Buikslapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door wonderteam, 30 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Onze dochter heeft vanaf de geboorte 3 wkn in het ziekenhuis gelegen. Deze 3 wkn heeft ze ook veelvuldig op haar buik gelegen. Daar kon dat natuurlijk prima ,aangezien ze aan alle monitors lag die haar in de gaten hielden.

    Jullie raden het natuurlijk wel. Wij hebben onze dochter nu 1 week thuis en het is al 1 week een strijd ,aangezien ze op haar buik wil slapen. Overdag geeft ik hier nu sinds 2 dgn aan toe en ik zie ook dat ze zelf haar hoofdje heel goed van links en naar rechts draait. Als ze op de buik slaapt ,slaapt ze rustig 4 uur achter elkaar en op de rug max 45 min. De nachten zijn drama. Ze slaapt nu al een week bij mij op de buik, dat durf ik dan wel ,maar ik ben erg moe ,want deze mama slaapt niet veel.

    Om een lang verhaal kort te maken. Ik ben ontzettend bang om haar 's nachts op de buik in bed te leggen. Misschien komt deze enorme angst ook uit de zware start die ze heeft gehad en zo ziek is geweest ( ze is letterlijk voor de dood weggehaald)
    Anderzijds heb ik er wel weer een goed gevoel over ,aangezien ze heel krachtig in haar nek is en ze het in het ziekenhuis ook goed deed op de buik ,ondanks dat ze zo ziek was.

    Dus ja ,zal ik er aan toegeven en zal ik dan een areosleep aanschaffen?
     
  2. MamavanDane

    MamavanDane Bekend lid

    23 sep 2009
    916
    2
    18
    Centralist meldkamer
    Voorschoten
    Die kleine van ons slaapt al sinds zijn geboorte op z'n buik.
    Hij slaapt niet als we hem op zijn rug of zij leggen, hij slaapt wel in een wiegje bij ons op de kamer. Zou het enger vinden als hij in z'n eigen kamertje zou slapen waarbij ik niet af en toe even over het randje van het bed kan gluren;)
     
  3. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    mijn zoontje slaapt ook op zijn buik sinds 2 weken oud, anders slaapt hij gewoon niet, hij kon zijn koppie ook al snel optillen. De arts van het cb mocht me niet zeggen dat het oke was, aangezien er natuurlijk altijd een risico schuilt wat betreft wiegendood en dan was zij wellicht de ´pineut´, maar ze gaf me aan me wel te begrijpen dat ik hem op zijn buik liet slapen. Hij ligt hier ook naast me in zijn bedje.
     
  4. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Hoi Tessa,

    Ik heb ook zo'n heerlijk buikslapertje. In het begin vond ik het ook heel erg eng. Ook hij was heel erg sterk in zijn nekje. Ik heb het een tijdje beneden in de box gedaan en toen ik er "klaar" voor was in zijn bedje overdag. En later 's nachts. Die eerste paar nachten heb ik zeer weinig geslapen maar Bart daarin tegen heel erg goed! Nu slaapt hij nog steeds op zijn buik. Heb wel een earosleep. Maar ja gewoon doen waar je je goed bij voelt natuurlijk!
     
  5. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Als je het echt niet aandurft kun je een aerosleep matrashoes kopen, het schijnt dat baby's daar doorheen kunnen ademen.

    Irem heeft altijd op haar buik geslapen, maar 's nachts de eerste twee maanden op haar zij - ik vond het ook eng. Uiteindelijk toch maar gedaan en het went! Zolang ze sterk genoeg is in haar nekje zou ik er niet zoveel moeite mee hebben. Wiegedood wordt veroorzaakt door een combinatie van dingen; roken in de buurt van de baby, niet genoeg frisse lucht op de slaapkamer etc.
     
  6. kat

    kat Fanatiek lid

    21 mrt 2006
    1.402
    2
    0
    Hier idem. Ook vanaf de geboorte op de buik.
    Eerst durfden we dat niet, maar hij hield zijn hoofdje al na een uurtje even omhoog en dat werd met de dag sterker.

    Dus uiteindelijk er maar aan toe gegeven en hij slaapte tenminste een paar uurtjes achter elkaar. Hier dan ook de earosleep matras aangeschaft, voeld toch iets prettiger.
     
  7. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Hier ook zo.. Nu is ze ruim anderhalf en slaapt ze nog steeds altijd op d'r buik!
     
  8. Gwenolyn

    Gwenolyn VIP lid

    13 jan 2009
    7.067
    0
    0
    Jeetje meid, je hebt het al flink voor je kiezen gehad.

    Hier ook een buikslaper. Ik denk mede ook door haar reflux.

    Ze heeft een tijdje op haar rug moeten slapen ivm inbakeren. Met 4,5 kon ze zich omdraaien, en sindsdien slaapt ze alleen maar op haar buik.

    Je kan inderdaad een aerosleep overwegen om te gebruiken. Ook zijn er in de handel soort van nannycare matjes te verkrijgen. Die leg je onder het hoeslaken neer, en als de ademhaling veranderd, of ze kruipen/tijgeren/rollen ervanaf gaat hij af. Dit kan misschien ook wel een hele geruststelling voor je zijn.
     
  9. fafje

    fafje Niet meer actief

    hier ook een buikslapertje....overigens wil ie het nu steeds minder...

    Maar wat ik heb begrepen is dat het niet zo zeer ligt aan het feit of je kind zn nekje sterk genoeg is...maar dat de ademhaling kan wegvallen...best een eng idee...maar ik ben er altijd bij..of kijk minstens weet ik veel hoe vaak eventjes

    maar zodra ze kunnen draaien en zelf bepalen hoe ze willen liggen kan je er toch niets meer aan doen..

    wat ik ook soms doe...is op buik inslaap laten komen en daarna stiekm omdraaien..
     
  10. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Bedankt voor jullie reacties :)

    Ik denk nog steeds :D Wel heb ik net vast een aerosleep opgehaald. Heb ik hem igg al in huis. Heb je trouwens perse de hoes bij het matras nodig? Of mag een gewone katoenen matrashoes ook? Vind die matrashoezen die er bij horen namelijk een beetje saai.
     
  11. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    Hier ook een buikslaper! Ben ik zelf ook dus ze heeft het van geen vreemde! Wat ik weet mag je alleen de jersey hoeslakens of de speciale earosleep gaatjes hoeslakens gebruiken. Die katoenen kunnen ze niet doorheen ademen. Probeer maar eens...
    Hier slaapt ze ook in een wiegje naast ons bed. Een veilig idee en het is fijn om niet steeds om de paar uur je bed uit te hoeven voor je kleintje. wel zo rustig voor jezelf en je kindje.
    Vroeger sliepen we allemaal op onze buik.
    Als je je er zelf fijn bij voelt doen! Maar ik zou het dan zeker wel met matje doen. Buikslapen is hetzelfde als inbakeren. de kindjes kunnen zichzelf niet steeds wakker slaan waardoor ze rustiger slapen.

    Succes!
     
  12. wonderteam

    wonderteam Niet meer actief

    Nou heb haar hier de 1e nacht op de buik gehad. Vond het wel heel spannend ,maar we hebben allemaa goed geslapen.
    Ik heb haar wel op de aerosleep gelegd.
     
  13. Loezz

    Loezz Actief lid

    10 feb 2009
    165
    0
    0
    Verzorgende IG
    Fijn hoor dat het goed is gegaan, en dat jullie lekker hebben geslapen! Fijne zondag!
     
  14. Mamma van Finn

    Mamma van Finn Actief lid

    23 feb 2010
    451
    0
    0
    NULL
    NULL
    als ze echt alleen maar lekker op d'r buik slaapt zou je zo'n aeroleep matrasje kunnen kopen en wat misschien nog meer geruststelling biedt zijn die matjes die aangesloten zijn op een soort van alarm, het alarm gaat af als de baby zoveel seconden niet heeft geademd. Dan weet je zeker dat je erop tijd bent mocht het nodig zijn...
     
  15. Vanaf de dag dat mijn dochter zich zelf kon omdraaien slaapt ze alleen nog maar op haar buik. Ik heb me er nooit zo druk om gemaakt. Ik moet er wel bijzeggen dat wij een babyfoon met camera hebben, dus kon wel af en toe evenkijken.
     

Deel Deze Pagina