tweede kindje, maar moeite met de bv...

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door JinxieWeasel, 22 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. JinxieWeasel

    JinxieWeasel Actief lid

    16 okt 2008
    414
    0
    0
    Sinds twee en een halve week hebben we een zoontje. Mijn dochter is net 2 maanden 2 jaar oud, en ik heb haar anderhalf jaar bv gegeven.

    Ik ben altijd zo ontzettend pro bv geweest, ben ik nog steeds.

    Des te verdrietiger ik word van het gevoel wat ik nu heb.

    Ik merk nu dat ik het zo'n ontzettend intensieve bezigheid vind. Juist nu met een dochter van 2 jaar erbij. Er zit zoveel tijd in, waardoor ik dus vaak in de problemen kom met koken of mijn meisje naar bed te brengen.... etc.

    Ik probeer schema's en tijden compleet los te laten. Te denken, nou dan gaat ze maar wat later of eerder.....

    Maar voornamelijk wanneer mijn man late diensten heeft, dan vind ik het heel pittig.

    Ik merk dat ik nu vaak denk.... ik ga het een wonder vinden als ik zowiezo de 6 maanden ga halen. Soms denk ik wel eens.... we gaan lekker over op de fles, dan kan mijn man het ook doen.....
    Maar dat wil ik helemaal niet....

    Enfin.... hebben jullie dat ook zo ervaren, dat het toch moeilijker is met een tweede? Of hebben jullie nog tips om het makkelijker te maken?
    Ik voel me zo schuldig als ik de 6 maanden nog niet eens zou halen voor mijn zoontje.... terwijl mijn dochter het anderhalf jaar heeft gehad...
     
  2. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    Het eerste wat ik denk Als ik jouw bericht lees: gun jezelf wat tijd! Natuurlijk is het nu flink wennen met twee kindjes, maar dat komt vast wel goed hoor. De bv wordt minder intensief al kan dat wel even.duren.
    De eerste week dat ik alleen was met twee vond ik ook moeilijk. Ik heb en had niet de gevoelens zoals jij ze hebt. Nu betrap ik mezelf er wel eens op dat ik erg boos en kort ben tegen mijn zoon, vooral Als mijn dochter huilt. Maar dat komt door vermoeidheid. Het is best aanpoten met twee en wennen vooral aan het verdelen van je aandacht.

    Mijn man heeft wel soortgelijke gevoelens als jij. Die vindt de bv nu ineens gedoe, hoewel ie altijd heel erg pro was. Maar wat mij betreft is de bv heilig, daar ga ik echt niet mee stoppen.

    Gaat het wel goed tijdens het voeden? Anders Kun je misschien wat leuks verzinnen voor je dochter terwijl je voedt? Een boekje lezen.of een speciaal speeltje dat ze alleen mag tijdens het voeden?
     
  3. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    O, en wat ik bijvoorbeeld wel.doe is mijn zoon naar bed brengen en dan neem ik mijn dochter mee. Ze ligt dan even in haar bedje Als ik mijn zoon zijn pyjama aantrek en dan lezen we een boekje en ligt mijn dochter Bij mij of aan de borst. is wel een.kunst maar het kan...

    En met koken hang ik mijn dochter weleens in de draagzak.

    Je moet gewoon je draai weer vinden en wat voor Jou handig is.
     
  4. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Wat ontzettend naar dat je je zo voelt! Maar denk je dat flesvoeding makkelijker is dan? Dan moet je toch eerst een flesje klaarmaken, alles moet ook weer afgewassen en gesteriliseerd worden en als je een flesje aan het geven bent moet je dochtertje ook wachten. In mijn ogen is het juist makkelijker om bv te geven. Behalve dan dat iemand anders ook een flesje kan geven maar als je man weg is moet je het toch zelf doen.

    Ik vond het in het begin ook erg zwaar hoor, Tygo wilde ook zo'n 14-16 keer per dag drinken dus ik was gebroken. daarnaast ging mijn vriend ook nog een week naar het buitenland dus dat was zeker een heftige tijd, maar het wordt alleen maar makkelijker.

    Tot slot nog even een digitale knuffel voor jou! Hopelijk houd je het gewoon vol!
     
  5. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Heel herkenbaar wat je verteld. Ik heb mijn oudste 14 maanden bv gegeven en ben net als jij pro-bv. Maar oh oh wat vond ik het zwaar de eerste maanden. Flesvoeding is zelfs ook door mijn gedachten gegaan.
    Het is gewoon heel anders een tweede kindje. Er is minder rust en tijd om erg lang te zitten. Het is echter wel belangrijk om die tijd te nemen en te relativeren. Dat is tenminste wat ik heb geleerd. Juíst door bv leer je dat wel. Soms was ik zo gehaast en gestresst en wilde ik niet voeden door die gejaagdheid die ik voelde. Dan moest ik en dan merk ik dat de hormonen hun werk doen. Je kindje wordt rustig én je wordt zelf rustiger. BV is daarom zoveel meer dan voeding geven.

    Nu is Eefje 8 maanden en ik ben zooooooooooooo blij dat ik heb doorgezet. Dit vind ik zo'n fantastische leeftijd om te voeden. Daar heb ik het voor gedaan.

    Misschien heb je een mooie foto van je oudste dochter aan de borst toen ze ouder was? Dat je die op een prikbord hangt, als het doel wat je voor ogen hebt?

    En je kindje is nu nog maar 2,5 week, je hoeft nog niet alles op de rit te hebben. Het is best een grote overgang van één naar twee kinderen. Geef het de tijd.
    Succes hoor!
     
  6. JinxieWeasel

    JinxieWeasel Actief lid

    16 okt 2008
    414
    0
    0
    dank je wel voor jullie tips en ideeen. Het gaat al wel wat beter.
    Ik heb het gevoel dat we ook uit de regeldagen zijn. Dat is helemaal pittig. Op naar de vlgd regeldagen............;)
    Verder hou ik het vol!!!
     
  7. surf

    surf VIP lid

    21 mei 2007
    14.595
    1
    36
    Noord-Holland
    hoi hoi,

    ja zeker hier ook zo'n gevoel gehad hoor! juist die eerste maand had ik het gevoel dat ik alles van mn oudste miste! ik miste hem ook echt! ik was alleen maar bezig met de tweede en de bv, niet dat het zo moeilijk liep ofzo, maar het kostte gewoon veel tijd. en ik dacht ook eerlijk gezegd dat ik nooit de 6 maanden zou gaan halen! en zie: hij is nu net het half jaar voorbij en ik geef m nog steeds volledige bv!
    ik merkte dat ik het steeds beter kon combineren en ook mn oudste wende eraan dat ik af en toe aan het voeden was en hij dus iets voor zichzelf moest doen of dat we samen een boekje gaan lezen. Gelukkig dronk onze jongste al vrij snel kort max 10 minuutjes, dus dat scheelde al een hoop en ik merkte dat ik langzaamaan aan de situatie met 2 kindjes waarvan eentje bv ging wennen!
    het komt goed, echt waar, heeft even tijd nodig!

    sterkte!
     
  8. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    En hoe gaat het nu?
     
  9. jellie

    jellie Bekend lid

    3 sep 2006
    554
    0
    16
    Hoi!
    Eerst van harte met de geboorte an jullie zoon!

    Mijn jongste is bijna 5 mnd. Mijn oudste was 2jr en 3 mnd toen de jongste werd geboren. Ik herken het gevoel wel van het hoe allemaal regelen maar heb dat heeeeel snel losgelaten. Na 5 weken was ik al 2 wk alleen met beide kids ( mijn man is erg veel weg voor zn werk , dus is dag of 4 thuis en dan weer week of 2 weg). Soms eet ik gewoon pas na de voeding, kleine man erbij is de doomoo seat. Ik merkte al snel dat het niet werkte om eerst met de oudste te eten en dan pas te voeden. Daar kom je snel genoeg achter..
    Als ik sávonds laat in bed lig tevoeden en mijn oudste roept mij in paniek, dan koppel ik af en zal de kleinë even "moeten"wachten.. Dat vind hij geen probleem ( gelukkig) Ik hou het dan kort en snel weer naar mijn jongste toe. Ik kan dan ook weer rustig verder voeden... De knop kan bij mij dan ook snel weer om.
    Als ik overdag voed, speelt de oudste gewoon, ik ga ook niet aankondigen dat ik ga voeden. Als de kleine huilt zegt de oudste al: mam , hij heeft dorst, borst drinken...!! Hij weet niet beter.

    Gewoon op je af laten komen ( nou, ja gewoon..) , komt allemaal goed.
    Veel succes en veel genieten!
    Groetjes Jellie
     
  10. Druif

    Druif Bekend lid

    8 jul 2006
    730
    0
    0
    Herkenbaar, maar hou vol. Wij zijn nu drie maanden verder en alles is veel beter te organiseren. Jongste zit op 5 voedingen en ik redelijk op de klok, dus goed rekening mee te houden.

    Je weet toch nog wel dat een heel verschil is: een kind van 3 weken of een kind van 3 maanden aan de borst? Zet 'm op!
     
  11. Alita

    Alita Niet meer actief

    Sorry maar ik heb dat gevoel dus niet:)...hier gaat het heel erg goed en ik vindt het juist minder stressvol dan bij je eerste allemaal...

    Maar ik kan het wel begrijpen dat het je soms te veel wordt meid:(...hier heb ik wel dat als ik bv geef de oudste lastig gaat doen!! En dat het over het algemeen zwaarder is omdat ze hier dus ook 2 jaar en bijna 2 maanden is..leuke leeftijd pfffff..hahaha:p

    Maar de bv worden gelukkig wel steeds minder...de drukste tijd heb je dalijk gehad en dan wordt het alleen maar gemakkelijker...
     
  12. JinxieWeasel

    JinxieWeasel Actief lid

    16 okt 2008
    414
    0
    0
    Hallo dames.... Dank je wel voor jullie tips en medeleven. Ik kan zeggen dat het echt goed gaat nu. Het is even wennen. Maar nu is de nieuwigheid er af en ik merk dat het veel soepeler gaat. Mijn dochter vindt het nu denk ik ook "normaal" dat mama ff de baby moet voeden. Ik ben daardoor ook veel relaxter, en je merkt ook gewoon hoe handig je eigenlijk bent/wordt met dat voeden. Ik loop zelfs nu te voeden door het huis!
    Kortom......... We gaan dit nog wel een tijd volhouden:)
     
  13. Alita

    Alita Niet meer actief


    ja is ook in het begin voor je oudste allemaal wennen natuurlijk...

    fijn dat het nu goed gaat:D
     
  14. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Echt heel fijn dat het nu zo goed gaat joh! Hopelijk kunnen jullie nog lang genieten van de bv-periode.
     
  15. jellie

    jellie Bekend lid

    3 sep 2006
    554
    0
    16
    Fijn joh!! En nu (weer) lekker genieten!!
     

Deel Deze Pagina