nog niet eerder ingeënt, nu wel (gedeeltelijk)?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door noralie, 3 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Alita

    Alita Niet meer actief


    ja dat begrijp ik wel hoor...hier zijn er nooit problemen en zou dat wel zo zijn gingen wij ook kritischer zijn hoor...;)
     
  2. Yukl

    Yukl Niet meer actief

    @ Rozemarijke: maar denk je niet dat er een massahysterie uitbreekt als het RIVM dat zou zeggen? Ik denk dat dat ook meeweegt in hun formulering van het verhaal wat ze naar buiten brengen. Ze zouden inderdaad kunnen zeggen dat de kans bestaat dat het door de vaccinatie komt, feit blijft wel dat ze dat niet zeker weten. Ik denk dat het voor de gemiddelde Nederlander heel moeilijk te relativeren is als er door een belangrijke instantie als het RIVM de dood van een kindje in verband wordt gebracht met een vaccinatie. Ik ben er niet voor dat er dingen in de doofpot worden gestopt, maar ik vind ook niet dat dat gebeurt. Wel vind ik dat de voorlichting zoals jij omschrijft verbeterd zou moeten worden (ik heb me niet verdiept in de gevolgen bij allergieen ed omdat mijn kinderen nauwelijks reageren op vaccinaties, dus ik weet niet in hoeverre het allemaal klopt... maar ik ga er vanuit dat jij je goed hebt ingelezen ;)).
     
  3. Line

    Line Fanatiek lid

    7 jan 2007
    2.694
    265
    83
    Interessante discussie. Heb nog niet alles gelezen. Onze oudste dochter heeft de BMR prik ook (nog) niet gehad. Om dezelfde redenen als Rozemarijke aangeeft. Zij heeft allergien; koemelkeiwit en kippeneiwit. Ik was en ben er nog veel te huiverig voor.
    Wel schiet het me nu regelmatig door het hoofd; hoe nu verder? Wil ik haar helemaal niet laten inenten of stellen we het een aantal jaren uit? Ik vind het een moeilijke afweging.
    Ik lees even verder in dit topic..
     
  4. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    @Yukl: nou, ik ben er ook niet zo'n voorstander van om dit soort dingen in de pers breed uit te meten, inderdaad om massahysterie te voorkomen.
    Ik ben er wel voor dat CB's pro-actiever worden en eerst een screening doen voordat er gevaccineerd wordt: heeft uw kind een allergie of een verhoogde kans daarop? Is er in uw familie bekendheid met complicaties na vaccinatie? Behoort uw kind tot een risicogroep?
    Dat daar ook meer protocol voor gaat komen, bijvoorbeeld standaard uitstellen tot 6 maanden en de prikken verdelen, in plaats van nu zo vroeg al al die dingen tegelijk te geven...

    Maar dat gebeurt nu allemaal niet. Thirza behoorde sowieso al tot een risicogroep met betrekking tot allergieen. Is nooit naar gevraagd in verband met de vaccinaties en ook nooit info gegeven dat dat mogelijk wat meer complicaties met zich mee zou brengen, dan wanneer ze volkomen gezond en niet tot een risicogroep zou behoren.

    Daarnaast vind ik dat het RIVM in de interne onderzoeken best wat meer verantwoordelijkheid zou kunnen nemen zonder massahysterie te veroorzaken. Ik denk dat door hun huidige houding er een groep ouders is van kids die overlijden of met ernstige complicaties te maken krijgt, die nu hele negatieve verhalen de wereld in brengen, omdat ze zich door het RIVM absoluut niet gehoord voelen. Als het RIVM meer zou zeggen: ja, keihard bewijzen kunnen we het niet, maar gezien de omstandigheden lijkt het wel zeer waarschijnlijk dat de vaccinatie de oorzaak is... En daar ook een stuk voorlichting aan vast zou koppelen, (uw kind behoort/behoorde tot een risicogroep), dan dek ik dat we evenwichtiger informatie de wereld in zouden krijgen ;)
     
  5. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    mijn kids hebebn alle vaccinatie's gehad

    toch vind ik de DKTP omdat daar de tetanusstof in zit
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    daar ben ik het ook wel mee eens, nu kun je alleen het risico terug vinden op kippeneiwit allergie, maar er zijn natuurlijk nog meer risicogroepen. Ik vind dat het cb de mensen wel beter mag voorlichten. Anders iets in de trant van dat ze de risicogroepen duidelijk maken dat de prikken in overleg met het cb gegeven moeten worden, dan gaan mensen al beter nadenken.
     
  7. juliette77

    juliette77 Niet meer actief

    Onze zoon is nu 6 mnd en heeft met 4,5 mnd z'n eerste DKTP-Hib gehad. De tweede volgt half januari. De 3e als ie 12mnd oud is. Dus hij krijgt er 3 ipv 4 omdat we later begonnen zijn (dit doen ze ook in de Skandinavische landen bv). Pneu krijgt hij niet - geen enkel kindje van 5 jaar of ouder heeft deze ooit gekregen (pas sinds juni 06 wordt deze gegeven) en dan maak je dus een weloverwogen afweging. Mede omdat het een serie van 4 prikken is met daardoor een behoorlijke impact op het immuunsysteem hebben wij besloten deze niet te geven.

    Dan de BMR-menC...wij denken eraan deze met 2 jaar te geven, dan is het immuunsysteem wat meer gerijpt om deze, behoorlijk heftige, prikken aan te kunnen.

    Het zal altijd een lastig verhaal blijven, waar doe je goed aan? Ieder wil het beste voor zijn kindje. Maar in mijn geval heb ik een negatieve ervaring met het RIVM - dat ging over de Mex.griep - waardoor ik geleerd heb zelf na te denken en naar mijn intuitie te luisteren ipv klakkeloos te volgen wat er in het RVP staat.

    Succes ermee

    Juliette
     
  8. MissSporty76

    MissSporty76 Bekend lid

    10 dec 2008
    533
    0
    0
    Thuis
    Je moet geen appels met peren vergelijken. Als jouw collega 32 is heeft hij/zij geen BMR prik gehad, omdat daar pas in 1987 mee is begonnen.

    Verder moet iedereen zijn eigen keuzes maken.

    Even een rare vergelijking. Wij laten onze katten niet inenten en die moesten ook in quarantaine toen ze gesteriliseerd werden en een paar uur bij de dierenarts verbleven. Ik kan me op zich dus wel voorstellen dat een KDV graag wil dat kindjes geent zijn. Je concentreert toch een hoop kindjes op 1 plek!
    Ik vind t wel raar dat ze t verplicht stellen!
     
  9. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Even een paar dingen waar ik op wilde reageren hoor, ik las iets over rode hond inenting niet levenslang etc? Ik ben toen ik zwanger was van mijn oudste getest of ik imuun was voor rode hond, zo niet kon ik daar een speciale vaccinatie voor krijgen. was (na 25 jaar) nog hardstikke imuun.
    Dus hoe lang is deze dan wel geldig?

    Las ook iets over thuis houden van niet-ingeent kindje als deze ziek was, zodat er geen anderen kindjes aangestoken konden worden, maar er bestaat ook nog zoiets als incubatietijd.

    Ook iemand die zei dat als haar kindje een BMR ziekte zou krijgen, weg houden van zwangere vrouwen, maar dat is makkelijk gezegd. Wat dacht je van wachtkamer van huisarts? Een zwangere arts? of nogmaals, de incubatietijd?

    Ook verplicht inenten op KDV kan ik inkomen, daar komen ook baby's die nog te jong zijn om alle vaccinaties te hebben gehad, en lopen dus ook risico door ouders die hun kinderen bewust niet inenten.

    Over de discussie hersenbeschadiging door BMR, misschien zit er wel degelijk een link, maar deze verhalen komen in het nieuws omdat er zgn iemand (RIVM) is om de 'schuld' te geven. Er zijn ook kinderen die wel degelijk dingen over houden aan een ziekte waar ze voor ingeënt hadden kunnen worden, maar dan is het de schuld van de ouders, dus die verhalen lees je niet.

    Ben het wel eens met Rozemarijke over betere screening en voorlichting bij CB.

    Overigens kan ik ook prima begrijpen dat er mensen zijn die hun kindje niet laten inenten vanwege medische redenenzoals allergie. Maar zolang de factoren er niet zijn, vind ik de risico's van niet inenten veel groter.
     
  10. Mukkie11

    Mukkie11 Fanatiek lid

    13 dec 2009
    3.378
    2
    0
    pneu is dus een zeer jonge vaccinatie en daarom misschien nog niet bekend wat het met je doet...misschien is dat een reden om niet te doen (nog niet tenminste!) goed dat we dat weten! dan blijft er voor ons dus een dktp en een hib over...we gaan het bekijken.

    De mexicaanse griepprik werd door mijn gyn in m'n zwangerschap ten zeerste afgeraden!! hij zei dat totaal niet bekend is wat het met je doet en in Griekenland vorig jaar zijn drie zwangere vrouwen na inenten hun zeer gezonde kindje in de buik kwijtgeraakt...nu hoorde ik net op tv (we hebben NL tv!) dat de mex.griepprik niet meer gegeven wordt aan kinderen omdat de bijwerkingen te sterk zouden zijn...zegt genoeg!

    bedankt diegenen die serieus zonder oordelen hun mening en ervaring delen. daar heb ik wat aan! we gaan er nog eens een paar nachtjes over slapen we hebben geen haast!
     
  11. noralie

    noralie Actief lid

    18 feb 2009
    480
    0
    0
    Ge'alya
    Zo ben je 2 dagen ziek en neemt je topic een hele vlucht :)

    Voor wie het interessant vindt om meer te weten over het beleid op kinderdagverblijven: http://www.rivm.nl/cib/binaries/Vaste%20Prik%205_tcm92-50662.pdf (pagina 20)

    Ik denk dat verder alles wel gezegd is, de standpunten duidelijk zijn. Ik heb er in ieder geval niets aan toe te voegen en ga rustig met mijn man een beslissing nemen.

    Bedankt voor de vele reacties meiden!
     

Deel Deze Pagina