MMM .. Wanneer neem je de stap?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door firefly, 24 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. firefly

    firefly Fanatiek lid

    29 jan 2010
    1.845
    1
    38
    @ vasca, nee ze weten dit op mijn werk niet. Dus daar ligt het niet aan helaas.

    @ mvm, ik moest officieel volgende week donderdag ongi worden. Heb die bloeding 6 dagen na mijn ei gekregen. Maar ga voor de zekerheid volgende week woensdag een testje doen!
     
  2. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Dat wordt nog spannend voor je firefly, ik hoop op goed resultaat!!!!!

    Hier begint langzaamaan mijn ovu-test positief te worden, dus we gaan weer aan het werk,;)
     
  3. vasca

    vasca Fanatiek lid

    3 feb 2011
    1.489
    0
    36
    @mvm: fijn! dat geeft toch altijd weer een goed gevoel als er een 2e streep verschijnt! (ook al is het nog niet op de test waar je hem natuurlijk wil zien...)
    Een beetje een later ei dan waarschijnlijk, maar in elk geval een ei!

    Ik heb vandaag de hele dag op mijn nichtje van 4 maanden gepast en dat was echt heel erg leuk. Voor het eerst met manlief achter de kinderwagen gelopen...:D Vond het gelukkig niet frustrerend, maar het benadrukt wel dat ik dit zelf ook zo ontzettend graag wil (en snel!). Maar ja, dat laat zich niet dwingen. Gelukkig gister en vandaag dikke vette posi ovutest, dus dat geeft altijd weer hoop. Heb mijn nichtje gevraagd of ze haar connecties daarboven even kon aanspreken... wie weet helpt het ;).
     
  4. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    @vasca; mijn ei is altijd zo laat:x Mijn lijf werkt niett echt mee wat dat betreft, haha.
    Als je ichtje 4 mnd oud is kennen ze haar vast nog wel daarboven en heeft ze nog wel connecties die kunnen helpen. Wij zijn inmiddels al zo "oud" ons kennen ze niet meer:D
     
  5. Ukke

    Ukke Bekend lid

    27 dec 2009
    552
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wij hebben de stap ook gezet na een jaar proberen. Ik ben naar de HA gegaan en die heeft doorverwezen. Mijn cyclus is erg onregelmatig.
    De gyn heeft in het eerste gesprek de gebruikelijke vragen gesteld, cyclus bekeken en hij dacht direct al aan PCO daarna inwendige echo gehad, bloed geprikt en man zaad ingeleverd.
    Tweede afspraak was voor de uitslag. Zaad was prima, bloed gaf inderdaad te hoog mannelijk hormoon aan en dit i.c.m echo duidt op symptomen van PCOS nu slik ik Provera en daarna direct aan de Clomid, hoop dat dit de oplossing voor ons is.
    Ik schork wel even dat ik direct een inwendige echo moest, maar het stelt werkelijk niets voor. Als je eenmaal in de molen zit is het ook wel weer fijn, je weet waar je aan toe bent en wat mogelijke oorzaken zijn. Ik was bang dat het zaad van mijn vriend misschien wel niet goed was, of dat ik geen eitjes zou hebben, maar dat was het allemaal wel, ze springen alleen niet voldoende :cool:
     
  6. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Nou, ik ben hier iets te positief geweest over de opkomende streep op mijn ovu-test, vandaag was deze weer ver te zoeken..... Dus nog een paar dagen geduld hebben denk ik.....

    @Ukke, welkom hier. Voor jou zijn de eerste spannende stappen richting gyn alweer achter zie ik, altijd fijn iemand met die ervaringen. Fijn voor jullie dat de uitslagen ook al bekend zijn. Ik hoop voor jullie dat de medicijnen het goede resultaat geven!! Is dat altijd zo dat de man direct zaad moet inleveren? Wij moeten vrijdag voor de 1e afspraak en aan de telefoon is daar niks over gezegd. Mijn vriend ziet daar een beetje tegenop namelijk.
     
  7. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland
    mamavanmimi het is wel gebruikelijk meid dat ze de man ook gaan onderzoeken, dus bereid hem er maar wel op voor dat hij een zaadtest moet ondergaan.

    Jammer dat je nog geen duidelijkheid hebt over je ei.

    @ukke welkom meid
     
  8. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland
    pfff wat is 1 maart ng gevoelsmatig ver weg zeg! Kweet nog twee weken maar voelt veel langer. Inmiddels zijn ook de ongi kwaaltjes gestart dus die zal vandaag of morgen ook wel weer gedag komen zeggen. Hoop zo dat ze ons snel verder kunnen helpen. Maar heb alweer gehoord dat ze in het Spaarne geen IVF doen dus zullen we wel weer naar een andere toe moeten, dat zal dan Leiderdorp gaan worden het Medisch Centrum Kinderwens heb gelezen dat ze daar geen wachttijden zouden hebben, dat zou erg mooi zijn, maar geloof het niet helemaal. Merk wel dat zodra de ongi deraan komt ik wat negatiever wordt :p. Maar zeg tegen mezelf HOU VOL :p
     
  9. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    K*T zeg, balen voor je..... Ik snap het helemaal hoor, zelf ben ik ook altijd flink negatief als de ongi weer komt. Hoewel ik in mijn achterhoofd altijd weet dat die komt...!
    Aan de andere kant, als je dan over 2 weken je afspraak hebt kunnen ze meteen goed zien of je eitjes goed zijn om te springen..... (even wat instralen met positiviteit:D)
    Hou moed, ooit komt jullie tijd ook!!!!!
     
  10. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland
    ja dat is dan wel weer het positieve ervan inderdaad. Ondanks dat je weet dat die ongi komt baal je toch steeds je hoopt toch iedere keer weer een beetje.
     
  11. vasca

    vasca Fanatiek lid

    3 feb 2011
    1.489
    0
    36
    balen wherona, van die ongi! Het is zelfs als je niet zwanger wil worden al vaak niet de meest positieve tijd, maar nu is het dan echt wel moeilijk positief te blijven. Toch vliegen die 2 weken straks vast voorbij hoor. Mij helpt het wel om te proberen niet te ver vooruit te kijken. Eind maart is nog zo ver weg, dat ik ook maar doe alsof het absoluut nog eeuwen duurt en dan hoop ik dat het ineens zo ver is... Maar hoe dichterbij het komt, hoe moeilijker dat wordt.
    Wat mij ook wel helpt is een project of iets gaan doen. Dat ik een deadline heb rond dezelfde tijd, waarvan ik juist niet wil dat die snel dichtbij komt. Op die manier heb je dan veel meer tijd voor het zover is, als het eeuwig lijkt te duren. En vervelende dingen komen altijd te snel dichtbij, dus dan komt je afspraak ook snel mee ;)

    Ach ja, wachten blijft lastig!

    Succes ermee meid, en jij ook mamavanmimi, wachten op je ei en wachten op je afspraak!

    Ik wacht gezellig met jullie mee, want mijn ei heeft gister zijn sprong gewaagd! Dat betekend dat ik rond de 23e ongeveer NOD heb. Hoop maar dat we goed hebben geklusd, laatste keer was zaterdagochtend, dus hoop dat de zaadjes het minimaal 24 uur hebben overleefd :p

    en Ukke: welkom! het klinkt of het vlot is gegaan bij jullie tot nu toe? das wel fijn.
     
  12. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    Omdat ik direct de 1e ronde toen ik stopte met de pil zwanger ben geraakt (bleek achteraf ondanks dat ik nog 2x menstrueerde) en ik ondanks pilgebruik zwanger ben geraakt (terwijl we hadden afgesproken de pil na de bouwvak weg te gooien) van de 2e, gingen we er (heel stom misschien hoor) vanuit toen we erover spraken dat een 3e toch nog wel leuk zou zijn dat ik ook dit keer waarschijnlijk wel snel zwanger zou zijn.

    Echter na 9 mnd nog niet zwanger en toen toch maar op naar de HA die ons gelukkig direct doorstuurde voor onderzoek. Uit dat onderzoek bleek in ieder geval dat alles wat er maar fout kon zijn aan sperma er ook fout zat. Weinig,niet bewegelijk,afwijkend, ook nog antistoffen noem maar op. Conclusie na diverse onderzoeken. Het zou op de natuurlijke manier nagenoeg onmogelijk zijn nog zwanger te raken en de kans op de hoofdprijs zou vele malen groter zijn.

    Dus zodoende afgesproken dat we in Mei de mm in zouden gaan en IUI zou voor ons daarin de "grens" zijn.

    Was dan ook schrikken toen 2 wkn voor we naar het ziekenhuis zouden gaan bleek dat ik ondanks alles toch nog op de natuurlijke wijze zwanger ben geraakt.

    Waarmee ik dus wil zeggen dat ik uiteraard hoop dat als jullie voor onderzoek naar het ziekenhuis gaan het goed zal zijn, maar mocht dat niet het geval zijn het altijd op het moment dat je het het minste verwacht maar zo kan zijn dat je ineens toch zwanger blijkt ;)

    Succes in ieder geval.
     
  13. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland
    Meiden ben nog niet ongi hoor denk vanavond of morgen voel nog niet echt iets van een aankomende ongi (geen buikpijn) maar dat heb ik wel eens eerder gehad. Niets voelen en dan hopen en dan opeens boem...... :D ben benieuwd wat morgen ons gaat brengen.
     
  14. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    @wherona: spannend....!!!

    Ik heb eindeleijk een posi ovu-test, op CD20, dus het zal wel dag 22 zijn voor hij daadwerkelijk gesprongen zal zijn. En dan weer op dag 28/29 ongi worden.....:x Ben benieuwd hoe het vrijdag afloopt. Voor nu in elk geval aan de klus.....
     
  15. vasca

    vasca Fanatiek lid

    3 feb 2011
    1.489
    0
    36
    @wherona: gemeen is dat he, hoe je dan ineens weer hoop krijgt, terwijl je zo je best deed om nuchter te blijven. Op zich is hoop wel goed, maar dan doet het wel extra pijn als het dan niet zo is.
    Aan de andere kant "bewijst" smoekie hierboven ook dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn!
    Maar Smoekie, is het sperma wel meerdere keren getest? Of was er een oorzaak dat het misschien tijdelijk even minder was? Klinkt namelijk inderdaad dat jullie eigenlijk stiekem super vruchtbaar zijn! Maar misschien moet je voor de zekerheid dan ook maar wat loten van de loterij kopen... je weet het nooit met die kansen van jullie! ;)

    @mamavanmimi: veel plezier meid!:D

    Ik heb vandaag mijn diploma gehaald van mijn postdoctorale opleiding! Erg leuk en fijn om met andere positieve dingen bezig te zijn en helemaal bedolven te worden onder alle aandacht, bloemen en kadootjes! Dat doet een mens goed :)
     
  16. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0

    Sperma is inderdaad meerdere malen getest en telkens met een paar maanden ertussen juist omdat het zo kan zijn dat sperma vanwege niet geopenbaarde ziekte
    oid tijdelijk minder kan zijn. Maar dat was bij hem dus niet het geval.

    Bij Ed was het zelfs zo dat buiten alles wat er maar “fout” kon zijn er ook “fout” zat. Slechte kwaliteit (of hoe je dat ook noemt) te weinig,afwijkend,niet beweeglijk noem maar op en daarboven was het dus ook nog eens zo dat zijn sperma ook antistoffen had waardoor ze dus stilstaand zwemmen (zo werd mij verteld in jip en janneke taal)

    Al met al dus voor hen reden genoeg om aan te nemen dat het op de natuurlijke manier niet meer mogelijk zou zijn en we moesten denken aan IUI. Nou ja dat laatste was iets waar ik al veel eerder aan had gedacht (na de eerste uitslag) dus daar waren we het wel al snel over eens dat we dat nog wel wilde proberen.

    Dus ja, tis voor ons dan ook zeker een wonder geweest (en ook voor de fertiliteitsarts) dat 2 wkn voor we destijds zouden beginnen het niet meer nodig was.

    De arts wist ook echt niet wat hij hoorde en kon het met moeite geloven. En tot op heden nooit meer dan 15 euro gewonnen met de loterijen dusse die kunnen ook de kliko in.

    Anyway ben ik er inmiddels wel van overtuigd dat hoe slecht het er ook uit kan zien er altijd de kans aanwezig blijft van….

    Aan de andere kant heb ik wel zoiets van dat het misschien toch ook te maken kan hebben dat we op een gegeven moment “rust” kregen. Rust in de zin van oke, op de standaard manier lukt het niet, dus nu wachten we gewoon af wat ons via de andere manier staat te wachten dat er toch een soort van weet ik veel blokkade weg is ofzo.

    Beetje hetzelfde idee zeg maar bij mensen die jarenlang ziekenhuis in en uit hebben gelopen en bezig zijn met adoptie of zelfs al een kind hebben geadopteerd en zo ineens spontaan zwanger zijn. Het “moeten” en er constant mee bezig zijn was nadat we te horen hadden gekregen dat het “gewoon” niet meer zou lukken gewoon weg, dus misschien ook onbewust de stress???? Wie weet.

    @wherona, ik duim voor je meid.
    @mamavanmimi houd het “plezier” er in meid.
    En jij Vasca van harte gefeliciteerd joh. Maak er een gezellige dag van
     
  17. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland

    klus ze ;)
     
  18. Wherona

    Wherona Fanatiek lid

    11 feb 2010
    4.258
    0
    0
    Administratie werk
    Noord Holland

    gefeliciteerd met je diploma
     
  19. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    @Vasca: Super gefeliciteerd, meid!! Dit zijn altijd leuke dingen om mee te maken, na jaren hard werken.... Geniet ervan in elk geval!!

    Wherona; nog niet ongi, hoop ik..???
     
  20. vasca

    vasca Fanatiek lid

    3 feb 2011
    1.489
    0
    36
    bedankt meiden!

    wherona, wordt nu toch wel nieuwsgierig! Kun jij je ongi al zo lang van te voren aan voelen komen dan? Of was dat vals alarm? Ik voel het wel, maar dan komt het meestal die avond of volgende dag. Of ben je nu erg overtijd dat je je ongi al verwachtte?

    Maar je geeft ons zo wel veel hoop dat jij na smoekie wondertje nummer 2 gaat worden!

    @mamavanmimi: was het leuk? ;)
     

Deel Deze Pagina