November 2006 mama's

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Aapie26, 23 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Wentje

    Wentje Actief lid

    29 jan 2006
    113
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Hier ook nog een novembermams. Kan nog net, ben 30 november uitgeteld. Vind het best spannend allemaal. Ben nu bijna 7 weken zwanger, en heb dit weekend mijn eerste zwangerschapsbroek gekocht. Je kan zowaar al een buikje zien. Van mijn gewone broeken had ik de knoop, en zo later op de dag de rits ook al los. Dan maar een zwangerschapsbroek. Ze konden het op het werk vandaag ook zien. Wel grappig. Voel me nu wel meer zwanger, om het zo maar te zeggen. Waarschijnlijk valt het ook meer op, omdat ik normaal een vrij platte buik heb. Hoe zit dat met de rest??? Kunnen jullie het al zien, en zijn er al meer die nu in een zwangerschapsbroek door het leven gaan?

    Groetjes Wendy,
     
  2. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Volgens mij kun je het hartje dan nog niet horen. Dit kan pas bij ongeveer 14 weken.

    Pim
     
  3. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Lynn, heel veel succes morgen bij de echo!!

    Pim
     
  4. Jill76

    Jill76 Actief lid

    30 mrt 2006
    194
    0
    0
    Hallo en welkom alle nieuwe november mama's.

    Over twee daagjes is het zover en ben ik 8 en een halve week zwanger en gaan we voor het eerst naar de verloskundige. Ben zo benieuwd of ze al een hartje kan horen, dat lijkt me echt heel bijzonder om mee te maken. Ik weet zowieso niet hoelang ik zwanger ben, we gaan uit van nu 8 weken, maar kan net zo goed ook 12 weken zijn. Ik ben benieuwd of de VK er iets van kan zeggen of zien. Spannend hoor. Leuk ook om op dit forum alle kwaaltjes en nieuwtjes van jullie te horen. Ik hoop snel een leuke mededeling te kunnen doen als we t hartje hebben gehoord, tot die tijd blijven we lekker misselijk, alhoewel dat wel meevalt maar wel; vreselijk moe. Ik ga er zo ook maar weer eens in.........lekker lang nachtje maken.

    Liefs Zaphra
     
  5. conny

    conny Bekend lid

    11 mrt 2006
    891
    0
    0
    Directiesecretaresse
    Hoi !

    Hope / Zaphra: Met 8 weken kunnen ze normaal gesproken het hartje nog niet horen. Ik dacht vanaf 11 weken, maar ik lees hier al 14 weken.
    De vorige zwangerschap had ik mijn eerste vk afspraak met 11 weken en toen kon ze idd het hartje nog niet vinden met de doptone.

    Zaphra: Als je misschien een aantal weken verder bent, kunnen ze het hartje idd misschien wel horen, maar hoop niet te veel, zo zonde als je bere-teleurgesteld bent...

    Lynn: spannend, morgen je echo, veel plezier alvast ! Gaan jullie het na morgen dan al wel vertellen of wacht je nog een paar weken?

    Channie: He balen meid, dat dat aangepaste werk dus idd absoluut niet te doen is met je rug. Gewoon terug de ziektewet ingaan voordat je rug helemaal naar de knoppen is. Je hebt hem nog hard genoeg nodig de komende maanden hoor ! (trouwens, de rest van je leven... ;))

    Wentje: Euh... ik loop al bijna 3 weken in zwangerschapsbroeken :oops: maar bij een tweede zwangerschap schijnt het groeien sneller te gaan, nou bij mij klopt dat idd ! :D

    Vanmorgen kreeg ik van collega's een superlief knuffeldoekje met rammeltje voor de baby en een rompertje maat 62 met girafje, schetig !
     
  6. Angel79

    Angel79 VIP lid

    14 jan 2006
    5.090
    0
    0
    Lekker mama zijn
    Limburg
    Welkom nieuwe november mama's :D

    Hier gaat het opzich wel goed, alleen ben ik zooooo moe, ik kan wel de hele dag slapen, het wordt gewoon steeds erger volgens mij.
    Vandaag heb ik ook best last van wat krampachtig/weeeïg gevoel in mijn buik, hoop dat het niets te betekenen heeft en dat dat gewoon door het groeien van de baarmoeder is ofzo, ik zeg maar wat, zou het eigenlijk ook niet weten :(
    Ik ga ff een beetje bijlezen op het forum en dan maar weer naar bed.

    Liefs Angela.
     
  7. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Goede avond damens!

    Conny: idd heb me ook opnieuw ziek gemeld. Want dit kan zo niet en heb dus ook flinke woorden met me arbo gehad en nu moet ik na een onafhankelijke arts om me gelijk te krijgen :(

    Jacq: Ik krijg morgen van me arts een verwijsbrief voor de physio dus dat ga ik even doen. Want ik kan nu dus helemaal niks meer met me rug :( baal er ontzettend van iedere keer als ik buk moet me vriend me overeind halen :(

    Morgen komt Moeders Voor Moeders! De mevrouw komt ongeveer rond kwart over 12 en ze zei dat ik even urine moest opvangen. Heb pas nog een test gedaan haha dus deze zou ook wel positief zijn :D Deze test heb ik dus gedaan om morgen niet in de zenuwen te zitten hahah raar of niet ?

    Zaphra spannend johh nog 2 daagjes :D
    ik mag de 18de ben er nu al zenuwachtig voor terwijl het alleen maar een intake is voor mij dus nog geen echo.

    Pfff nu stop ik nu heb ik weer een heel verhaal er neer gezet hahaha Slaap lekker damens!
     
  8. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    vandaag is het zover; we gaan voor het eerst naar de verloskundige! echt spannend zeg!! moest nog ochtendurine meebrengen, de praktijk zit tegenover ons huis :)
     
  9. Lynn

    Lynn Actief lid

    30 nov 2005
    311
    0
    0
    @ femmy: spannend! suc6

    @hope: er is met 8 weken alleen een hartje te zien bij een echo, bij de verloskundige moet je minimaal 12 weken zijn en zelfs dan horen ze het vaak nog niet

    @wentje: welkom!

    @pim; bedankt, ik ben reuze zenuwachtig.

    @zaphra; hebben ze je nog geen termijnecho aangboden dan? lijkt me wel lastig niet te weten hoe ver je bent

    @conny; neezelfs als de echo goed is wachten we tot 12 weken met vertellen. Voor de kids duurt het anders zo lang voor de baby er werkelijk is. Leuk die cadeautjes :)

    @channy; balen met je rug zeg, sterkte ermee

    @wentje; ik heb nog geen zwangerschapsbroek gekocht maar wel een broek met een maatje meer. mijn buik schommelt heen en weer. ene moment heel erg dik en het andere moment gaat het wel. Mn oude broeken krijg ik alleen nooit meer dicht..

    @angela: dat krampgevoel heb ik ook al een paar dagen, lees overal dat dat vooral rond deze tijd heel normaal is door het groeien van de baarmoeder

    Pffff daar gaan we dan vanmiddag... ben enorm zenuwachtig!! Probeer de gedachte te verdringen dat het weer mis is, het blijft eng. Aan de andere kant zal ik enorm opgelucht zijn als alles er goed uit ziet en het hartje te zien kloppen. De vorige keer ging ik erheen met het idee dat het vast wel goed zou zijn en dat was het dus niet. maar 3x scheepsrecht toch?

    Verder gaat het wel goed met me, erg moe maar daar kan ik wel mee leven een paar weken. Wel heb ik enorm last van mijn darmen, die zijn zo van slag! Hebben meer meiden hier last van? Als ik iets lichts eet gaat het wel maar anders gaan mn darmen enorm krampen.

    Lynn
     
  10. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    Lynn jij ook heel veel succes vandaag! spannend ook! ik hoop ook dat we naar het hartje gaan luisteren maar daar had ze niks over gezegd.
     
  11. Lynn

    Lynn Actief lid

    30 nov 2005
    311
    0
    0
    Hoi femmy,

    krijg je dan ook een echo? Anders kunnen ze het hartje pas horen met ongeveer 12 weken; ik hoop het voor je!!

    Lynn
     
  12. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    nee geloof ook geen echo, wel moeilijk dat wachten hoor ;)
     
  13. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Ik ben net bij de verloskundige geweest voor de intake. Veel vragen, bloeddruk gemeten, folders meegekregen en bloed afgenomen. We hebben ervoor gekozen geen prenatale sreening te doen, maar wel een echo met 20 weken om het kindje te screenen. Ik krijg jammergenoeg geen echo meer met 12 weken....... Maar bij mijn volgende bezoek - 16 mei - gaan we wel naar het hartje luisteren. Ik moet me ook gaan aanmelden bij mjin verzekeraar voor kraamzorg. Dat ga ik vandaag maar eens even doen.

    Lynn, laat je weten hoe de echo was?

    Pim
     
  14. gwenhopp

    gwenhopp Lid

    19 okt 2005
    8
    0
    0
    Nou dames ben ik weer!
    Hier verloopt alles goed gelukkig.
    Gisteren zijn we naar de verloskundige geweest alles zag er tot nu toe goed uit. Inderdaad geen hartje, niet eens geprobeerd.
    En we mogen 4 mei savonds voor een termijn echo heel erg spannend allemaal weer.
    En 8 mei alweer terug naar de verloskundige, wat gaat het allemaal hard zeg!
    We hebben natuurlijk het hele rijtje (ziektes enz) weer even doorlopen.
    Ook hebben we beloten niet voor een nekplooimeting te gaan, je hebt maar zo weinig zekerheid.
    We zien wel wat ons gegeven gaat worden, het kindje is hoe dan ook welkom.

    Verder gelijk maar eben de kraamzorg geregeld bij mijn verzekering, lekker voltijd hulp een week lang zalig toch?

    En wat de buik betreft die past bij mij ook al niet meer in mijn broeken haha, ga van de week eens de stad onveilig maken.

    Lynn ken dat heb er ook erg veel last van op het moment :cry:

    Hoe is het verder met iedereen?

    groetjes gwen
     
  15. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    zo net terug van de verloskundige! samen met mijn vriend geweest en we hebben veel informatie gehad, heel veel boekjes maar wel leuk om door te lezen! als we een test zouden willen laten doen voor kans op een geestelijk gehandicapt kindje dan moeten we dat zelf betalen (130 euro).
    We hebben helaas nog niets gehoord maar 27 april mogen we terugkomen voor de eerste echo :D we kunnen niet wachten, wel bloeddruk gemeten en daaruit bleek dat het kindje al veel "eet"! (ze hebben daar ook een echokamer).
    mijn urine getest en daar was ook niks mis mee en ik moet nog een keer bloed laten testen!.
     
  16. melody

    melody Bekend lid

    29 mrt 2006
    672
    0
    0
    volgens de calculator ben ik op 20 november uitgerekend... maar ik snap dat niet helemaal want zolang kan ik nog helemaal niet zwanger zijn.. ben benieuwd wat de gynacholoog zegt als ik daar voor de 1ste keer heen ga..
     
  17. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Goede middag,
    zo al heel wat verloskundige bezoeken mooi!
    vandaag is moeders voor moeders geweest en had weer een mooie positieve test :D! verder niet veel bijzonders dus ik ga nu even verder met koken !
     
  18. Hope

    Hope Fanatiek lid

    1 mrt 2006
    3.100
    0
    0
    Goh meiden, wat leuk die verhalen over het bezoek aan de VK.
    Ik ben dan wel een decembermama, maar kom toch af en toe hier lezen om jullie verhalen te lezen.
    Jullie zitten net een stapje verder dan mij.
    Ik hoop ook veel van jullie ervaringen op te steken.
    Veel succes allemaal, groetjes Hope
     
  19. jacq

    jacq Bekend lid

    9 jan 2006
    735
    0
    0
    amsterdam
    Lynn hoe was het bij de vk?? Ben benieuwd.

    Goed van je verwijsbriefje Channie. Kijk of informeer even of er bij jou in de buurt een ft gespecialiseerd is in zwangerschap/bekken. Is wel erg nuttig!

    Femmy was je bloeddruk dan laag dat ze konden dat de baby al veel at?

    Wentje, van harte welkom bij de novembermama's!!

    Leuk dat je meeleest Hope. Gaat alles goed met je?

    Lfs
     
  20. femmy

    femmy Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.061
    0
    0
    Administratie
    @jacq ja de onderdruk was wat lager waardoor de bloedvaten breder zijn naar het kindje toe en meer voeding binnenkrijgt, ojee :)
     

Deel Deze Pagina