Wajong....Vooroordelen...

Discussie in 'De lounge' gestart door Vlinder1987, 26 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. alecia

    alecia Fanatiek lid

    23 okt 2007
    2.295
    17
    38
    student
    drenthe
    HEb zelf stage gelopen in een vezorgingstehuis, daar gingen de stagaires mee met de "clienten" om ze te helpen met boodschapjes of de taxi in te begeleiden of een wandeling maken. Daar kwamen ook nooit vrijwilligers. Best wel jammer, zo krijg je een minder sociaal nederland.

    Maar iedereen heeft recht op kinderen, wajong of niet, zolang je maar voldoende zorg geeft over je kinderen.
     
  2. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Weet je wat het is: als we over dit soort dingen (vrijwilligerswerk) maar beren op de weg blijven zien dan gebeurt er nooit wat. Het blijft natuurlijk altijd een onderwerp waar veel haken en ogen aan zitten maar we moeten misschien eens kijken vanuit een oplossing. Tuurlijk zou ik niet willen dat er elke week een of andere rare kwibus bij mijn oma gaat zitten maar ik denk dat dat ook weer vanuit het extreme is gezien. Misschien zijn er wel mensen met een uitkering die graag dit soort dingen willen doen maar juist omdat ook het vrijwilligerswerk zo opgebouwd is dat het niet soepeler is kunnen ze dit niet. Zonde, want je helpt er vanuit twee kanten mee: de mensen die graag onder de mensen (weer) willen komen en die graag even gehoord willen worden.

    En wat betreft of ik denk dat die gasten de grote groep zijn: Nee, maar daarmee wil ik wel aangeven dat ik denk dat daar de vooroordelen vandaan komen waar de TS het over heeft. En dat dat dus ontzettend jammer is omdat we zo'n mooi systeem hebben. Juist omdat het mensen de kans geeft om te gaan studeren, weer terug te gaan werken wanneer hun het aankunnen of juist niet kunnen werken omdat ze het niet aankunnen. Maar wel voor die mensen...
     
  3. mama van Marit

    mama van Marit Niet meer actief

    Als je vrijwilligers werk wilt doen dan hoef je je niet altijd bij een vrijwilligers organisatie aan te sluiten. Je kunt ook zelf bedenken waar en wat je zou kunnen doen. Duidelijke afspraken maken. Ze zouden dan niet op je moeten rekenen. Ben je er wel? Dan is het mooi meegenomen een paar extra handen of een babbel. Geen verantwoorlijkheden etc. En als je het echt wil doen lijkt mij niet dat je een rare kwibus bent ofzo. Die zitten idd thuis met een uitkering en zijn te beroerd om wat te doen. En gekke mensen heb je overal. Dat kan ook gewoon bij een betaalde baan zijn.
     
  4. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Nou weet je, die beren mogen van mij verdwijnen. Ik praat hier over de groep uitkeringsgerechtige die dus zitten te nietsen en nergens goed voor "zeggen" te zijn. Dus de gamers ect. Die nergens aan de bak komen enz enz, dat zijn de extreme types in het geheel.

    Zelf heb ik vrijwilligerswerk gebruikt om juist weer sterker te worden en iets op te bouwen. Van daaruit ben ik verder gegaan.

    Als je in staat bent vrijwilligerswerk te doen en de behoefte hebt, dan gebeurd dat ook wel, dat denk ik. Maar op die groep kan je ook redelijk goed bouwen. Ik heb het ook wel eens af laten weten, maar over het algemeen had ik gewoon zin in wat ik mocht gaan doen. Het gaf me een gevoel iets te kunnen. Dat is gewoon fijn.
     
  5. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    Ja, theoretisch. Maar om dit te doen wat jij hier omschrijft, dan ben je dus al in staat bepaalde drempels te nemen. Op het moment dat je dát kan én wil, zit je vaak al in een hele andere situatie.

    Dan ben je al bezig iets op te bouwen enz. Maar dat is niet het probleem onder de uitkeringsgerechtige, dat zijn de types die wél wat zouden kunnen maar er op de één of andere manier niet aan mee doen (om welke bijzonder vage redenen dan ook). Mensen die kunnen en ook willen, die doen vaak ook wel íets. Die doen niet niets, tenminste die ik ken niet.
     
  6. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Ik had je inderdaad verkeerd begrepen,mijn excuses!
    Wat dat betreft ben ik het wel met je eens! Als je alléén een uitkering hebt, vind ik het ook niet verstandig, omdat je inderdaad geen enkele zekerheid hebt! ;)
     
  7. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    De redenen die jij noemt zijn voor mij ook wel eens een reden om mezelf ontzettend egoistisch te voelen.
    Dan kijk ik naar m'n kinderen en ben ik bang dat ik ze veel pijn en verdriet aan ga doen, puur omdat ik ervoor gezorgd heb samen met m'n vriend dat ze bestaan.

    Maar dat zijn dingen waar ik niet teveel over wíl nadenken, en dat zou ook eigenlijk niet hoeven. Voortplanting zit in onze genen en is méér dan een egoistische daad, het komt vanuit ons instinct om je genen te laten voortleven, en is sterker dan een 'gevoel' of 'wens' om kinderen te krijgen.
     
  8. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    ja, ik heb hierop ook lang zitten na denken. Maar er zijn heel veel mensen die ondanks dat ze verdriet en pijn kennen, toch blij zijn dat ze bestaan. Leven is leven, dat is ook weer het mooie ervan. Leven komt zoals het komt en niets daarin is hetzelfde, niets geeft garanties, alleen willen wij vaak graag controle houden.

    Kanttekening, ik vind het niet best hoor, dat er gezinnen zijn zonder enige perspectief waar kinderen maar komen alsof het zoete broodjes bij de bakker zijn die je 'ff af haalt'. Mijn zus heeft 3 pleegkinderen uit hetzelfde gezin gehad. De moeder vond het zwanger zijn gewoon leuk. Eenmaal op de wereld werden ze zwaar verwaarloosd, luizen, douchen kende ze niet, één meisje zat zwaar onder lidtekens van oude brandwonden want moeder wilde haar iets leren. Alle kinderen hadden ongeveer een andere vader. Kijk, dáár zou ik graag een stokje voor gestoken hebben...
     
  9. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    het klopt wat je zegt. inmiddels heb ik na 25 jaar een behoorlijk dikke huid ontwikkeld. mensen blijven toch vooroordelen houden daar doe je niks aan. ik vraag mensen weleens of ze een maandje willen ruilen. maar nee, dat blieven ze tóch liever niet.
     
  10. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    klopt meid ik wordt er ook een beetje ziek van van al die vooroordelen

    ik heb zelf ook al wajong ik heb gewerkt ik heb een opleiding gedaan
    maar zodra ik een vaste baan kon krijgen bij mijn stage en ze hoorde
    over mijn verleden en wat ik niet kon was er ineens geen geld meer om mij in vaste baan te geven:s
    ik heb mijn uiterste best gedaan helaas snappen de meeste mensen dat niet die denken dat ik de hele dag op mijn kont zit dat is helemaal niet zo
     
  11. Bammetjebam

    Bammetjebam Niet meer actief

    Hoe zwaar denk je dat het zorgen voor een kind gaat zijn voor je? Dit kan ook met gemak worden vergeleken met een fulltime baan, zeker als je partner blijft werken na de geboorte, jij thuis blijft met een baby die niet makkelijk wil slapen, en na verloop van tijd met een rennende peuter die makkelijk uit je vingers glipt. Of heb je soms familie en vrienden in je omgeving die je gaan helpen?
     
  12. sweetlady82

    sweetlady82 Bekend lid

    2 mei 2010
    562
    0
    0
    Leerdam
    wil hier ff op inspringen ik heb ook een kind om op te voeden maar ben niet in staat om zonder hulp bv weg te gaan of om eventueel iemand anders blij maken dus het is niet bij iedereen zo gemakkelijk zoals jij het verwoord..
     
  13. sweetlady82

    sweetlady82 Bekend lid

    2 mei 2010
    562
    0
    0
    Leerdam
    ik denk dat ze het prima weet op te lossen ik heb niet echt familie in de buurt mijn schoonmoeder dan....en voor de rest gebruik ik mijn bureaustoel om achter de kleine aan te hollen(rollen) dus ik denk dat het voor haar ook altijd wel oplossingen zijn
     
  14. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.474
    3.153
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    Maar in hoeverre komt dat niet op het zelfde neer? Ik vind, dat iedere vrouw, het recht heeft om die keuze zelf te maken.

    En dat stuk uit de conferentie was misschien wat lang - maar daarin stond het mooi duidelijk verwoord..


    Het is absoluut zwaar. Maar je roeit op dat moment met de riemen die je hebt
    - mee slapen met je kindje
    - bijtanken als je man wél thuis is
    -eventueel uit logeren voor een stukje rust, of een extra half dagje naar het kdv of naar de psz
    -in geval van 'nood' met paracetamol/ibuprofen - om klachten te onderdrukken - tot het moment dat je wél uit kunt rusten.

    En over die rondrennende peuter: Lekker laten rennen toch? In huis of op je afgeschermde plaats buiten. Zelf kun je er bij zitten of liggen op bank of bed - of zoals sweetlady schrijft ;) erachteraan rollen :) .
    Je wordt vanzelf creatief inderdaad. En je kleintje is het gewoon gewend.

    Je huis zal misschien wat minder schoon zijn dan voorheen.. tja, jammer dan?

    Hoe zwaar het hebben van een kind zal zijn, is van te voren nooit écht voor te stellen denk ik. Je weet ook nooit wat voor kindje het wordt. En natuurlijk een (klein) netwerk van mensen die je kunnen helpen is voor iedereen fijn toch?
     
  15. sweetlady82

    sweetlady82 Bekend lid

    2 mei 2010
    562
    0
    0
    Leerdam
    YOU ROCK GIRL!!!!! ben het totally met je eens ;)
     
  16. angel81

    angel81 Bekend lid

    10 apr 2007
    920
    0
    0
    Natuurlijk zijn niet alle situaties zwart-wit. Dat weet ik ook wel. En dat is ook niet de bedoeling van wat ik zeg. Maar in het algemeen zou iedereen op zijn manier een steentje, voor zover het mogelijk is,. moeten bij dragen aan de maatschappij...
     
  17. tukker

    tukker Fanatiek lid

    1 dec 2009
    2.980
    17
    38
    Heb het hele topic gelezen,

    Zaten een paar heftige reacties tussen.....

    Maar goed hier ff mijn verhaal.

    Ik heb al bijna 6 jaar een wajong uitkering waarvan ik bijna 2 jaar in een traject heb gezeten om een passende baan te vinden. Helaas niet gevonden werdt afgewezen etc. En doe al 4 jaar vrijwilligers werk op een dierenasiel)2 ochtenden) en bij een verzorgings tehuis, 1 ochtend. Dit om ook bezig te zijn en om wat voor de maatschappij terug te doen:). Dit is super leuk om te doen en zou ook geen ander werk willen doen.

    Als ons meisje 6 maanden is dan pak ik het weer op. Ik kan niet meer zoveel helpen als voorheen maar het is dan aangepast op de diensten van mij man. Als hij late dienst heeft dan kan ik werken, helpen. En dan zorgt hij voor ons meisje. En ik wil sowieso op de zaterdag helpen op het asiel.

    Het is idd zo waar je vrijwillig helpt, dat ze willen weten hoe vaak je kunt etc. En als ik ziek ben dan moet ik mij echt wel afmelden. Zo ook besproken wanneer ik weer terug kom om te helpen.

    Kijk zo kan het ook;).
     
  18. Kwekijzer

    Kwekijzer Niet meer actief

    En volgens mij reageren kinderen op zoiets nog met humor ook, met andere woorden, flexibel.
     
  19. Vlinder1987

    Vlinder1987 Fanatiek lid

    14 dec 2010
    1.795
    0
    0
    Ik zit inmiddels ook ruim een jaar in het traject om weer aan het werk te gaan! Is zeker erg moeilijk af en toe, aangezien ik inmiddels al een aantal keren ben afgewezen door mijn 'handicap' dat doet wel wat met je zelfvertrouwen!
    Ik heb nu dan wel een plek gevonden, maar het is afwachten voor wat voor periode dat is, hoelang ze me nodig hebben,zeg maar!
    Dat brengt voor mij gelijk al een beetje negativiteit voor zich mee, maar ik heb er wel veel zin in. Ook gewoon om iets te doen!
    Wel heb ik besloten dat als dit ook weer niks wordt ik er mee ga stoppen. Dan wil ik, net als jij, vrijwilligerswerk gaan doen.
    Ook gewoon om iets te doen voor de maatschappij en toch ook zelf aan de slag zijn te zijn!
     
  20. sweetlady82

    sweetlady82 Bekend lid

    2 mei 2010
    562
    0
    0
    Leerdam
    hahahha ja hij vind het prachtig als mama achter hem aan raced haaahha :)
     

Deel Deze Pagina