Ervaring besnijdenis bij jongens

Discussie in 'De lounge' gestart door Angel1980, 17 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Afgelopen week heeft Dean een ontstoken piemeltje gehad ( au :(), waarschijnlijk omdat zijn voorhuid erg vernauwd was en nog steeds is. Het was al bekend bij het cb, maar omdat het net op de grens lag qua vernauwing, zijn we niet eerder doorgestuurd naar een uroloog.

    Nu na deze ontsteking heeft onze huisarts besloten om hem wel door te sturen naar het ziekenhuis en de kans is groot dat hij besneden zal worden.

    Ik ben benieuwd wie er ook ervaring heeft met besnijdenis van (jonge) jongetjes en hoe het in z'n werk gaat.
     
  2. Iman

    Iman Bekend lid

    31 jul 2006
    987
    0
    0
    Hoi,

    Mijn zoontje is besneden toen hij 5 maanden oud was. Wij hebben het om geloofsredenen laten doen. We zijn naar een besnijdeniscentrum gegaan en daar kreeg hij eerst een plaatselijke verdoving in zijn piemeltje, daarna werd de voorhuid eraf gesneden en werd het gehecht. De ingreep duurde ongeveer 10 min. Zijn piemeltje werd verbonden en hij kon weer mee naar huis. Het duurt daarna ongeveer 2 weken voordat het wondje helemaal is genezen elke dag moet je hem goed verschonen en met vaseline insmeren. Uitleg krijg je daarover in het centrum en vaak krijg je ook een foldertje mee. De kosten waren ik dacht ongeveer 245 euro maar ik denk dat als het om medische redenen wordt gedaan je het vergoed krijgt door je zorgverzekering.

    Als je nog vragen hebt mag je ze natuurlijk stellen :)

    groetjes Iman
     
  3. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    #3 BeingMommy, 17 dec 2010
    Laatst bewerkt: 17 dec 2010
    Mijn 2 oudste zoontjes zijn ook besneden dmv een klemtechniek. Aan de ene kant ben ik er erg over te spreken andere kant helemaal niet. Voordeel van de klem is, dat er onder plaatselijke verdoving een deel voorhuid verwijderd word, waarbij een buisje over het piemeltje geplaatst word, en met een soort klemmetje vast gezet word. Klinkt heeeel ingewikkelt, maar het voordeel hieraan is geen wondjes of hechtingen. Nadeel is dus gewoon die klem, die wordt overigens na 3 dagen verwijderd op een hele simpele manier.

    Ik heb nu nog een zoontje (L), en die wil ik zsm ook besneden hebben omdat ik van mening ben als je dit wilt doen om wat voor reden dan ook het zsm te doen, voor ze er aan kunnen gaan zitten en het zich gaan beseffen oa. Ik twijfel nog welke methode ik bij hem toe wil passen, hechtinen zoals Iman hierboven uitlegt of de klemtechniek.

    Het is niet fijn om te zien dat je kleine pijn heeft, maar voor je het weet is het gebeurd. En hopelijk is het voor jou kleine de oplossing voor zijn vernauwde voorhuid en grote kans op infectie daardoor.
     
  4. vive2

    vive2 Fanatiek lid

    Met besnijden heb ik geen ervaring; wel met zalf die de voorhuid wijder maakt. Dat heeft goed geholpen en een besnijdenis kon voorkomen worden hiermee.
     
  5. jada73

    jada73 Actief lid

    6 apr 2010
    172
    0
    16
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje van nu 10 maanden is besneden toen hij 4 maanden was. Ik moet zeggen: papa en mama hebben er meer last van gehad dan hij. Het is onder plaatselijke verdoving gebeurt, en hij heeft geen pijn gehad. Het is mij erg meegevallen, alhoewel het de eerste twee weken wel een soort 'rampgebied' was. Het ziet er erg naar uit. Rood en opgezwollen, maar last had hij er niet van.
     
  6. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Ons zoontje is in april besneden hij was toen nog geen 2, dit om dezelfde reden als die bij jullie zoontje, hij had een ontsteking en de huid zat waarschijnlijk erg strak! we zijn toen ook doorverwezen en die arts zag het meteen dat hij besneden moest worden, dat was wel even wennen maar meer om het idee omdat hij onder gehele narcose ging! het is allemaal erg goed gegaan, at meteen weer een boterham toen hij net wakker was en thuis rende hij alweer meteen rond diezelfde dag! viel ons echt reuze mee!
     
  7. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    We hebben er nog geen ervaring mee maar het gaat bij ons ook gebeuren.
    We willen het zo jong mogelijk laten doen zodat hij zo weinig mogelijk last ervan zal hebben.
    Kan me voorstellen dat het toch ff een akelig idee voor je is, en je bang bent of hij geen pijn zal hebben.
     
  8. Botiwo

    Botiwo Actief lid

    30 nov 2010
    489
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn man is besneden vanwege medische problemen, hij huppelde vrolijk rond in het ziekenhuis en had er geen last van. Hetzelfde geldt voor mijn 2 neefjes, die zijn besneden omdat ze Islamitisch zijn, ook geen last van gehad.
     
  9. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Meiden, bedankt voor jullie antwoorden! Ik lees wel verschillende berichten over de verdoving. Hebben jullie een keus gehad? ( plaatselijk of narcose) Of besluit de arts dat?
     
  10. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    bij ons heeft de arts dat besloten, leek mij ook beter zo, denk dat het met plaatselijke verdoving lastiger was geweest op die leeftijd.
     
  11. Shereen23

    Shereen23 Bekend lid

    1 mrt 2007
    836
    0
    16
    Mijn zoontje is besneden toen hij 3 maanden was ( islamitisch) bij een besnijdeniscentrum. T was allemaal goed gegaan, hij kreeg plaatselijke verdoving en de voorhuid werd weg gesneden. Binnen 10 min waren we weer buiten. Ik moest gewoon vaseline bij elke verschoning op z'n piemeltje smeren zodat de wond niet vast zou plakken aan de luier. En elke dag 15 min in bad doen.
    Hij heeft behalve van de plaatselije verdovingsprik niets gevoeld.
     
  12. Sila24

    Sila24 Niet meer actief

    Mochten wij een jongetje krijgen , dan moet hij ook besnijden worden om hygienisch en islamitisch reden:D
     
  13. Shereen23

    Shereen23 Bekend lid

    1 mrt 2007
    836
    0
    16
    Door t besnijdeniscentrum word aangeraden om de besnijdenis zsm na de geboorte te doen omdat ze dan minder pijn voelen en zich ook het minst kunnen bezeren na de besnijdenis.
     
  14. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    mijn vriend heeft het ook gedaan
    een jaar geleden
    heeft er paar dagen last van gehad
    dan gewoon goed schoonhouden en in insmeren
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Wij zijn als het goed is in januari of februari ´aan de beurt´ ;) (of wij, ons zoontje dan haha)
     
  16. jada73

    jada73 Actief lid

    6 apr 2010
    172
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nee, bij ons geen keuze in plaatselijk of narcosel. Het gebeurde gewoon onder plaatselijke verdoving. De besnijdenis zelf duurt een minuutje of 10 en hij lag gewoon vrolijk te spelen en te brabbelen tijdens de besnijdenis. Hij heeft er echt geen last van gehad, tijdens en na ook niet. Als ik de keus had gehad had ik gekozen voor een plaatselijke verdoving, een narcose is toch ook niet echt fijn!
     
  17. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Toch best veel kindjes ( medisch gezien) die geholpen zijn of worden!

    @Femmy: Dean is net 2 geworden, dus kan me voorstellen dat hij ook onder narcose gaat.. ( lijkt me wel heel erg emotioneel, voor mij dan.....:))

    @Lovepeet: Manlief moet nog een verwijzing vragen bij on ze ha, maar heeft hier ook "last" van. Het schijnt ook erfelijk te kunnen zijn, dus sta ook niet raar te kijken dat Dean het ook heeft.

    Ben wel blij te lezen dat ze er vrij weinig last van hebben, al die dappere mannen! ;)
     
  18. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Narcose lijkt me inderdaad vreselijk, zeker voor iets wat zo kort duurt.. Ben benieuwd of ons gevraagd wordt wat wij graag zouden willen.
     
  19. jada73

    jada73 Actief lid

    6 apr 2010
    172
    0
    16
    NULL
    NULL
    Het is een onderwerp waar de meeste volwassen mannen ook niet over praten. Mijn vader is enkele jaren geleden besneden omdat het ook medisch moest en als je dat dan zegt zeggen opeens heel veel familieleden, vrienden en kennissen, oh ja, dat had ik ook! Het blijkt inderdaad heel vaak voor te komen, maar het is niet een onderwerp waar je gezellig op een verjaardag over kletst. Toch nog een beetje taboe!
     
  20. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Klopt.. En nu was het ook nog eens dat hij vorige jaar gesteriliseerd was en even zijn "buik vol had" van medische ingrepen bij zijn geslachtsdeel. Maar wil nu wel op kort termijn geholpen worden.
     

Deel Deze Pagina