Bobslee Efteling, vanaf 'Zelf lopen'..

Discussie in 'De lounge' gestart door Shaddixxx, 27 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bij de Bobslee in de Efteling is geen 'minimale lengte', bij de ingang staat aangegeven dat kindjes die zelf kunnen lopen, er in mogen. Ik vind dat alleen zo ontzettend raar.. Damien kan al een hele tijd zelf lopen, maar het lijkt mij niet echt verantwoord om met een kind van 21 maanden in zo'n attractie te gaan ;)

    Is er hier iemand die weet hoe dat nou precies zit? Hebben jullie wel eens kindjes gezien die zó klein waren (of zelf meegenomen) die daar al in gingen? Ik kan me gewoon niet voorstellen dat die beugels bij zo'n klein frummeltje al stevig genoeg zitten!

    Of gaat het om kindjes die ook zelf in kunnen stappen e.d.?
     
  2. Fiene

    Fiene Fanatiek lid

    27 jun 2008
    2.432
    0
    0
    Mijn oudste ging er met 15 maanden in,maar das dan ook een echte daredevil.
     
  3. Ik weet zeker dat Damien het ook geweldig zou vinden, het kan niet hard genoeg, maar is het ook echt veilig? Sluiten die beugels wel netjes aan e.d.?
     
  4. nense

    nense Fanatiek lid

    14 apr 2008
    1.358
    0
    36
    Vrouw
    Gelderland
    Ik kan je niet vertellen hoe het zit met welke eisen er gesteld zijn om in de bobslee te mogen, maar ik vind het lijfje van mijn zoontje nog te teer om hem uberhaupt in de bobslee te laten gaan. Ook al loopt hij alweer ruim een half jaar.
     
  5. Moonchild82

    Moonchild82 Actief lid

    8 mei 2007
    455
    1
    0
    Postbode & Interieurverzorgster
    Hoofddorp
    Wij zijn er afgelopen zomer nog geweest. En onze kleine is er ook ingeweest. En ja, die beugel kan echt goed vast. En ons mannetje is nogal tenger, maar die ging nergens heen hoor.
    Heb eigenlijk alleen mijn arm om hem heen gehouden, om te zorgen dat ie goed rechtop bleef zitten. Was tenslotte zijn eerste keer, en had geen idee hoe hij zou reageren. Hij vond het helemaal geweldig.
     
  6. Mag ik weten hoe oud jouw zoontje toen was?
     
  7. Moonchild82

    Moonchild82 Actief lid

    8 mei 2007
    455
    1
    0
    Postbode & Interieurverzorgster
    Hoofddorp
    2,5 jaar oud. Hij word in januari 3. :) Dus hij liep wel stevig en ook zijn buik/rug spieren waren goed ontwikkeld. Ook wel prettig in die attractie nml.
     
  8. Ja precies, Damien is nog geen 2.. Ik zie ook eigenlijk nooit kindjes van die leeftijd die er in gaan, hoewel er dus blijkbaar ook kindjes van 15 maanden in kunnen, haha.. Ik vind het echt een moeilijke hoor. Aan de ene kant denk ik van, als het niet veilig zou zijn zouden ze het ook niet toelaten, maar aan de andere kant.. ;)
     
  9. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    die van mijn liepen los met 12 maanden en dochter liep zelf heel erg goe dop die leeftijd. vind die bobslee zelf al doodeng en hard gaan en zou er toch niet met mijn kinderen ingaan. zelf alicia gaat er nog niet mee in. met de rkermis ging papa in de wildwaterbaan met alicia en kon der maar net vasthouden
     
  10. Moonchild82

    Moonchild82 Actief lid

    8 mei 2007
    455
    1
    0
    Postbode & Interieurverzorgster
    Hoofddorp
    Misschien is het anders een idee, om eerst zelf een rit in de bobslee te maken. Kijken hoe je het ervaart. Voor zover je dat natuurlijk al niet gedaan hebt. En dan kan je kijken naar de beugels.
    Als ik het me goed herinner, waren het 2 aparte beugels naast elkaar. De snelheid vond ik opzich wel meevallen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. :)
    Over handjes en voetjes binnen het bakje houden, hoef je denk ik nog geen zorgen te maken. Danyael was 2,5, en zelfs met z'n armpjes gestrekt, kwam hij niet boven het bakje uit.
     
  11. naatje070

    naatje070 VIP lid

    24 jul 2007
    5.531
    0
    0
    huisvrouw
    Den Haag
    Mijn zoontje is er met 1,5 en 2,5 jaar in geweest. Die hele bobslee stelt niet zo veel voor hoor. Je moet alleen armpje om em heen doen voor het remmen.
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    nou ik schrik hier toch van hoor. Ik ben zelf niet bang aangelegd qua attracties, en ben meermaals in de bob geweest, maar no way dat mijn dochter daar al in mag. Ik vind een jaar of 6 vroeg genoeg. Ik snap niet zo goed dat mensen dat al zo vroeg doen.
     
  13. Ik kom elk jaar minstens 2 keer in de Efteling, dus ken de Bob wel behoorlijk goed. Vind het zelf niet zo'n big deal, weet ook zeker dat Damien het qua 'ervaring' wel aankan, ik maak me alleen maar zorgen over die beugel.. Maar de ervaringen hier zijn positief, dus we zullen even kijken donderdag! Als ik me er niet goed bij voel doen we het gewoon niet, dan doen we in mei een nieuwe poging ;)
     
  14. Romy1979

    Romy1979 Niet meer actief

    Ben het met je eens. Alhoewel ik eerder zou zeggen 4 of 5 jaar, maar 15 maanden vind ik wel erg vroeg.

    De bob gaat in mijn beleving best hard en je wordt toch heen en weer geschud.

    Maar goed, iedere ouder moet zelf die keuze maken voor zijn/haar kind. Maar 15 mnd vind ik eerder geschikt voor het sprookjesbos.
     
  15. Silvie

    Silvie Fanatiek lid

    16 aug 2005
    3.910
    0
    0
    Woerden
    Ik ben er met mijn dochter van 4,5 jaar in geweest ze wilde zo graag maar ze vond het doodeng. Ze begon zelfs te huilen.

    Doe ik dus ook niet meer, er zijn genoeg andere dingen voor de kids in de Efteling
     
  16. Maar 'het eng vinden' is het probleem niet zozeer, dat zal ontzettend verschillen per kindje denk ik, dat is niet af te leiden van de ervaring van iemand anders..

    Het gaat me echt puur om de veiligheid..
     
  17. Lientjelove

    Lientjelove Niet meer actief

    Ik ben het helemaal met je eens... kinderen van die leeftijd in zo'n attractie vind ik ook een beetje zielig. Ik kan me voorstellen dat ze dat uiteindelijk doodeng vinden en heel hard gaan huilen. De kleine van mijn vriend was 5 en daar twijfelde ik van de zomer nog over, was uiteindelijk zo druk bij de bob dat we het overgeslagen hebben...
    Het lijkt me trouwens veilig genoeg, want anders zouden ze die andere kids er toch niet in laten (genoeg meiden geven aan dat ze er met hun kleintje zijn in geweest). Bij de efteling zijn ze wel streng hoor.
     
  18. Koekeloerie

    Koekeloerie Niet meer actief

    15 maanden lijkt me ook erg vroeg, maar als de Efteling het zelf aangeeft dat het kan vanaf "zelf lopen", ouders het goed vinden en de kleine kunnen beschermen lijkt mij dat er niets aan de hand is.

    Sleeen door de sneeuw is in sommige gevallen denk ik gevaarlijker, dan de bobslee in de Efteling ;). Veel plezier!
     

Deel Deze Pagina