreeg ik ontzettende krampen in mn buik en rug en verloor daarbij behoorlijk wat bloed. Verloskundige gebeld en die zeiden gewoon dat je maar moest afwachten..ze zouden de volgende ochtend even bellen om te controleren.. nou niet dus. Ik heb ze zelf gebeld en gevraagd om een echo, ik kon op zn vroegst een week later!! Loop maar lekker een week in onzekerheid. Ik heb toen een (pret) echo laten maken en alles was in orde. Toen ben ik direct van verloskundige veranderd. Helaas liet deze het afweten bij de (vroeg)geboorte. Toen ik belde werd ik afgewimpeld.. Ik kon nog niet aan het bevallen zijn, het was vast en zeker een behoorlijke blaasontsteking en als ik na het weekend nog last had moest ik even langs de huisarts. Een aantal uren later heb ik nogmaals gebeld omdat mn vliezen waren gebroken met 33 weken. Toen moest ik met een noodgang naar het ziekenhuis. De verloskundige is uiteraard niet bij de bevalling geweest en ze heeft zich daarna ook niet meer laten zien.

    Dus dames, vertrouw op jezelf en de mensen die jou goed kennen, maar ga niet blindelings af op een arts of verloskundige. Jij weet het beste wat je voelt.

    Ik hoop dat de meiden gauw mogen genieten van een klein wondertje in de buik. Veel liefs en sterkte
     
  15. butterfly stars

    butterfly stars VIP lid

    14 jan 2008
    6.766
    0
    0
    HR
    Zuid-Holland
    He meiden,

    Helaas heb ik ook 2x een bbz meegemaakt.
    De eerste keer, kreeg bij 5wk verschikkelijke krampen en ik viel flauw.
    Heb het zkh gebeld en ze vertelde dat het bij het zwanger zijn hoort.
    Nou ja dat geloof je maar en ik ben toen vezels gaan gebruiken voor mijn darmen, dacht dat dat het was.

    Op een gegeven moment knapte er iets en viel ik bijna flauw op werk. Ging naar de wc en ja hoor bloed. Ben naar de eerste hulp geweest en die vroegen letterlijk aan mij of ik zeker wist of ik zwanger was, want mijn baarmoeder was leeg. Ik zo JAAAAAA, heb hier mijn test op mijn tel staan. Nou dan heb je een mk gehad. Ik moest toen maar terug naar mijn eigen zkh voor controle. (loop op het zkh voor fertiliteitsproblemen) Ik kon daar pas na 2wk terecht.
    In het weekend ging het slecht met mij, dus de eerste hulp gebeld. Kreeg ik een gyn aan de tel en die vertelde dat de krampen bij een mk horen. Oh het is zeker je eerste mk, ja dat doet pijn.
    Mike man heeft toen onze eigen gyn gebeld (toen nog arts in opleiding). Die wilde dat we langskwamen. Bloed geprikt hcg heel hoog, maar dat kan bij een mk horen. dg erna weer bloedprikken werd ik ineens 's avonds gebeld dat ik de dag erna met spoed werd geopereerd, maar een bbz kon het niet wezen. En ja hoor het was een BBZ tussen mijn eierstok en eileider in, dat kan je niet zien op een echo. Gelukkig konden ze toen nog mijn eileider sparen. Alleen een hele lange nasleep gehad. Ik zou metrotrexzaad krijgen omdat na de operatie mijn hcg omhoog bleef gaan. Ik heb daar bewust nee tegen gezegd (toch een soort van chemo). Na 4 mnd heeft mijn lichaam het zelf opgelost.

    Afgelopen November met IUI zwanger geraakt, weer heftige krampen en met 5wk kreeg ik mijn eerste echo en daar zagen ze iets in mijn baarmoeder zitten dus ik had ongelijk een geen bbz. Ik bleef toch zeuren en na 6 wk begon ik te bloeden. weer naar de eerste hulp en mijn baarmoeder was leeg dus ik had een mk gehad. Naar huis gestuurd en 's avonds verging ik van de pijn. Stoute schoenen aangetrokken en naar de eerste hulp gegaan. Ik ben toen opgenomen en in de ochtend kreeg ik een echo een daar zagen ze iets zitten wat niet goed was. Toch moest ik blijven en hoopte ze dat mijn lichaam het zelf op zou lossen. gebeurde niet. HCG ging omhoog (kwam op dinsdag en op donderdagavond met spoed geopereerd) Mijn linkereileider is was niet meer te redden.

    Mijn tip is: luister naar je eigen lichaam en blijf koppig en zeuren

    Ik wens iedereen hier heel veel succes/sterkte en een hele mooie zwangerschap zonder zorgen
     

Deel Deze Pagina