Ik weet het niet, vertrouw het niet meer, eigenlijk ben ik gewoon bang.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door marilouise, 16 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gentle

    Gentle VIP lid

    10 okt 2007
    6.979
    1
    36
    Overijssel
    Ik geef altijd paracetamol als ze last heeft van een hogere temp. Dat kan ook 38,5 zijn hoor, maar je moet gewoon naar je kindje kijken. Julia kan er vaak niet van slapen.
     
  2. Huismus

    Huismus Fanatiek lid

    5 jan 2009
    1.710
    0
    0
    Ped. Med.
    Zuid-Holland
    Huisartsen weten van veel dingen een beetje.. klinkt misschien onaardig, maar het is nou eenmaal zo en daarom heb ik meer vertrouwen in artsen die gespecialiseerd zijn. Er zijn toppers van huisartsen bij, maar helaas zijn dat er weinig.

    Je kan dan dus 2 dingen doen, vervangende HA morgen bellen voor een verwijskaart KA (gewoon aangeven dat je dat wil) en vragen of hij/zij er spoed van wilt maken of naar de spoedeisende hulp in het ZKH, waar een KA aanwezig is, dan ben je meteen aan het goede adres. Het laatste natuurlijk alleen als je het voor je gevoel ook echt spoed is.

    Beterschap!
     
  3. Huismus

    Huismus Fanatiek lid

    5 jan 2009
    1.710
    0
    0
    Ped. Med.
    Zuid-Holland
    Ik zou de paracetamol om de 6 uur geven, ook 's nachts, wat dus betekent dat je hem dan moet wakker maken daarvoor.
     
  4. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Nou wat nu ons verjaardagsdiner is naar ons toegekomen. was alsnog gezellig.

    visite was weg en ben hem naar boven gaan brengen heb hem een uurtje gerekt was ook weinig voor nodig, kom ik boven viel me al op dat het geen kacheltje meer was ga ik hem temoen meneer heeft nu temp van 35,1

    dat is weer het andere uiterste wat nu??? heb hem geen paracetamol gegeven en alleen neusspray en lekker toegestopt, wat moet ik hiermee, dit is toch niet zo jofel als dat zo schommelt?
     
  5. verzorgingsmiep

    verzorgingsmiep Actief lid

    26 apr 2007
    475
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Dordrecht
    Jeetje wat een toestand zeg!!!
    Bij kinderen is het normaal dat ze ineens een hoge temperatuur hebben in een korte tijd en dan weer laag.
    maar 35,1 is wel erg laag hoor!!!
    Pak hem dik in, en dan zal ik als jou was na een uurtje ofzo weer temperaturen en anders gewoon naar de HAP bellen hoor.
    Daar zijn ze immers toch voor.
    Sterkte ermee.
    Ik snap je bezorgdheid hoor!!!
     
  6. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ja we wilden eigenlijk vroeg naar bed, maar zal er weinig van komen vanavond denk ik.

    Hij is ook enorm schrikkerig dit heeft hij normaal nooit nog steeds jengelig enz.

    ik ga zometeen weer even kijken bij hem even kijken wat de temp doet als die zo laag blijft gaan we maar weer bellen mijn man zei al als het de spuigaten uitloopt nemen we hem tussenin nu weet ik hij is natuurlijk al best wel flink en hij heeft de enrgie niet om overeind te komen is nog geen 1 keer gaan staan vandaag niets, maar vindt het toch wel spannend tussenin hebben we nog nooit gedaan. maar als hij dan warmer wordt moet het natuurlijk.
     
  7. Tania

    Tania Fanatiek lid

    13 mei 2008
    1.240
    0
    0
    Ik zou de Hap terug bellen. Ik vind z'n temp wel erg laag en al helemaal vergeleken met 40,9. Als jouw gevoel zegt dat er iets niet goed zit dan gewoon bellen. Jammer dan als ze je lastig vinden of overbezorgd. Het is wel jouw kindje.
     
  8. 1eKruimeltje

    1eKruimeltje Bekend lid

    16 jun 2009
    974
    0
    16
    NULL
    NULL
    Vind ik ook en anders gewoon rechtstreeks naar de SEH. helemaal als ie weer zo dood als een vogeltje is zoals je al eerder aangaf.
     
  9. LovelyDK

    LovelyDK Niet meer actief

    Heb je beide keren zijn temp rectaal gemeten?
     
  10. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Vind ik ook,zou echt niet meer afwachten want zo'n extreme tempratuur schommeling is zowiezo niet goed lijkt me.
    Veel beterschap met em,hopelijk knapt ie snel op!
     
  11. Nikita23

    Nikita23 VIP lid

    31 jul 2006
    5.198
    0
    0
    Mijn zoontje heeft vorig jaar in het zh gelegen met hele hoge koorts. Na hele hoge koorts kan de temperatuur naar 35 dalen omdat de hersentjes weer even moeten 'resetten'. Was heel normaal volgens de kinderarts.
     
  12. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    We hebben terug gebeld de dokter vond het niet nodig hem te zien, want in de middag was hij ook niet ziek, volgens de dokter.

    heb mijn vriendin gebeld wat te doen, wilde eigenlijk ook niet met hem overstraat naar de seh gaan omdart die gewoon lag te shaken temp bleef 2e keer hangen op 35,0
    uiteindelijk hebben we hem bij ons genomen hij was ook vreselijk aan het huilen, dus we hebben 2 kruikjes gepakt deze lekker warm in zijn bedje gelegd hij heeft een goed uur bij mij op bed op mijn borst gelegen onder de deken, toen weer getemp was intussen vlak voor middernacht toen was zijn temp opgelopen naar 35,8 uiteindelijk is hij om een uur of 1 naar zijn eigen bedje gegaan met een temp van 36,2 zijn bedje was heerlijk warm van de kruikjes ik he hem net even gevoeld hij slaapt nog heel rustig en hij voelt behaaglijk warm aan dus ga zo kijken wat zijn temp. is.

    We zijn inmiddels helemaal klaar met onze huisarst en de hap die daarbij hoort. en hebben gisteren besloten dat zodra de praktijk hier verbouwd is er komen 2 huisartsen bij we overgaan naar de nieuwe praktijk deze praktijk maakt en gaat geen gebruik maken van de hap zij werken nog in wisseldiensten in het weekend mede door dit soort problemen.
    Onze huisarts is misschien het probleem nog niet zo, behalve dat we vorig jaar van de 52 weken in het jaar zoiezo 16 weken naar een vervanger zouden hebben moeten gaan, ga niet altijd hoor maar staat dan ook in de krant en het valt ons op dat hij met andere dingen bezig is dan hetgeen we voor gaan.
    en ik ga naar een huisarst voor een gezondheidsprobleem en niet om over auto's te praten.
     
  13. Rono

    Rono Niet meer actief

    jemig malu! Dit is toch niet normaal! ik had echt op de stoep gestaan van het zkh met 4 dekens om em heen... hoop dat zn temp zo wat hoger is..
     
  14. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Niet normaal dit :x Als ie nou weer zulke hoge koorts krijgt zou ik wel gelijk naar de seh rijden!
    Ik zou z.s.m een andere huisarts zoeken en niet eens die verbouwing enzo afwachten!
    Sterkte!!!
     
  15. Huismus

    Huismus Fanatiek lid

    5 jan 2009
    1.710
    0
    0
    Ped. Med.
    Zuid-Holland
    Belachelijk zeg! Hoe gaat het nu?
     
  16. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    onze lieve kleine man is vandaag wat vrolijker wel blijft zijn temperatuur laag tussen de 35,8 en de 36,3 daarstraks nog gesproken met de vervangende huisarts en deze wil graag dat zijn temp gaat oplopen vanavond en vanacht en eigenlijk dat die morgenvroeg minimaal boven de 36,5 is zo niet moet ik alsnog langs met hem, hij heeft kontakt gehad met de kinderarts en daar was dit advies van, gelukkig is wel zijn hoesten minder en het lijkt ook alsof het mider pijn doet.

    ga zo vast 2 kruikjes maken zodat zijn bedje lekker warm is vanavond als hij erin kan, en ij krijgt lekker een dikkere slaapzak aan.
    hij is wel nogs steeds aan de diarree. een hele vieze zure lucht produceert hij.
     
  17. Lala87

    Lala87 Bekend lid

    16 jul 2008
    628
    0
    0
    Hoi Marilouise,

    Hier ook een zieke, koorts, dan weer normaal, dan weer laag, beetje wat jij beschrijft, jengelen, niks willen, niks doen. Nou zag ik daarstraks tijdens een krijspartij dat er boven een kies door aan het komen is, onderin (die had ik al wel gezien), is er 1 bijna doorgebroken. Kan dat jouw ventje ook niet dwars zitten? Mika is er goed ziek van op het moment.
     
  18. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    was het maar zo'n feest dat er een kies kwam hij heeft zijn gebitje al helemaal compleet, hij is heel vroeg maar heeft alles inclusief alle kiezen en hoektanden al.

    wat ons wel heel erg opvalt is dat hij niets hards wil eten, brood eet die bijna niet, en ook zijn koekjes wil hij niet eten, terwijl die daar normaal dol op is.

    net weer een schreeuw en gil partij tijdens het eten, hij eet echt geen hap. leeft momenteel op pap een halve boterham en een fles.
    morgen weer een nieuwe dag ga hem zo op bed leggen zijn bedje alles is lekker warm nu
     
  19. justme1974

    justme1974 Fanatiek lid

    20 jan 2009
    3.660
    1.827
    113
    Ik zou echt aandringen op een doorverwijzing richting de spoedeisende hulp/ziekenhuis. Dit klinkt niet als in orde hoor! Ik wil je echt niet bang maken, maar wij hebben hier sinds de donderdag voor kerst al een groot drama. Resultaat; 3 x opname in het ziekenhuis vanaf 27 december. Een dubbele longontsteking, niet voldoende hersteld en nu het Rotavirus en richting uitdrogen. Daarnaast is het voor jullie als ouders ook niet vol te houden op deze manier.
    Sterkte en beterschap!
     
  20. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    Ja, mij klinkt het nou juist weer niet heel extreem in de oren. Misschien hebben wij er teveel voor meegemaakt hoor, en we gingen wel vaak even langs de huisarts of de HAP, omdat ik wel altijd het zekere voor het onzekere neem.
    Het is uiteraard goed om het goed in de gaten te houden en idd te zien dat die ondertemp nu wel gaat stijgen. Fijn dat de vervangende arts daar alert op is nu!

    Wat ik WEL denk, als het steeds zo'n drama is en hij wil geen harde dingen eten, dat hij excht last zou kunnen hebben van de oortjes. En dat is megapijnlijk, Thirza liep hier dan ook altijd als een ziek vogeltje rond.
    Huisartsen zien die problemen vaak over het hoofd, dus vraag je eigen huisarts om een verwijsbrief voor de KNO, (kinderarts heeft dan geen zin, die doen hier niets mee).
    Het klinkt mij namelijk wel in de oren alsof hij idd wel eens een ontstoken neusamandel kan hebben. En hoe vervelend dat ook is: daar is geen spoed bij, dat is gewoon een ingreep met een wachtlijst...

    Sterkte en hopelijk hebben jullie binnenkort de oorzaak achterhaald en krijgen jullie weer rust, want ik weet hoe slopend dit wel kan zijn, (want tuurlijk maak je je wel zorgen, dat snap ik ook wel :)).
     

Deel Deze Pagina