JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tese

    Tese Niet meer actief

    Hier ook Naomi, we zijn bij sprong nr 1 aangekomen. Ze krijgen ze tot 2 jaar (daarna is het de peuterpuberteit, ook vreselijk!) en elke sprong is weer erger dan de vorige. Dus dit is nog de makkelijkste.
     
  2. Tese

    Tese Niet meer actief

    @Miracle: ik hoop dat je beslissing je nu wat meer rust geeft. Sterkte

    @Mimi: jij sterkte met je rug/ nek. Het is een gebed zonder end lijf het wel!

    @Maartje: gefeliciteerd! Geniet ervan vandaag!

    @elif: wat precies van olvarit je nu dan ipv nutriton?

    Ego: ik ben vanochtend eens op de weegschaal gaan staan en was blij verrast! Van de 22 kilo zijn er al 15 af. Maar helaas moeten er nog tientallen kilo's meer vanaf dus begin april ga ik weer aan de Cambridge...
     
  3. Tese

    Tese Niet meer actief

    En meiden bedankt allemaal voor de steun!
     
  4. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Allereerst Muppet wat een goed bericht! Het klinkt ook als een aantal vermoeiende en heftige jaren.. geef elkaar maar veel aandacht en liefde dan!

    Wat krijgen veel baby's hier nutrition eigenlijk. Elif wat van olvarit geef je (fruithapjes) en merk je verschil?

    Lauwie Siem gaat ook altijd staan als ik hem in de doek wil doen! Hij stat uberhaupt graag, ook als ik hem streng toespreek dat hij éérst moet gaan rollen, zitten en kruipen ;) En wat is Jort dan al groot!!! Hier nog prima met de verkleiner :)

    Miracle volgens mij laat je steeds een voeding per keer vallen tot je geen stuwing mee hebt. Fijn dat je de knoop hebt kunnen doorhakken, jammer dat het niet gelukt is maar je eigen welzijn is ook wel zo belangrijk he!!

    Maartje: GEFELICITEERD!!! Maak er een mooie dag van.

    Onze kleine man zit ook aan mij vastgeplakt.. gezellig (als ie niet huilt dan..)
     
  5. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Oh en ik ben gisteren gewoon weer ongesteld geworden :( En dat met volledige bv!
     
  6. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    @Muppet: Jeetje.....Wat een turbulente jaren! Maar fijn dat je man niet wil scheiden of wat dan ook! Sterkte met je schoonvader.

    @Miracle: Goed dat je die beslissing hebt genomen! Ik weet nog dat ik besloot om te stoppen met borstvoeding (ik kolf nog wel). Er viel een last van mijn schouders!

    @Lauwie: Haha, hoe herkenbaar! Diede zijn voeten steken al uit de maxicosi. Hij draagt al vanaf zijn geboorte maat 62 en voor zijn voeten heeft hij zelfs 68 nodig! Ik ben blij dat jij ook zo'n grote baby hebt, dan kunnen we mooi tips uitwisselen. Ik ben al bij een topic wezen kijken over grote baby's maar er was er maar eentje die in de buurt kwam van Diede :)!

    @Maartje: Gefeliciteerd!

    @Mimi: Nou, het schiet niet op bij jou met je gezondheid. Heel veel beterschap!

    Hier ook een lastige baby! Gisteren toen papa thuis was heeft hij zich voorbeeldig gedragen uiteraard :)! Maar vandaag is het weer huilen als ik hem in zijn bedje leg. Zodra ik hem eruit haal is het goed. Nu ligt hij al een uur in de box te slapen en dat is helemaal tegen mijn principes in ;). Maar goed, als hij graag dichtbij mama wil zijn dan doen we dat maar!
    Ben wel lekker uitgerust want papa heeft gisteren bijna alle taken op zich genomen. Zo leuk om hem te zien veranderen van een net afgestuurde student die nog veel wil stappen naar een toegewijde vader :)!
     
  7. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    @Juju: Dat is wel snel of niet? Ben benieuwd wanneer het hier komt. Van mij mag het wel even duren :D!
     
  8. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @juju: vervelend jij ook alweer ongi geworden!! ikke vorige week ook, is alweer voorbij gelukkig ;)

    @muppet: pffff elke sprong erger?? dat wordt nog wat dan ;)
    ze is net even stil geweest dus ik snel naar boven gesjeest, me aangekleed en haren gedaan enz. was opgehangen andere erin en snel terug naar beneden! nu ligt ze weer te janken :(
     
  9. Moosey

    Moosey Fanatiek lid

    22 apr 2010
    1.488
    1
    38
    Brabant
    Gewicht: Ik was 2 dagen na de bevalling al 12,5 kilo kwijt en een week later 17 kilo! Ik was in totaal 20 kilo aangekomen.
    Maar door al dat gesnoep de laatste weken zit er alweer 3 kilo aan haha! Dus ben nu 14 van de 20 kilo kwijt.
     
  10. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    @ Maartje: Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Geniet nog even van de rust:p Leuk, allebei in het rood. Mooie kleur:)

    @ Muppet: Gelukkig dat hij er al snel overuit is gekomen. Wat hebben mannen met baby's? Echt niks volgens mij:( Hier ziet hij Jayden ook liever groter.

    Rest heb ik niet meer onthouden, sorry dames.

    @ Ego: Had gister bericht geplaast met vragen voor de kraamdeskundige wat to do met Jayden. Weet nog niet of het nou een sprong is of niet. Maar heb wel bruikbare tips mee gekregen. Althans, nu nog maar 1 mee gekregen, maar zeker bruikbaar. Over het huilen in bed. En resultaat: Hij ligt te slapen (hij heeft zichzelf wel huilend in slaap gebracht). Tja, als hij op mijn arm ligt te pitten, kan hij dat ook in zijn bed vind ik. Ligt toch wat makkelijker. En deze mama heeft tenminste haar armen weer vrij.
    Krijg misschien ook nog advies m.b.t de voeding. Gebruik nu voor hongerige baby's (Kruidvat), maar ben zo wie zo van plan om over te stappen naar hypoallergeen. Voel mij daar toch prettiger bij m.b.t die koemelkallergie en misschien worden de krampen vermindert daardoor? (Maarten heeft hooikoorts en astma, dus vergrootte kans dat Jayden koemelkallergie kan krijgen heb ik gelezen op Internet).
     
  11. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @gewicht: er moet hier nog ong. 6/7 kilo af!! was totaal maar 12 aangekomen dus nog niet veel afgevallen helaas. wil straks wanneer het mag wel gaan dieten want ik wil richting eind 70 kwa gewicht ipv eind 80 hihi (nu trouwens half 90 bah!)
     
  12. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @sweet; fijn dat je bruikbare tips hebt gekregen en hij nu lekker in zn bedje ligt te slapen!!
     
  13. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    @naomi: hier ook 6 kg. Hmm...naja straks weer te sporten. Dan moet het wel iets vlotter gaan. Zit trouwens nu al aan de paaseitjes. Dus dat schiet ook niet op! ;)
     
  14. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    nu al aan de paaseitjes!! haha wist niet dat ie al te koop waren:p

    zulke dingen koop ik expres niet...
    ik zit wel aan de negerzoenen ahah ook erg lekker:p

    ik hoop ook dat het met sporten sneller gaat! donderdag ga ik een klein stukje fietsen eens kijken hoe dat gaat, als dat goed voelt wil ik binnen een paar weken weer beginnen met paardrijden :D
     
  15. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Hier 13 van de 16 kilo 10 dagen na bevalling kwijt (draag ook sinds toen weer mijn eigen kleding). Maar door al mijn gevreet zitten die 3 kilo er nog steeds aan haha erg hoor.. Kan nu iig mijn ongi de schuld geven ipv alleen de bv
     
  16. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    @ Afvallen: Hier geen werkende weegschaal (moet nog zo'n batterij halen, die platte). Had mij vorige week maandag gewogen bij mijn ouders. Moest toen zelfs nog 1 kilo voor oude gewicht. Ben mogelijk flink afgevallen wegens geven van borstvoeding (echt heel veel eten heb ik niet gedaan, niet zoals het zou moeten zeg maar). Zit mij nu echter weer vol te vreten met chips en al:) Merk wel dat ik weer wat steviger aan het worden ben. Mijn horloge zat, toen ik nog bv gaf, mega los. Kon die helemaal in de ronde draaien (heb niet zo'n bandje met gaatjes zeg maar). Nu zit ie weer goed. Horloge heb ik gekocht toen ik zwanger was dus ja, dan zit alles wat strakker he? Deze week maar zo'n platte batterij halen en kijken hoeveel ik weeg. Durf eigenlijk niet, aangezien ik vorige week maandag 1 kilo boven oude gewicht zat. Zit er nu nog meer boven vrees ik. Maar het was wel lekker:) Ach, ik mag tussen de 60 en 70 kilo wegen. BMI voor zwangerschap was 21.
     
  17. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    bmi van 21!!!!!!! zullen we ruilen :D die van mij is momenteel 32.... voor de zwangerschap was deze 30,1 veel te hoog dus!
     
  18. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Ik wil best ruilen met je:D Maar dan niet met 32. Draai die cijfers maar om:D. Dan wil ik wel ruilen.

    Pfff, paaseitjes en negerzoenen. Gewoon té lekker. Of die Belgische bonbons! (wel van de Leonidas he, lust die gewone vanuit supermarkt niet, lust enkel de Leonidas bonbons:) maar die zijn wel vrij prijzig vind ik en koop ze nooit zelf. Ik wacht wel tot ik ze krijg). Heb in mijn kraamtijd van kraamvisite truffels gekregen. AAAAAAAAAAH, die zijn lekker!!!
     
  19. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Goeiemiddag!

    voedingskleding: Ik draag gewoon een (stretch) hemdje onder m'n kleren. Kan de bovenste laag omhoog en toch geen blote buik omdat het hemdje er zit. (Of in geval van tuniek/jurkje: tuniek omlaag en hemdje omhoog) :D

    regeldagen: Tja, ze zijn pittig... Maar daarna komt het ook echt weer helemaal in orde. Soit.

    @juju: Je rolt écht niet op je baby hoor. Moederinstinct enzo :D En naast je kussen onder een eigen dekentje is helemaal goed. Er is niks mis met in één bed slapen met je baby, mits je natuurlijk op een aantal zaken let. Slapend let je toch nog op je baby (vandaar dat je er dus niet op rolt), maar dat geldt alleen voor de moeder en ook niet als je oververmoeid bent, medicijnen neemt of alcohol hebt gedronken. Maar als dat allemaal niet het geval is: geen probleem. IrisBkind heeft maanden bij ons in bed geslapen en kleine meid lag de eerste 2 weken ook samen met mij in bed (lag wel in ander bed dan IrisBman) omdat de co-sleeper er nog niet was.

    Balen dat je nu al ongesteld bent :(

    @muppet: Wat een fijn nieuws! Jullie hebben idd een heel aantal zware jaren achter de rug, kan me voorstellen dat dat er wel inhakt. Succes en sterkte met z'n tweeën!

    @lauwie:
    De koorts is weg, dus dat is heel wat. Nu hopen dat ie genoeg opknapt om morgen naar KDV te kunnen. Hij is nu wel nogal hangerig, maar dat komt denk ik vooral door de combi nog niet 100% lekker voelen en afkicken van bankhangen met Nick Jr ;)

    Ik zet even een paar fotootjes neer van hoe ik haar in de doek heb. En stuur je wel even een pb'tje met namen van webshops waar ik m'n doeken bestel (geen idee hoeveel reclame ik mag maken ;) ). Heb meestal na een dag of twee de doek al binnen als ik daar bestel (soms zelfs de volgende dag al).

    @mimi: Hoop dat de kinderarts raad weet met Shannon's ontlastingprobleem :(

    @maartje: Gelukkige verjaardag!

    @naomi: Oei, succes vandaag!

    gewicht: Hier nog een kilo of 6 boven het startgewicht. Komt vanzelf wel denk ik. Vorige keer 13 opgegaan en 22 af, dus we zien wel hoe het nu gaat.

    EGO:

    Hier een supernacht gehad. IrisBkind heeft rustig geslapen, heeft maar één keer om mama geroepen, rond kwart na 4. Ben dan een half uurtje bij hem in bed gekropen en daarna heb ik kleine meid moeten wakker maken voor een voeding. En daarna nog mogen slapen tot na 8 uur (normaal staat IrisBkind om 6u30 ofzo op). Dus dat was wel fijn.

    Straks met kleine meid naar de winkel en papa mag zich bezighouden met IrisBkind (die nu echt niks anders wil dan TV kijken, grrrr ;) ), maar het is papadag voor iets :p

    Aww, IrisBkind een beetje zielig... is nu heel hard aan het jammeren dat ie geen vlekjes meer op z'n handen wil :(

    Fijne maandag allemaal!
     
  20. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    En nog een fotootje. Is zelfde knoop als de vorige foto, maar hier heb ik de banden er overheen gedaan (denk dat we naar buiten gingen). Ze zit in kikkerhouding met voetjes uit de doek.
     

Deel Deze Pagina