november 2010 mama's, deel 2!!

Discussie in 'De mama's' gestart door luukske, 3 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. carlo1987

    carlo1987 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    1.043
    0
    0
    verzorging
    nijmegen
    @luukske: mooie taart, ziet er ook erg lekker uit.

    @marleen: is er al wat nieuws??

    @verhalen: haha helemaal geweldig. bijdehandjes...

    @vraagje: hoe lang zijn jullie kindjes overdag wakker??hoe ziet jullie dag er ongeveer uit?? sinds Bjorn eindelijk zn slaap-waakritme te pakken heeft zie ik hem zo weinig overdag (helemaal als ik moet werken).
    hier ziet t er ongeveer zo uit:

    tussen 7-9uur wakker worden
    flesje, daarna weer na bed.
    ong. 12.00u wakker,
    flesje, knuffelen spelen, en dan ong 13.00u/13.30u word die moe en gaat weer na bed.
    ong. 16.00u wakker,
    flesje, knuffelen, spelen en ong. 17.00u weer moe en weer na bed.
    ong. 19.00 weer wakker.
    flesje, knuffelen spelen. evt. badje en dan word alweer moe en gaat dan na bed. en dan horen we hem eigenlijk niet meer tot de volgende ochtend. is dit extreem??? Bjorn was voorheen hele dagen wakker...dus misschien lijkt het alleen maar extreem.
     
  2. Debbykoops

    Debbykoops VIP lid

    20 mrt 2007
    12.175
    0
    0
    Noord-Holland
    @Luukske, de taart is echt SUPERMOOI geworden! En hij smaakt vast net zo lekker ;).

    @Meeting, we moeten maar snel een datum prikken dus :D.

    @Carlo, wat slaapt Bjorn heerlijk veel! maar daar zou ik juist van genieten ;). Owen slaapt overdag nauwelijks....
     
  3. star34

    star34 Actief lid

    7 aug 2010
    450
    0
    0
    omg. Den Haag
    @Luukske: die taart zit er goed uit hoor!!

    @Moontje: Noa slaapt overdag niet zoveel hoor... gaat in de ochtend een uurtje terug naar bed... langer houd ze het niet vol... en als we thuis in de middag nog ff een uurtje.... en af en toe wil ze in de box nog weleens in slaap vallen. daar houd het dan wel mee op.ze gaat wel om 18.30 naar bed.
     
  4. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
    @Carlo. Sinds ik Sara inbaker slaapt ze overdag ook zoveel. Wist ook niet wat er gebeurde, daarvoor was ze voornamelijk wakker. Een baby hoort veel te slapen, dus volgens mij is het alleen maar goed!!
     
  5. carlo1987

    carlo1987 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    1.043
    0
    0
    verzorging
    nijmegen
    @debby: het heeft lang geduurd. Bjorn wilde eerder ook niet slapen overdag. tot er zelfs oververmoeidheid onstond en hij hele dagen alleen nog maar aan het krijsen was. sliep alleen in de 'houtgreep'op de arm, en zodra je hem in bed legde begon die te krijsen. waren soms uren bezig om hem voor misschien een half uurtje in slaap te krijgen.
    maar sinds een 3 weken passen we de regelmaat toe en ineens slaapt ie nu kei veel. hij heeft lekker de rust te pakken. huilt vaak wel 5 min. soms 10min maar valt daarna in slaap. daarom is het denk ik zo vreemd idee dat ik m nu zo weinig zie. omdat ie eerder eigenlijk nooit sliep en nu zo veel. we moeten hier wel de regelmaat erin houden anders gaat het helemaal mis. als we bijvoorbeeld gaan wandelen dan slaapt ie bijna niet. hij wilt alles volgen en dan merk je vaak dat zijn dag een beetje in de war is en dat ie thuis daarna veel moeite heeft om in slaap te komen.
     
  6. Debbykoops

    Debbykoops VIP lid

    20 mrt 2007
    12.175
    0
    0
    Noord-Holland
    Gek genoeg heeft Owen voldoende aan weinig slaap. Althans, hij huilt overdag dan niet. Als ik ga wandelen, valt hij overigens zo in slaap, dat vindt hij heerlijk!

    @Marleen, hoe is het vandaag met Luuk gegaan?
     
  7. carlo1987

    carlo1987 Fanatiek lid

    9 feb 2010
    1.043
    0
    0
    verzorging
    nijmegen
    @debby: dat kan ook. mijn nichtje is 5,5,week ouder als Bjorn en die heeft inderdaad ook weinig slaap nodig. maar die slaapt ook eventjes in de box, en als je bijvoorbeeld gaat wandelen. of in de wipstoel. die sluit gewoon de oogjes als ze moe is. dat doet Bjorn niet. die wilt alles zien en volgen en raakt dan snel overprikkeld. vandaar dat hij echt naar bed moet dan. gordijntjes dicht, en geen geluiden of dingetjes.
     
  8. Debbykoops

    Debbykoops VIP lid

    20 mrt 2007
    12.175
    0
    0
    Noord-Holland
    Owen valt inderdaad ook wel gewoon in slaap in de box of zijn wipstoel als hij echt moe is. Heb je trouwens uitgenodigd voor Hyves ;)
     
  9. Paint

    Paint Actief lid

    27 feb 2007
    392
    0
    0
    Hier ook een kindje die veel slaapt hoor.
    Wakker rond 6.15 ( moeten we eruit en wordt ze wakker)
    Fles erin en rond 6.45 weer naar bed.
    10.00 wakker maken en in bad, flesje erin en om 11.00 weer naar bed.
    Slaapt tot 14.30 flesje erin en een lekker wandeling met de hond.
    Rond 16.30 weer naar bed tot 18.30 voor het flesje.
    Om 20.00 weer erin tot laatste voeding van 22.30 en dan slaapt ze tot de volgende ochtend weer.

    Dus ja hier ook een goede slaapster sinds we de regelmaat erin hebben gebracht.


    Difraxfles, heb nu een extra gaatje in ieder geval in de speen geprikt.
    En instructies van jullie opgevolgd. Vanmiddag heeft hij in ieder geval niet gelekt. Ben er nog steeds niet erg weg van. Maar goed we houden nog even vol.
     
  10. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Oh, die taart! Ziet er zó lekker uit!
     
  11. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Vandaag een hele zware dag gehad en vooral ook voor Luuk. Hij heeft vanmorgen een echo van de nieren gehad (echo buik zijn ze vergeten dus moet waarschijnlijk morgen nog een keer). Vanmiddag EEG en daarvan was hij zo overstuur. Hij heeft alleen maar gehuild. Toen hij terug kwam kreeg hij meteen een slangetje door zijn neus in de slokdarm voor een PH-meting. Die zou pas maandag zijn, maar dat hebben ze vervroegd. Toen meteen richting rontgen om te kijken of het slangetje goed zat. Hij moest nog 1,5 cm dieper dus de pleisters weer van zn gezichtje af, slangetje er dieper in, weer pleister erop :( Hij moest ook weer zo huilen... Tussendoor is de logopediste nog geweest om te zien hoe hij drinkt. Ze denkt dat hij veel lucht mee slikt en daar kan hij ook veel last van hebben. Toen we weg gingen lag hij gelukkig wel lekker te slapen. Ik vond het vandaag ook een zware dag doordat je ziet dat je kindje het zo zwaar heeft, zo verdrietig is en zo moe is van alles...
     
  12. Debbykoops

    Debbykoops VIP lid

    20 mrt 2007
    12.175
    0
    0
    Noord-Holland
    Ooooh wat sneu Marleen, krijg gewoon tranen in mijn ogen ervan :(. Hopelijk leveren alle onderzoeken wel iets op. Had de logopediste nog tips tegen het lucht inslikken?
     
  13. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    \

    We moeten per voeding kijken hoe Luuk zich het fijnst voelt.. (is een beetje lastig..) en de houding daar op aanpassen. Ze zei ook dat we moeten proberen om hem op zn zij te voeden om te zien hoe dat gaat. Ook wat andere houdingen aangeleerd om het boeren te stimuleren (in verschillende houdingen achter elkaar). We zullen zien of het werkt..
     
  14. IreneH

    IreneH Fanatiek lid

    5 dec 2007
    1.979
    0
    0
    Omgeving Utrecht
    Hier nog eentje met tranen in d'r ogen. Het valt allemaal niet mee, ik hoop dat ze snel met iets komen!! Sterkte!!
     
  15. LittleMonsters

    LittleMonsters Niet meer actief

    hoi meiden

    ik weet niet of ik straks nog kom ga nu eerst even liggen ik ben echt helemaal kapot ik kan niet meer... kan gewoon niet meer op me benen staan:( viel net al bijna in slaap tijdens de fles..
    de dagen zijn best lang van kwart voor 8 tot half 7

    ook heb ik last van me heupen..
    en heb 3 dagen gewerkt en kan me pols niet meer gebruiken.. al die tijd dat ik thuis was ging het zo goed 3 dagen werken en het bot zit weer op een hele ander plek:( doet best auw..

    nou meschien tot later ga even liggen..
    ben trouwens blij dat ik weekend heb:)
     
  16. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    Ik vond het bij de EEG ook moeilijk vandaag. Hij was zo overstuur, helemaal bezweet omdat hij zich zo druk maakte en daardoor gingen die plakkers weer los op sommige plekken. Hij kreeg een kapje op dat ook niet zo goed bleef zitten dus helemaal vastgeplakt met pleisters en ik vond het zo zielig.. Hij bleef zich maar overstrekken en huilen, huilen, huilen.. Dan duurt 20 minuten zo lang.. Ik heb steeds geprobeerd hem rustig te krijgen, maar het lukte gewoon niet.

    En dan daarna die rotslang in zn keel. Hij moest daar ook echt aan wennen en in het begin vond ik het gewoon eng omdat het soms net leek of hij erin stikte. Later ging dat gelukkig wel iets beter en hij dronk ook redelijk.
     
  17. lot23

    lot23 VIP lid

    13 aug 2006
    6.130
    0
    0
    gelderland
    Carlo, over het slapen, Isa is ongeveer ook iedere keer 1 a 1,5 uur wakker en dan echt weer toe aan haar bedje. Nu slaapt ze overdag onrustig en is tussendoor even wakker soms maar slaapt vaak weer verder dus ligt ook veel op bed, denk dat het vrij normaal is weet dat mijn zoontje het ook zo deed.

    Marleen jeetje wat een drukke en emotionele dag voor jullie, zielig als je ventje zo'n verdriet heeft. Wanneer krijgen jullie de uitslag?

    MrsNuke wat ontzettend balen dat je weer zoveel last hebt, probeer rustig aan te doen waar kan.

    Vanmiddag lekker even gewandeld, heerlijk met de zon erbij. Kap iets open en Isa lag zo lekker rond te kijken. Laat het voorjaar maar komen dit is wel lekker zo.
     
  18. Marleen1979

    Marleen1979 VIP lid

    8 dec 2006
    6.488
    1
    0
    @Lot: Ik hoop dat we morgen de uitslag van de EEG krijgen. Daar ben ik het meest benieuwd naar en ik hoop uiteraard dat die goed is. De slang voor de PH-metrie moet er tot 16.30 uur in blijven dus die uitslag komt denk ik vrijdag. De rest weet ik niet.
     
  19. peertje

    peertje Fanatiek lid

    20 mrt 2009
    1.671
    0
    0
    vlakbij amsterdam
    luukske: haahaha:Dbij mij valt t ook niet op hoor;)pcies, eerst meeten dan lijnen...!

    marleen: ooo meid wat afschuwelijk.....:( zit t hier echt met tranen te lezen...arm ventje....

    carlo: hier ook een meisje dat best veel slaapt
    +- 7.00 wakker, flesje
    +- 8.30 slapen tot 10.30
    +- 11.00 flesje, spelen
    +-12.30 slapen tot 14.45
    +- 15.00 flesje, spelen
    +-16.00 slapen tot 17.30/18.00
    +-19.00 badje, flesje en dan slapen.
     
  20. peertje

    peertje Fanatiek lid

    20 mrt 2009
    1.671
    0
    0
    vlakbij amsterdam
    mrsNuke: jemig meid...klinkt erg pijnlijk en vermoeiend! gelukkig heb je nu lang wknd en kan je bijkomen...hopelijk is t alleen om er weer ff in te komen...maar denk aan jezelf heh meid!
     

Deel Deze Pagina