Bij hoeveel weken moet kindje gedraaid zijn?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door januari2010, 7 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. januari2010

    januari2010 Niet meer actief

    Ha meiden,

    Maandag bij de verloskundige lag onze kleine nog in stuit en de verloskundige gaf aan dat het niet erg is, dat het waarschijnlijk over twee weken wel gedraaid zal zijn.

    Heb er verder niet op doorgevraagd maar was net een beetje aan het zoeken op internet en zag daar staan dat ruim 50% met 28 weken al met het hoofd naar beneden ligt en dat met 33 weken ruim 75% met het hoofd naar beneden ligt.
    Er staat alleen niks over de andere 25% genoemd.

    Wanneer draait het kind voor het laatst uit zichzelf met het hoofd naar beneden?

    Tot nu toe ligt ons kindje altijd met het ruggetje aan de rechterkant en de beentje helemal beneden op mijn blaas in de kleermakerszit. (we hebben 4 keer echo gehad en iedere keer lag het zo).

    Vrijdag hebben we weer een echo, ben benieuwd hoe het dan ligt!
     
  2. fafje

    fafje Niet meer actief

    ik lees ff mee...voel schopjes links onder en soms rechts boven...nog niet helemaal bekend hoe hij ligt( ze dachts met zn hoofdje naar beneden)...volgedne week weer controle...als het goed is moet ie dan al goed liggen...maarja!! :D
     
  3. agnes78

    agnes78 Fanatiek lid

    12 okt 2007
    1.460
    0
    0
    Hier een stuitligging al vanaf 26 weken en daarvoor dwars. Met een week of 34 moet ie eigenlijk gedraaid zijn, daarna kan het nog wel, maar die kans wordt steeds kleiner. Vanwege afname van vruchtwater en dat het kind te groot wordt om te draaien.
    Met 36 weken ong gaan ze actie ondernemen, dwz doorverwijzen naar gyn als je bij de vk loopt of een draaipoging voorstellen.
    Hoop voor je dat hij/zij nog draait.
     
  4. Visjes

    Visjes Bekend lid

    2 jan 2007
    592
    0
    0
    Die van ons ligt nog steeds in een stuit, al zeker wel 12 weken. Ze kunnen tot op het laatste moment draaien, maar de kans wordt steeds kleiner. Uiteindelijk ligt maar 3% op het laatst nog in een stuit... het is afwachten! Wij hebben wel een draaipoging gehad, maar heeft niet kunnen baten. Is niet zo'n prettig gevoel, maar ik vond het wel de moeite waard om te proberen. Maar je beeb heeft nog wel even de tijd, hoop voor je dat ie nog draait!
     
  5. Nova81

    Nova81 VIP lid

    18 nov 2009
    5.879
    1
    36
    Hier ook zo'n dwarskikker...
    Lag bij 30 wkn in stuitligging en draaide sindsdien steeds van stuit naar hoofdligging. Bij 36+3 wkn weer echo gehad en was het weer een stuitligging. Ook een draaipoging (versie) afgesproken voor de dag erna: was ie weer zelf teruggedraaid naar een hoofdligging.
    Sindsdien ligt ie (bij de controles) steeds in hoofdligging, maar is (nog steeds niet) ingedaald. Heb de vorige keren dat ie draaide ook niet gemerkt, dus ben pas zeker van de ligging op het moment dat ik ga bevallen... (hopelijk is dat snel!)

    Genoeg kans dus bij jou dat ie nog draait! Succes
     
  6. januari2010

    januari2010 Niet meer actief

    Als ik het zo lees heeft de kleine nog zeker 6 weken de tijd om te draaien! Dat gaat vast goed komen!

    Bedankt voor de reacties!
     

Deel Deze Pagina