JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Muppet: heel veel sterkte meis!

    Wij krijgen zo visite en Roosmarijn slaapt net een uurtje. Is de hele ochtend onrustig geweest en wilde steeds drinken. Maar lag enkel te tutteren aan de borst, dus echt dorst had ze niet.
    Nu ligt ze lekker in bed, maar maakt alweer geluidjes. Mijn an meteen: "dat duurt niet lang meer" Ik begin het lastig te vinden dat hij ook steeds mee denkt en een mening heeft over de voeding haha. De eerste kraamweken moest hij hele dagen werken, maar is nu al een week thuis tussen twee detacheringsopdrachten door.

    Iemand tips om hem te accepteren/respecteren zonder mijn eigen intuitie in de steek te laten wat Roosmarijn betreft?
     
  2. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    @ Naomi: Is inderdaad moeilijk om weg te zijn van je kleine. Heb toen van Maarten zo'n beautymiddagje gekregen. Heb mijn kleine één uur moeten missen. En pfff, wat was dat moeilijk. Vriendlief is laatste paar dagen aan het kijken voor ons om een nachtje weg met z'n tweetjes. Vind dat nu toch best moeilijk om mijn kleine vent achter te laten.

    @ Iris: Hoop dat IrisBkind snel met zijn koorts gaat zakken. Het is ook zo zielig voor die kleintjes:(
     
  3. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    irisb, ik haal zelfs de hele doek weg omdat ie me in de weg zit bij het voeden. en het knopen gaat me nog niet zo snel af. en ik heb ook dat ie in de loop van de tijd wel zakt. ik was er bijv mee naar de dokter gelopen: 20 min heen en via de apotheek 30 min terug en weer bijna thuis moest ik wel erg bukken voor een kusje.
    sterkte met de waterpokken! hoe lang heeft hij al last? hier was na een dag het ergste over. en na 2w1d heeft jort het nog niet. ik blijf nog ff duimen..

    maartje, ik vond dat ook ff zoeken. maar nu kan hij sommige dingen beter dan ik (bijv dochter naar bed brengen, zoon stil krijgen met krampjes). geef m ook wat ruimte zonder dat je er echt moeite mee hebt. probeer wat van zijn tips die je niet echt tegenstaan. je zal merken dat het best handig kan zijn ;)

    muppet, hoe was het toen hij sem kwam halen?

    naomi, sterkte met je rugpijn!

    zonder kind weg: ik heb hem noodgedwongen elke dag een paar uur in het zh alleen gelaten. anders zag ik mijn dochter niet. vreselijk want ze lieten hem ook wel even huilen. voorlopig dus geen behoefte aan!
     
  4. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    jort zijn verkoudheid gaat al beter dan van de week. hij blijft ondanks alles wat ik probeer wel spugen :(
    mijn vriend en ik zijn zo moe van de gebroken nachten dat we ongeveer om de beurt slapen. niet heel gezellig.
     
  5. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @lauwie: ik denk dat je mimi bedoelt met haar rugpijn ;)

    wij gaan ff lekker naar het bos met de hond en dan naar s.ouders!
     
  6. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Ben ik weer... iedereen slaapt hier :$ (nu ja, IrisBman niet :p)

    @maartje: Hmm... heb er zelf geen ervaring mee eigenlijk. IrisBman laat alles aan mij over. Niet dat hij niet meehelpt oid, integendeel, maar hij laat mij wel bepalen wanneer ik voed enzo. Maar wat Lauwie zegt, klinkt wel goed ;)

    @lauwie: Ik haal ook de hele doek weg hoor, halve knopen weer heel maken ben ik niet zo goed in. Heb je een rekbare of een geweven doek? Ik heb geweven doeken en dat zit sowieso sneller helemaal goed (vind ik dan). Bij rekbare is het zeker een kwestie van echt superstrak knopen zodat ie goed blijft zitten. Maar veel mensen vinden het een beetje eng om zo strak te knopen. Hoe zit Jort er in? Rechtop?

    En sneu dat ie zo blijft spugen :( Hoop dat het snel beter gaat, want zo'n gebroken nachten klinken idd niet gezellig. En dan heb je natuurlijk nog een peuter lopen...

    IrisBkind had donderdagavond 39 nogwat en de eerste pokjes, vrijdag was er geen twijfel meer mogelijk en gisteren al helemaal niet meer. Is dus best al een paar dagen, maar zijn koorts blijft tegen de 40 graden aanhikken :( Kwam net vragen of ie mocht gaan slapen (doet ie al maaaaaanden niet meer). Gisteren al even HA post gebeld om te vragen hoe lang en hoe hoog het mocht worden en als de koorts morgen niet weg is, moeten we langskomen.

    @sweetchocolate: Een nacht weg lijkt me heel zwaar idd. Hij is immers nog heel erg klein... Hier hadden we de eerste logeerpartij pas afgelopen november (om te oefenen voor als ik ging bevallen), maar dat vinden de meeste mensen dan weer superlaat ;) Soit, zou het iig pas doen als het goed voelt voor jou, anders heb je ook niks aan je avond en nacht met z'n tweetjes.

    @naomi: Veel plezier! Zal wel lekker uitwaaien worden, of valt het daar wel mee met de wind? ;)
     
  7. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Heb Jayden lekker boven neer gelegd. Zit de hele tijd op mijn arm en maar te pinken al vanaf 06:45 uur! Geen moment stil te krijgen zonder de pink, eten, schone luier. Knuffel, dicht tegen mij aanhouden helpt niet:(. Is doodvermoeiend nu en mijn schouders en polzen doen heel veel pijn nu (fijn dat mijn fibromyalgie nu al terug is:x niet al mijn hormonen zijn nog niet mijn lijf uit en ik heb al weer veel pijn met bewegen).

    Helaas, papa (mijn vriend dus) zit of tv te kijken, op de laptop beneden of maakt van 2 computers 1 (één computer gaat weg vanwege de ruimte). Schenkt geen aandacht aan Jayden, lost mij ook niet even 5 min af. Ben hele dag al niet naar de wc geweest, omdat Jayden dan huilt:( Als dit geen sprong is, schiet mij dan maar lek.

    Jayden IS moe, slaapt op mijn arm, maar mijn pink in zijn mond. Haal ik mijn pink eruit, is het brullen. Word er zo moedeloos van. Wandelwagen helpt niet vandaag. Al geprobeerd.

    Laat jayden zijn vader nu maar irriteren. Ik ga met de hond lopen. Die is vanaf vanmorgen 8 uur ook niet om geweest. Omdat ik anders het hele huis op stelten heb dankzij Jayden. En ik ga een eind lopen. Even mijn kop ergens anders naar zetten. Even geen mama zijn. Maar vrouwtje van de hond die erg zielig is (is geholpen afgelopen dinsdag, loopt nog met kap vanwege likken aan haar wond).
     
  8. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    sweet das balen zeg! ik hoop dat het gauw betergaat.

    Hier: wat een hell zeg tis nu zelfs zo erg dat zodra ik dr in bed leg omdat ze na 5 min in slaapvalt aan de borst, dat ze wakker word en brult dat ze honger heeft. Ik ben al vanaf vanmorgen tot nu bezig en ben echt doodmoe.. ik sta nu op het punt om BV op te geven, ik kan nu gewoon niksanders doen dan met gwen bezig zijn anders huilt ze om nog meer eten.. ik ben radeloos.. de lactatiekundige had nog niet gereageerd op mn topic helaas... ik ben echt moe en daardoor echt chagerijnig:(
     
  9. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    #369 IrisB, 6 feb 2011
    Laatst bewerkt: 6 feb 2011
    ff heeel snel want heb visite :p

    miracle: Duurt soms wel paar dagen voor de LK op het forum antwoord geeft. Dus als je snel antwoord wil, zou ik een "gewone" LK bellen of anders een vrijwilligster van één van de borstvoedingsorganisaties. Zeker als je er zo doorheen zit, zou ik niet gaan wachten...

    Vereniging Borstvoeding Natuurlijk - bij zoek een contactpersoon ff provincie en plaats invullen en dan krijg je een lijstje. Zijn vrijwilligers (die opleiding gehad hebben), dus je betaalt alleen het telefoongesprek

    of Borstvoedingorganisatie LLL - LLL in de regio

    Succes!

    (even eerste link aangepast, die doet het nu wél)
     
  10. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    IrisB geweldig, dank je wel!!:) ga zeker even kijken!

    Ze ligt nu eindelijk te slapen in de box.. maar voor hoelang.. i dont know! Ik hoop echt dat dit snel beter word, of dat ik gewoon over moet op fles.:S dit is namelijk ook niet goed voor de kleine toch zo lang wakker zijn, en zo lang een "hongergevoel" hebben?:S
     
  11. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    En dat is nu ook weer niet de bedoeling. Snap dat iedere 5 min aan de borst vermoeiend is en snap ook dat je daardoor chagerijnig wordt. Is het niet handig om te gaan kolven? En dat te gaan geven dan? Noem maar even een zijstraat hoor, weet niet of dat een oplossing is of kan zijn. Het komt ineens in mij op.
     
  12. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Miracle: heel veel sterkte meid! Ik hoop dat een lactatiekundige of iemand je advies kan geven over hoe nu verder te gaan. Ik weet hoe frustrerend het is als je kindje blijft huilen omdat ze honger heeft. Hier was dit vanochtend het geval ...
    Zorg dat je zelf goed door blijft ademen, een chagrijnige en boze moeder kan haar ook niet verder helpen. En als flesvoeding je praktischer lijkt ga daar dan voor, je meisje heeft een gezellig emoeder nodig die zich geen zorgen hoeft te maken.
     
  13. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Miracle wat balen meid:(
    Idd misschien kolven?

    Mimi harstikke bedankt meid!
    7 a 9 maanden jeetje daar schrik ik wel van.
    Hij huilt nu niet meer maar maakt wel nog zo'n gek schrapend geluid in zijn keel?


    Muppet hoe is het vandaag met je meid?
     
  14. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @irisb: ja het was zeker uitwaaien hierzo!! maar het was heerlijk :)

    nu weer snel eten doeggg
     
  15. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    @Sweet: ik heb nog geen kolf in huis.. dus dat lukt niet nu, ik heb er nu maar even voor gekozen haar een flesje te geven, nu slaapt ze eindelijk pas ECHT, en kan ik lekker mijn eten gaan maken:)
    @Maartje: ik bleef ondanks alle frustratie wel rustig hoor, want idd ze heeft niks aan me als ik als een stresskip rond ga huppelen:)

    Ik denk dat ik toch wel overstap naar fles, want idd wat chocolate al zei, iedere 5 min aan de borst willen is ook niet goed. En een flesje lijkt mij nu gewoon DE oplossing, ik heb nu alles wat in mijn bereik ligt geprobeert, ze heeft nu weer borst en fles gehad, en dan pas heeft ze voldoening, misschien moet ik woensdag maar even naar het inloopspreekuur van het CB gaan en dan maar even vertellen wat er aan de hand is, en of ik er goed aan doe om dan maar helemaal over te stappen op fles, en dat ik het tot woensdag maar even allebei doe ofzo?
    Ze heeft nu 120cc gehad uit het flesje, en daarnaast nog even 5 min aan de borst, en ja nu ligt ze wel lekker vredig te slapen zoals ik gewent ben zeg maar:p maar ik ga wel even kijken wat het CB zegt:) en de lactatiekundige natuurlijk!:)
     
  16. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @ de BV mama's: weten jullie nog leuke webshops met voedingstops en - hemdjes? Iets voor over de voedingsbh waarin je niet in je blote buik zit te voeden.
     
  17. peps

    peps Actief lid

    27 dec 2009
    308
    0
    0
    He, wat grappig. Ik was deze topic een tijdje geleden begonnen en het bleef angstig stil en ik vroeg mij al af waar alle januari mama's gebleven waren, waarschijnlijk waren jullie net als ik druk in de weer met jullie kleintjes! Maar nu zie ik dat jullie toch gezellig aan het kletsen zijn, het lukt me waarschijnlijk niet om alles terug te lezen maar ik hoop binnekort toch gezellig met jullie mee te kletsen!!
    Is toch best druk 2 jongens van 5 en 7 en een kleine meid van dik 4 wk maar de regelmaat begint te komen dus dan is er weer wat meer tijd.:)
     
  18. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    @maartje: ik ben daar ook naar op zoek:p want ik zit nu ook in me blote buik te voede :p
    @peps: jaa dr word wat afgeklept hier hoor!:p
     
  19. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    voedingshemdjes van de h&m!
    hemd en bh ineen. 1 zwarte en 1 witte samen voor 20€
     
  20. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ik heb ze bij de Otto besteld, een zwarte en witte met lange mouwen. Bij de H&M kan ik ze niet vinden :(

    Oei ik groei: ja ahum ik moet nog even dat boek opsnorren en zal het daarna delen *schaam*. Neem er niet echt de tijd voor..

    BV: theoretisch is het volgens mij zo dat als je vaak aanlegd je productie omhoog gaat, en dat dit 1 tot 3 dagen duurt max geloof ik? Maar weet niet of ik dat zou kunnen hoor.. En de hele dag door lijkt me ook wel heel erg (ook niet zo fijn voor je tepels..)

    Muppet knuffel en sterkte meid!

    Sweet: ik ken het, Siem was gisteren ook ontroostbaar. Gelukkig heeft mijn vriend hem toen over genomen zodat ik een beetje kon slapen. Moest de hele nacht nog..
    Wij hebben hier een verschil van mening over de buikligging van Siem.. Vriend wil absoluut niet dat hij op zijn buikje ligt in de wieg. Maar 's ochtends heeft hij last van krampjes en als ik hem op zijn rugje leg is hij ontroostbaar. Vanochtend dus maar naast me gelegd op zijn buikje in ons bed, heeft hij nog heerlijk 3 uur geslapen.. maar dat vind vriend óók niet goed (straks rol je nog op hem.. hij ligt onder zijn eigen dekentje naast mijn kussen, niet onder mij deken. En ik slaap toch niet diep). Maar goed hij is niet wakker te branden 's ochtends dus mag ik het lekker zelf uit zoeken. Nou goed dat betekent dus pech voor mijn vriend.. want een huilende baby met pijn zie ik echt niet zitten en die paar extra uurtjes rust kan ik goed gebruiken.
    Zucht, klaag ;)

    Ohja voeden in de draagdoek doe ik ook niet hoor. Of kan ik niet, denk ik haha.
     

Deel Deze Pagina