Draagdoek mama's 2

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Wicjuh, 23 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ja, Renske poepte ook heel mooi elke ochtend, maar sinds ze bijgevoed wordt kan het overal, en het is ook echt weleens in de doek gebeurd. Haha. Lekkere walmen komen er dan uit :D

    Ik heb ook bijna niks nodig, een doekje. Tiet heb ik bij me, en een luier. That's it ;)
     
  2. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Bij de tweede heb ik zo'n andere levensstijl dan bij de eerste.

    Hier ook: kind in de doek, een ruime handtas met alleen een luier en doekjes. In de wagen hoeft hij niet en hij drinkt bv.
    Ideaal!!
     
  3. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Een rugzak ;)
     
  4. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Oh ik neem van alles mee. Alles wat ik niet mee neem blijk ik juist dan nodig te hebben.
    Maar naar de ah, sleep ik alleen maar spuugdoekje mee.
     
  5. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Met van alles bedoel ik reserve kleertjes ;). Billendoekjes, wasbare luier, plastic zakje en spuugdoekje. Hier ook bv ;).
     
  6. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    dat deed ik bij mijn eerste wel altijd. sleepte ik altijd een super grote tas mee met dingen die je echt niet nodig hebt. 2 extra tutten, een grote pot sucocreme, nivea creme voor soepele huid, een hoop reserve kleding (warm setje en koud setje) een hoop sokken en spuugdoeken en slabbetjes,... noem het maar op het zat er in! de tas was zwaarder als het kind :D

    nu neem ik niets meer mee... alleen als we bv de stad in gaan met alle 2 de kids, dan neem ik een tasje mee met een paar pampers en doekjes en een spuugdoek en klaar :D

    in de auto ligt altijd wel een setje reserve kleding voor als het echt nodig moest zijn :) en ook pampers heb ik in de auto (voor als je er ineens doorheen zit ofzo!)
     
  7. girl21

    girl21 Niet meer actief

    Oke dat ga ik eens probeen dankjulliewel hoor!

    En dan doe ik eerste keer effe reservesetje in de auto;)
     
  8. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Ik heb een enorme (hele leuke) handtas. Daar gaat alles in. Ook voor de oudste :D
     
  9. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Als ik de stad in ga, heb ik ook alleen handtas bij met luier en schone romper erin.
    Maar zoals vandaag, dagje efteling, dan moet er toch echt meer mee. Dan kan ik ervoor kiezen de buggy mee te nemen als boodschappen kar, maar gevolg is dan dat de oudste van 4 steeds zeurt dat ze erin wil en duw ik me nog de pleuris!

    Vandaag dus luiertas zo meegenomen, maar voor zon dagje zit er toch best wat in....luiers, doekjes, schone kleren voor allebei, wat te drinken etc.
    Zit nu dus te denken aan zon tas op wieltjes:p
     
  10. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    He meiden,

    ik kom hier ff een vraagje stellen :)
    Ben me namelijk wat aan het orienteren op een makkelijke en betaalbare draagdoek (o.i.d.) voor als nummer twee gaat komen, (working on it ;)).
    Voor Thirza hebben we een combi cotti aangeschaft toen ze heel veel last van krampjes had en veel huilde en bij mij wilde zijn. Is me erg goed bevallen en later zag ik die van ByKay en was ik erg blij dat ik niet ingewikkeld hoefde te knopen.
    Nadeel is alleen wel dat ze er op een gegeven moment niet meer in kon. Was bij Thirza niet zo'n ramp: dan lekker in de buggy. Maar straks met twee kleintjes, (met een klein jaartje, hopen we toch wel ;)), lijkt het me ook wel handig om een draagdoek te hebben waar prul2 wat langer in kan.
    Voorwaarden voor mij zijn: niet te ingewikkeld te knopen, draagbaar over 2 schouders liefst, (mijn rug is niet al te best en 1 kant meer belasten dan de ander ga ik geheid last van krijgen), en zou mooi zijn als ik ook kan voeden in de doek. Oja, en een beetje vriendelijk geprijsd: meer dan 80-90 euro vind ik echt heel erg duur...
    Kunnen jullie me adviseren wat dan handig is voor ons?
    Thanks alvast!
     
  11. Kathy

    Kathy VIP lid

    22 mei 2005
    5.535
    0
    0
    Draagdoekconsulent
    Lichtervelde, België
    Zelf stel ik als eerste keuze altijd een geweven niet-rekbare draagdoek voor. Het is in het begin wel wat 'ingewikkeld', maar eens je weet hoe je moet knopen, heb je zoveel vrijheid met zo'n doek.
    Er bestaan erg veel filmpjes op you tube of je kan kiezen om een draagconsult te volgen. Uit een draagconsult kan je zoveel leren, dat geen enkele handleiding of filmpje daar tegenop kan.

    Als je het echt niet ziet zitten om te gaan knopen met een draagdoek, dan is de Bondolino (van Hoppediz) ook nog een uitkomst. Dat is één van de weinige voorgevormde dragers die geschikt is voor kleinere babietjes. (Maar een draagdoek geniet toch de voorkeur ;) )

    Zelf ben ik niet zo'n voorstander van voeden in de doek, zeker niet bij kleine kindjes. Is er een reden waarom je daar eerder voorkeur zou aan geven, ipv gewoon rustig te gaan zitten met je kindje niet in de doek?


    Heel veel succes met je keuze.
     
  12. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    O, als nummer 2 nog heel klein is, ga ik dat ook gewoon doen hoor, maar als hij/zij wat groter is, vind ik het wel lekker om ook te kunnen voeden terwijl ik bezig ben, en dus in de draagdoek. Lijkt me voor sommige situaties wel een uitkomst ;)

    Verder zou ik dan in eerste instantie de combicotti weer willen gebruiken, en dan dus eentje erbij voor als prul2 wat groter is en de combicotti niet meer zo lekker past...
     
  13. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Ik zou voor een Hoppediz gaan. Maar ik begrijp je misschien verkeerd, zoek je een drager of een draagdoek? Ik zou voor de doek gaan :)

    Een hopp kost volgens mij een euro of 60. Ik vind m super lekker, veel fijner dan de tricot slen. Voor voeden in een geweven doek moet je misschien wel moeilijker doen dan met een rekbare doek.

    Met een geweven doek heb je veel knoopmogelijkheden, ik zou in eerste instantie gewoon voor een front wrap cross carry gaan, met evt bij een heel klein prulletje een opgerolde molton in de nek voor extra stevigheid.

    Op dragen en voeden is er een marktplaatsje. Voordeel van een gebruikte doek: dat hij al lekker zacht is. Ik moest/moet mijn Hopp echt 'indragen'. Ik zou vooral gaan voor wat je MOOI vindt. Volgens mij zijn het vooral de wat dunnere doeken die wat 'moeilijker' knopen. Ik heb zelf een Calin Bleu voor zomerdagen, en daar moet je idd zorgvuldig mee zijn om drukpuntjes te voorkomen.
     
  14. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Mijn CB knoopt eigenlijk fijner / makkelijker dan mijn Diddy!

    Ik dacht ook in het begin: dit leer ik nooooit maar ik draag al 8 mnd met heel veel plezier :D
     
  15. wendelaa

    wendelaa VIP lid

    30 nov 2008
    8.641
    0
    0
    Noord Brabant
    Nou ik en doeken wil dus totaaaaaal niet.
    Dus ik hou t maar bij: RS, MT en Boba haha
     
  16. Sharon20

    Sharon20 Fanatiek lid

    19 feb 2008
    3.365
    0
    36
    essen
    bij mij was knopen in het begin ook echt drama! maar na een x of 5 gaat het nu vanzelf! voeden in de doek is met kleintjes niet echt makkelijk vind ik. ik heb een x gedaan toen we in de stad liepen, tis ideaal... niemand die het ziet en je kan ondertussen gewoon doorlopen maar ik vond het een heel gedoe. + bij mij duwde heel mijn borst der neusje dicht dus ik moest met 1 hand ruimte maken zodat ze goed kon ademen... thuis of bij familie leg ik me comfortabel op bank of bed en geef ik haar zo eten... zittend heb ik eigenlijk nooit zoveel gedaan :)

    ik heb een geweven doek voor de zomer, en een rekbare voor de winter. ik zou ook wel even wachten tot je zwanger bent. zodat je weet in welke periode ze geboren word en de doek naar het seizoen kan aanpassen. mijn rekbare doek is echt veeel te warm om in de zomer te gebruiken namelijk... of je moet 2 doeken aanschaffen, 1 voor de zomer en 1 voor de winter? alhoewel je ze in de winter ook gewoon goedwarm aan kunt kleden en dan kan een zomerdoek eigenlijk ook wel (word beetje lang verhaal he)
     
  17. wapa

    wapa Fanatiek lid

    7 feb 2008
    1.136
    2
    0

    MOcht ik je zaterdag zien mag ik dan je boba voelen?? ( staat wel raar zo...:D ) Ik heb nu een didymos Jacob en een CB en mijn allereerste geweven doek was een hoppediz Miami, wat was dat een heerlijke doek, heb er in de winter en in de zomer mee gelopen en knoopte echt zalig!! En ik ben nu helemaal verzot op mijn krakerig nieuwe didymos die bij elke wandelbeurt zachter wordt.

    Een rekbare doek vond ik fijn tot een kilo of 7 daarna blijft de doek niet meer zitten als een huis en een geweven doek knoop je een keer en je kindje zit als een huis! Om mee te beginnen is een rekbare dus wel lekker en daarna een geweven!
     
  18. DaisySanches

    DaisySanches VIP lid

    20 jan 2007
    12.361
    0
    0
    Amsterdam
    Hier heb ik niks aan toe te voegen.
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, 't is idd als aanvulling op de combicotti, waarvan ik merkte dat het rekbare parten ging spelen toen Thirza wat al te zwaar werd, (en aangezien ze al 4,3 was bij d'r geboorte...)
    Ik wacht idd met aanschaf tot ik zwanger ben (of zet 'm op ons verlanglijstje ;)), want ja: eerst maar eens zien dat we een tweede krummel mogen krijgen...
    Ik ga eens even kijken naar die doeken die jullie roepen :)
    Thanks so far!
     
  20. evenstar

    evenstar VIP lid

    22 jan 2009
    9.809
    3
    38
    postdoc/docent universiteit
    import Noorderling
    Je hebt me goed opgevoed ;)

    (en de hopp bevalt mij dus ook heel goed, en die blauw-paars-grijs-lavendelachtige CB vinden we ook heerlijk :))
     

Deel Deze Pagina