heupdysplatie

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door danielle41, 30 mrt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. danielle41

    27 feb 2006
    23
    0
    0
    Hallo meiden

    Bij onze dochter van bijna 5 maanden is heupdysplatie vastgesteld na 2 echo,s en een foto hadden we dus 3 dagen geleden een afspraak bij de orthopeet en die stelde het dus vast het is een lichte afwijking aan de rechter kant.
    Nu zijn we gister naar de instrumentenmaker geweest en heeft ze een campspreider gekregen.
    Gister toen we thuis kwamen had selina z,n verdriet omdat ze haar beentjes niet meer kon bewegen zoals zei dat wou dat toen mijn moeder hart brak.
    Vannacht is ze heel onrustig geweest elk half uur wakker geweest maar het lijkt vandaag al iets beter te gaan gelukkig.
    We hebben met onze kleine meid al wat te stellen gehad eerst werd er een ruisje bij het hart gehoort dus moesten we naar de kinderarts waarvoor ze nu onder controle loopt daarna werd ze erg ziek diaree en spugen toen ze 1.5 maand was en is toen met spoed opgenomen omdat ze uitgedroogt was daarna toen ze weer thuis was is het 2 weken goed gegaan en toen begon ze weer met diaree niet willen eten s,nachts niet slapen verhoging en niemand die erachter kon komen wat ze nou precies had.
    Toen heeft mijn eigen kinderarts me doorgestuurd naar een collega van hem in de hoop dat die wat zou ontdekken.
    Na een onderzoek dacht hij dat ze mischien wel een urineweginfectie zou kunnen hebben en na onderzoek van selina haar urine bleek dus dat de kinderarts gelijk had na een dubbele dosis antibiotica was ze van haar infectie af en daar voor moeten we op 17 april voor terug komen want ze willen uitsluiten dat ze geen reflux in haar urineweg heeft dus dan word ze ook weer een halve dag opgenomen voor een echo en blaasfoto,s en nu weer een heupdysplatie.
    Ik hoop echt met heel mijn hart dat dit nu het laatste is wat we met haar mee moeten maken want na al die spanningen gehuil stress gebroken nachten raakt me lontje nu toch langzaam wel uitgedooft.
    Het scheelt nu al om het even lekker van je af te schrijven.

    danielle
     
  2. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Jeetje meid, wat een drama allemaal. Ons kleintje is de eerste maanden ook veel ziek geweest en het zo zielig he... plus dat je er zelf ook heel moe van wordt natuurlijk. Ik hoop dat het allemaal snel voorbij zal zijn en ik wens je veel sterkte!
     
  3. heej meisje,

    wat ontzettend naar voor jullie.Ik kom net bij de cb vandaan met mn dochtertje van 3 maanden en ze zei dat ze de heupjes nogal stijf vond en als ze dat de volgende x nog vind dan moet ze ook voor een echo. Is dit bij jou ook zo begonnen?vind het zo erg..
     
  4. BlueGirl

    BlueGirl Actief lid

    21 nov 2005
    227
    0
    0
    Enkhuizen
    Wij hebben vandaag foto's van onze dochter laten maken in het ziekenhuis en moeten nu wachten tot vrijdag voor utslag, dan horen we of onze kleine meid ook een spreidbroek krijgt.

    Groetjes Wendy
     
  5. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Hallo danielle41,

    Ik heb niet zo een voorgeschiedenis met Valentino, maar hij heeft wel 3maanden een spreidbroekje gehad, ook een campspreider..ik weet t het is een drama, maar je komt erdoor heen (al lijkt t af en toe niet zo.. :cry: )

    Valentino was er na een paar dagen eigenlijk heel goed aan gewend, beter dan wijzelf en toen hij 1jaar en 4dagen was liep hij al, dus hij heeft er geen ontwikkelingsachterstand ofzo aan overgehouden..
    Wij hebben voor de campspreider toen bij een bedrijfje inleggers besteld, want het was hoogzomer en dat ding mag je niet op de blote huid doen, en zo kon Valentino toch lekker in zijn rompertje,als je wilt heb ik t adres wel voor je, die vrouw maakt ze op maat, en niet duur..maar dan moet je maar even een pbtje sturen.
    Verder had ik veel steun aan de VAH dat is een stichting voor heupafwijkingen vind je ook veel info, het adres http://www.heupafwijkingen.nl/vah_nieuws/index.htm ook hebben wij een tweelingwagen gekocht, doordat Valentino niet meer lekker in zijn eigen wandelwagen kon liggen, deze kan je ook eventueel huren bij de VAH..al met al veel info, als ik je ergens mee kan helpen laat t maar weten en heel veel succes ermee!
     
  6. patricia240477

    patricia240477 Fanatiek lid

    20 feb 2006
    1.232
    0
    0
    spijkenisse
    Hoi Danielle,

    Naar he als je zo van het 1 naar de andere rottigheid gaat, het is net of het nooit ophoudt :(

    Zoals je ziet heeft Sem een helmpje op voor een afplatting van zijn hoofdje, dit door een hele sterke voorkeurshouding. Dit is door de fysio en de osteopaat helemaal verholpen, ja alleen de afplatting was dus zo dat hij toch een helmpje moest. Hij heeft hem nu al ruim 6 weken en het gaat echt heel goed, met 2 weken zag ik zijn hoofdje al ronder worden.

    Ben zo blij dat het helpt en dat hij zelf geen last onder vind van het helmpje dat doet je gewoon goed.

    Nu alleen zijn we doorgestuurd voor zijn heupjes, er bleek ook een lichte afwijking te zijn. vorige week maandag zijn we voor een röntgenfoto geweest, want een echo kon niet meer vanwege zijn leeftijd! na 2x schieten was het goed, nu zijn we afgelopen week gebeld door de huisarts dat we over 6 weken weer naar het ziekenhuis moeten voor een röntgenfoto omdat ze het zeker wilde weten van die lichte afwijking.

    Toen ging er een brok door me keel heen, dacht oneeeeee geen spreidbroekje :cry:

    Dus nu moeten wij nog 6 weken wachten voordat wij weten of Sem dus ook nog een broekje moet hebben, naast zijn helmpje.

    Soms vol ik of ik gefaald heb als moeder en dat er van binnen iets niet goed zit bij mij :cry:

    Dus ik weet heel goed hoe jij je voelt :(
     
  7. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Dit is zo herkenbaar, ik heb ook heel wat traantjes gelaten bij t spreidbroekje van Valentino terwijl dat zijn enige "probleem" was..
    Je wilt het zo graag allemaal goed doen, en wens je het beste voor je ukky maar sommige dingen kan je nu eenmaal niet voorkomen maar gelukkig wel genezen!
    Heel veel succes allemaal!
     
  8. BeertjeY

    BeertjeY Bekend lid

    9 mei 2006
    889
    0
    0
    Utrecht e.o.
    Kom ook net van het cb af. En kreeg voor de 2de keer te horen dat het ene heupje wijder, verder kan dan het ander.
    Ik moest maar een afspraak maken met de huisarts en me laten doorverwijzen naar het ziekenhuis voor een echo.
    Ze begon ook al over een spreidbroek.
    Zo klein, en dan kunnen ze zoiets al constateren? Kan het uit zichzelf goedkomen. Zou er niets aan de hand kunnen zijn?
    Want ze staat prima, ze trekt zich aan onze handen op. Dus zo op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand.
    En stel dat het een kleine afwijking zou blijken te zijn. Moet ze dan nog in een spreidbroek? Of hoe gaat zoiets in zijn werk.
    Wie kan me helpen met de vele vragen die nu door mijn hoofd schieten en toch een paniek veroorzaken. Heb er dan ook een potje om zitten te huilen. Ons kleine moppie.
    Zucht.
    Hoe komt ze aan zoiets. Zit niet in de familie. Voel me een beetje schuldig. Moet ik niet doen weet ik, maar toch. Net of het mijn fout is. Sry.

    Alvast bedankt voor jullie reacties.

    Groetjes
    Yvonne.
     
  9. Kiz

    Kiz Bekend lid

    21 nov 2005
    973
    0
    0
    Jeetje, wat zul jij je rot voelen, met al deze ellende en je kleintje is nog zo jong! Ziekenhuis in, ziekenhuis uit, en het lijkt wel alsof het nooit ophoudt! Ik hoop voor jullie dat de spreidbroek goed zijn werk doet, en dat het vanaf nu eens bergopwaarts gaat!

    Onze dochter is een stuitkindje en dus automatisch gecontroleers op heupafwijkingen. Toen er na 2 echo's twijfel was, is er een foto gemaakt, die uitwees dat alles ok was. Ik heb in de tussentijd mezelf al wel verdiept in: "wat als er wat gevonden wordt?" en ben via Google een aantal goede sites over heupdysplasie tegen gekomen! Ook een heel goed forum!
    In de periode dat het voor ons speelde, was er een kindje op mijn werk (kdv) wat geopereerd werd aan beide heupen. Bij haar was het dus (te) laat pas ontdekt (leeftijd van 1,5 jaar) dat er wat mis was. Na die operatie heeft ze 6 weken in het gips gezeten, en ze is onlangs alweer geopereerd en zit nu weer in het gips (voor 8 weken, erg frustrerend voor haar nu, ze is ruim 2 en baalt als een stekker). Met de mededeling erbij dat dit niet de laatste keer zal zijn....
    Dan maar liever een spreidbroek, als ze heel jong zijn, denk ik persoonlijk (Al is dat op het moment dat ze daarin zitten ook geen rozengeur en manenschijn).

    @BeertjeY
    Tot een bepaalde leeftijd kunnen ze een heupafwijking ook corrigeren met een bepaalde manier van het omdoen van een luier. Dat noemen ze dan breedluieren. Ik weet daar niet heel veel vanaf, maar op de sites over heupafwijkingen staat vast meer info.

    Ik hoop dat alle kids (en mama's) met spreiders er snel aan gewend en er snel vanaf zijn!
    Veel succes!
     

Deel Deze Pagina