ruim 34 weken en een stuitligging

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door mendie, 14 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    heb vandaag een groei echo gehad..gewoon omdat ik erom gevraagd had hoor dus niets ernstigs ofzo.
    alles was helemaal goed en ze is al 2200 gram en heeft best veel haar :D
    nu is t dus zo dat ze vorige week bij de VK in een dwarsligging lag en werd mij verteld dat ze bij een eerste kindje toch wel willen dat ze goed ligt met 35 weken aangezien er anders niet veel ruimte meer is om te draaien. vandaag dus bij de echo gevraagd hoe ze lag en ze ligt dus nu in een onvolkomen stuit. eigenlijk heeft ze mijn hele zwangerschap in een stuit gelegen( met dr gezichtje tegen mijn placenta aan die bovenin-voor ligt), behalve dus de vorige keer toen ze dwars lag. ik heb zelf het gevoel dat een stuitligging dus gewoon haar favoriete houding is.
    heeft er iemand een soortgelijke situatie meegemaakt en is het kindje toen nog wel uit zichzelf gedraaid? ik heb namelijk gezegt dat als ze uit zichzelf niet draait, ik ook geen draaipoging wil.

    een heel verhaal, sorry daarvoor en hoop dat t een beetje duidelijk is.
     
  2. MaryWoods

    MaryWoods Fanatiek lid

    2 mei 2007
    2.637
    2
    0
    geen idee sorry...
    ben zwanger van de 2de en mijn ukkie bleek gisteren ook ineens in stuit te liggen terwijl ze de rest van de tijd gewoon met dr koppie naar beneden lag.
    Ben sowieso nooit zo ver als nu gekomen (bij mn eerste bevallen met 31 w en 5d), dus ik wacht de volgende controle nog even af..
     
  3. kadotje

    kadotje Lid

    16 mei 2008
    69
    0
    0
    Beste Mendie,

    mijn zoontje heeft vanaf het begin ook in een (onvolkomen) stuit gelegen. De VK vertelde dat hij met 35 weken gedraaid zou worden, als hij tegen die tijd nog niet zelf gedraaid was. Omdat veel kindjes op het aller laatste moment toch nog zelf draaien.
    Ik was toen 34 weken, en met 35 weken en 3 dagen zou hij uiteindelijk gedraaid worden.

    Dat was overigens niet meer nodig, want met precies 35 weken werd hij geboren (had overigens niets met de stuitligging te maken hoor). Hij is dus uiteindelijk "gewoon" geboren, terwijl hij in stuit lag. En hij heeft er geen complicaties aan over gehouden.

    Je "moet" doen waar jij je goed bij voelt.
     
  4. Laure80

    Laure80 Fanatiek lid

    26 aug 2008
    1.036
    0
    36
    Mijn zoontje heeft ook altijd in stuit gelegen, voelde constant zijn hoofdje net onder mijn ribben.
    Met 37 weken heb ik een draaipoging gehad die niet gelukt is. Ik vond dit erg akelig door het infuus wat ik kreeg om harde buiken te voorkomen. Je krijgt hier hartkloppingen van en ik werd hier zelf heel raar van.
    Mijn zoontje is met 39 weken geboren, een vaginale stuitbevalling. Hij heeft er niets aan over gehouden en ik heb het zelf niet als moeilijk of naar ervaren. (Kan niet vergelijken, want heb nog geen gewone bevalling gehad, maar is mij absoluut niet tegengevallen).
     
  5. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Hoi Mendie,

    Mijn dochter lag ook al vanaf het begin in een onvolkomen stuit. Met 35+5 hebben we een draaipoging gedaan (ik wilde eerst ook niet, maar toch besloten het wel te doen) en het viel me 100% mee. De draaipoging is alleen niet gelukt. We hebben uiteindelijk besloten een keizersnee te plannen.

    Maar wat Kadotje zegt, je moet doen waar jij je goed bij voelt, sluit ik me helemaal aan!
     
  6. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    hi meiden,

    bedankt voor de reacties.
    heb ook nog een beetje verder op internet zitten neuzen en ik zie een draaipoging gewoon echt niet zitten.
    ik vraag me ook echt af of ze nu nog wel echt uit zichzelf kan gaan draaien of dat ik me beter al maar op een keizersnee in kan gaan stellen..
     
  7. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Als je die draaipoging niet ziet zitten, moet je het niet doen!

    Misschien kun je een stuitbevalling overwegen?
    Ik stond daar niet achter en daarom is het bij mij een geplande keizersnee geworden.
    De keizersnee viel me ook 100% mee, want na 1,5 dag was ik uit bed en heb vaanf toen weinig meer in bed gelegen...

    Heel veel succes met je overwegingen en succes met de laatste loodjes!!
     
  8. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    een stuitbevalling lijkt me doodeng als ik heel eerlijk ben, dus ik wil dan toch voor een keizersnee gaan.
    ik word gewoon een beetje gek van mn gedachten de hele tijd.
    ene moment denk ik: oke ik krijg een keizersnee en t andere moment denk ik: maar misschien draait ze nog uit zichzelf.
    maar als ik heel eerlijk ben zie ik dat niet echt meer gebeuren aangezien ze altijd dwars of in een stuit heeft gelegen. ik denk gewoon dat t haar favoriete houding is ofzo.
    raar hoe gedachten van t ene naar t andere kunnen springen in een fractie van een seconde...en dat dan de hele dag door.
     
  9. Laure80

    Laure80 Fanatiek lid

    26 aug 2008
    1.036
    0
    36
    Met 34 weken is er echt nog wel een reele kans dat het uit zichzelf draait hoor.
    Hoorde pas een kindje dat constant in stuit heeft gelegen en met 38 weken nog uit zichzelf draaide (vlak voor een geplande keizersnee, de moeder liep uiteindelijk bijna 2 weken over tijd terwijl ze een keizersnee datum in de agenda had staan rond 39 weken, dus dat viel tegen)
     
  10. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    ja dat is dus waar ik ook bang voor ben. heb je straks een datum gepland en vlak ervoor draait madame en moet je je ineens weer gaan instellen op een natuurlijke bevalling en op t feit dat je niet weet wanneer ze er is.
     
  11. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    maar is er ook een reeele kans als ze eigenlijk altijd al in een stuit of dwars heeft gelegen? want ik heb zelf namelijk t gevoel dat t haar favoriete houding is. mijn placenta ligt boven/voor en op elke echo ligt ze dr met haar gezichtje tegen aan.
     
  12. Ice

    Ice Fanatiek lid

    15 jun 2007
    1.510
    0
    0
    Onze kleine meid ligt dus precies tzelfde als die van jullie, in onvolkomen stuit en met de neus in de placenta....
    Ben vorige week met moxa therapie begonnen, maar heb geen flauw idee of ze nou goed ligt of niet, kan het zelf moelijk voelen, en als ik probeer te voelen, heb ik snel een harde buik...
    Ons voordeel is dat het de 2e is, en dat ik veel vruchtwater heb, dus als ik geluk heb, dan draait ze nog....(of heeft dat al gedaan..)
    Uitwendig laten draaien lijkt me eerlijk gezegd ook geen pretje, maar als ik dat wel ga laten doen, in amsterdam in t zh schijnt de beste draaier te werken, dan vrees ik dat t ritje amsterdam wordt (of ben iki nou heel erg ;) )
    Di moet ik naar de vk, en dan zullen we wel bespreken hoe of wat.....ondertussen duim ik gewoon heel hard verder....
     
  13. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    ik kan t helaas ook niet goed voelen hoe ze ligt. ik voel precies waar ze ligt, maar wat wat is...geen idee en dat vind ik best frustrerend.
    ik voel dr wel echt nog heel goed bewegen en ik heb wel redelijk veel vruchtwater dus misschein draait ze idd nog of heeft ze dat al gedaan, maar aangezien ze heel de zwangerschap in een stuit heeft gelegen en 1 keer dwars en ze altijd met dr snufferdje tegen mijn placenta ligt, denk ik dat ze dat gewoon het fijnst vind en dus lekker zo blijft liggen.
    maar ja dat is maar een gedachtte hoor van me..
     
  14. Laure80

    Laure80 Fanatiek lid

    26 aug 2008
    1.036
    0
    36
    Kindje wat ik bedoelde heeft ook alle tijd in stuit gelegen en toch met 38 weken nog gedraaid. (mijn zoontje lag zelf ook alle tijd in stuit en is niet gedraaid).

    Ik zou blij zijn als het na een geplande keizersnee toch nog zou draaien. Duurt inderdaad wat langer voor je een kindje in je armen sluit, maar een bevalling ben je over het algemeen sneller bovenop dan een keizersnee.
     
  15. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Onze meid heeft ook altijd in een stuit gelegen en de draaipoging lukte dus niet. Waarschijnlijk had dit ook te maken met mijn hartvormige baarmoeder.
    Mijn gevoel zei ook dat Esmee niet uit zichzelf zou gaan draaien, tot 38+3 heeft ze iig in een stuit gelegen en toen is ze geboren dmv een keizersnee. De keizersnee zelf is 100% meegevallen. Op maandag gehad en woensdag gedoucht en bijna niet meer op bed gelegen. Ik ben inmiddels al weer 3 weken aan het tennissen en hardlopen, dus...
     
  16. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    nou meiden, ik heb toch echt t gevoel dat ze gedraaid is! ze ligt iig anders want bovenin zit nu veel meer als onderin om t zo maar te zeggen. straks om 11.30 uur naar de vk dus ben erg benieuwd!
     
  17. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    spannend Mendie... Ik ben benieuwd. Laat je het nog even weten??
     
  18. mendie

    mendie Fanatiek lid

    14 jan 2009
    1.645
    0
    0
    den haag
    Nou ik ben geweest en ze dacht eerst dat ze goed gedraaid was,maar toen voelde ze nog een keer en dacht ze te voelen dat het te breed was voor dr hoofdje en dat t dus toch dr billen waren..een stuit dus nog steeds. Ze heeft een afspraak gemaakt bij de gyn voor me en daar moet ik morgen om half 4 zijn daar maken ze een echo en als t idd een stuit is wat denk ik dus echt wel zo is, dan hoor ik verder hoe of wat.
    Zou t zo zijn dat ze dan al meteen een datum plannen voor een keizersnee als ik zeg dat ik geen draaipoging wil of wachten ze daar nog mee? Ben morgen wel al 35 weken.
    En zijn hier meiden die ook een vk gehad hebben die zich vergist had in hoofdje of billen?
     
  19. Nijntje27

    Nijntje27 Fanatiek lid

    27 aug 2008
    4.698
    0
    0
    Juf
    In de buurt van Oss
    Bij mij heeft zelfs de gyn zich vergist. Elke controle kreeg ik een echo en de gyn zei zo leuk: "ik denk hier het hoofdje te voelen". Zet hij het apparaat er op, blijken het de billen te zijn....

    Of ze morgen al meteen een datum prikken voor een evt keizersnee, geen idee... Ik ben heel de zwangerschap bij de gyn geweest, dus dat zal dan wel anders zijn...

    Heel veel succes en ik blijf meelezen
     
  20. Laure80

    Laure80 Fanatiek lid

    26 aug 2008
    1.036
    0
    36
    Ik denk niet dat direct een datum geprikt wordt. Waarschijnlijk krijg je de voors en tegens voor een keizersnee en een vaginale bevalling te horen en krijg je dan de tijd om er nog even goed over na te denken. Een keizersnee wordt meestal pas in de 39e week gepland, dus je hebt nog tijd.
     

Deel Deze Pagina