maart mama's 2011 deel 3 -the day after.

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door shenoby, 7 okt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    Even mijn 33 weken buik van vorige week!!
     
  2. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    En het kamertje met zelfgemaakte gordijnen!!
     
  3. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    En nog één!!!:D
     
  4. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    En de laatste!!!!:p
     
  5. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    Het schiet inderdaad op. Vind het zo spannend. Ik heb zo'n zion in mijn verlof. Lekker uitrusten.
    Geweldig he boer zoekt vrouw. Ik wist wel dat er iets niet klopte aan die rare richard. En inderdaad Frank is ook een apparte
     
  6. Micha 2

    Micha 2 Bekend lid

    4 jul 2010
    612
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kart: Bij mij heeft de kleine juist belachelijk veel bewogen vandaag, maar dat is wel een gehele geruststelling. Zoals iedereen zegt: bellen bij twijfel. Liever te vaak dan te weinig. Ik ben zelf ook al een keer op een zondag in het ziekenhuis geweest om te constateren dat er niks aan de hand was, maar toen zeiden ze ook daar tegen mij: Bij twijfel altijd bellen!
    (Fijn dat je ondertussen al wat meer beweging gevoeld hebt)
    Hormonen: Nesteldrang, ik weet niet of het dat helemaal is, maar ik merk wel dat ik iets meer begin te zorgen. Misschien begint het toch wel langzaamaan te komen... Ik ben op aan het ruimen en begin het zelfs leuk te vinden.
    Sjoelke: Leuk kamertje!!!
    Wij hebben echt maar een heel klein kamertje, maar alles past er in. Als ik sommige foto's zie hier ben ik een beetje jaloers op de ruimte:p Aan de andere kant... het zorgt er wel voor dat ik niet te veel onzinnige dingen koop om de kamer op te fleuren, want hij staat al gauw vol.

    Ik heb even een vraagje. Mijn man en ik wilde graag nog tijdens mijn verlof, ergens aan het eind, lekker een midweekje er tussen uit. Maar nu hoorde ik dat jonge kinderen beter nog niet met chloorwater in aanraking mogen komen, dat dat niet zo goed is. Hoe zit dat? Vanaf wanneer is het verantwoord om met je kindje naar een zwembad te gaan?

    Ik heb mij voorgenomen alle kleding en beddengoed te gaan wassen zodra ik verlof heb. Volgende week dinsdag is mijn laatste werkdag, dus dat is gauw genoeg.

    Vandaag heb ik heel veel last gehad van mijn buik. Het voelt een beetje alsof ik last heb van mijn buikspieren. Wat misschien ook wel scheelt is dat ik vandaag de hele dag in een joggingbroek rond heb gelopen, weinig ondersteuning dus.
    Morgen weer werken, dus een degelijke onderbroek en mijn positiespijkerbroek aan. Dan als extra nog een sjaal onder mijn buik, dat scheelt ook wel. Moet goed komen.
    Qua verkoudheid heb ik wel het gevoel dat ik over het ergste gedeelte heen ben. Ik ben de afgelopen twee nachten vroeg naar bed gegaan en vandaag ben ik op de bank nog even in slaap gevallen. Ook heb ik een heerlijk bad genomen met wat eucalyptus badolie er in.
    Maar goed, even kijken hoe het morgen gaat. Ik hoop dat de kinderen een beetje rustig zijn.

    Tot snel!
     
  7. annekevdz

    annekevdz Fanatiek lid

    25 sep 2009
    2.515
    0
    0
    @Sjoelke: mooie foto's, zowel van je buik als van de babykamer! Ziet er erg mooi uit!

    @Micha: hoop dat je inderdaad morgen minder last hebt. Ondersteuning doet echt wel veel he? Als niet zwangere kun je je er weinig bij voorstellen, maar als je het een keer voelt, dan kun je je niet meer voorstellen ooit broeken zonder steun te hebben gedragen... De meningen zijn een beetje verdeeld over kleine kindjes en chloorwater. Hier houden ze aan dat het vanaf acht weken wel mag, op sommige plaatsen pas vanaf een half jaar. Ik heb toen we gingen babyzwemmen veel opgezocht op internet en heb het idee dat de onderzoeken achterhaald zijn dat het pas vanaf een half jaar zou kunnen... maar helemaal zeker weten doe ik het natuurlijk niet. In ieder geval zwemmen wij met Ronja dus al vanaf acht weken en die heeft nergens last van!
     
  8. 31 december 2008 gestopt

    27 jul 2009
    286
    0
    0
    projectcoordinator
    limburg
    bah, wat erg voor waardevol zeg. Ik weet dat ik ongeveer gelijk met haar zwanger raakte op het IUI forum, dus dat zij een hele weg heeft moeten afleggen voordat het zover was en dan nu dit. Bah het zet je wel even met beide benen op de grond, ben er echt een beetje verdrietig van.
    En ik lees jullie onzekerheid: ik voel em ook heel erg hoor. Ben zowieso wel heel onzeker op dit gebied (voor de rest nooit dus das wel een beetje raar). Gelukkig schopte ukkie net weer bah ik moet er echt niet aan denken. Ik heb een kaarsje voor haar aangestoken. Ik hoop waardevol dat je je er doorheen kan slaan! Sterkte meid!
     
  9. ellentje23

    ellentje23 Bekend lid

    30 mei 2008
    535
    0
    0
    verzorgende ig
    regio utrecht
    even een echo berichtje hoor meiden...

    heb weer de griep ofzo geen idee wat het is maar me lijf wil niet meer wat ik wil...
    alles doet pijn voor mijn gevoel is ons mannetje aan het indalen en ik heb een hele vervelende kriebel in mijn keel waardoor ik snachts niet meer als 3 uur slaap:$
    en daarbij loop ik ook nog leeg (lekker diarree) dus al met al geen lekker gevoel hier...

    maar ik ben er nog gewoon en lees gewoon mee zal alleen even niet te fanatiek reageren;)

    liefs!
     
  10. lisacar

    lisacar Actief lid

    Dag meiden,

    Daar ben ik ook weer even. Nog steeds druk aan het werk, maar nog maar 2 weken en dan begint mijn verlof ! :) Heb er zo'n zin in ! Lekker uitrusten, de laatste dingetjes doen en genieten van 16 weken niet meer werken !!!!!!!!!! :p.

    Als ik jullie berichtjes bekijk en lees, word ik een klein beetje zenuwachtig. Voor mijn gevoel zijn jullie er lekker klaar voor. Prachtige kamertjes, helemaal klaar, ziekenhuiskoffertjes ingepakt, geboortekaartjes uitgezocht, kleertjes gewassen..... enz. Goed hoor ! Ik moet nog het een en ander doen en hoop dat ik daarvoor ook de tijd krijg over 2 weken en mijn kleine mannetje zich niet eerder aandient............... ;).

    Wat vinden jullie hiervan ? Mijn vriend heeft een prachtige reis aangeboden gekregen met bekenden om 1.5 week te gaan zeilen op de Carribean van 12 februari t/m 23 februari as. En ik ben 6 maart uitgerekend ........ :(. We hebben er natuurlijk serieus over gesproken en ik vind dit voor hem zo'n mooie kans die waarschijnlijk niet nog een keer voor hem voorbij komt. Heb hem gezegd dat ik het hem van harte gun en hij gewoon moet gaan. Klein risico is dat hij de bevalling mist en niet al la minute thuis kan zijn mocht het zover komen in deze periode. Maar ik zou het ook heel vervelend vinden als hij thuisblijft, deze vakantie mist en er gebeurt niets...........

    Groetjes,
    Lisacar
    x
     
  11. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    Hallo allemaal!!!

    Hoe gaat het met iedereen? ik heb alles gelezen maar reageer straks wel want ik moet zo uit huis om de aantekeningen van lenn's afstudeeropdracht naar hem te brengen want die muts heeft ze hier op tafel laten liggen!
    hier gaat alles goed,gisteren de babyshower gehad en het was ontzettend gezellig en veel handige baby en mama spullen gekregen.
    ik ga me nu maar even douchen en aankleden ik ben er vanmiddag weer.

    xx
     
  12. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    hmmm maddy zal wel erg moe zijn, hij slaapt nu al bijna 3 uur en dat voor een middagdutje. arme lenn zit nog steeds op zijn boeken te wachten!
    schoot me net ineens te binnen dat er bij hem op de creche een nieuwe stagiare komt..een meisje van 16! ik weet niet wat ik ervan moet denken, ik ben al niet vol van de kdv en zit er vaak aan te denken om hem ervan af te halen en dan komt er nu nog eens een meisje van 16! ze zullen haar uiteraard niet alleen achter laten met de kleintjes (DAT HOOP IK VOOR ZE IIG) maar het zit me toch niet lekker om de een of andere reden, de leeftijd speelt er ook een rol bij.

    ik vind het belangrijk dat hij goed kan omgaan met andere kindjes enz en het is ook wel lekker om even in de week je handen helemaal kindvrij te hebben maaaaar hij slaapt er slecht en elke keer zeggen ze dan van jaaa hij heeft superrrrrr geslapen!!!! ik merk en zie aan hem dat hij echt slecht heeft geslapen met als gevolg dat hij 3 keer per week ontzettend moe en chagrijing thuis komt en niks moet weten van het avondeten. een keer in de week is niet erg maar 3 keer per week echt niks willen eten is mij teveel. dat is iets dat mij erg dwarszit. verder werken ze er niet met een babyphone, als ik maddi kom halen ligt er een kindje te huilen in bed en de leidster hoort het niet eens. ik moet als hij thuiskomt gelijk wat drinken klaar hebben want hij heeft dan zo een ontzettende dorst!!!!! ik voel me er echt niet lekker bij en ik denk dat ik dit toch echt met lenn ga bespreken want ik loop mezelf echt op te vreten als hij maar de kdv moet. we zullen elkaar dan moeten afwisselen wanneer ik weer werk en hij ook ik zou sowieso niet meer fulltime werken, hooguit 3 dagen per week dus er moet iets te regelen zijn. en min afkeer naar een kdv komt ook door zijn vorige kdv waar ik hem een keer ging ophalen (hij was toen net 6 maande) en er waren alleen 2 stagiares, geen vaste leidsters. zijn kleren waren zoek en hij had voor de hele dag 1 flesje pap gehad!!!!!! hij was 6 maanden. toen ben ik echt kwaad geworden.

    reageer ik nou overdreven?
     
  13. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    nou..lenn is onderweg naar huis om zijn boeken te halen want maddox die ligt nog te slapen hiiihiihi

    @ellenore: uit ervaring spreken? heb jij ook zoiets tragisch als waardevol meegemaakt dan? hoop niet dat ik nu al te brutaal ben en als je er geen antwoord op wilt geven moet je het ook gewoon niet doen he.
    leuk hoor dat chris zo heerlijk verwend is :D hij zal wel heel blij zijn met al zijn nieuwe speeltjes

    @mamaantje: ja heel erg dat nieuws van waardevol, ik heb geen idee wat er gebeurd is maar kan het niet geloven zeg! heb ook nog met haar zitten forummen in het begin we hadden toen een afgeschermd gedeelte. jeetje en dan nog op zo een termijn inderdaad.
    gefeliciteerd met je verjaardag vrouwtje!!!

    @Micha: nee hij moet gewoon niet zo slordig zijn! we hebben een la war al dit soort belangrijke dingen in zitten. fijn dat je een goede afspraak met de kids heb kunnen maken toen je je niet lekker voelde..wat een engeltjes kunnen kidneren soms zijn he

    @ingef: kirs een nieuwe fiets?!! stoere vent! vindt hij het leuk of is het allemaal nog een beetje eng? hmm je zal ervan vertsteld van staan hoe snel de dagen voorbij vliegen tijdens je verlof, vooral omdat je nu nog een kindje heb rondhuppelen. ik zit al vanaf 20 weken thuis en heb me geen dag verveeld en heb soms wel het gevoel dat ik het nu echt tijd wordt dat ik even "stil" sta bij het feit dat de laatse weken zijn ingegaan en er me ervan bewust moet zijn.

    @ellenore: ruzies..bah die zijn nooit leuk maar het heeft soms ook zijn voordelen..dingen die niet goed gingen komen er nu uit en hopelijk gaan ze nu wel goed. ik hoop dat alles weer rustig is thuis

    @anneke: hmm..geen idee of ik een extra echo krijg ik denk het wel maar dan inwendig (bah) ik laat het vrijdag wel weten want dan moet ik weer terug. wel raar want ik heb toch echt van die indalings steken, pijnlijk ook nog en toch is er niks gebeurd...
    hihihihih lekker he zo een nesteldrang, alles is metteen schoon en klaar hihihihh. en het is idd erg knap van ronja dat ze al zoveel woordjes kan! met 18 maanden moeten ze minimaal 5 kunnen en dan papa en mama niet erbij geteld dus je meisje doet het meer dan prima! en ook de blokken stapelen is erg goed, zijn allemal van die testjes die ze straks krijgt als ze weer naar het cb moet.

    @kart: ik vind je ook geen aansteller hoor! ik probeer er niet aan te denken dat ondanks ik al best ver ben..het mij ook zou kunnen gebeuren maar merk wel dat als ik de baby niet voel ik toch even met mijn buik ga spelen tot ik haar voel bewegen.

    @anneke: hihihiiii ooooo dat ken ik! onbewust de ontsluiting tegen houdenw ant dat gebeurde ook bij mij, ik wilde heel graag bevallen maar was zo bang voor de pijn dat ik het onbewust allemaal vertraagde. en ik denk ook dat het deze keer zo zal gaan maar ik hoop het niet. ik had toen 1 dag gedaan over 1 cm ontsluiting!!!! :mad:

    @sjoelke: wauw wauw en nog eens wauw! mooie buik, mooie kamer!! echt heeel erg leuk en wat een lief eendje erbij hiihihihh

    @micha: na de eerste prikjes kun je met je kind het water ingaan maar let er wel op dat je er niet te lang in blijft, hooguit een half uurtje. dat is het echt max. wij zijn voor het eerste met 2 bijna 3 maanden met maddy gaan zwemmen en hij had het na 20 min ook wel gehad ermee ahhahaa.

    @lisacar: hmmm erg moeilijk zo een keuze maar ik denk wel dat ik hem gewoon zou laten gaan.

    @ de rest ik regeageer straks weer verder..kleine man is eindelik wakker!
     
  14. Imsala

    Imsala Bekend lid

    5 aug 2009
    662
    0
    0
    NULL
    NULL
    En ja hoor, vandaag heb ik weer eens mogen bloedprikken :( Heb sinds gisteren al pijn in me grote teen, na doordrammen toch bij de huisarts mogen komen, en nu vermoed de huisarts dat ik Jicht heb, en dat is ergens toch vreemd, want daar ben ik 'te jong' voor.. Zucht... Ik heb ook echt altijd wat!
     
  15. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    Hi moppies!

    Sorry dat ik niet alles heb gevolgd van wat er is gezegd, maar ik was alweer in het ziekenhuis vandaag. Mijn gedachten zijn even ergens anders.

    @Lenny, ik heb even gemist wat er met je is. Een inwendige echo? Whats up babe? Ik heb zelf geen doodgeboren kindje meegemaakt, maar net voor kerst hebben vrienden van ons hun zoontje met 34 wkn verloren. De ene dag voelde ze hem nog, een dag later was het afgelopen. Zij kregen toen de tip de kleine mee naar huis te nemen en foto's te maken. Zo heb je voor later toch een foto van je eerste kind en grote broer van de volgende kids. Ze vonden het eng, maar was heel goed voor hun verwerking. Hij zag er vredig uit en al bijna volgroeid. Was heel emotioneel en bracht me met beide benen op de grond. Heb toen bewust niks in dit forum geschreven, leek me niet zo "gezellig". Ik leef heel erg met waardevol mee, zo tragisch!

    Inge, een fiets voor Kris, wat ontzettend gaaf!!! Kan hij het al een beetje?

    Ellentje, jeetje meid. Aardig ziek dus! Lekker rustig aan doen en hopelijk ben je gauw beter!

    Sjoelke, wat een mooie kamer! En een prachtige buik. De gordijnen zijn prachtig!

    Vandaag belde ik met de gyn om te vragen of het ook gek was dat slapen op mijn zij zo'n pijn geeft in mijn buik. De assistente zou overleggen en voor ik het wist stond ik al weer in het zkh. Zelfde onderzoeken als vrijdag waardoor ik het gevoel kreeg dat er nauwelijks wordt gecommuniceerd. Wederom een te hoge onderdruk, maar voor hun niet hoog genoeg. Rond de 90/94 onderdruk.
    Nu heb ik medicijnen gekregen en donderdag moet ik weer onderzoeken ondergaan. Ik krijg alleen geen antwoord op mijn vraag, wat ik heel storend vind. Verder heb ik iedere keer te maken met arts assistenten. Geef me nou eens iemand die dit vak al jaren doet ofzo!
    Nou goed, in elk geval weet ik nog steeds niet of ik nu gezond zwanger ben of niet.

    Wat betreft de ruzie. Als ik drie dagen (2 nachten) van huis ben verwacht ik niet dat mijn huis vol staat met lege blikken bier, wijnflessen, sigaretten terwijl hij al een half jaar gestopt is en al helemaal niet dat mijn vriend de laatste avond zo stomdronken de kroeg uit wankelt dat hij niet eens meer weet hoe hij thuis is gekomen en hoe laat. De kroeg is een uur lopen hier vandaan....
    Ik dacht echt dat hij in de greppel lag dood te vriezen. Hij heeft hier geen vrienden, dus hier thuis is geen feestje geweest, hij heeft zelf alles opgezopen. Is toch volledig krankjorum!!
    Nog steeds ben ik niet blij met de situatie en hoop ik gauw dat hij met een voorstel komt. Het vertrouwen is weg omdat hij met een slap excuus als "ik weet het niet meer" komt. Dat pik ik niet.
    Inge, ik vind therapie wel een heel goed idee!

    Nou, ik ga weer proberen te ontspannen. Spreek jullie gauw weer!!
     
  16. annekevdz

    annekevdz Fanatiek lid

    25 sep 2009
    2.515
    0
    0
    @Imsala: wat vreemd jicht, maar hij vermoedt het schrijf je. Krijg je nu verdere onderzoeken of moet het bloedonderzoek genoeg zijn?

    @Lenny: Gaat Maddox nu vannacht wel slapen? Na zo'n enorme middagdut lijkt me dat wel spannend. Maar hij zal het wel nodig hebben gehad. Ik kan me voorstellen dat je na je vorige ervaring bij dat kdv wel een negatief beeld hebt van kdv in het algemeen. Misschien kun je het aantal dagen terugbrengen? Dan heb je wel de lusten en niet de lasten...

    @Lisacar: het is natuurlijk je eigen beslissing of je het risico wilt nemen dat je vriend niet bij de bevalling kan zijn. Ik wil dat absoluut niet, maar dat is wel iets heel persoonlijks. En wat je zegt klopt natuurlijk wel: hoe vaak krijg je nu zo'n kans. Misschien goed om voor jezelf na te denken of je het je vriend niet altijd kwalijk zou blijven nemen.

    Ik ben best moe, had een prima werkdag, maar wel druk. Aan het eind van de middag had ik dus ook last van harde buiken. Morgen de hele dag cursus in Groningen. Ach, dat scheelt alweer een stuk reistijd met Utrecht en verder is het wel vrij relaxed lijkt me. Ik merk nu wel dat ik eigenlijk een beetje gas terug zou moeten nemen... nu nog dat daadwerkelijk doen. Daar hik ik wat tegenaan...

    @Inge: ik weet niet hoor of de tweede bevalling zoveel gemakkelijker zal zijn... we wachten het vrolijk af!
     
  17. annekevdz

    annekevdz Fanatiek lid

    25 sep 2009
    2.515
    0
    0
    @Ellenore: wat vreselijk ook van je vrienden, dat komt wel heel dichtbij. Ik ga voor je duimen dat je wel helemaal gezond zwanger bent en dat je nu voor niets ongerust bent. Wat ontzettend vervelend zeg van je vriend! Is dit voor het eerst dat hij zich zo gedraagt of komt dit vaker voor?
     
  18. Sjoelke

    Sjoelke Bekend lid

    3 jun 2010
    905
    0
    0
    Verstandelijk gehandicapten sector
    Noord-brabant
    @Nesteldrang: Ik heb mega nesteldrang. Ik kan nog maar amper op mijn kont zitten. Ik wil alles opruimen.

    @Micha: Wij hebben de kleinste slaapkamer gepakt om die reden. Ik ben ook wel iemand die hem snel helemaal vol zet. Ik ben ook wat terughoudend geweest met schilderijtjes enz. Dat komt nog wel.
    Sorry, ik kan je niet helpen met je chloor vraagje.
    Het wassen durfde ik niet meer te laten liggen. Nesteldrang nesteldrang enz.
    Lastig die pijnlijke buik. Ik heb sinds een paar adgen wat meer druk op mijn bekken. Geen fijn gevoel. Het is wat die laatste loodjes.

    @Anneke: Dank je voor het complimentje. Ik ben zelf ook zeer tevreden.

    @Ellentje: Beterschap meid.

    @Lisacar: Voor mijn gevoel is ook nog niet alles klaar. Ik durf alleen niet lang meer te wachten Ik ben zo bang dat ik eerder ga bevallen.
    Sorry meid, maar ik zou niet meer op vakantie gaan asl ik jou vriend was.

    @Lennylenn: Wat leuk een babyshower! Dank je voor de wauw wauw en nog eens wauw! Hihihi. Die eend is een magnetron eend die warm wordt en naar lavendel ruikt. Lekker hoor.

    @Elenore: Dank je voor het compliment. Wat heb je het heftog met je ruzie. Ik snap dat je kwaad bent.
     
  19. Imsala

    Imsala Bekend lid

    5 aug 2009
    662
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ Anneke: Als het goed is moet bloedonderzoek uitsluitsel geven. Stomme is ik heb wel vaker deze pijn aan die teen (1 keer in de 3 maand ofzo) en dan is het na een halve dag wel over, nu heb ik t al 2 dagen en kan er niet meer op lopen, buiten dat is het rondom mijn teen helemaal dik en gezwollen en een klopend gevoel, hij is warm etc etc.
    Geen idee wat er gaat gebeuren als er idd Jicht geconstateerd wordt, wat ik zo op internet las gaat dat toch gepaard met medicijnen etc die je juist niet mag gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding
     
  20. Ellenore

    Ellenore Fanatiek lid

    13 mei 2008
    2.035
    0
    0
    Jeetje Imsala, wat vervelend!! Wanneer weet je meer?

    Anneke, het is wel eens vaker gebeurt, maar altijd als ik weg ben. We komen er wel uit, maar mijn hormonen versterken het kwaaie gevoel. Daarnaast nog dat gedoe met mijn bloeddruk en te kleine baby...trek het heel ff niet meer. Zal eind van de week hopelijk wel beter gaan.

    Lenny, ik heb binnenkort een babyshower van mijn buurvrouw. Wat is het leukste wat je hebt gekregen? Ik zoek namelijk nog cadeau tips ;)

    xxx
     

Deel Deze Pagina