is inleiden optie bij groot kindje !!!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door 3dewonder, 1 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 3dewonder

    3dewonder Actief lid

    1 dec 2010
    170
    0
    0
    assen
    hoi heb vanochtend gesprek er over gehad met de vk en die verwacht verder niet dat het er niet langs wil of iets dergelijk omdat me 3de kindje is
    en heeft gezegt als echt niet vertrouwd tegen die tijd dat ze het dan wel aangeeft en dat het eerder een lang kindje is dan een breed kindje maar met 37 weken weer heen en dan horen we hat allemaal wel wat beste is voor ons
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Als je baby thuis blijft hangen, dan zit je daar mooi mee met alleen een verloskundige erbij. Hopelijk is de kraamhulp gearriveerd, maar zij zijn geen artsen en kunnen in geval van schouderdystocie niet het armpje breken wat een gyn wel kan en wat de kans op blijvende verlamming verkleint.
    Toen de klinisch verloskundige mij vertelde over erbse parese en ik op internet ging zoeken kwam ik hele nare verhalen tegen van verlammingen tot zuurstoftekorten met de dood tot gevolg omdat de vk de baby we niet uit kreeg.
    Ik zou het risico ook niet willen lopen en met de kans op een macrosome baby in het ziekenhuis gaan bevallen.
    Sowieso mogen ze het hele thuisbevalgebeuren afschaffen van mij ( zegt een mama die kostte wat kost thuis wou bevallen!).
     
  3. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    Dat is wat ik zeg, thuisbevallen met een vastzittend kind: niet leuk. Daarbij wil ik ook niet beweren dat met een ziekenhuisbevalling erbse parese voorkomen wordt, want dat is ook niet waar.

    Met een mogelijk macrosome baby (mijn 2e was macrosoom) zou ik zeker niet thuis bevallen, hoewel macrosoom ook alleen maar wat over het gewicht zegt en niets over de verhouding lengte/gewicht.
     
  4. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Gewicht kunnen ze alleen maar schatten.
    Ik heb 3 uitgebreide groeiecho's gehad in het ziekenhuis en ze keken toen naar de lengte van het bovenbeenbot, omtrek hoofd en nog iets, weet het niet eens meer.
    Punt was; mijn ventje had lange benen en een groot hoofd.
    Dat grote hoofd hebben we geweten...
     
  5. Beccaatje

    Beccaatje Fanatiek lid

    29 mrt 2007
    2.958
    0
    0
    hier gelukkig grote buikomtrek, lange benen en een normaal hoofd. Maar daardoor ook niet goed ingeschat dat ze groot waren.
     
  6. Joontje

    Joontje Bekend lid

    3 mrt 2009
    523
    0
    0
    Hier ook zwanger van een groot kind, bij 28 weken 1650 gram en bij 34 weken 2800 gram. Suikers zijn verder goed dus kan er ook niks aan doen.
    Ze hebben geen woord gerept over eventueel inleiden, enige reden zou zijn als mijn bloeddruk weer verder zou gaan stijgen. Heb wel gezegd dat ik liever geen tien ponder eruit pers :D

    Oh ja bij de laatste echo zag je ook gewoon een speklaagje zitten bij het buikje.. Dat hadden ze normaal gesproken nog niet zei de gyn. Haha alvast wat reserves voor het winterse weer;)

    @Merakli waarom zou je eerder ingeleid worden vanwege je galblaas OK?? Ben zelf ook met 19 weken geopereerd aan mijn galblaas maar dat is voor het ziekenhuis geen reden om mijn baby eerder te halen.. Ben erg benieuwd..
     
  7. pinguin72

    pinguin72 VIP lid

    7 jan 2006
    7.831
    0
    36
    Mijn eerste is met 36+3 geboren en was 4095 gram.
    Bij mijn tweede zwangerschap heb ik ook meerdere groeiecho's gehad.
    Met 32 weken was ze al ruim 6 pond.
    Ik zou met 37 weken worden ingeleid maar daar kwam de gyn opeens op terug. Wel ben ik die week 2 x gestript.
    Een week later de nacht voordat we de inleiddatum zouden gaan vaststellen ben ik bevallen. Heel soepeltjes, thuis(het ging te snel
    (2u 22 min) om naar het ziekenhuis te gaan) van een dame van 5120gr en 56 cm.
    Mocht ik ooit nog een derde krijgen, dan ga ik er op staan dat ik met 37 weken word ingeleid.
     
  8. 3dewonder

    3dewonder Actief lid

    1 dec 2010
    170
    0
    0
    assen
    kijk dat zijn nou een heerlijke verhalen om ff te horen
    ik mag met 37 weken weer een echo halen en als dan nog goed groeit ga ik 2 dagen later bij de vk gestript worden en hoop dat het effect heeft
     

Deel Deze Pagina