Stuitbevalling of Keizersnee

Discussie in 'De bevalling' gestart door Chivay, 7 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    Na een mislukte draaipoging vandaag wordt het voor ons kiezen tussen een stuitbevalling of een keizersnee...

    Voor de draaipoging had ik me zo goed als bij neergelegt dat het een keizersnee zou worden... Zag mezelf geen stuitbevalling doen.. (vooral gevoelsmatig)

    Het gesprek met de arts assistent heeft me wel aan het twijfelen gebracht... Ons meisje ligt op de meest gunstige manier voor een stuitbevalling (ingedaalde onvolkomen stuit).. Ze is niet groot, en heb nog genoeg vruchtwater...

    De Arts assistent vertelde dat ze in dat zh bij een stuitbevalling zeer laagdrempelig zijn om toch richting keizersnee te gaan... Vlot de ontsluiting niet, of bij andere kleine twijfel ga je al door voor een keizersnee...

    25% Van de stuitbevallingen ging over in zo'n keizersnee vertelde hij...

    We hebben een weekje om alles te laten bezinken..
    De rust van de geplande keizersnee (geen stress meer, duidelijkheid, weten wat er komen gaat) geeft z'n punten aan de keizersnee
    Maar zou ook graag een 'normale' bevalling meemaken...

    Ben dus heel benieuwd wat jullie gekozen hebben, waarom?, zou je het anders gedaan hebben? enz...
     
  2. star81

    star81 Actief lid

    14 sep 2008
    418
    0
    0
    Hey, jammer dat de draaipoging vandaag niet gelukt is!
    Ookal hou je rekening met die mogelijkheid en dat het gevolg mogelijk een ks is, het is wel een domper he? Na onze draaipoging dacht ik de kleine terug te voelen draaien, was toen ook wel erg verdrietig... De beslissing wel of geen ks is erg lastig. Het zou makkelijker zijn als ze je gewoon zeggen dat je geen keus hebt, dan kun je je er bij neer leggen.
    Je zou voor jezelf een lijstje kunnen maken van de voor- en nadelen van beiden en kijken wat voor jullie het zwaarst weegt.
    Wij hadden op een gegeven moment bedacht om in wk 40 een ks te plannen en als 't eerder zou komen te kijken of toch een vaginale bevalling mogelijk was.
    Succes met je beslissing
     
  3. Sas26

    Sas26 Fanatiek lid

    14 jan 2008
    3.291
    1
    36
    Ik heb geen ervaring ermee, maar ik zou denk ik in jouw situatie voor een geplande ks gaan. Dan kan je partner erbij zijn en ben je zelf ook niet helemaal 'out'. Kun je de bevalling zelf bewust meemaken. een stuit geeft wat meer risico en zeker bij een eerste is t zwaar!!!
     
  4. klungel

    klungel Actief lid

    12 sep 2009
    323
    0
    0
    Hallo,

    Hier toevallig vandaag ook een draaipoging gedaan en niet gelukt!!
    Wij hebben gekozen voor een KS omdat ik een stuitbevalling niet zie zitten, waarom mezelf gaan kwellen vind het nu wel prettig dat ik weet wat er gaat komen en ik kan me hier op voorbereiden!!

    De art gaf ook aan dat een stuitbevalling in mijn geval niet slim was omdat het hoofdje best groot is en ik maar klein ben en hij twijfelt of het wel allemaal past en hij vertelde ons dat de kans op een uiteindelijke keizersnede ook best groot was.
    Je kunt dan beter een geplande hebben zegt hij als met spoed naar de OK het overvalt je toch even dan. Dit zijn de woorden van mijn arts en van daaruit hebben wij besloten dat het een ks gaat worden.
    Ik heb hier ook rust bij en me er bij neergelegd.
    Natuurlijk wil iedere vrouw een "normale bevalling" Maar soms loopt het allemaal iets anders en dit allemaal door zo'n kleine spruit haha

    Succes met je besluit en denk maar zo ga op je gevoel af niemand kan dit voor jouw beslissen.

    Groetjes Klungel
     
  5. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    @ Star.... helemaal mee eens.. Het liefst zou ik gewoon geen keus hebben zeg maar ;)
    Vind jou optie van een late geplande keizersnede iig iets om mee te nemen in het gesprek naar de gyn! Want overtijd lopen met een stuitbevalling is absoluut een no-go voor mij...

    @ Sas.... dat is denk ik mijn grootste struikelpunt idd... dat als je zwanger bent van de eerste de stuitbevalling zwaarder is dan bij een 2de 3de enz kindje...

    @ Klungel... Toevallig dat jij ook vandaag een draaipoging had! Viel het je mee of tegen?? Ben blij dat ik het geprobeerd heb, maar t viel me toch stiekem wel zwaar...

    Zou in jou geval idd ook meteen voor een keizersnede kiezen... had dat eigelijk al besloten.. Maar ben nu aan het twijfelen gebracht omdat ik juist ideaal zit voor de stuitbevalling...
    Naja.. het is pas een paar uurtjes geleden :)
    Heb gelukkig nog een week om er over na te denken en te laten bezinken...
     
  6. rianne19

    rianne19 Fanatiek lid

    15 apr 2008
    1.366
    0
    36
    Purchaser
    Zuid-Holland
    Bij mij kwamen ze er met 35 weken en 2 dagen achter dat ons meisje in stuit ligt. Ik heb gelijk besloten dat ik geen draaipoging wou en vandaag heb ik aangegeven dat ik voor een keizersnee ga omdat dit gewoon het veiligst is voor de baby.
    Bij een stuitbevalling schijn je trouwens gelijk een knip beneden te krijgen wat natuurlijk niet erg is maar wel als je niet zeker bent dat ze dan ook via die weg eruit komt.
    Er is een grote kans dat een stuitbevalling alsnog uitdraait op een keizersnee en dan heb je last van je onderkantje en een buikwond.
     
  7. klungel

    klungel Actief lid

    12 sep 2009
    323
    0
    0
    Hallo Allemaal,

    Ik moet eerlijk zeggen dat het me reuze meeviel, ze deden het ook met beleid vond ik. Dacht dat ik nog wel last zou hebben van mijn buik maar dat is niet nu een dag later voel ik niks anders als anders!!!

    Vind het wel jammer dat ik geen "normale"bevalling kan doen maar een stuit is voor ons ook geen optie en wat hier al geschreven werd zul je zien dat je van onder last hebt en bij je buik. dan kies ik liever voor 1 pijnlijke plek. De dokter heeft mij ook verteld dat ik jong ben(27jr) en waarschijnlijk snel herstel van zo'n KS

    Succes allemaal met jullie besluit maken en wat je ook doet het is altijd goed. Gewoon je gevoel achterna gaan....

    Groetjes Klungel
     
  8. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    @ Rianne.. Spannend dat de datum nu staat zeg!
    Hoe gaat dat in z'n werk als jullie meisje zich nu eerder aandient dan de 19de?

    @ Klungel.... Ah dat is ook fijn om mee te nemen in mijn keuze idd.. Hier nog een 27-jarige...
    Fijn dat de draaipoging je meeviel!

    Op t moment zweef ik nog...

    Weten jullie dat?
    Zou er de mogelijkheid zijn om je te laten inleiden voor 40wk? Als ik voor de stuitbevalling zou kiezen zou ik er absoluut niet aan moeten denken dat ik overtijd ga lopen en ze alleen maar verder groeit..
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Bij de eerste een KS

    Bij de tweede natuurlijk bevallen.
     
  10. rianne19

    rianne19 Fanatiek lid

    15 apr 2008
    1.366
    0
    36
    Purchaser
    Zuid-Holland
    Als ze zich eerder aandient hebben we een kaartje met telefoonnummers die we moeten bellen zodra ik weeen heb om de 8 minuten en dan moet ik naar het ziekenhuis komen en krijg ik eerder een keizersnee.

    Ik heb geen idee of er een mogelijkheid is om je eerder te laten inleiden.
     
  11. Chivay

    Chivay Fanatiek lid

    31 okt 2009
    3.552
    0
    0
    Utrecht
    Heb nu iig al een hele lijst met vragen om straks aan de gyn te kunnen stellen... Gok dat ik dus ook pas woensdag definitief de knoop doorhak...
     
  12. star81

    star81 Actief lid

    14 sep 2008
    418
    0
    0
    ik ben bang dat ze niet voor de 40 weken zullen inleiden als 't kindje niet goed is ingedaald.
    de risico's, bijv. op uitzakken v/d navelstreng lijken mij dan te groot worden.
    ben erg benieuwd wat ze zullen zeggen.
     
  13. Lynn77

    Lynn77 VIP lid

    29 dec 2007
    10.546
    1
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb gekozen voor de keizersnee om de simpele reden dat dat de veiligste manier zou zijn voor ons meisje om geboren te worden.

    De veiligheid van mijn kind was voor mij het belangrijkst, ik hoefde hier dus niet lang over na te denken.

    Het feit dat ik uberhaupt moeder mocht worden, was voor mij het allebijzonderste, ongeacht hoe ik dan mij kind ter wereld zou brengen.
     
  14. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Ik heb geen ervaring met stuitligging maar wel eens een film gezien op school waarbij het tijdens de stuitligging allemaal niet zo makkelijk ging en toen had ik voor mezelf besloten dat mocht ik ooit voor de keuze staan dat ik dan voor een KS zou gaan!

    Waar ik wel ervaring mee heb is eerst zelf proberen voor een KS en dat raad ik toch niet aan... Waarom? Omdat je daarna gewoon helemaal moe en suf bent dat je gewoon weg weinig mee krijgt van de uiteindelijke geboorte van je kindje en de eerste dag heb ik eigenlijk zo goed als gemist omdat ik echt moest bijtanken!
    Misschien is dat na een gewone bevalling ook wel het geval? Maar ik had dus meer dan 1 uur geperst en daarna ook nog eens een keizersnede gekregen dus heb je het als het ware "dubbelop"
     
  15. Loutje83

    Loutje83 Actief lid

    11 dec 2007
    456
    1
    18
    thuishulp
    Oldenzaal
    Had ik ook heb gewoon de voordelen en de nadelen tegen mekaar op gewogen en die van het kind had de meeste voordelen. Dan was voor mij de keuze snel gemaakt.
    Nu krijg ik weer een keizersnede maar dit ivm placenta verkleefd met littekenweefsel. Ik zal dus helaas nooit meer normaal bevallen. (grote kans op baarmoederverwijdering)
     
  16. Zijvandehoek

    Zijvandehoek VIP lid

    8 jun 2009
    6.894
    0
    0
    Moeilijke beslissing.

    Mijn zoon lag ook in een stuit.
    Een dag voor het draaien, is hij zelf gedraaid.
    Geen stuit meer dus.

    Uiteindelijk werd het toch wel een ks.
    Deze is mij vies tegengevallen op zijn zachtst gezegd.
    Het kan een lang hersteltijd nodig hebben.

    Succes met het maken van de keuze.
     
  17. Miss J

    Miss J Lid

    18 feb 2010
    79
    0
    0

    Hier ook gekozen voor een ks (dochtertje lag ook in stuit en draaien mislukt)
    Maar ik vond de ks echt 100% meevallen! en de gyn zei tegen mij dat een keizersnede bij een 1e sowieso het veiligst is voor het kind en dat er best wel wat risico's zitten aan een stuitbevalling.
    Zo zitten er natuurlijk ook risico's aan een ks, maar die zijn meer voor de moeder.
    Ik zou dus kiezen voor een ks omdat dat het beste is voor je kindje.

    En over het herstel daarvan, ik was met 2 weken weer helemaal de oude, en een ander zal er miss meer last van hebben.
    Maar dat weet je van tevoren toch nooit.

    Succes met de beslissing!!
     
  18. Visjes

    Visjes Bekend lid

    2 jan 2007
    592
    0
    0
    Ik heb laatst ook gereageerd op iemand die dit vroeg, ik zou zeggen; ga in overleg met je gyn en ga niet op andermans verhalen af. De gyn kan jou beter vertellen hoe het zit dan anderen. Het valt me op dat zelfs mensen die er zelf niet mee te maken hebben met dingen aankomen die nergens op slaan. De risico's vallen enorm mee. Wij hebben ook een stuitertje en vooralsnog gaan wij voor een stuitbevalling. Mijn gyn heeft er alle vertrouwen in (omstandigheden zijn tot nu toe goed) en wij in de gyn. Dat is het belangrijkste, als dat er niet is, kun je beter voor een keizersnede gaan. Succes en sterkte met je keuze!
     
  19. Visjes

    Visjes Bekend lid

    2 jan 2007
    592
    0
    0
    Bij ons in het ziekenhuis leiden ze een stuitbevalling in principe niet in, omdat het belangrijk is dat het natuurlijk en vlot verloopt. Maar heb ook wel eens gelezen dat het wel eens gebeurt. Ben benieuwd naar je keuze!
     
  20. SuLa

    SuLa Fanatiek lid

    14 feb 2009
    1.765
    1
    0
    Keizersnede!!
    Ik ben op 20 januari dmv een geplande keizersnede bevallen van een gezonde zoon die in onvolkomen stuit lag. Draaipoging mocht niet baten.
    Ook bij mij waren de omstandigheden goed, net als bij jou, en ook net als jij raakte ik in twijfel doordat de gyn tóch vond dat ik het moest proberen.
    Dus niet! En ben erg blij. Ik heb hiermee de gezondheid van het kind niet op het spel gezet en dat vond ik het belangrijkste. En inderdaad, mondt meer dan de helft van de natuurlijke stuitbevallingen uit in een spoedkeizersnee, nou, dan heb je dubbel ellende.

    De keizersnee is bij ons in overleg op de uitgerekende datum gepland. Als meneer zich eerder zou aandienen dan was het dán gebeurd, maar hij bleef zitten ;)
    Het voordeel van een geplande ks is dat je er uitgerust in gaat en je je wat kunt voorbereiden.
    De ks zelf viel mij 100% mee. De uren erna wat flinke napijnen gehad, maar na 2 morfinespuiten ging het prima. Dat klinkt erger dan het is ;) Je ligt in een ziekenhuis en je hoeft écht geen pijn te lijden.

    Het herstel vond ik best pittig. Had een blauwe plek van heup tot heup en van schaambot tot navel. Mijn buikspieren hebben een behoorlijke optater gehad en die heb ik in totaal zo'n 3 maanden gevoeld. Ik kreeg ook een blaasontsteking n.a.v. het katheter.
    Maar je bent het allemaal écht zo vergeten. Ik had nog nooit in een ziekenhuis gelegen en zag echt op tegen al dat gefrot aan mijn lijf, maar écht, je gene zet je daar zo overboord en je laat het allemaal over je heenkomen. Je verkeert toch in een soort van hormonale roes, dat het allemaal een beetje aan je voorbij gaat en je eigenlijk alleen maar oog hebt voor je baby.
    Voor de controle 6 weken na de bevalling liep ik naar het ziekenhuis, zo'n 30 minuten lopen, dus.....

    Heel veel sterkte en geluk!!
     

Deel Deze Pagina