Denni(e) Morgan plooien??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door missX, 14 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    #1 missX, 14 nov 2010
    Laatst bewerkt: 14 nov 2010
    mijn zoontje is vanaf dat hij 6 mnd is aanlopend verkouden en laatst was ik bij de huisarts en hij had het erover dat hij een uiterlijk kenmerk heeft voor kinderen die meestal gevoelige luchtwegen hebben. Het gaat om een soort van lijntje, plooi onder de oogjes. Ik heb toen eignelijk niet doorgevraagd, maar toch eens gegoogles en kwam toen uiteindelijk terecht bij Denni(e) Morgan plooien...heeft iemand hier ook wel eens van gehoord??
     
  2. Muizzy

    Muizzy Lid

    26 mrt 2009
    52
    0
    0
    Brabant
    Ik heb nog nooit van de naam gehoord, maar mijn zoontje heeft dezelfde ogen/lijntjes/plooien. Tenminste, de CB arts zei de vorige keer dat ze aan de huid onder zijn ogen kon zien dat hij vaak verkouden was en aanleg had voor luchtweg problemen. Ook vroeg ze of er allergie in de familie zit. Ik en mijn vader zijn allebei erg allergisch. Dus het verhaal over die plooien/lijntjes kan dus goed kloppen :)
     
  3. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    oke ik had er echt nog nooit van gehoord...mijn man en ik hebben allebei wel een soort van stofallergie (nooit op getest dat niet) en hij heeft ook hooikoorts. Ook was ik als kind vaak verkouden...valt het ij jouw zoontje erg op onder z´n oogjes of lijkt het ook op ee soort klin walletje? Ik kan verder nergens op internet er foto´d van vinden. Hen jij verder nog tips of adviezen gekregen?
     
  4. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Bedoelen jullie dit?
     
  5. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Mijn zoontje is hier ook al non stop verkouden (neusspray is niet aan te slepen) en af en toe heeft hij ook pseudo kroep :( dat heb ik vroeger zelf ook veel gehad. Hier zei mijn huisarts wel dan hij aanleg heeft voor bronchiale nogwat nogwat.... Hij heeft laatst bij de huisartsenpost (omdat hij echt erg piepte) Ventolin gekregen alleen hebben we dat toen niet meer gebruikt. De adrenaline van het bezoekje zorgde ervoor dat hij zich een stukje beter voelde en als een blok in slaap viel op een paracetamolletje...
    Mijn huisarts had een verhaal over de het trio hooikoorts, eczeem en astma en dat wanneer je kindje het ene heeft ze ook vaak de andere hebben/krijgen. Seph heeft eczeem en dus een soort / last van astma...

    Zijn vader heeft hooikoorst en ikzelf heb vroeger ook veel last gehad van pseudo kroep. Ook heb ik op latere leeftijd weleens zijn inhaler gehad maar ik weet eigenlijk niet eens meer waarom dus heel erg kan het niet geweest zijn...
     
  6. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    ja inderdaad zo ziet het er bij mijn zoontje ook uit!
     
  7. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    hij heeft verder geen last van exzeem ofzo, maar welsteeds verkouden en dan ook met hoesten...datis nu wel weer stukken minder moet ik zeggen, maar ben benieuwd voor hoe lang. Lopen jullie er verder voor bij een arts ofzo of doe je er verder niks mee? Ben benieuwd of je, omdat ze nog zo jong zijn, misschien nu nog bepaalde dingen voor kunt zijn ofzo
     
  8. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    ow jammer :( had gehoopt dat je iets anders bedoelde... tegen beter weten in... Maar van die benaming had ik nog nooit gehoord. Hoe erg is je kindje verkouden en wat zijn jou tips en tricks?
     
  9. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Nee wij zijn al een keer of wat naar de huisarts geweest maar krijgen eigenlijk steeds te horen dat er vrij weinig aan te doen doen is en dat we die neusspray onbeperkt mogen gebruiken ed. Verder geeft ik nog steeds zo veel mogelijk borstvoeding (maar dat had ik eigenlijk al besloten toen de eczeem zich na een aantal weken al aandiende). Ik hou er nu gewoon rekening mee, zo van Seph is wat gevoeliger met allergieën ed dus ik introduceer eten wat langzamer en was met Neutral en ja die bv dan....
     
  10. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    vanaf 6 mnd wel steeds neusverkouden en tot nu toe twee keer hoesten gehad...dat is sinds een paar dagen gelukkig weer minder. Moet zeggen dat hij op zich wel gewoon opgewekt en vrolijk is alleen werkt dat volle neusje soms tegen met eten en slapen.
     
  11. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    mijn zoontje heeft dat ook. heel soms heeft hij heeeeeeeeeeeeeeeel licht eczeem maar verkouden valt wel mee. luchtwegen valt ook wel mee.
    Hij en zijn broer hebben beide wel eens pseudo kroep gehad (soms wat vaker)maar nooit bij de ha geweest met hem. altijd goed gekomen.
    Ik kan op internet helaas geen foto's vinden of het idd dat plooitje is.

    maar hier dus ook zo'n plooitje en geen last van.
     
  12. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    0
    mijn zoontje (nu bijna 8 mnd) heeft bijna 4mnd bv gehad en heeft al bijvoeding voor de 6mnd...heb niet het idee dat z´n voeding nu van invloed z´n verkoudeheid. Maar dit is voor mij ook weer nieuw want mijn dochertje heeft nooit ergens last van ehad..uiteraard paar keer per jaar verkouden maar niet zo aanlopend
     
  13. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Hier ook hoesten. Eigenlijk vanaf half september verkouden en dan met ups en downs. Maar het hoesten gaat niet helemaal over voor de volgende vlaag zich aandient. Maar die snot is er eigenlijk altijd... soms moet hij echt eerst even een flinke lading neusspray voordat hij kan drinken anders krijgt hij geen lucht. Een aantal keer is hij er echt flink ziek van maar dan meestal zonder koorts. Omdat hij dan klinkt als een zeehondje :( zetten we de waterkoker even aan op zijn kamertje. Met het deksel open komt er dan even een flinke lading stoom een daar kunnen ze baat bij hebben. Ook staat zijn bedje vanaf die tijd al omhoog bij zijn hoofdje (ongeveer 1 boek hoger 3?cm of kan dat nog hoger?)
     
  14. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Bekijk bijlage 108248

    Ik had er nog nooit van gehoord, maar volgens mij heeft onze dochter dit ook. Tis inmiddels wel wat minder, maar het was het eerste wat mij opviel aan haar, omdat mijn vriend en ik dit niet hebben.
    Ik wist niet dat er een verband was met allergieen ed. Ze is zelf wel regelmatig verkouden, maar voor een kindje niet overdreven vaak. Ik zelf ben allergisch voor honden/katten en heb hooikoorts..
     
  15. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Nee ik zou me daar ook niet zo'n zorgen om maken wij nemen 'die maatregelen' meer omdat hij ook eczeem heeft en dat is meer een allergie ding en dan 'kan' het helpen om wat voorzichtiger te zijn.
     
  16. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Ik zit andere foto's te kijken Inmiddels van 5 verschillende kinderen. en volgens mij hebben ze het allemaal. denk dat ze iets anders bedoelen.
     
  17. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
  18. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Mijn zoon zit vanaf zijn geboorte al vol met slijm. Nu heeft ie ook weer exceem. Volgens mij heeft ie ook dat plooitje.
    Willen jullie eens mijn banner bekijken of dat ook datzelfde plooitje is?
     
  19. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Hier laat Seph zelf zich er ook niet door bedwingen het is ook meer iets dat wij het zo sneu vinden voor hem al dat snot... en tja die pseudo kroep klinkt vaak wel heftig (heel heel droog).

    @cherie... Ik weet het niet want ik had er nog niet van gehoord. Ik hoop dat je gelijk hebt. Maar TS heeft haar huisarts gesproken misschien kan ze het nog eens navragen... Maar dan nog valt er waarschijnlijk niets/ of nauwelijks iets aan te doen...

    Ach ja er zijn ergere dingen....
     
  20. margreet78

    margreet78 Bekend lid

    14 mrt 2008
    882
    0
    0
    Ik ben beslist geen kenner (had er tot vanavond nooit van gehoord) maar als ik ze vergelijk met wat ik op Google zie dan denk ik dat wel. Je ziet bij hem ook dat dubbele lijntje.
     

Deel Deze Pagina