Geen contact schoonouders, wel of geen geboortekaartje sturen

Discussie in 'De lounge' gestart door ElskedZ, 2 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    Ik zou het niet doen.
    Zelf heb ik sinds anderhalf jaar geen contact meer met mijn ouders. Zijn een hoop kwetsende dingen van hun kant gezegd/gedaan. Zij hebben besloten geen deel meer van ons leven te willen uitmaken,dus zijn ze daarmee ook het recht op geboortekaartjes ect. verloren.
     
  2. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Jemig die mensen zijn heel heel heel zielig... als je zo vastgeroest zit en zo naar het leven kijkt....

    Het ergste is dat ze periodes van de familie die als gelukkig ervaren horen te worden totaal verzieken. Jij en je man horen niet na te HOEVEN denken over of er een kaartje gestuurd moet worden....

    Jammer dat dit wel moet...

    Je zegt... dat je man zegt dat hij al veel eerder het contact had willen verbreken..... dat jij er heel veel energie in hebt gestopt... en dat hij ze ondanks alles wel eens mist (bloed kruipt waar het niet gaan kan)

    Dat de afwezigheid op de bruiloft al tussen jullie instaat ben ik niet helemaal met je eens... natuurlijk kunnen ze dat oprakelen (die mensen hebben waarschijnlijk zo'n klap van de molen gehad dat ze dat ook doen) maar daarin hebben jullie de verdediging dat er voor de bruiloft contact over is geweest en dat je man, hun zoon, heeft aangegeven geen behoefte te hebben in een poppenkast.

    Ondanks alles... zo ik je man aanraden toch het kaartje te sturen.... de beslissing is aan hem... maar als hij het niet doet... en het contact hersteld langzaam voordat er iemand overlijdt... tsja....

    Verder.... nooooooooit je kinderen alleen laten met ze!!!! Je laat je kinderen namelijk niet alleen met mensen die je niet vertouwd. Familie is hierin geen uitzondering!!
     
  3. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ik zou het wel doen, met eventueel een begeleidend briefje erbij dat kraambezoek niet gewenst is. Ik heb dit bij een tante gedaan waar ruzie mee is in de familie, een trouwkaart gestuurd met daarin een briefje erbij; deze kaart is puur ter mededeling dat wij gaan trouwen, jullie worden echter niet verwacht.
     
  4. Revit

    Revit Niet meer actief

    Ik had het absoluut niet gedaan. Ik heb geen contact met mijn moeder, dat is niet zomaar gebeurd.
    Dat mens heeft jarenlang mijn leven verpest en ik wil haar gewoon niet meer in mijn leven. Ze hoort vast van mijn tante vanalles wel, maar als ze hier voor de deur staat, wordt de deur net zo hard voor haar neus dichtgedaan als dat hij open ging.

    Hoe kun je het als ouders zijnde maken om te zeggen dat je zoon dood is en jou geluk wensen met het lijk. Nee sorry, ik zou zulke mensen niet meer in mijn leven willen.
    Succes met het maken van jullie beslissing. :)
     
  5. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    ik denk dat als je ze een kaartje gaat sturen met daarin een persoonlijk briefje dat je het niet op prijs stelt dat hun komen je alleen maar nare dingen gaat uitlokken... ik zou de keus maken, wel of geen kaart.... geen uitlokakties gaan houden want dan vraag je er zelf om... ze snappen echt wel dat ze niet welkom zijn als je ze geen kaart stuurt....
     
  6. Revit

    Revit Niet meer actief

    Als je een kaart stuurt zonder briefje, gaan ze lijkt mij wel bellen of langskomen, ik zie een geboortekaart als een uitnodiging voor kraamvisite, maar dat is mijn mening.
    Heb in de kraam stage gelopen en honderden zetten op hun kaart eerst bellen voor bezoek. Het bezoek dat komt, komt 9 van de 10 x zonder te bellen en in de rusttijden. Denk niet dat je daarop moet rekenen dat iedereen zich daar aan houdt en wss je schoonouders dan dus ook niet.
     
  7. Fullhouse1981

    Fullhouse1981 Fanatiek lid

    8 jun 2010
    1.903
    0
    0
    Oosten van het land
    Ik zou het niet sturen.
    Reden: Als de vader zo'n sms stuurt, vind ik de grens wel bereikt!? wie zegt dat nou tegen zijn eigen zoon?

    Ruzie/woorden komt overal wel eens voor, maar WAT er is gezegd zou ik hem niet kunnen vergeven.

    sterkte meid!
     
  8. Tamale

    Tamale Niet meer actief

    Ik zou het absoluut niet doen!!!
    Wat hun over hun zoon hebben gezegt is onvergeeflijk. ze willen geen contact meer, en jullie ook niet. Dus waarom dan wel een kaartje sturen?
    Ik zou het erg raar vinden.. Geen contact is geen contact.
     
  9. Kaatje85

    Kaatje85 VIP lid

    14 jul 2006
    35.431
    47
    48
    Vrouw
    Zuid-Holland
    idd, voor mij is een kaartje ook een uitnodiging tot kraambezoek
     
  10. binnabinna

    binnabinna VIP lid

    19 dec 2007
    10.027
    1
    0
    kinderopvang
    krommenie
    Ik zou het niet doen echt als ze min dat flikken en sturen dan ben
    Je er voor mijn niet mee



    Qua wel doen je kan ook een speciaal kaartje laten maken met daar op

    ........ Is geboren
    De trotsen ouders zijn

    Ze weegt
    Ze is zo groot
    En meer niet hebbben ze ook geen
    Iedee van kom we gaan bellen nee nu is
    Het alleen maar een kaart met daarom de mededeling dat ...... Geboren is
     
  11. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.989
    1.806
    113
    Provincie Groningen
    Na alles wat er is gezegt zou ik absoluut geen geboorte kaartje sturen!

    Wij hebben ook problemen met mijn schoonouders.
    Mijn schoonmoeder wenste ons na een ruzie een prettig leven verder...en sindsdien hebben we geen echt contact meer gehad.
    Ze zijn geƫmigreerd naar australie.
    Met Valerie's eerste verjaardag hebben we wel een kaartje gekregen, en later nog een kerstkaart.
    Toen wij onlangs zijn verhuisd, heb ik mijn man gevraagd of hij wil dat ze een adreswijziging krijgen....en dat wilde hij absoluut niet.
     
  12. danielle1979

    danielle1979 Fanatiek lid

    1 aug 2006
    1.637
    0
    0
    catering
    zuid-holland
    de eer aan jezelf houden
     
  13. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    Ik zou geen geboorte kaartje sturen, maar wel dmv n briefje ofzo laten weten dat jullie kindje geboren is.. Dan hebben jullie het laten weten, maar geen "uitnodiging" gestuurd..

    veel succes met jullie beslissing en geniet lekker van je zwangerschap!
     
  14. jada08

    jada08 VIP lid

    14 jan 2009
    7.552
    321
    83
    Jeetje wat een verhaal. Ik zou absoluut geen kaartje sturen. Wat je schoonvader heeft gezegt over dat zijn zoon dood voor hem is zou voor mij echt een reden zijn om het niet te doen.

    Er schrijven hier een aantal meiden dat je het wel moet doen zodat jullie niks verweten kan worden in de toekomst. Ik persoonlijk begrijp dat niet zo goed, aangezien jullie schoonouders keiharde woorden hebben gezegt. Als er iemand iets verweten moet worden dan zijn het je schoonouders.

    Nee ik had geen kaart gestuurd. Het contact van onze kant zou echt helemaal over zijn. Wat voegt het verder toe om dan wel een geboorte kaartje te sturen. Ze horen via via wel dat jullie kindje is geboren.

    Sterkte met je beslissing. Ik hoop dat je ondanks deze hele situatie straks wel een fijne kraamtijd hebt. En geen gestress om je schoonouders.
     
  15. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Ik zou het niet doen... beetje wassen neus als je ze eigenlijk niet wil zien. Ik vind vaders en moeders niet zo zaligmakend, het moet van 2 kanten komen en zo niet dan niet.
     
  16. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik zou het niet doen. Ik zou ze 'doodzwijgen'. Doen alsof ze niet bestaan en nooit bestaan hebben. En als iemand het over ze heeft, dan reageren of het over een verre kennis gaat, of over een bekende van die persoon die het er over heeft.
    Lijkt mij dat die mensen niets meer met jullie te maken hebben. Lijkt me ook niet dat ze ineens gaan veranderen. Volgens mij hebben jullie al genoeg geprobeerd.

    Wees blij dat de rest van de familie de situatie begrijpt en dat het je schoonouders niet lukt om hen ook tegen jullie uit te spelen.
     
  17. butterfly1984

    butterfly1984 Niet meer actief

    hier ook geen contact meer met souders, wij hebben geen kaartje gestuurd, waarom zouden we?!
     
  18. Peetje08

    Peetje08 Bekend lid

    30 mrt 2008
    704
    0
    0
    Ik zou het aan je man over laten wat hij wilt doen.

    Het is een moeilijke keuze, want ergens heb ik het gevoel van'je kunt de *** op, als wij een kaartje willen sturen dan heb je daarmee te leven'. Maar bedenk wel dat je schoonvader een kaartje kan zien als uitnodiging om opa te zijn met eisen tot contact etc. Als je dat niet wilt, dan zou ik toch maar geen kaartje aan hem sturen. Wat je schoonmoeder betreft is het mij niet helemaal duidelijk: heeft zij uit zichzelf problemen met jou/jullie of dekt ze voornamelijk je schoonvader in? Ze zou niet de eerste zijn die onhandige en 'foute' keuzes maakt. Laat je man dit oplossen en ga lekker verder genieten van je zwangerschap. Zonde van je tijd en energie zo'n schoonvader.
     
  19. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Ik heb je verhaal niet gelezen, dus een reactie vanuit onze eigen ervaringen.

    Wij hebben drie jaar geen contact gehad met mijn ouders. In die periode is onze meid geboren. Wij hebben ervoor gekozen om wel een geboortekaartje te sturen. Als je er eentje stuurt, ben jij netjes geweest en kan het je later nooit verweten worden dat je er geen gestuurd hebt. En je kunt er zelf ook geen spijt van krijgen dat je het niet gedaan hebt.

    Het is aan je schoonouders hoe ze op de geboorte reageren. Een geboortekaartje kan ook gewoon ter kennisgeving zijn. Dus ik zou er eentje sturen en er verder geen verwachtingen of bijbedoelingen van hebben. Dan weten ze in elk geval dat ze opa en oma geworden zijn.

    Succes met je beslissing!
     
  20. Chai

    Chai Niet meer actief

    Ik zou in jou situatie gewoon een kaartje posten, ze weten dat je zwanger bent en misschien maakt een geboorte kaartje de situatie wat luchtiger. Geen kaartje sturen maakt dingen alleen maar erger denk ik en dat is voor jullie kind ook niet leuk.
    Misschien gaan ze daardoor ook een beetje hun fouten inzien.
     

Deel Deze Pagina