oktober 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Naomy, 1 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    Waar blijven de oktobermama's jullie zijn wel erg rustig :D :D :D
     
  2. MamaDenise

    MamaDenise Fanatiek lid

    21 jan 2006
    3.478
    1
    0
    Oosterhout(nb)
    ik ben ook een oktober mama!
    als het goed is 12 oktober!!
    ik vind het tot nu toe al erg snel gaan en geniet pas echt vanaf deze week met volle teugen van mn zwangerschap!!
    ze zeggen dat met 10 weken Hcg op zn hoogst is maar mn misselijkheid is juist veeeeel minder,ben enkel wel veeeeeeel vermoeider!
    maar ik begin het steeds leuker te vinden :D
     
  3. Semmi

    Semmi Fanatiek lid

    25 feb 2006
    4.385
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Friesland
    Deze week voor een intakegesprek naar de VK. En een weekje later de eerste echo! Het wordt nu steeds werkelijker allemaal. Ook een lief babypakje en sokjes gehad van m'n schoonmoeder afgelopen weekend. Vind ik wel eng zo vroeg, maar toch ook heeeeeel schattig. Ow......ben helemaal in de wolken!

    liefs Sämira
     
  4. Elina

    Elina Actief lid

    2 mrt 2006
    184
    0
    0
    huismama
    Friesland
    nou ik vind het nog niet echt snel gaan hoor. Vanaf de 9de week tot nu vorige week wel, maar nu niet meer. Komt omdat er nu ook zo'n spannende tijd aan komt denk ik.
    Maar ik merk wel dat ik er minder mee bezig ben en lang niet meer zo misselijk ben. En een klein beetje al geniet.
     
  5. sappie

    sappie Fanatiek lid

    He hoi,

    Hier gaat ook alles prima. Sinds een dag of 4 gewoon bijna de hele dag misselijk, niet overgeven maar meer een grieperig gevoel (misschien is het dat ook wel, haha) Donderdag voor het eerst naar de vk, krijg waarschijnlijk een inwendige echo om te kijken hoe ver ik daadwerkelijk ben (ivm onregelmatige cyclus). Ik vind het zooooo spannend. Hoop dat we al een hartje kunnen zien kloppen. Lijkt me echt SUPER !! Afgelopen weekend de ouders en schoonouders het grote nieuws verteld. Ze zijn SUPERTROTS !!
     
  6. Melanie

    Melanie Lid

    9 feb 2006
    45
    0
    0
    Hallo oktober mama's!

    Zal blij zijn als de eerste drie maanden voorbij zijn, kan dan pas echt gaan genieten denk ik. Aanstaande donderdag onze 2e echo, vind het heel erg spannend. Hoop dat echt alles goed blijkt te gaan. Mijn vorige zwangerschap is misgegaan bij 6,5 week, en ben daardoor best onzeker nu.

    Geen last van misselijkheid. Ben enkel sneller moe en moet nog steeds wennen hier rekening mee te houden. Verder eet ik veel meer dan voor de zwangerschap, nu al zo'n 2,5 kg aangekomen.

    Hoop dat we veel ervaringen met elkaar zullen uitwisselen de komende maanden en wens jullie allemaal een hele fijne zwangerschap!

    Liefs Melanie
     
  7. Bloem

    Bloem Actief lid

    21 dec 2005
    417
    0
    0
    Ede
    Hoi Hoi,
    Ben vanaf week 6 erg misselijk geweest maar heb pilletjes van de ha gehad die best goed werken dus alles gaat weer een stukkie makkelijker en heb weer wat meer trek.. Eerder kwam alles er gelijk weer uit en nu moet ik juist gaan eten om niet misselijk te worden :)
    Verder de eerste echo vorrige week gehad en we hebben het hartje al flink zien kloppen, erg leuk hoor en het maakt het erg echt, nu is het voor mij pas gaan leven , eerder had ik echt zoiets van, als er maar wat zit..
    Verder wel erg gevoelige borsten, op mijn buik slapen wordt al iets moeilijker maar dan wel daardoor en nog niet van mijn buik :( dat gaat vast ook nog komen.. :)
    succes allemaal..
    Gr.
     
  8. Melanie

    Melanie Lid

    9 feb 2006
    45
    0
    0
    Hoi Mirjam,

    Ik begrijp hoe je je voelt. Na een miskraam bij mijn vorige zwangerschap ben ik nu ook extra onzeker of alles wel goed gaat. Voor mij wordt het mijn eerste kindje.

    Volgens mij kan het heel goed dat de symptonen niet continu hetzelfde zijn. Ik heb zelf geen last van misselijkheid, maar als ik kijk naar de andere symptonen waar ik wel last van heb dan heb ik daar ook de ene week meer last van dan de andere.

    Ik hoop dat we ons allebei voor niets zorgen maken en dat we de komende maanden nog veel leuke ervaringen kunnen uitwisselen via deze site.

    Liefs Melanie
     
  9. Melanie

    Melanie Lid

    9 feb 2006
    45
    0
    0
    Hoi allemaal,

    Ik heb net mijn tweede echo gehad bij 12 weken. Alles zag er goed uit. Ben dus heel erg opgelucht.

    We hebben zelfs de vingertjes kunnen tellen, neusje en kinnetje waren duidelijk te zien en het kindje hield niet op te bewegen. Ging echt van links naar rechts en maakte ook een aantal soort gekke spongetjes, was dus duidelijk niet aan het slapen tijdens de echo. Ook het hartje zag er goed uit.

    Kan nu eindelijk echt gaan genieten. Was vanwege de vorige miskraam toch erg voorzichtig met al heel blij te zijn.

    Mirjam,
    Ik hoop dat jij ook volgende week een hele mooie echo te zien krijgt.

    En tot schrijfs allemaal,
    groetjes Melanie
     
  10. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Hoi Bloem,

    Ik heb even een vraagje aan je. Die pilletjes die je gekregen heb tegen de misselijkheid, hoe heten die? Ik ben nl ook onwijs misselijk en kots over de hele dag gemiddeld 2 à 3 keer en m'n eetlust is compleet verdwenen. Dat heeft als gevolg dat ik inmiddels al 7 kg! ben afgevallen. Ik heb van de dokter zetpillen gekregen(emesafene) maar die werken dus niet :( Nu ik las dat er blijkbaar ook nog andere pilletjes zijn krijg ik weer een beetje hoop :) Alvast bedankt!

    Groetjes Suus
     
  11. Lina

    Lina Fanatiek lid

    23 aug 2005
    1.089
    0
    0
    Ik heb dus ook Emesafene gekregen, en die hielpen bij mij gelukkig wel. Nu is de misselijkheid goed aan het afzakken, de moeheid gaat langzamerhand wat beter. De ene dag kan ik zónder middagslaapje, de andere dag dus niet.
    Morgen voor de laatste echo op de ivf-afd! Heb trouwens gister mijn eerste uitwendige echo gehad! Was onwijs gaaf om te zien. Al is het wel minder duidelijk dan een inwendige.
     
  12. Suusje03

    Suusje03 Actief lid

    11 feb 2006
    362
    0
    0
    Full time mamma
    Zaanstad
    Gelukkig dat de pillen bij jou wel werken. Heb jij de zetpillen of de gewone? Want ik las ergens dat je dus 2 verschillende soorten heb. (ik heb de zetpillen gekregen)
    Ik hoop voor je dat er morgen een mooie echo te zien is waarbij alles goed is natuurlijk! :D Hou ons op de hoogte.

    Groetjes Suus
     
  13. Semmi

    Semmi Fanatiek lid

    25 feb 2006
    4.385
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Friesland
    Vandaag voor het intakegesprek voor het eerst naar de VK geweest. Voelde me nog wel een beetje vreemd daar in de wachtkamer met allemaal vrouwen met dikke buiken. Het was een fijn gesprek. Verder was het ijzer in mijn bloed en bloeddruk goed. Daarna nog even in het ziekenhuis bloed laten prikken en nu op naar woensdag, eerste echo! Kijk er zo naar uit. Dan wordt het denk ik allemaal wat werkelijker.

    liefs Sämira
     
  14. jacoba

    jacoba Fanatiek lid

    6 mrt 2006
    3.436
    0
    0
    tollebeek
    veel succes woensdag met je echo ik hoop dat je de kleine goed kan zien ik heb al een echo gehad maar kon nog niet zoveel zien heb wel het hartje zien kloppen dit was met 7w en 5d :D
    groetjes jacoba
     
  15. Elina

    Elina Actief lid

    2 mrt 2006
    184
    0
    0
    huismama
    Friesland
    Nou bij mij is de misselijkheid al wat afgezakt. Voel ook dat ik wat meer energie heb deze week.

    Had gisteren wel een beetje last door de vlokkentest, maar vandaag gaat het alweer een stuk beter. Helemaal geen bloedverlies.
    Nu nog een week wachten en dan heb ik de uitslag en dan weten we gelijk of het een jongetje of meisje wordt.
     
  16. sappie

    sappie Fanatiek lid

    Hoi allemaal,

    Ik ben donderdag ook voor het eerst naar de vk geweest. Ze hadden me een echo beloofd, maar kreeg m helaas niet, moest toch een aparte afspraak voor gemaakt worden bij het echobureau, snik snik. We hadden ons er echt op verheugd. Zal nu maandag maar bellen voor een afspraak.
    Voel me verder prima, ben nu wel misselijk s'ochtend maar ja dat hoort erbij.
     
  17. Kitty

    Kitty Actief lid

    10 nov 2005
    442
    0
    0
    Opvoeder-begeleidster
    Willebroek
    Hey, dames

    Onderwerp dat ik opende werd naar heir verhuisd dus stel ik de vraag hier nog eventjes:

    Zijn er bij jullie al vrouwen bij die een buikje beginnen te krijgen. Soms lijkt het een vetbuikje, maar toch is eht anders dan vroeger. Ben ook niets aangekomen en dat zou ik bij vet toch zeker doen??

    Pff, zou graag meteen gewoon dik zijn ipv nu gewoon vet te lijken.

    Groetjes Kitty
     
  18. Dita

    Dita Lid

    13 feb 2006
    8
    0
    0
    Brabant - België
    Hallo oktober-mama's :D !

    Ik ben de afgelopen week zo vreselijk misselijk en moe geweest. Maar sinds gisteren gaat het weer stukken beter. Op dit moment ben ik weer kotsmisselijk, maar is eigenlijk eerste keer sinds twee dagen. Zou het dan toch gaan beteren na de 12de week :rolleyes: ? Alhoewel mijn eetlust nog beperkt is hoor.

    Woensdag heb ik mijn tweede echo. Ik hoop dan toch echt een beeld te hebben van het kindje in mijn buik. Ik zal ook heel opgelucht zijn als alles goed is en dat die eerste drie maanden voorbij zijn. Ik ben er niet de hele tijd mee bezig dat het kan misgaan, maar toch speelt het steeds in je achterhoofd.

    Ik ben gisteren overdreven gaan shoppen voor zwangershapskledij :oops: . Ik pas bijna nergens meer in. Normaal draag ik altijd redelijk strakke kledij. En hier geraak ik ab-so-luut niet meer in. Ik ben wel 3 kilo bijgekomen, maar mijn buik lijkt geen vet-buik. Het is duidelijk een zwangerschapsbuik. Er valt niet meer naast te kijken. Iedereen begint me ook voorzichtig te vragen of ik zwanger, dus het begint op te vallen. Eigenlijk wel leuk.

    Ik zal mijn vriend vragen een foto te nemen dan zet ik die binnenkort in mijn album.

    Lieve groetjes,
    Dita 8)
     
  19. Bloem

    Bloem Actief lid

    21 dec 2005
    417
    0
    0
    Ede
    Hoi Guus,

    Sorry dat ik zo laat reageer, heb veel gewerkt en we zitten thuis in de rotzooi ivm een verbouwing van de badkamer!!
    Ik heb inderdaad Emesafene gekregen en bij mij werkte het wel goed. Een collegaatje van me gebruikte dit ook maar bij haar werkte het ook niet helaas... ze is ook 9 maanden ziek geweest, ik hoop niet dat je dat ook krijgt, lijkt me geen pretje.. Ik wens je veel sterkte..

    Bij mij is het misselijk zijn weer aan het afnemen, ben totaal 3 weken echt ziek geweest en nu neemd het flink af, krijg er wel wat kriebels van of dat wel goed is, verder heb ik nog wel zeer gevoelige borsten en ben nog erg moe dus daarmee vertel ik me dat het nog wel goed zit maar hebben meer mensen deze ervaring? maar 3 weken misselijk?

    groetjes,
     
  20. Elina

    Elina Actief lid

    2 mrt 2006
    184
    0
    0
    huismama
    Friesland
    Nou bij mij is het ook gelukkig af gezakt. Heb ook veel meer energie.
     

Deel Deze Pagina