mag een baby van 8 maanden vla?

Discussie in 'Voeding' gestart door Mamzie, 28 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Ik dacht altijd dat het pas mocht vanaf 1 jaar.
    Maar Owen ligt nu in het ziekenhuis en de zuster zei : hij heeft heerlijk gegeten. en vla als toetje. Vla?
    Ja echt vla. Want gisteravond gaf ik hem zelf zijn warme hap en op het dienblaadje stond gewoon een bakkie vla. Dus niet speciaal voor baby's ofzo. Gewoon zo''n vla in een plastic bakje.
    Maar mag dat wel?
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Tsja, vla is natuurlijk van koemelk gemaakt. Ik vind het vroeg hoor 7,5 maand. Vanaf 8/9 maanden kan je indien er geen allergieen/eczeem/astma in de familie zijn verdunde zure zuivel (kwark. yoghurt) gaan geven. Bovendien zit er erg veel suiker in vla. Ik vind het eerlijk gezegd niet heel handig van die zuster!
    Beterschap trouwens.
     
  3. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Tja, ik vind het zelf ook wel wat vroeg, maar het is ook geen enorm probleem, denk ik. Als je zoontje er lekker van gegeten heeft (belangrijk natuurlijk als ie ziek is!) en er verder niet allergisch op gereageerd heeft, doe je er niet zoveel meer aan. Het schijnt wel heel voedzaam te zijn.

    Vind wel dat ze dat eigenlijk eventjes met je moeten overleggen als je kindje in het ziekenhuis komt te liggen (of er speciale eetgewoontes of beperkingen zijn).

    Idd, beterschap met je ventje!!
     
  4. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ja hoor, als je je realiseert dat in een gewoon bakje vla ongeveer 14 (!) klontjes suiker zitten dan denk je er misschien anders over.

    Hier is vla pas recent gegeven... Ik vind zoveel zoetigheid persoonlijk niet zo nodig.. Yoghurt met een beetje diksap of een paar vlokken is ook heeeeel lekker.
     
  5. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Nou, het ging hier om een eenmalige actie van een verpleegkundige in het ziekenhuis, dus laten we het niet zwaarder maken dan het is, toch? Wil toch niet zeggen dat ze haar zoontje voortaan elke dag vla gaat voeren?
     
  6. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik vind het ook wel heel erg zoet, maar goed, ik zou al geen danoontjes ed geven. Wat koemelk betreft zal het wel meevallen denk ik ...

    En 14 klontjes suiker vind ik wel relevant hoor: zeker om even die verpleegkundige te vragen - 'Zou je een kindje van nog geen 8 maanden 14 klontjes suiker voeren?' (denk het niet namelijk).
     
  7. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Tuurlijk zijn 14 klontjes suiker erg veel en als je kind dat elke dag binnenkrijg is het niet goed, dat ben ik helemaal met je eens. Mijn zoon krijgt ook gewoon yoghurt met diksap.

    Denk alleen dat TS zich meer zorgen maakte of die ene keer voor haar zoontje geen kwaad kon, nou dat lijkt me niet, eerlijk gezegd.
     
  8. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Helaas ken ik die bakjes vla uit het zk maar al te goed en ik zit te bedenken hoe je in zo'n kuipje 14 klontjes wou proppen.;)
     
  9. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    0
    0
    drenthe
    euh, thijs krijgt als sinds ie 6 mnd is, vla na het eten. hij vind het heerlijk!
     
  10. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    36
    hoi!
    Mijn zoontje heeft dezelfde naam als de jouwe..ook owen dus!
    En mijn Owen krijgt sinds hij 6 maanden is al lekker een toetje hoor...bij mijn eerste was ik altijd zo netjes dat ik met alles wachtte en haar alleen zure yoghurt gaf maar Owen smult ook heerlijk van die kleine yoghurttoetjes! Nergens last van en meneer is ook absoluut niet dik ofoz....
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Die aanname deed ik ook niet hoor. Mag het? Ja... is het handig? Nee.. Is één keertje een ramp.. ook niet

    Feit blijft dat in één normale portie vla ongeveer 14 klontjes suiker zitten.. de meeste mensen weten dit niet en denken dat vla een gezond zuiveltoetje is... dat is het dus niet
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    In Mijn Eerste Danoontje zitten veel meer kalorieen en koolhydraten dan in volle vanillevla. Dat mensen denken dat DAT een gezond zuiveltoetje is, dat vind ik pas opmerkelijk. Feit is wel dat die Danoontjes in 50 gram komen, maar per zelfde eenheid dus meer kcal, meer suikers.

    Volle vanillevla Kcal 140 Koolhydraten 22
    Mijn eerste Danoontje Kcal 200 Koolhydraten 27
     
  13. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Helemaal eens! Dat is eigenlijk nog veel erger omdat dit speciaal gepromoot wordt voor heel jonge kinderen! Brrrr.. smerig spul trouwens (mijn neefje at ze.. blech)
     
  14. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Ja, eng he, speciaal voor baby's! Ik ken het niet en blijf lekker bij de pure volle yoghurt.;)
     
  15. MamaMarije

    MamaMarije Niet meer actief

    Dat is idd helemaal bizar ja... ik blijf ook gewoon bij de yoghurt, nog goedkoper ook :D
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Jeetje, 200 kcal in 1 danoontje? Dat is echt pure suiker zo ongeveer. Was al niet van plan ze te gaan geven en nu al helemaal niet meer ;)
     

Deel Deze Pagina