Borstvoeding + iets anders te drinken geven

Discussie in 'Voeding' gestart door MissQ, 17 mrt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Op de site van borstvoeding.com staat een heel handig schema waarin vermeld staat wanneer kindjes bepaalde dingen mogen hebben (http://www.borstvoeding.com/voedselintr ... chema.html). Nu staat hier ook in dat borstvoedingskindjes geen ander drinken mogen hebben dan borstvoeding. Weet iemand waarom dit is? Silvester vind het namelijk heerlijk om een ander smaakje te krijgen (heeft al water en venkelthee gehad en ik wil vanmiddag rooibosthee gaan proberen).

    Bedankt voor jullie reacties!

    Liefs,
    Qwizzle.
     
  2. Mriek

    Mriek Actief lid

    1 dec 2005
    344
    1
    0
    Hoi,

    In principe hebben kindjes niets anders te drinken nodig dan borstvoeding. Af en toe iets anders te drinken proberen kan natuurlijk, maar is niet nodig. Volgens mij wordt het niet aangeraden omdat je kindje dan minder melk gaat drinken en daardoor uiteindelijk je voeding terug zou kunnen lopen. Mijn zoontje Bas is 9 maanden en drinkt eigenlijk nooit iets anders dan mm. We zijn nu net begonnen met oefenen uit een tuitbeker. Daar zit een beetje mm in, soms ook water. Andere dingen zijn niet echt nodig.

    Ik hoop dat je wat kunt met m'n antwoord.

    En ik zag dat je het voedselintroductieschema al van borstvoeding.com had gehaald. Misschien vind je het bijvoedingsforum ook leuk: http://www.network54.com/Forum/382080/

    Mriek
     
  3. MissQ

    MissQ Fanatiek lid

    3 jun 2006
    4.824
    1
    0
    Bedankt vor je reactie, ik ga gelijk eens op het bijvoedingsforum kijken!
     
  4. Nemo

    Nemo Niet meer actief

    Op je vraag weet ik geen antwoord. Wel is mij tijdens de bvcursus geleerd om geen venkelthee en andere venkelproducten te geven omdat dit kankerverwekkend zou zijn.
     

Deel Deze Pagina