steeds maar hazenslaapjes! tips gevraagd.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door angela24, 27 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    Mijn dochtertje van 4,5 mnd maakt steeds maar hazenslaapjes. Telkens wordt ze na een half uur wakker en slaapt dan niet meer in. Ze kan zichzelf moeilijk in slaap brengen en moet elke keer huilen als ze in bed ligt. Na een minuut of 10 huilen valt ze dan in slaap om vervolgens na een klein half uurtje weer wakker te worden. Ik vind het al erg vervelend om haar even te moeten laten huilen maar ik heb al echt alles geprobeerd. Ze slaapt alleen rustig in met onze pink in haar mond. Dit gaat dus niet omdat ik er nog eentje heb rondlopen van 3 jaar.
    Ik vraag me steeds maar af waarom ze toch telkens zo moet huilen voordat ze gaat slapen!!??? Te vroeg in bed ligt ze niet want ze vertoond heel duidelijk de tekenen van het moe zijn.... Ik zou zo graag willen dat ze lekker tevreden in slaap valt en dan ook lekker 1,5 tot twee uur door kan slapen.

    Waarom slaapt ze na dat half uurtje niet gewoon door?!

    Wie oh wie geeft mij een gouden tip.
     
  2. Ellen1989

    Ellen1989 Bekend lid

    21 dec 2009
    635
    264
    63
    Vrouw
    Militair
    Tilburg
    Ik heb de gouden tip niet voor je, sorry!
    Ik ben er zelf ook nog steeds naar opzoek.
    Mijn mannetje is nu 10 maanden en hij doet het ook nog steeds. Al van het begin af aan.
    Bijna altijd halve uurtjes. En waarom? Ik heb echt geen idee.
    Is ze na dat halve uurtje wel weer vrolijk / wat meer uitgeslapen?
     
  3. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    is dit overdag of ook ´s nachts? Heb geen tip, maar vanaf die leeftijd is het wel normaal minder te gaan slapen.. Hier zaten we met 4 maanden op 3 slaapjes van 20-30 minuten per dag. Wel gewoon een hele nacht slapen..
     
  4. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    S'nachts slaapt ze wel redelijk met een keer wakker worden...
    Maar overdag... Pffff. Ik zou het voor haar gewoon zo fijn vinden als ze wat langer zou slapen.
    Ze is wel vrolijk als ze uit bed komt.
    Iemand dan een idee waarom ze zichzelf zo in slaap moet huilen?
     
  5. fafje

    fafje Niet meer actief

    mijn zoontje heeft dat ook wel hoor, in slaap huilen..maar dat is echt inslaap huiltje...dus niets ernstigs...tegenwoordig heeft ie het jammeren en mopperen uitgevonden dus dat gaat nu ook gepaard met het inslaap komen..

    als ie echt niet alleen in slaap komt of lang jammert...doe ik em wel es in de wagen en dan binnen...dan slaapt ie soms heel snel...door mn bezgheden en geluiden...ik kijk em nooit aan als ie gaat slapen trouwens...

    hij slaapt nu bijv ochtendslaapje 1 uur/1,5 en dan volgende slaapje maar 45 min...en dan slaapje erna bijv niet of heel kort..maar dan slaapt het dutje daaarna wel weer langer...elke x btj kijken
     
  6. Sjana

    Sjana Actief lid

    10 jan 2010
    356
    0
    0
    NULL
    NULL
    Onze zoon heeft dit ook. Hij is moe en wil zich niet geven om in slaap te vallen. Ik leg hem sowieos 1 a 1,5u na zijn eten overdag in zijn box ('smiddags in zn bed in zn kamer) en dan wilt hij zich nog altijd niet geven. Natuurlijk slaapt hij rapper in als hij tegen mij of tegen zn papa hangt maar dat gaan we hem niet gewoon maken... Na een tijdje 'van zijn oren maken' slaapt hij wel in. Soms is dat een uurtje soms een half uur. Hij slaapt wel de ganse nacht door. Ik heb spijtig genoeg geen tips om hem 'niet huilend' in slaap te laten vallen...
     
  7. willet

    willet Fanatiek lid

    2 nov 2009
    1.149
    0
    0
    Nou ik heb hier dus ook al eens een topic over geopend...precies hetzelfde probleem!Hier verschilt het nu per dag, ik heb ook vanalles geprobeerd,erbij gaan liggen, kamer verduisteren, na het half uur aan zijn bedje staan en meteen een aai over zijn oogjes om hem te helpen weer in te slapen.. Vanalles!
    Ik heb me er maar bij neergelegd uiteindelijk,als hij vrolijk lacht wanneer hij wakker is geworden zal het wel goed zijn..nu begint hij vanzelf weer ietsjes meer te slapen.
    Ook hij geeft altijd protest als hij in bed gelegd wordt,waarom zou ik niet weten,gek hè...ze zijn toch moe zou je denken?
    Veel succes ermee, ik weet precies hoe vervelend het is!
     
  8. fafje

    fafje Niet meer actief

    trouwens sinds vandaag wilt ie ineens zo'n knuffeldoekje tegen zn gezichtje aan....
     
  9. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier slaapt mijn dochter ook heel wisselend. Soms half uur/3 kwartier, maar ook wel eens langer. Gaat hier steeds met fases.
     
  10. baby angie

    baby angie Actief lid

    22 jun 2009
    133
    0
    16
    NULL
    NULL
    mijn zoontje slaapt ook steeds maar 20 - 30 minuten de laatste paar dagen ...nu ook weer , hij viel in slaap onder het eten (was nog nooit gebeurt ) , ik leg hem in bed hij valt gelijk in slaap en nu is hij alweer wakker

    dus geen tips helaas .... :(
     
  11. juffie roos

    juffie roos Bekend lid

    8 okt 2010
    959
    1
    18
    Ben blij dat jullie het ook allemaal hebben; klinkt raar, maar dan ben ik niet de enige.....
    Hij slaapt idd maar 3 kwartier na zijn voeding hooguit....
    Ik leg hem ook in bed bij vermoeidheidssignalen...
    Hij wordt echt gillend wakker (alsof hij niet alleen wilt zijn)
    Tegenwoordig valt hij ook slechter in slaap....
    Heb ook van alles geprobeerd....
    Het is zo vervelend, omdat hij dan tegen etenstijd bijna te moe is om zijn fles leeg te drinken (gaat net dan) en dan gelijk weer zijn bed in gaat omdat hij heel moe is, dan na 3 kwartier weer wakker is en dan weer 2 uur op zijn fles moet 'wachten'.....

    Als hij na 3 kwartier wakker wordt en ik hem mee naar beneden neem en hij later weer vermoeidheidssignalen gaat vertonen en ik hem dan weer probeer in zijn bedje te leggen, dan is het krijsen... Dus dat werkt ook niet.....
    Bij jullie wel??

    's nachts gaat het gelukkig wel goed; liever dit drama overdag dan 's nachts.....
     
  12. daydreamer

    daydreamer Niet meer actief

    Hier was/is dat precies zo! Heb er toen ook een topic over geopend..
    Standaard 45 minuten en wakker was hij weer.
    Lees het boek "Lekker slapen zonder huilen" eens. Daar staat onder andere informatie in over de slaapcyclus en het slaappatroon. Heel interessant!
    Staan ook wel tips in, met sommigen heb ik wat gedaan en met een paar oefeningen helemaal niet.
    Een bedritueel is misschien iets om me te beginnen!
    Wat ook een tip was.. Stel dat je kindje vaak na 45 minuten wakker wordt, ga er dan naast zitten met een minuut of 40 en zodra je denkt dat je kindje wakker gaat worden.. Speentje geven, aai over de bol, fles, wiegen.. Wat bij jouw kindje dan meestal helpt, maar om het wakker worden voor te zijn, zeg maar.
    Ik heb dat gedaan en of het daar nou aan lag, weet ik niet.. Maar Levi ging sindsdien 1 slaapje van de dag 1,5 á 2 uur slapen!!
     
  13. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Kun je hem niet na het slapen een fles geven? Hier werkte dat beter en hier ging ze idd gewoon weer op bed als ze weer moe was. Soms was dat snel. Maar ze heeft een paar maanden gehad dat ze steeds ongeveer 1,5u wakker was. Inmiddels is dat ongeveer 2 uur.
     

Deel Deze Pagina