JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lauwie

    lauwie VIP lid

    17 mrt 2007
    8.026
    0
    0
    muppet, een beetje mopperen vind ik ok, maar ik laat mijn kindjes niet huilen als ze zo klein zijn. (en nu mijn dochter wat groter is, troost ik haar en bespreek ik het met haar.)
    ik besef me dat als wij komen om hem te helpen in slaap te vallen dat dat ook prikkels zijn, maar huilen is dat ook lijkt me.
    (ik ben anti-ria blom)

    hij is zijn slaapritme naar achteren aan het verplaatsen. hoorde hem om 9u en dat bleek in zijn slaap, maar heb hem toch maar meegenomen.
    we hadden gisteren een flesje gegeven en dat vond ik zo lastig inschatten wanneer hij genoeg had. uiteindelijk vond hij het pas met 220cc ok (tussen 22.30 en 1.00u). steeds toch maar wat bijgegeven tot hij eindelijk tevreden leek. ik heb natuurlijk veel voeding en een grote jongen, vraag me af hoeveel hij normaal drinkt!
     
  2. linnielin

    linnielin VIP lid

    2 sep 2009
    6.635
    0
    0
    NULL
    NULL
    @wen: nu maar hopen dat het inroomen goed gaat en dat jullie man lekker weer mee naar huis mag! Wat zul je blij zijn als je nu echt thuis kunt gaan genieten met hem!
    @glimworm: welkom en gefeliciteerd!! Alles goed met jullie mannetje?
    @lauwie: oke, dat scheelt inderdaad veel! Werkt je man 3 dagen thuis, of is hij dan echt thuispapa? Lijkt me wel lekker in je verlof....gezellig;)
    @maartje: ben benieuwd of ze tevreden waren over Roosmarijn. Jullie wel in ieder geval...en dat is ook belangrijk:)
    @sweet: balen zo'n dag he. Ik hoop voor je dat het vandaag weer beter gaat!
    @muppet: hier werkt een strak schema juist niet. We krijgen Joucke met geen mogelijkheid wakker als hij slaapt en er nog niet aan toe is om wakker te worden. Hebben het zelfs wel eens met een koude washand geprobeerd, maar nee dus:$;) Dus hier wordt gewoon op verzoek de fles gegeven en meestal zit daar wel redelijk een ritme in. En een ritme zal vanzelf hier ook wel komen:)

    @ego: hier gaat het eigenlijk best nu mannetje er niet is. Gisteravond gewoon vroeg gegeten, zodat Arinde op bed lag voor Joucke de fles moest. Anders leek het me wel hectisch. Vandaag is Arinde naar de gastouder toe, dus dat scheelt ook wel. Vanavond maar weer vroeg eten, want er komen 6 collega's op kraambezoek. Dus ja, dat is dan wel even heavy als je alleen bent. Maar goed, ze helpen maar mee hoor...enne...het is ook wel weer gezellig wat afleiding. Morgen komt mannetje weer thuis:)
     
  3. Tese

    Tese Niet meer actief

    Baby's huilen juist om hun prikkels te verwerken, dat hebben ze nodig. Ik heb nooit wat van Ria Blom gelezen maar weet inmiddels wel dat alles wat wij in huis doen er schijnbaar op lijkt haha.
    Ach iedere ouder pakt het weer aan wat voor hen goed voelt.
    Bij ons werkt het als een tiet.
     
  4. Tese

    Tese Niet meer actief

    Linnielin: Tja als hij niet wakker te krijgen is word het lastig haha
     
  5. Tese

    Tese Niet meer actief

    Hier hebben we gisteren besloten dat als het mn man lukt om begin april vrij te krijgen dat we 3 a 4 dagen naar disney gaan met mn zoontje. Tess laten we dan bij mn tante logeren. Zla heel vermoeiend worden maar wel heel leuk denk ik.
     
  6. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    lauwie ik wil ook wel op het lijstje. Wanneer gaan jullie starten? Voor het mooie moet er bij mij 8- 10 kg af. Maar dat gaat lastig worden aangezien dat mij voor mijn zwangerschap ook niet lukte. Maar ik ga het proberen.
    Laten we het maar op 8 kg houden....
     
  7. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    lauwie - 20 kilo af te vallen - 0 kilo afgevallen
    naomi - 20 kilo af te vallen - 1 kilo afgevallen
    marije - 8 kilo af te vallen - 0 kilo afgevallen

    marije ik heb je erbij gezet hoor ;) hier hetzelfde mij lukte het voor de zw.schap ook niet maar we zullen zien hoe ver we komen :p

    kilo 1 is er hier af!!! hopelijk blijft hij eraf haha.

    wie wil er nog op het afval/minder snoepen lijstje?
     
  8. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @wen: fijn dat jenz het nu goed doet, hopelijk blijft het zo gaan en mag hij tevreden mee naar huis zondag!

    @laten huilen: soms laat ik haar wel huilen, maar als ze echt heel hard begint te huilen en helemaal overstuur raakt ga ik haar toch echt troosten..

    gisterenmiddag bij mijn ouders gezeten in de hoop dat isabel rustiger zou zijn, bij mij vader sliep ze in de armen maar werd ze weg gelegd begon ze weer. mijn vader schrok heel erg van het geluid wat er uit kwam ahhaa het was net een sirene ;)

    vannacht heeft ze van 11 tot 6 geslapen!!! de 3e nacht op rij al :D zou het het dan toch vol gaan houden?
     
  9. Tese

    Tese Niet meer actief

    Ik laat haar ook niet overstuur worden hoor, ben geen ontaarde moeder ;)
     
  10. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Naomi: ik wil ook wel op het lijstje, ookal hoeft er maar 4 kilo af.
    Juist die laatste kilo's gaan het moeilijkst!

    @ego: alles was goed in het ziekenhuis, net gebeld voor de bloeduitslagen en ook die waren dik in orde. Haar HB is door de transfusie gestegen van 5,2 naar 7,1, helemaal top!

    @laten huilen: ik begin het verschil wel te horen tussen een hongerhuiltje, pijnhuiltje of vermoeidheidshuiltje. Honger of pijn is troosten/voeden/knuffelen. Vermoeidheid laat ik vaak even huilen en inderdaad als het erg wordt ga ik naar haar toe. Vaak is ze met 5 minuutjes echt wel stil en in slaap.
     
  11. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    lauwie - 20 kilo af te vallen - 0 kilo afgevallen
    naomi - 20 kilo af te vallen - 1 kilo afgevallen
    marije - 8 kilo af te vallen - 0 kilo afgevallen
    maartje - 4 kilo af te vallen - 0 kilo afgevallen

    wie wil er nog op het afval/minder snoepen lijstje?

    @maartje: je staat erop ;)
     
  12. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Goeiemiddag!

    Zo, even snel na paar dagen radiostilte vanwege drukte ;) Reactie in vogelvlucht...

    meeting: Leuk, ik wil graag komen en midden van het land is prima. Ga alleen niet meer organiseren, want heb beetje kater overgehouden aan de vorige poging.

    @lauwie: Ze heeft gewoon haar kleertjes aan. De doek moet je zien als een extra laagje kleding (en dan afhankelijk van de knoop zitten er meerdere lagen doek), maar ze zit wel onder mijn jas omdat ik een speciale draagjas heb (met speciaal inzetstuk). Heb even gekeken op het draagforum waar ik lid van ben. Daar staat een indicatie:

    Ik doe geen extra jasje aan omdat ze bij mij echt helemaal onder m'n eigen jas zit, deze lijst is als je boven de jas draagt.

    afvallen: Hier nog maar 6 kilo te gaan. En ik weet dat ik niet kan stoppen met snoepen, dus ik ga me niet op een lijstje zetten :p Valt overigens wel mee hoeveel ik snoep (denk ik ;):p) - meer dan anders, maar niet heel der pakken koek of chocola op een dag.

    laten huilen: Doe ik ook niet aan mee. Kortstondig mopperen, ok (en dat kan ook niet anders als je er twee hebt), maar verder dan dat echt niet. Ben sowieso ook helemaal anti-Ria Blom. Er is daar nul wetenschappelijk bewijs voor en wél voor het tegendeel. Maar goed, daar ga ik nu niet dieper op in, is niet de plek ervoor en heb ook geen tijd. Soit. Wel een boekentip voor de geïnteresseerden: Waarom liefde zo belangrijk is van Sue Gerhardt. Gaat over hoe de hersenen van babies gevormd worden. Is wel wetenschappelijk geschreven, leest niet zo lekker weg (vond ik zelf), maar wel een eye-opener.

    schema: Kleine meid is mijn schema :D Al is ze best wel regelmatig eigenlijk. Maar ik volg haar ritme en dat lukt prima. Heb ik met IrisBkind ook gedaan. Af en toe wel beetje sleutelen als we de deur uit moeten oid. En 's avonds is het ook soms wel wat hectisch als bedtijd van oudste samen valt met willen eten van kleine meid (maar dan hebben we papa met z'n pink ;)).

    @maartje: Succes en sterkte in het ziekenhuis straks! - Ok, ik ben zo traag dat jullie intussen alweer terug zijn :p Fijn dat alles goed was! :D

    EGO:
    Gisteren voor het eerst een dag alleen met twee kinderen. Is wel goed gegaan. Aan kleine meid heb ik geen kind en dankzij IrisBkind heb ik weer nieuwe grenzen aan mijn geduld ontdekt :p Alle gekheid op een stokje: hij had het 's ochtends best moeilijk en was lastig (maar dat hebben we kunnen oplossen dankzij de magical boob :p - is nog steeds niet helemaal 100% door waterpokken, dus denk dat dat ook wel meespeelt), maar verder eigenlijk een goeie dag. We zijn lekker buiten geweest om te winkelen, daarna even binnen gespeeld, samen eten gekookt en dan nog naar de speeltuin. Heb dit alles wel te danken aan m'n draagdoek. Baby erin en die valt dan metee in slaap of zit vrolijk rond te kijken en dan hebben we handen vrij voor peuter en/of huishouden. Hoera :D

    Fijne dag allemaal!
     
  13. EyesOnly

    EyesOnly Actief lid

    25 mrt 2009
    423
    0
    0
    thuiszorg medewerkster
    Ergens in het noorden v/h land
    @iedereen,

    Sorry dat het zo lang heeft geduurt voor dat ik weer van me heb laten horen maar het loopt hier allemaal een beetje in het honderd.
    Zoals jullie misschien wel weten ben ik zonder Finn naar huis gegaan. Finn heeft daarna nog 4 dagen in het ziekenhuis gelegen en mocht naar huis. Waar wij helemaal blij mee waren natuurlijk. Gauw alles klaar gezet in huis en kinderwagen in de woonkamer klaar gemaakt omdat ik niet zoveel mag traplopen ivm keizersnede.
    Verder hebben wij geen kraamzorg gehad omdat we dan maar voor 1 dag kregen, en in het ziekenhuis zeiden ze al dat qua verzorging wij alles al wisten.

    Nou daar kom je dan thuis met je hummeltje, aan de speciale voeding (nutrimigen) 's Avonds ging het al mis toen we hem in zijn wiegje wouden leggen. Krijsen echt niet normaal, we zijn tot 2 uur bezig geweest om hem te sussen en in bedje te krijgen. Maar ja ik dacht ach tis zoveel anders dan in het ziekenhuis. Zijn kamertje was donker en stil en in het ziekenhuis is altijd licht en rumoer.

    Maar volgende avond weer het zelfde. Ik mijn moeder gebeld. Tja vast krampjes, dus wij fietsen en sujen (hoe schrijf je dat) uit eindelijk tegen 2 uur half 3 Finn weer stil wij naar bed.

    Volgende avond nog eerder had hij er last van. Huisartsen post gebeld. Kregen advies om een lepeltje sinasappelsap te geven om zijn darmpjes te prikkelen en een lepeltje olie door zijn voeding te doen. Zo gezegt zo gedaan, hielp weinig en uit eindelijk tegen een uur of 1 Finn slapen in bed gelegd.

    Nou begon hij ook steeds meer te spugen, dus besloot ik de volgende ochtend de ha maar even te bellen. Konden langs komen en zij constateerde dat hij spruw had. En omdat hij niet goed kon poepen (droge poep) hem een zetpilletje te geven. Zet pil hielp want binnen het uur had hij een mega poep gedaan.

    Dit was vrijdag en in de loop van het weekend werd het krijsen (6 tot 8 uur per dag) steeds erger. Afgelopen maandag ochtend ben ik maar weer naar de huisarts gegaan. De spruw was erger geworden en ik kreeg sterkere medicijnen. Ik zei nog tegen haar dat hij zoveel begon te spugen , maar nee dat hij zo huilde kwam van de spruw en ik moest hem maar voor iedere voeding een halve paracetamol zetpil geven.

    Nou ja de hele middag heeft hij gehuild en toen mijn vriend thuis kwam heeft hij hem gelukkig even overgenomen want ik zat echt met de handen in het haar ik wist het echt niet meer hoe ik hem moest helpen. Iedere zetpil die ik er indeed kwam er met dezelfde noodgang terug. Dus s avonds maar weer de huisartsenpost gebeld. Ja mevrouw tis onze eerste. Moesten even langskomen van de dienstdoende ha, want hij vond niet dat Finn al paracetamol mocht.

    Om een lang verhaal kort te maken, hij heeft Finn die avond/nacht laten opnemen op de kinderafdeling en daar ligt mijn kleine ventje nog. Wat ik nu weet is dat hij een reflux heeft. Ook krijgen we begeleiding van een pedagogisch medewerkster omdat hij een onrustige baby is. Finn krijgt nu nutramigen met nutriton te eten en heeft er vandaag ook nog medicijnen bij gekregen zantac en nog iets wat ik ben vergeten.

    En mama? tja wat moet ik zeggen van de roze wolk is niets meer over. Daar ben ik allang afgedonderd. Ik zit er best wel door, maar ja ik moet vol houden voor Finn. Ga 3 keer per dag naar hem toe.
    Maar god wat had ik het mij allemaal anders voorgesteld.

    Sorry voor het lange verhaal, maar moest het even kwijt en dan heb ik het nog niet eens over mijn bevalling gehad. haha tja moet wel lachen maar vaak staat het huilen mij nader.

    Dus als ik niet veel reageer komt omdat ik het eventjes druk heb.
     
  14. maartje85

    maartje85 Actief lid

    27 mrt 2010
    459
    0
    0
    NULL
    NULL
    @EyesOnly: jeetje meid, wat een verhaal en wat een ellende.
    Ik wil je heel veel sterkte wensen en vergeet niet aan jezelf te denken, neem af en toe rust nu hij in he tziekenhuis ligt. Ik weet hoe moeilijk dit is, ook Roosmarijn is veel in he tziekenhuis i.v.m chemotherapie. Maar een keer een nacht doorslapen doet al wonderen! En verontschuldig je niet omdat je er weinig bent, je kind en je eigen gezondheid gaan voor!
     
  15. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    EyesOnly, dat is even klote! (sorry voor het woord). Hoelang moet hij daar nog blijven? Snap best dat je van die roze wolk bent afgedondert. Alleen je doet alles wel voor je kind he.

    @ego: net heerlijk wezen wandelen. Hond mee, reiswieg mee en gaan! Helaas, het begon licht te regenen. Volgens mij regend het nog niet zo heel hard. Halverwege omgedraait. Ik ga voortaan in ieder geval als Jayden slaapt GEEN jas meer uittrekken. No way. Dan ben ik maar een slechte moeder. Hij is nu overstuur en dat vind ik zo zielig. Ik ga mijn zoon maar halen...
     
  16. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    @Sweet Ik laat bij Jenz ook altijd zijn jasje aan, doe hem alleen even open zodat hij het niet te warm krijgt.

    @EyesOnly Jeetje meid, wat een verhaal. Helaas voor mij wel herkenbaar, ben ook heel hard van die roze wolk afgedonderd. Heel veel sterkte meid, ik hoop dat de medicatie snel aanslaat.

    @Laten huilen Het ligt aan het soort huiltje of ik hem laat huilen of niet. Ik leg hem wel wakker in bed, want meestal wordt hij dat toch wel als ik hem erin leg. Maar zolang hij gewoon ligt en niet echt gaat huilen, laat ik hem lekker zijn gang gaan. Eventueel af en toe zijn speentje aanbieden tussendoor.

    @ego Ik ben momenteel aan het inroomen en het gaat hartstikke goed. Jenz is echt een heel ander kind aan het worden, zo rustig. Vandaag is hij tot nu toe alleen een beetje sjaggie, kan geen lachje vanaf. :D Misschien zometeen bij de volgende voeding. Blijven hopen toch? ;):p

    Fijne avond allemaal!
     
  17. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Wen, wat is inroomen? Ik dacht eerst dat je bedoelde inruimen, zag het in een ander bericht van je ook al eens staan. Maar denk niet dat je dat ermee bedoelt. De dag is nog niet voorbij. Hij heeft nog tot 00:00 uur om eens te gaan lachen;)

    Ego: Volgens mij lachte Jayden net bewust. Ik praatte tegen hem en ik kreeg 3 keer een smile mijn richting op. Nog niet met geluid, maar hallo, hij is nog geen 4 maanden.
     
  18. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    Meiden,
    ik heb voor mezelf even een testje gedaan..
    Gisteren alleen maar flesvoeding gegeven hele dag, en vandaag weer combi van beiden.
    Ik merk overduidelijk dat als ze aan de borst ligt ze echt onrustig is, en als ik een flesje geef, is ze zo tevreden en rustig, word ze helemaal slap, lacht zelfs naar me als ik even een pauze inlas.
    Ik ben zo 3 kwartier met ene flesje bezig, omdat ik super geniet om hoe ze er dan bij ligt en kijkt naar me.
    En als ik dr aan de borst leg ben ik 3 uur bezig met dr voor ze eindelijk een keer in slaap valt, dan is nog de vraag of ze doorslaapt of niet weer wakker word.
    Voor mij is het overduidelijk geworden, fles is in mijn geval veel beter dan borst, ze heeft nu wel een maand toch de borst gehad dus ze heeft wel moeder melk gekregen, dus zo heel erg is het ook weer niet dat het nu dan helemaal misgaat!

    Verder.. heb ik vandaag ook met me moeder gesproken, ik ga maandag met de kleine bij dr langs, ik ben super zenuwachtig, want ik ga mn moeder na ruim 2 jaar, weer zien!

    En ik ben gisteren met spoed naar de dierenarts geweest met mijn kat van bijna 21.
    Die plast ineens bloed.. nu moet ik urine opvangen van hem en dat dan langsbrengen als het genoeg is.
    Ik heb medicijnen gekregen voor hem, die ik m iedere dag moet geven een beetje in zn bek met een spuitje.. nou keb t vandaag voor t eerst gedaan en ben helemaal open gehaalt:( echt leuk maar niet heus:(
    gelukkig heb ik tetanusprik allang gehad:D
     
  19. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Misschien vind jij dan ook je rust met de fles. Het is voor jou ook gestress, net als voor Gwen.

    Spannend, dat je je moeder weer na zo'n lange tijd weer ziet. Woont ze wel een beetje in de buurt? Zal misschien vreemd zijn, maar misschien ook heel vertrouwd.

    Nu jij over je moeder begint... Nou ja, ik loop er al heel tijdje mee rond. Sinds de dood van mijn oma in 2004 heb ik geen contact meer met mijn opa en mijn ooms en tante en neefjes (18 en 16 jaar, dus neefjes zijn het niet meer). Dit omdat mijn opa heel bot is geweest tijdens onze rouwperiode omtrent mijn oma. Heel vervelend allemaal. Mochten toen ze op sterven lag ook niet meer naar oma toe gaan enzo (ik was toen 18 jaar, mijn zusje 15). De rest van de details wil ik liever niet openbaar zetten, want het zijn echt geen leuke dingen. Nu ik zelf moeder ben geworden, kriebelt het contact met mijn opa en de rest van de familie. En dan vooral eigenlijk met mijn neefjes. (Mijn oom en tante geen behoefte aan, zij hebben immers mijn zusje aan willen rijden met de auto!)

    Nu weet ik van horen en zeggen dat mijn opa prostaatkanker heeft. Op funda zag ik laatst dat zijn huis te koop staat en weet ik via via dat hij ergens in Apeldoorn gaat wonen.

    Nu weet ik zelf niet hoe ik het contact moet herstellen. Opa heeft wel tegen ons gezegd bij het afscheid nemen dat wij, mijn zusje en ik, altijd contact mogen zoeken. Maar hoe moet dat als hij straks niet meer in Ermelo woont? Weet niet of hij straks weer bekend nummer gaat nemen als hij in Apeldoorn woont. Wat als hij komt te overlijden?

    Moet ik tegen opa zeggen, joh opa, je bent overgrootopa geworden van een achterkleinzoon? Zal dat de beste manier zijn?
     
  20. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    @Sweet Inroomen is dat je continu bij je kindje in het zkh bent en dus alles zelf doet qua verzorgen ed met de verpleging als backup als het niet gaat. Moest wel even lachen dat je aan inruimen dacht. ;) Wat betreft je opa zou ik gewoon contact met hem zoeken als je dat echt wil en idd in de trant dat hij een achterkleinzoon heeft gekregen. Kan me wel voorstellen dat je er nu anders over denkt nu je zelf moeder bent.
     

Deel Deze Pagina