hoe verliep allereerste kennismaking nieuwe baby met broertje/zusje?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Lara78, 5 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lara78

    Lara78 Actief lid

    1 jan 2008
    272
    0
    0
    Ik ben erg benieuwd hoe de allereerste kennismaking met de nieuwe baby en zijn/haar broertje/zusje verliep. Waar was dat en wie had de baby vast (jij?). En wie waren erbij? Hoe reageerde het oudere kind? En hoe reageerde jij?

    Ik kreeg nml van iemand de tip om niet zelf de baby vast te houden op het moment dat het oudere kind binnenkomt omdat dit wat minder 'bedreigend' zou zijn. En zelf lijkt het me prettig om niet meteen de hele familie in de kamer te hebben maar eerst even rustig met zijn viertjes te zijn.

    Ben erg benieuwd naar jullie verhalen!
     
  2. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!
    Hier was de kennismaking niet zo heel leuk zegmaar, gezien de kleine tot ruim 4 weken na de geboorte in het ziekenhuis heeft gelegen. De eerste keer dat de oudste twee haar zagen was het dus in de couveuse en later in het andere ziekenhuis bedje. Toen ze eenmaal uit de couveuse mocht en in het gewone bedje mocht hebben ze haar vastgehouden. Maar eigenlijk hebben wij ze in die weken van de ziekenhuis tijd bijna niet meegenomen, gezien er andere dingen waren die op dat moment belangrijker waren voor de kleine. Bij het thuis komen hebben we haar lekker in haar wiegje gelegd en toen zijn de andere twee thuis gekomen en we zijn gewoon heel vaak gaan kijken bij zusje dat eindelijk lekker thuis was. Verder hebben we haar ook veel beneden gehad in de box, om dus de oudste twee echt te laten merken dat zusje nu gewoon thuis was en daar ook echt bleef :). Maar oke hier waren de oudste twee pas net anderhalf toen zusje geboren werd, dus dat maakt het ze echt duidelijk uit kunnen leggen en het ze laten begrijpen iets moeilijker. Vandaar dus dat wij het zo gedaan hebben.

    Hoe ik het bedacht had, was gewoon lekker wachten tot wij thuis waren met zn drietjes van de bevalling en dan de oudste twee naar huis te laten komen weer, en dan gewoon de kleine bij mij en de oudste twee er ook gewoon lekker bij. Ik zou er zeker geen anderen dan papa, mama, babytje en oudere kindje(s) bij laten, maar gewoon echt het eigen gezinnetje.

    Succes, hoop dat je een beetje snapt wat ik bedoel over hoe ik het zie en hoe wij het dus gedaan hebben.

    Liefs Hanneke.
     
  3. Fem

    Fem VIP lid

    28 dec 2006
    5.292
    1
    0
    Sr. Accountmanager
    Capelle ad IJssel
    Wij wilden onze dochter graag ook als eerste met haar broertje laten kennismaken voordat de hele familie zou komen, dus echt even met zn viertjes. Mijn moeder is wel bij de bevalling geweest en die heeft Sharon opgehaald toen Renzo geboren was.

    Ik lag dus nog in de verloskamer en had Renzo bij me toen ze binnenkwam (alles was uiteraard schoongemaakt etc, ik lag ook netjes onder de dekens natuurlijk), ik had hem bij me toen ze binnenkwam, ze vond het gelijk heel erg leuk. Ze kwam binnen, kwam bij ons kijken, rende weer naar de gang waar papa en oma stonden en riep heel hard; 'Mama heeft een baby!!!' (haha, schattig), toen kwam ze weer terug en hebben we met zn drieën zitten kroelen en even later ook met papa erbij.

    Hier ging dat dus eigenlijk heel erg goed!! De eerste dag hebben we ook geen visite gehad (alleen mn vriendin en moeder die boodschappen kwamen brengen), pas daarna kwam de visite een beetje op gang... :)
     
  4. Anne1985

    Anne1985 Fanatiek lid

    17 okt 2007
    1.363
    6
    38
    Wij wilde onze dochter ook kennis laten maken met haar broertje voordat er andere mensen langs kwamen. Helaas ging dat niet op aangezien ik 's avonds bevallen ben en ze al lekker lag te slapen (logeerde bij oma) De volgende morgen kwam ze samen met mijn moeder langs in het ziekenhuis.

    We hebben er bewust voor gekozen om de kleine niet vast te houden, ik was van plan om even alle aandacht aan haar te besteden. Ook hadden we een cadeautje gekocht, zogenaamd meegenomen door de baby. Toen mijn dochter binnenkwam liep ze echter straal langs mij heen naar het wiegje toe. 'Heeee, kijk nou!!!! Broertje is er!!' Ze heeft ook niet naar haar cadeau gekeken, haha. Je kunt het dus wel plannen, maar je kindje maakt er waarschijnlijk zijn/haar eigen show van ;)
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Hier een filmpje van Eva's eerste ontmoeting met haar zusje, Lisa was toen 2,5 uur oud.

    YouTube - Eerste ontmoeting Eva en haar pasgeboren zusje Lisa

    De hond van mijn ouders heeft Ysa, dus vandaar even wat verwarring voor Eva, na een paar dagen snapte ze het verschil :)

    Mijn ouders hadden Lisa 's ochtends gehaald en later dus weer thuis gebracht. Mijn vriend heeft Eva toen beneden opgehaald en mee naar boven genomen, mijn ouders wachtten toen beneden en kwamen later naar boven. We waren dus eerst als gezin even boven, dat was wel fijn.
    Ik had Lisa dus gewoon vast en Eva vond het prima. Ze is ook nog nooit jaloers geweest en is dol op haar zusje, altijd al geweest, zelfs toen Lisa de eerste maanden erg veel huilde en ik haar heel veel bij me had.
     
  6. Yolanthe

    Yolanthe VIP lid

    De kennismaking was bij ons de volgende dag pas, omdat broertje om 20:25 geboren werd en dochter al sliep. Mijn ouders waren wel al langs geweest, dus dochter was niet de eerste die langs kwam, vonden wij ook geen bezwaar. De volgende morgen kwam de met mijn schoonouders op bezoek (daar logeerde ze de dagen dat ik in het ziekenhuis lag).

    De baby lag in zijn bedje te slapen toen dochter binnen kwam. Dochter vond het heel erg leuk en spannend om haar broertje te zien en te aaien.

    Ze is elke morgen in het ziekenhuis komen kijken bij mama en de baby. We zorgden dan dat er geen andere mensen waren en ik dus ook alle tijd had voor dochter. Ze zat veel bij me op bed, soms met broertje erbij en soms lag hij in bed.

    Toen we na 4 dagen naar huis mochten heeft papa eerst dochter opgehaald bij opa en oma en toen zijn ze mama en de baby komen ophalen.

    De eerste 2 dagen thuis hebben we ook geen visite gepland de opa`s en oma`s kwamen toen ook niet.

    Dochter is dol op haar broertje en is niet jaloers geweest.
     
  7. Popkoorn

    Popkoorn Niet meer actief

    zoonlief was 18 maand toen onze dochter geboren werd, we moesten in het ziekenhuis blijven omdat ze 4 weken te vroeg was, ( gelukkig maar 3 dagen hoeven blijven)

    de allereerste kennismaking was in het ziekenhuis toen mijn ouders kwamen kijken hun pasten op mijn zoontje,

    hij vond het allemaal wat vreemd, en was ook echt erg moe van die dag dus toonde weinig intresse,

    de volgende dag in het ziekenhuis vond hij het niet leuk dat mama daar moest blijven maar wou wel graag zijn zusje vasthouden,
    hij mocht haar zelf vasthouden, wij ondersteunden alleen het hoofdje.

    toen we eenmaal thuis waren vond hij het erg leuk, hij was in zijn eigen omgeving,mama was terug, en hij mocht echt overal bij helpen, bij het pakken van een luier, naar bed brengen, en een doekje over haar billetjes halen, de fles schudden etc etc,
    hij vond haar echt helemaal geweldig,en tegen iedereen riep hij ZUSJE !!! op een manier van, ik heb lekker een zusje gekregen,

    nu is ze bijna 4 maand, en ze zijn echt dikke vriendjes :D:D ze lachen hele dagen met elkaar, en spelen samen onder de speelgym,
     
  8. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Ik ben thuis bevallen. Mijn zoontje (toen 21 maanden) was die ochtend naar opa en oma. Hij is de volgende ochtend gekomen en toen heb ik er inderdaad voor gezorgd dat de baby niet in mijn armen lag. We hebben eerst lekker geknuffeld en toen heb ik hem de baby laten zien die naast me lag te slapen. Hij zei gelijk 'Oooooh' en kusjes geven. Heel lief en dat is ie nu al 7 maanden voor haar.
     
  9. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0
    #9 geke, 5 dec 2010
    Laatst bewerkt: 5 dec 2010
    Ik ben 's ochtends vroeg thuis bevallen van de tweede. Onze zoon kwam anderhalf uur na de bevalling zijn bed uit. Baby was toen aangekleed, ik lag nog onder een paar handdoeken. Eerst heeft zoon even kennisgemaakt met de kraamhulp, die kwam hij op de gang tegen. Vond ie helemaal niet raar. Toen zei papa: ga es kijken wat er bij mama ligt. Zoon kwam bij mij op bed en zei: "hee, is de baby al gekomen! Nu hoef ik niet weg!" Dochter was drie weken te vroeg en we hadden zoon voorbereid dat hij naar een vriendinnetje zou gaan als de baby kwam, behalve als ze snachts zou komen.
    Hij was gewoon heel blij dat ze er was. Hij heeft ook een mooi kado gekregen van zijn zusje en dat vond ie heel lief van haar.

    De eerste dag hebben we geen bezoek gehad en is zoon thuisgebleven van kdv. Ik wilde niet dat hij het gevoel kreeg dat hij er niet bij mocht zijn. Hij vond het wel raar en vervelend dat ik in bed bleef. Gelukkig was ik vrij snel weer op de been.

    Oja, en nu is hij heel trots op zijn zusje. soms plaagt ie ook of is ie jaloers maar meestal heel lief. Gister riep ie steeds: "ik ben dol op mijn zusje!"
     
  10. Ik ben om half 2 snachts bevallen.. Wouden naar het zh gaan en mijn moeder zou op Jesse passen.. Het liep allemaal anders.. In ben van het breken van mij vliezen in anderhalf uur naar volledige ontsluiting gegaan en toen was Timo er al!
    Ineens was het dus erg druk in huis... rob die heen en weer liep omdat we dus niks klaar hadden staan... mijn moeder, die op Jesse zou passen.. de kraamhulp en de stagiere en uiteraard de vk. Toen Timo gewogen werd en we hadden een thermometer nodig hadden. Rob haalde die uit Jesse zijn kamer en toen werd hij wakker en zei... papa het is een beetje druk in de gang! De schat... Toen mocht hij met ons mee... en zag hij zijn broertje voor het eerst! Zoooo lief!
    Jesse klom helemaal bij mij.. en samen keken we naar zijn broertje...
     
  11. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    kennismaking hier ging goed.
    DL van 16 maanden werd tijdens de bevalling beneden opgevangen door haar oudere broers. Toen jongste is geboren is ze met haar broers naar boven gekomen en bij mij op bed geklommen terwijl ik haar zusje vast had. Voor dat baby was geboren hebben we de baby altijd al bij haar naam genoemd.. dus het eerste wat kleine meid zei was de naam van de baby en gaf haar een dikke zoen.
     
  12. Lara78

    Lara78 Actief lid

    1 jan 2008
    272
    0
    0
    Lieve meiden!

    Wat een mooie verhalen allemaal! Fijn dat de kennismaking zo goed is verlopen! Ik zag er eerst een beetje tegenop maar nu ik dit zo allemaal lees kijk ik er ineens naar uit!!! Vooral na het zien van het superlieve filmpje van Snoopy!! Ooow ik zit nog met tranen in mijn ogen! Ik zie mijn eigen meisje precies zo reageren en onder het dekentje kijken!

    Bedankt voor alle mooie verhalen! Ik hoop dat er nog meer bijkomen!!!
     
  13. anneke81

    anneke81 Actief lid

    8 dec 2006
    161
    0
    0
    Ouderenzorg
    De eerste kennismaking tussen onze dochters ging eigenlijk helemaal vanzelf. Ik heb er van te voren niet zoveel over nagedacht en had Annabel in m'n armen toen Maartje binnenkwam. Die had de ochtend bij een vriendin gespeeld en was gelijk helemaal weg van haar kleine zusje. We hebben een poosje met z'n vieren op het bed gezeten en Maartje heeft haar ook even vastgehouden.

    En het gaat nu nog steeds hartstikke goed. Maartje is een hele lieve grote zus. Heerlijk om te zien!
     
  14. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    Liz was op het kinderdagverblijf en papa kwam haar na een paar uurtjes ophalen. Liz snapte er niks van en toen hij zei dat haar zusje geboren was, was ze door het dolle heen!
    Vantevoren hadden wij voor haar wat kadootjes gekocht en gezegd dat haar zusje misschien wel iets leuks mee zou nemen uit de buik! Ze kon dus niet wachten tot die baby er was!
    Toen ze naar boven kwam, zat ik met haar zusje op bed en in het wiegje naast mij lagen de kadootjes! Dat was dus helemaal leuk! Haar zusje nam kadootjes mee!
    Ze gaf meteen de baby een knuffel en vroeg toen of ze de kadootjes uit mocht pakken. Met z'n viertjes zaten we lekker op bed. Liz mocht haar nieuwe zusje ook vasthouden. Ze was super trots!!
    Een tip: Wees niet te overbezorgd als het grotere kindje bij de baby is. Het kindje kan dan een afkeer krijgen voor de baby gezien ze er toch niks mee mag!
    Dit was zo bij mijn dochter en haar neefje. Zij hoorde van mijn schoonbroer alleen maar: Kijk uit, pas op, niet doen, voorzichtig enz.. ook als er niks aan de hand was. Mijn dochter heeft dus echt lang niks aan haar neefje gevonden omdat ze toch alleen maar hoorde wat ze niet mocht.

    Maak er gewoon een groot feest van en betrek ze overal bij. Maak ze belangrijk door ze te laten helpen.
     
  15. linda84

    linda84 Fanatiek lid

    3 sep 2006
    4.383
    36
    48
    Mijn dochtertje mocht even naar de Daan komen kijken toen hij on de open couveuse lag. Ze vond het erg zielig dat hij een infuusje in zijn arm had. Verder was de heel lief aaide hem en gaf hem een kusje. Ze is vanaf het begin heel lief voor hem geweest. Wel ben ik niet te voorzichtig. En benaderde vooral alles wat ze zo goed kon en deed.
     
  16. debster2009

    debster2009 Fanatiek lid

    9 nov 2009
    2.144
    0
    0
    NULL
    Hier ook tranen in mn ogen van het filmpje, wat ontzettend lief! Ik kijk er echt zo naar uit om mn dochter voor te stellen aan haar broertje/zusje. Echt supermooi al die verhalen!
     
  17. tulip

    tulip Niet meer actief

    even een nieusgierig vraagje ts en cygnet (of iemand anders), waarom is het "belangrijk" dat je de baby niet vast hebt??? En is dat vooral wanneer de oudste nog klein is en het moeilijk snapt?? Hoe werkt dat bv als de oudste al 4 is ofzo, die snappen dat allemaal prima, of maakt dat niet uit??
     
  18. geke

    geke Fanatiek lid

    10 mei 2006
    3.155
    0
    0

    ik denk inderdaad dat dat bij kleinere kindjes wel uit kan maken. Maar heel dramatisch lijkt het me niet hoor, als je de baby vast hebt. Daar zal je oudste hoe dan ook aan moeten wennen.

    Hier was het heel natuurlijk dat ik de baby vast had. Ik had het voor de geboorte van mijn dochter ook al met mijn zoon over gehad. Hij snapte dat ook goed en zei zelf ook: "als de baby er is kan mama mij niet meer tillen want dan moet mama de baby tillen. Maar ik kan al zelf lopen"
     
  19. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Het hangt er een beetje vanaf hoe je zwangerschap en bevalling is gegaan. Mijn zoontje had mij al 1,5 dag niet gezien en wil dan maar één ding: vet knuffelen.. Met een baby in mijn armen zou dat niet gaan. Ik vind het wel zinnig dat mama en de baby wel bij elkaar horen maar niet altijd. Je bent ook mama voor de oudste en dat mag ook wel even getoond worden. Het is geen must lijkt me maar ik vond het wel zinnig.
     
  20. Deedtje

    Deedtje Bekend lid

    3 okt 2008
    505
    0
    16
    Wij moesten op afspraak bevallen ;) De oudste zat op dat moment op school, aangezien het een turbo bevalling werd, hebben wij Mika op laten halen van school door zijn tante, en die heeft hem naar de ingang van het ziekenhuis gebracht.
    Tante is even buiten gebleven, en Mika is met papa naar binnen gekomen!
    Ik lag nog op de verloskamer, netjes onder een dekentje!
    Toen Mika binnen kwam lag Finn in mijn armen, en Mika kroop er direct bij! Een moment om never nooit meer te vergeten!
    We hebben even wat tijd als gezin gehad, en toen mocht tante naar binnen!
     

Deel Deze Pagina