Denni(e) Morgan plooien??

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door missX, 14 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    36
    owen heeft inderdaad wel twee lijntje maar echt niet zo heftig als de foto´s in die link hierboven!!
    En ja Owen z´n bedje ligt ook standaard verhoogd...dat van die waterkoker vind ik wel een goede tip!
     
  2. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Ah ok! Kijkt dat helderd wat op. Nee dat heeft Seph niet, en voor zover ik kan beoordelen Sven ook niet Romy.
    Valt weer mee dan... Al blijft hij non stop verkouden met of zonder lijntje...
     
  3. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Op die 2de foto zoals jij het laat zien hebben bijna alle kindjes die ik ken het. de eerste wel als ze lachen. maar als ik de foto's van de link kijk. nee zo hebben die van ons het niet.
    Dus. ik vind het interessant. maar ben ook opgelucht net die link te hebben gezien want hier dus niet het geval.
    Sterkte als het bij jullie wel zo is.
     
  4. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    verkouden zijn hoort er natuurlijk wel bij. Onze jongens hebben regelmatig pseudokroep gehad. dat is een dag of 4 en dan is het over. Super werkt hier nog steeds een ui bij het bed.
    Verder bij doorkomen tandjes merk je dat ze hier toch snotteriger en vatbaarder zijn. maar neit dat ze er ziek van zijn.
     
  5. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Romy ik denk dat sven daar lacht? dan denk ik niet dat dat het is. als ik naar de link kijk
     
  6. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    36
    Niet om vervelend te doen maar ik vind bij Romy´s zoontje het er erg hetzelfde uitzien als bij mijn zoonjte...kan nu even geen foto uploaden zal het morgen even proberen ga nu pitten!!
     
  7. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Seph is er soms wel beroerd van maar heeft het nog nooit gehad in combinatie met erge koorts of zo. Mijn moeder (super pseudo kroep kenner met 2 oppaskindjes en 3! eigen kindjes die het heel erg hebben gehad (met flauwvallen enz. vet sneu) vertelde dat wij eigenlijk ook nooit koorts bij de kroep hadden. Je moet het even uitproberen maar sommige kindjes hebben meer baat bij warme vochtige lucht (stoom) en andere juist aan koude vochtige lucht (lekker buiten een nachtwandeling in de regen:()
    Die ui heeft hier niet zoveel uitgehaald al hoor je die wel vaker. Hoeveel hebben jullie het bedje omhoog? en zet je het tussendoor steeds weer omlaag als het minder is?
     
  8. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Ik had hier nog nooit van gehoord, maar mijn zoontje heeft ook zeer veel last van verkoudheden, bronchitis, kroep en constante snottebellen en oorontstekingen (afkloppen, want hij heeft nu bijna een jaar buisjes + neusamandel eruit en dat gaat heel goed)

    En tadaa.. mijn zoontje heeft idd ook dat plooitje! Ook las ik op google dat er ook een verband staat met 3 B's : Blond, Blauwe ogen en bleke huid.
    Dat is ook wel van toepassing...
     
  9. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    bij de pseudo kroep doen wij eigenlijk niks. Ik heb nagelezen dat het stomen meer werkt voor de ouder dan het kind.
    Het allerbelangrijkste is dat je zelf gewoon heel rustig bent.
    Ik weet dat het maar 3 hooguit 4 nachten duurt en we zetten idd bedje schuin. en geven soms flesje thee met honing (na 1 jaar) om te verzachten. Maar eigenlijk slapen ze hier na een aai over de bol altijd weer verder (ja is mazzel weet ik)

    De ui is meer als ze neus verkouden zijn. dan snijden we hem een paar keer per dag verder op. en dan onder het bed. zodat ze snachts wat beter doorslapen. en niet wakker worden van het gebrek aan adem. Overdag zijn ze dan natuurlijk gewoon verkouden.
     
  10. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Hier standaard het bedje omhoog. En hier ook trouwens de 3 b's. Blond, blauwe ogen en bleke huid (behalve bij tand/vermoeidheid, dan zijn wangetjes rood).

    Nog even een foto erbij gezocht waarop hij niet lacht. En dan zie ook ook wel die plooien. Maar vind het meer een hele dikke enkele plooi dan een dubbele plooi.

    Ben wel even benieuwd wat de huisarts jullie adviseert te doen.
    Ik heb wel eens om een allergie test gevraagd, maar begreep dat van allergieen pas sprake is rond het 4e jaar.

    Overigens: van pseudokroep en oorontsteking is hier nog nooit sprake geweest. Gelukkig maar, want vooral dat pseudokroep lijkt me doodeng.
     
  11. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    het lijkt er op romy maar misschien eens navragen dan bij de ha? of ka?
     
  12. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0

    Oh Onder! het bed? Wij hadden hem o de commode... zou dat het zijn? hihi nog eens proberen dan maar. En tja qua rustig blijven heb je zo gelijk! Dat is echt de helft al van alles wat je kan doen. (een jaar of acht geleden heb ik ook nog een erge kroep 'aanval' gehad = kinderziekte haha) Ik belande uiteindelijk (een nachtje) in het ziekenhuis want ik schrok me kapot, was alleen thuis en raakte een beetje in paniek. Uiteindelijk was mijn keel zo kapot dat ik bloed hoestte :( Anyway sindsdien heb ik iedere twee jaar wel eens een fikse keelontsteking en dan al vind ik stoom erg verzachtend voor mijn luchtwegen. Daarnaast heplt het ook denk ik om ouders het gevoel te geven 'iets' nuttigs te kunnen doen want het is soms best heftig om hulpeloos toe te moeten kijken. Vroeger hebben wij overigens ook tijdens met natte handdoeken op de verwarming geslapen. Omdat het zo'n gortdroge hoest is werkt vocht toch wel verlichtend. Mijn moeder raadde melk wel 'af' omdat dat ook slijm kan veroorzaken wat dan de kwaal nog weer kan verergeren... Al moet ik zeggen dat Seph toch wel erg blij wordt van een slokje 's nachts als hij zich weer een ongeluk hoest... Dat vind ik nog wel een 'lastige' overweging...
     
  13. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    Dat is het ook vaak! en dan moet je dat ook gewoon doen. Mijn kinderen hebben ook zelde hele heftige aanvallen. wel gewoon last een keer of 4 wakker snachts. Ik heb het vroeger zelf ook behoorlijk gehad. mijn moeder nam mij dan bij haar in bed. dat heb ik geprobeerd maar dan gaan ze alleen maar klieren8)

    melk kan idd slijm veroorzaken en in sommige gevallen kan de aanval wel zo heftig zijn dat je naar het zh moet daar vernevelen ze dan met medicijn. Dus er is natuurlijk ook wel verschil in de heftigheid van de aanvallen.

    Denk dat wij wat dat aangaat wel mazzel hebben.
    Ja de ui onder het bed is beter:D De lucht die er vanaf komt is verschrikkelijk. maar het houdt net ff wat makkelijker het neusje open. alleen het werkt dus niet op de longen maar ze slapen erdoor wel makkelijker dus wellicht ook iets minder snel wakker van de kroep
     
  14. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Het klinkt ook vaak erger dan het daadwerkelijk is hoor. Maar ook om het te hebben voelt het vaak 'enger' dan het is omdat benauwd zijn gewoon heel naar is. Flauwvallen is wel heel extreem dat komt echt niet vaak voor... en wat Cherie ook al zegt. Juist rustig blijven werkt al heel goed. Dat is bij astma patiëntjes natuurlijk ook zo... Hier heeft Seph het nu een keer zo erg gehad dat hij ook piepte ed... Meestal heeft hij alleen die hele hele droge hoest, klinkt hij als een zeehondje en is zijn keel helemaal kapot (dat zie ik niet dat stel ik me zo voor als ik hem hoor en zie:))
     
  15. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    over dat slokje. gewoon doen als hij er rustig van wordt! of eventueel wat thee proberen (nu nog zonder honing met 1 jr kan het met honing)
    Je moet gewoon je gevoel volgen. als het werkt werkt t.
     
  16. Johannal

    Johannal Fanatiek lid

    28 jan 2009
    3.119
    0
    0
    Die ene keer dat Seph het zo erg had bij de HP kreeg hij inderdaad ventolin verstuiver met zo'n baby voorstuk.
    Fijn om eens met mede kroepmama's van gedachten te wisselen!
    Maar goed bedenk me ineens dat we redelijk of topic gaan... Sorry
    Ik ga die ui proberen.
    Welterusten
     
  17. cherie

    cherie VIP lid

    18 okt 2009
    5.757
    0
    36
    ja oeps!
    truste ;)
     
  18. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    Goh nog nooit gehoord van die lijntjes maar klopt dus wel. Mijn oudste zoon had die plooitjes niet en was dus ook amper verkouden.
    De jongste heeft ze wel en is continue aan het roggelen en snotten ( heeft zelfs pufjes gekregen )
     
  19. missX

    missX Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    1.226
    0
    36
    ja precies mijn oudste heeft ze dus ook niet en is ook bijna niet verkouden..de jongste dus wel.
     

Deel Deze Pagina