Ze vindt Oma niet lief

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Debby70, 28 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Debby70

    Debby70 Actief lid

    22 dec 2005
    470
    0
    0
    Hallo Dames,

    Mijn dochter van bijna 4 wil niet meer naar opa en oma toe ze gaat al vanaf dat ze bijna 2 was 1 dag in de week naar mijn schoonouders toe,nu is het de laatste 6 maanden een drama aan het worden ze gaat alleen maar huilen ze wil niet meer en ze is zoooo onaardig tegen oma ook als ik erbij ben,ze zegt rustig ik heb jouw niet gemist je bent stom je mag niet praten enz enz

    Natuurlijk roep ik haar dan en leg uit dat dat niet mag ik laat haar sorry tegen oma zeggen zet haar ook vaak genoeg in de hoek enz ik heb mijn schoonouders ook gezegd dat ze haar hier ook op moeten aanspreken als ik er niet ben,of in de hoek niets helpt.
    Toen ben ik het anders aan gaan pakken als ze staat te schreeuwen tegen oma er juist heel overdreven grappig op te reageren om mischien de spanning te doorbreken maar nee het blijft zo.

    Nu hebben mijn vriend en ik er vaak genoeg over gehad dat ze wel weinig met de kleinkinderen doen naar buiten,kinderboederij ,koekjes bakken ach noem het maar op zou dit dan de oorzaak zijn dat ze niet meer naar opa en oma wil?
    We hebben een maand geleden ook besloten om haar even niet meer te brengen we eten daar wel en hun komen ook bij ons maar even geen dwang meer,maar als ze oma ziet is het weer raak
    ik weet het niet meer en vindt dit een hele verdrietige situatie,ik word ook met de nek aan gekeken dat mijn dochter zo kattig doet

    iemand tips?

    Groetjes Debby
     
  2. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik zou eerst eens aan je schoonouders vragen of zij weten of er iets voorgevallen is ofzo. Dat zou ik bijna denken, een kind van 4 gaat niet zomaar onaardig doen.
     
  3. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Dat was ook mijn eerste gedachte.

    En ik zou ook op een ongedwongen, 'tussen neus en lippen door' manier aan je dochter vragen waarom ze oma niet meer lief vindt, en wat er gebeurd is.
     
  4. Debby70

    Debby70 Actief lid

    22 dec 2005
    470
    0
    0
    Hoi

    Ik vergeet nog te zeggen dat er volgens opa en oma niets is gebeurd waardoor ze zo onaardig is gaan doen
     
  5. mik25

    mik25 VIP lid

    12 sep 2007
    14.563
    0
    0
    kapster
    op een roze wolk
    ik zou het even lief aan je dochter zelf vragen waarom ze oma niet lief vind! misschien is er onbewust wel iets gebeurd. wat jouw schoonoyders niet als erg hebben ervaren maar je dochter wel!
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik zou het haar ook zelf vragen dan.
     
  7. bamjolan

    bamjolan VIP lid

    7 mei 2008
    8.138
    0
    36
    Vrouw
    Moeder
    Den Haag
    Je kunt met je kind hier best in gesprek over gaan hoor, zeker met 4 jaar.
    Ze kunnen goed aangeven wat er is gebeurd, desnoods laat je haar een tekening maken met wat er gebeurd zou zijn.
    Kinderen kunnen gevoelens vaak beter tekenen dan uitpraten.

    Overigens gaat mijn moeder ook nooit buiten spelen, kinderboederij oid, die zit altijd alleen maar met ze binnen.
    Toch hebben mn kids verder geen hekel daaraan oid, maar ik laat ze daar zelf niet graag achter voor een dag (enkel dagdeel of bij ziekte).
     
  8. Debby70

    Debby70 Actief lid

    22 dec 2005
    470
    0
    0
    Hoi

    we hebben het ook al vaak genoeg aan onze dochter gevraagd ze zegt dan oma doet zo boos en daarop hebben we ook met oma gesproken en die zegt ja ze heeft wel eens in de hoek gestaan en ik vind dat persoonlijk ook niet zo erg en ze staat thuis ook in de hoek dus ik snap er niks meer van:(
     
  9. jette30

    jette30 Actief lid

    4 jan 2008
    202
    0
    16
    Misschien is ze toe aan school en vindt ze het saai bij oma als ze niets doen op een dag?
    Lijkt me ook lastig! Is het wel goed als ze eenmaal bij oma is? (mijn zoon wil ook nooit ergens heen, maar als hij er is, is het goed)
     
  10. fafje

    fafje Niet meer actief

    ja of oma is gewoon niet zo heel lief...dat kan toch!?
    Mss verliest ze haar geduld snel..als je dochter zich verveelt en zich niet weet te vermaken...kan
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Wat heeft opa te zeggen? (zonder dat oma erbij is?)
     
  12. Debby70

    Debby70 Actief lid

    22 dec 2005
    470
    0
    0
    Hoi,

    Dat ze het saai vind wisten we al een tijdje opa weet het verder ook niet heb het wel gevraagd maar die zegt alleen maar dat oma er erg verdrietig van word
     
  13. mama van 2 meiden

    mama van 2 meiden Niet meer actief

    Lastig...
    Het kan zijn dat oma inderdaad regelmatig boos doet.
    Wat ook kan is dat jouw dochter merkt dat ze door dit te zeggen aandacht krijgt en iedereen zich er druk om maakt zodat ze dit blijft doen.

    Dit is niet rot bedoeld en je dochter zal t ook niet expres doen of expres 'liegen', maar als mijn dochter bv shit zegt en ik reageer hierop, is t voor haar steeds interessanter dit te blijven zeggen.
     
  14. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
    - Kan je dochter uitleggen waarom ze oma niet lief vindt?

    - Als er niets gebeurt dan snap ik wel dat ze het daar niet zo leuk vindt, zijn je schoonouders niet bereid om daaraan tegemoed te komen?
     
  15. Kiwi08

    Kiwi08 Fanatiek lid

    30 okt 2008
    1.169
    0
    0

    zou best kunnen..
     
  16. Debby70

    Debby70 Actief lid

    22 dec 2005
    470
    0
    0
    Hoi,
    Ik besteed er verder geen negatieve aandacht aan ik weet bij mijn dochter dat als je sommige dingen negeert het meestal vanzelf over gaat maar dit dus niet,en opa en oma zijn niet echt bereid om haar tegemoet te komen door wat dingen buitenshuis te doen onder t mom van ze moet zichzelf ook kunnen vermaken....omdat haar andere kleinzoon graag naar opa en oma komt zal t wel aan mijn opvoeding of dochter liggen pffff
     
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.176
    6.710
    113
    Kan ook wel aan de leeftijd liggen hoor.

    Hier andersom.

    Isabella wil juist naar mijn schoonouders en het liefst daar wonen.

    Ik ben wel aardig maar niet super lief ( ja mama's zijn weleens boos en oma nooit) zegt ze. Ha ha. Ik moet er wel om lachen.

    Maar goed, jou dochter is wel heel boos op haar hoor ik.

    Misschien vindt ze het inderdaad saai en heeft ze door boos te doen naar oma wel een manier gevonden om er mee om te gaan of een manier gevonden zodat ze niet meer hoeft te gaan.

    Lastig hoor.

    Misschien even zo laten en wachten tot je meid net weer iets ouder is. Dat sprongetje van 3 naar 4 is vaak wel groot. Ineens kunnen ze beter met gevoelens omgaan als ze meer naar school gaan. Mentaal kunnen ze dan beter dingen beredeneren en uitleggen.
     
  18. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.815
    1.271
    113
    Zoals het nu gaat is natuurlijk erg naar, maar ik ben wel van mening dat je mensen onaardig mag vinden. Wat verder niet hoeft te betekenen dat je ook onbeleefd tegen ze moet zijn.

    Misschien kun je je dochter uitleggen dat ze oma niet perse lief hoeft te vinden, maar dat ze niet mag schreeuwen of onbeleefd mag zijn. Misschien kun je daar een soort evenwicht in vinden?
     
  19. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Er zijn natuurlijk een aantal mogelijkheden:

    er is iets gebeurd, waardoor je dochter er niet meer heen wil, maar ze is niet goed in staat aan te geven wat er dan gebeurd is, (is op deze leeftijd ook lastig na zo'n lange tijd nog).

    er is niets gebeurd, maar je dochter vindt het idd saai en verveelt zich. Zou op te lossen moeten zijn door met je schoonouders te bekijken hoe de dag eruit ziet en te kijken of er wat aan de daginvulling te doen is.

    oma is idd boos en bestraft op een manier die wat te heftig is voor je dochter. Hoeft niet aan oma te liggen, misschien is je dochter ook gewoon wat gevoelig voor stemmingen enzo van anderen? Dan zou het helpen om afspraken te maken over hoe er wel en niet gestraft wordt...
    Wat weet je man/vriend nog over hoe er vroeger gestraft werd? Is dat idd hetzelfde als bij jullie? Of zit oma er echt dicht bovenop en wordt er op elke mug zout gelegd? (Misschien helemaal in vergelijking met het lieve neefje? Voelt je dochter misschien aan dat oma haar niet zo leuk of minder leuk vindt dat het rustige en gezeggelijke neefje?)

    er is niets gebeurd en je dochter heeft doorgekregen dat ze hiermee aandacht krijgt. Gezien het feit dat je het ook een tijd hebt laten rusten, vind ik dat geen heel waarschijnlijke, maar dat is lastig zo digitaal te beoordelen ;) Dat zul je zelf het beste kunnen beoordelen.

    In alle gevallen zou ik echt goed met je dochter praten. Doe dat tijdens spel, niet aan tafel of op de bank heel officieel gaan zitten praten. Misschien kan ze met de poppen eens voordoen hoe oma doet als ze boos is? En hoe ze graag zou willen dat oma zou doen?
    Kan ze aangeven wat ze overdag bij oma zou willen doen? Wat ze anders zou willen hebben in vergelijking met hoe het tot nu toe altijd ging?

    Verder wel begrenzen: er wordt niet geslagen en gescholden: als je boos bent, zeg je waar je boos over bent. Slaan en schelden helpt niet, dat is geen oplossing. Je kunt dingen alleen oplossen als je eerlijk zegt wat je dwars zit, want alleen dan kan oma iets veranderen, (als dat nodig is), of je dochter leren om dingen anders aan te geven (als dat nodig is).

    Succes!
     
  20. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Mijn neefje heeft dit ook (die is ook 4) maar die verteld ook zelf waarom.
    Zijn oma's wisselen de oppas om de week om.
    En oma 1 is de leuke oma waar hij alles van mag, pannenkoeken te eten bij krijgt, doet wat hij wil en zegt.
    Oma 2 is wat strenger en heeft gewoon haar regeltjes en geeft de kinderen een boterham met kaas etc.
    En nu is oma 2 dus stom.....
    Wellicht is er zoiets aan de hand?
    Ik zou er iig met je kindje over praten, 4 jaar is echt oud genoeg om te kunnen uitleggen waarom je kindje oma niet leuk vind
     

Deel Deze Pagina