Hoop doet leven..... Wie herkent zichzelf hierin!!!!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Maya30, 15 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    Beste dames,


    Hoop doet leven. Zoveel verhalen die erg herkenbaar. Geduld is de sleutel tot succes (soms ook een pain in the ass).

    Ik ben 30 jaar en ben nu 9 maanden bezig. Ik heb nog nooit de pil gebruikt of een ander voorbehoedsmiddel. Ik mentrueer regelmatig (27, 26,27,29,26,26,26,28,26,27). Helaas, is het nog niet zo ver gekomen. Ik tel mijn dagen en pas de tips die ik hier lees in grote lijnen toe. Ik heb voorgenomen om na een jaar onderzoek te doen. Ik heb dat nooit eerder gedaan. Begin nu wel te twijfelen. Is dit ook herkenbaar of heeft iemand tips. Ik kom nu tot realiteit kinderen neem je niet, je krijgt ze.

    Alvast bedankt voor het lezen van mijn topic. :):

    Groet,

    Maya
     
  2. Jaydee

    Jaydee Fanatiek lid

    2 feb 2011
    1.162
    0
    36
    Ik herken mezelf niet (wij moeten nog gaan stoppen met de pil) maar ik wil je wel veel succes en geluk wensen bij het proberen zwanger te raken!
     
  3. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    Insgelijks, bedankt!
     
  4. Goofie

    Goofie Fanatiek lid

    23 jan 2011
    3.005
    1
    0
    NULL
    NULL
    Duidelijk mee eens dat je kinderen niet NEEMT, maar inderdaad KRIJGT!
    Het wordt vaak te makkelijk gezegd kom we NEMEN er nog 1...
    Ik vind het soms onbegrijpelijk hoe makkelijk mensen er soms mee omgaan.
    Heel veel sterkte!!!
     
  5. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    Bedankt! Jij ook met alles wat je wil bereiken. Je staat er pas stil bij als je er moeite voor moet doen. Ik dacht vroeger dat kinderen krijgen makkelijk was. Helaas heb ik door ervaring zelf mogen ervaren it takes more then that........ Geduld.........
     
  6. Flippo123

    Flippo123 Niet meer actief

    helemaal mee eens :)
    kinderen krijg je, die neem je niet :)
    Ik hoop voor je dat je de stap naar t ziekenhuis niet hoeft te zetten... ik zit zelf volop in de MMM en dat gun ik niemand...
    Ik hoop dat je wachten snel beloond gaat worden!
     
  7. Pinda83

    Pinda83 Actief lid

    10 nov 2010
    407
    0
    0
    Juf van groep 4!!
    Woonomgeving: Oosten van Nederland
    #7 Pinda83, 15 feb 2011
    Laatst bewerkt: 15 feb 2011
    Ik herken me in jouw (jullie) verhaal hoor!
    Ik ben 28 en mijn man en ik willen erg graag papa en mama worden. Ik ben in juni gestopt met de pil, en pas na drie maanden werd ik pas ongi. Vanaf toen zitten wij in de vijfde ronde, en zelfs dan voelt het al lang! Ik heb dan ook diep respect voor alle meiden die al veel langer wachten en hopen, het is inderdaad niet zo maar vanzelfsprekend dat je een kindje krijgt, het moet allemaal op z'n plaats vallen en zelfs dan blijft en gezond kindje toch een wonder, niet waar?
    Daarbij komt dat het mij ook moelijk lijkt om de beslissing te nemen om naar een arts te gaan. Je wilt natuurlijk samen op een natuurlijke/ romantische manier een kindje krijgen en anderszijds is hulp altijd welkom als het zo gewenst is. Voor mij is dit gelukkig nu nog geen kwestie, maar ik begrijp je gevoelens.

    Ik wil je sterkte wensen en hoop dat we samen deze maand op roze gaan!

    Groetjes, Pinda
     
  8. Goofie

    Goofie Fanatiek lid

    23 jan 2011
    3.005
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik denk eigenlijk al sinds ik aan kinderen denk dat het bij mij niet zo snel zal lukken, voorgevoel ofzo..
    Ik zit pas in ronde 2 maar heb nu al zo weinig geduld.
    Onbewust ben je er toch ook wel veel meer mee bezig dan je misschien wel zou willen..
    Kan je je toch bijna niks bij voorstellen dat sommige mensen bij een wip die per ongeluk was al zwanger zijn..
    Raar hoor zo'n menselijk lichaam:(
     
  9. xxPetra

    xxPetra Niet meer actief

    Heej!Ik herken me ook in je verhaal. ik wordt dit jaar 30 en mijn man en ik zijn nu 6 maanden bezig om zwanger proberen te raken. Wij hebben onszelf ook voorgenomen om na een jaar naar de dokter te gaan, voornamelijk omdat ik dan 30 ben en ik niet nog een jaar wil wachten en kijken of ik dan spontaan zwanger wordt. De leeftijd gaat dan ook meewerken natuurlijk en we zouden heel graag meerdere kindjes willen dus dan wil ik ook niet te lang wachten.
    Ik maak mezelf soms ook wel eens gek met..wat nou als het niet lukt. maar ja als je zo gaat denken werkt het helemaal niet denk ik.

    voor jou veel succes en hopelijk heb je snel een mooie positieve test in handen!
     
  10. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    Dag dames,

    Allemaal heel erg bedankt voor jullie fijne reacties. In je omgeving valt alles op wat te maken heeft met baby's. Opeen is iedereen zwanger en zitten de reclamefolders vol met baby artikelen. Laat staan nog dat familie/kennis snel zwanger worden. Om jouw verhaal dan te delen met dames die weten hoe het voelt verlicht de pijn. Wij gaan zeker moeders worden, als de tijd rijp is zullen wij onze kids met volle liefde opvoeden. Tot die tijd blijven oefenen en ventileren op deze site. Ik hoop dat 1 van ons zeker in de roze of blauwe wolkje zit:):p:D.

    Betreft leeftijd heb besloten om achter elkaar Kids nemen. Ik wil er drie dus dat wordt klussen :p. Tegenwoordig kan je zelfs tot je 70e kids krijgen alleen is de vraag is dat gezond. In India was er een vrouw bevallen van een tweeling. Wordt wel misselijk bij de gedachte maar goed, technologie gaat verder dan we kunnen dromen.

    Naar de arts is zeker laatste optie, na een jaar wil ik gewoon een onderzoek voor mijn eigen geruststelling.

    Lieve groet voor de lady's,

    Maya30
     
  11. patje20

    patje20 Fanatiek lid

    14 sep 2006
    2.871
    13
    38
    Emmeloord
    Dit is heel herkenbaar... had zelf eigenlijk de hoop al opgegeven na jaren behandelingen enz... tot uiteindelijk na de vakantie geen ongie kwam.. stond er een beetje sceptisch tegenover.. nee zal wel niet zo zijn.. en toen kwam daar een 2e streepje, nog een test gedaan, ook een 2e streepje.. uhm zou het misschien toch.. nou laatste test.. mooie clear blue digital.. ja hoor zwanger.. heb tranen met tuiten gehuild!
    Het moraal van dit verhaal, geef de hoop nooit op!!
     
  12. Jiska

    Jiska Fanatiek lid

    6 mrt 2007
    1.477
    3
    38
    Overijssel
    Heel herkenbaar! Ik begon na drie maanden al wat ongeduldig te worden. Vervolgens tempen, ovulatietesten, heel veel lezen over zwanger worden enz. enz. En inderdaad ondertussen al die mensen om je heen die zwanger raken... Ook ik dacht: 'Hoe heb ik ooit kunnen denken: nu nog even zwanger worden'.

    Ook bij ons leek alles goed. Na anderhalf jaar toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Uit de onderzoeken kwam helemaal NIETS. Vervolgens met 26 maanden spontaan zwanger. Maar wat het nu geweest is, of nog steeds is? Geen idee, maar ik ben er sindsdien extra van doordrongen dat iedere zwangerschap een WONDER is!

    Ik hoop dat jullie snel zwanger zullen zijn!
     
  13. Alexandra2008

    Alexandra2008 Fanatiek lid

    21 aug 2008
    3.438
    6
    38
    Vrouw
    Almere
    Dat is makkelijk besloten, maar je moet maar afwachten of dat wonder je gegeven is.
    Die 70-jarige in India die een kind kreeg was niet voor niets wereldnieuws. Er bestaan echt geen wonderdokters die je wel even zwanger maken. Helaas! Want ik zit al lang in de MMM en nog steeds niet zwanger.
     
  14. anouk79

    anouk79 Fanatiek lid

    13 jan 2011
    2.308
    0
    36
    Opticien.
    Zuid-Holland
    Herkenbaar verhaal hoor.
    Ik zit zelf pas in ronde 3 maar ben ook (al) 31 jaar. Voor vele is dat misschien nog niet zo oud maar voor mijn eigen gevoel wel. We willen ook graag meerdere kindjes en wil een niet te oude moeder worden.
    Dan is ook nog iedereen om mij heen zwanger of net bevallen.
    Er is zoveel dat je op momenten tegen kan werken, bij mij bijvoorbeeld schimmelinfectie waardoor het even niet loopt zoals je zou willen maar het komt goed.
    Positief blijven denken en de natuur zijn werk laten doen.
    Dan kun je inderdaad na een jaartje gewoon een afspraak maken voor een onderzoek.

    Gr.
     
  15. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    Beste dames,

    Blijf jullie bedanken voor jullie tijd en respons. Ik ben hartstikke blij voor Jiska. Mag dat een voorbeeld voor ons allen zijn. Hoop doet zeker leven.

    De wonderen zijn de werelden nog niet uit.

    Het gevoel dat je een jonge moeder wil zijn heb ik ook. Ik denk ben nu 30 jaar wil nog meerdere kinderen en hoe oud ben ik voordat ik klaar ben. Voor andere ben ik nog jong maar, voor mezelf te oud. :(:(

    Ik wil vrijdag naar de 9maanden beurs. Krijg van vriendinnen te horen dat ik mezelf alleen maar ga kwellen. Ik dacht om inspiratie, ideeën op te doen. Hoe denken jullie hierover?

    Lieve groet,

    Maya30
     
  16. Flippo123

    Flippo123 Niet meer actief

    Ik vermijd de 9maanden beurs.... al die zwangere vrouwen opzoeken enz enz... nee daar zit ik niet op te wachten...
     
  17. Josefien

    Josefien Actief lid

    1 dec 2010
    152
    0
    0
    Gouda
    Wat kan ik me hierin herkennen zeg... Ben in juni gestopt met de pil, maar pas in augustus voor het eerst zonder condoom (om te ontpillen). Menstruatie leek meteen goed op gang te komen, 3x 28 dagen. Toen ben ik in september getrouwd en bleek ik pas écht te gaan ontpillen, die 3 eerste ongi's waren nog steeds pileffect! Door de bruiloft veel stress enz. gehad, dus ineens lange cyclus: 38 dagen. Daarna steeds ond 28/29/30 dagen en in januari opeens 24! Het lijkt wel of er elke cyclus wel iets is (stress, griep bij mij, griep bij hubby, vakantie, schimmelinfectie, gemiste eisprong, etc.), waardoor het niet lukt, maar inmiddels ben ik al in de zesde ronde beland!! Kortom, het is echt tot mij doorgedrongen dat het megabijzonder is om zwanger te raken en ik denk echt dat ik ga huilen van geluk als het ooit zover mag zijn! Ik snap ook gewoon echt niet hoe mensen het voor elkaar krijgen om al in de eerste, tweede of derde ronde zwanger te raken: zijn die dan zoveel 'gezonder' dan ik? Fijn om op zp alles te delen en ik blijf positief, al is dat soms verrekte moeilijk!
     
  18. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    Wij werden eigenlijk pas met onze neus op de feiten gedrukt dat het hoe dan ook altijd een wonder is als je als vrouw zijnde zwanger mag geraken.

    De eerste maand dat hier de pil de deur uitging bleek ik achteraf al zwanger te zijn geraakt (nog wel 2x mijn periode gehad en tijdens ziekenhuisbezoek zijn we er toen achter gekomen). De 2e was al onderweg ondanks dat ik nog aan de pil was. (ziek geweest en planning was om na de vakantie met de pil te stoppen en ook hier weer gewoon mijn periodes gehad dus ook hier niet weten al zwanger te zijn).

    En dan beginnen ineens je eierstokken weer te rammelen ondanks dat je voorheen dacht dat je gezin compleet was en ga je er heel stom (ik weet het) vanuit dat het ook dit keer wel "snel" zal gebeuren.

    Maar hoe onwaar bleek dat te zijn. Na 9 mnd toch maar bezoek aan de HA waar later na diverse onderzoeken bleek dat het op de natuurlijke weg eigenlijk onmogelijk zou zijn nog zwanger te geraken. (wat uiteindelijk toch nog wel gelukt is voor we "geholpen" zouden worden)

    Dan pas besef je eigenlijk dat het idd een wonder is zwanger te raken en niet zo van oh we willen graag nog een kindje dus.....


    Heel veel succes in ieder geval meiden.
     
  19. Vlinder21

    Vlinder21 Actief lid

    21 okt 2010
    393
    0
    0
    NULL
    NULL
    Erg herkenbaar..
    Alleen de hoop begint soms minder te worden, terwijl we ons daaraan vast moeten blijven houden, hoop hebben en blijven hebben!

    Wij zijn ondertussen in ronde 11 beland.. zijn beide nog erg jong (ik ben 22, me vriend 24) Maar dit zegt helaas ook niets. vriendlief heeft in het verleden een operatie gehad van onder.. dus de kans op verminderd vruchtbaar is aanwezig.

    nu willen we naar de ha.. maar de angst is er, en ik vind het zo moeilijk om daadwerkelijk de stap te nemen.

    Kinderen krijg je idd.. en helaas zijn er nog genoeg mensen die denken dat ze zo maar even te 'nemen' zijn.. hoppa we gaan ervoor en zwanger.

    We weten ondertussen wel beter..
     
  20. Maya30

    Maya30 Lid

    14 feb 2011
    55
    0
    0
    [​IMG]

    Best dames,

    Leuke nickename vlinder je hebt de juiste leeftijd. Laat niemand je zeggen dat je jong bent. Stel je krijgt een kind op je 31ste wanneer je 41 bent is je kind 10. Zo bereken ik het uit. Het enige wat telt is als je er geestelijk en lichamelijk klaar voor bent. Zoals eke aanstaande moeder hier aangeeft hoop doet leven. Ik ga er weer voor, deze maand ben ik ogi geworden heb mijn hoop gevestigd op next month.

    Mijn vriendinnen zeggen dat ik er niet mee bezig moet zijn. Dat is het laatste wat je wil horen. Ik kan wel doen alsof maar, its in my mind. Ik blijf het ze uitleggen dat 1,2,3 niet gaat. Volgens hun maak ik mezelf gek. Ik begrijp hun bezorgdheid maar, mijn doel is moeder te worden.

    Lieve groet,

    Maya


    p.s: hoe krijg ik ook zo'n leuke ovulatiekalender.

    ga toch naar 9maanden beurs ben erg nieuwsgierig wat er allemaal op de markt te koop is.
     

Deel Deze Pagina