wanneer kopen jullie zomerkleding?

Discussie in 'De lounge' gestart door liesbet77, 20 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    in januari alleen al voor meer dan 500 gekocht:)
    maar wel 220 verkocht via marktplaats en de kinderbijslag
    200 dus aghhhh t valt nog mee
     
  2. mirell

    mirell VIP lid

    17 jul 2007
    15.021
    1
    0
    in een hele leuke winkel de xenos
    ik woon in julianadorp aan zee
    schoentjes durf ik niet zo
    ivbm groeispurtjes voeten
     
  3. Lisette28

    Lisette28 Fanatiek lid

    21 feb 2006
    1.439
    0
    0
    Delft
    In de zomer zelf koop ik af toe wat. Nu nog niet in ieder geval.
    Nina draagt bijna alleen oude kleertjes van Sofie.
     
  4. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Mar je zal misschien ook weten dan dat pall maal heel mooi blijft, hij heeft al 3 jaar dezelfde longsleeves en shirts en nog net zo mooi, we gaan altijd naar een outlet en betalen daar voor pall mall maximaal 20 euro voor een longsleeve. Net wat ik zeg we hoeven niet het nieuwste van het nieuwste.

    Spijkerbroeken draagt die niet van pall mall maar van cars bij de outlet 2 voor 30 euro . zitten super mooi bij hem. Verder slaagt hij ook voor shirts bij de c&a en daar heeft die er ook van bij zitten voor 5 euro .

    Als hij 3 shirts van pall mall per jaar koopt is het veel.
    Hij heeft er 3 jaar geleden zijn winterjas van gekocht is nog super goed.

    Dus vandaar dat we het redden met 50 tot 70 per persoon. heb vorige week gekeken vooralsnog hoeft er niet zoveel bijgekocht te worden we zijn allebei an het afvallen dus straks weer een oude nieuwe garderobe
     
  5. tjessia

    tjessia Fanatiek lid

    1 feb 2009
    2.889
    0
    0
    Ik heb ook al een en ander binnen, anders ben je gewoon te laat. Dan zijn alle zomerjassen al verdwenen en hangt het wintergoed er weer!
    Ik weet niet hoeveel geld ik kwijt ben, koop ook merkkleding op mp en soms in de winkel. Ik denk voor de meiden samen nu 200 euro en voor mijn zoontje nu 80 euro maar die moet nog veel meer zomerkleding krijgen omdat hij natuurlijk niets meer van vorig jaar past. Dan moeten ze allemaal nog slippers en sandalen hebben.
    Voor mezelf koop ik niets, ik ben dan alweer aardig rond en dat vind ik zonde, doe gewoon hetzelfde aan als bij m'n laatste zwangerschap, die viel in dezelfde periode.
     
  6. Meilan

    Meilan Bekend lid

    18 okt 2008
    639
    0
    0
    Liner Manager
    Antwerpen
    Ik heb ook al heel veel gekocht, hoor. Zeker als je Filou wil kopen, moet je snel zijn. De eerste dag dat de nieuwe collectie in de winkel lag, zijn we alles gaan wat we wilden. Anders heb je niets meer!

    Hoeveel ik uitgeef kan en durf ik niet echt zeggen. Het zal véél zijn. Maar dat is voor iedereen anders. Iedereen heeft een ander budget ter beschikking.
     
  7. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik ga pas kijken na april hoor dat vind ik optijd zat, ze krijgen wel weer nieuwe zendingen binnen en anders is het gewoon pech.

    Ik vind niet zoveel, ik geef meestal in september rond de 500/600 euro aan 2 kids (winterkleren en jassen) schoenen niet meegerekend die haal ik gewoon als ze een nieuwe maat hebben tot nu toe heb ik altijd mazzel gehad dat het dan net sale is en haal ik 2 paar schoenen voor de prijs van 1 (vaak rond de 80/100 euro ben ik dan kwijt voor goede schoenen) ik doe dan daarmee van september tot april ongeveer, soms haal ik nog wat bij bv voor hun verjaardag of als we iets leuks hebben ofzo (bruiloft, speciale dag zoiets of gewoon als ik iets keigaafs zie maar probeer dat te minimaliseren)

    In April geef ik ongeveer hetzelfde uit alhoewel misschien wat minder want zomerkleren zijn vaak wat goedkoper (minder stof haha) ik koop vaak voor onze zoon van die jeans die net over de knie vallen, veel shirtjes en singletjes en een paar kortere broeken maar ook 2 nette lange broeken (mag ook spijker zijn maar toch ook wat langs in huis)

    voor ons dochter is het lastig inhouden met de zomer, daar koop ik ook wel veel shirtjes, singletjes voor maar daar heb je ook rokjes, leggings, jurkjes e.d. voor

    Ik had nu voor haar verjaardag bij de H&M een zomerjurkje alvast gehaald en 2 van die joggingsshirts (een voor Dean en een voor Miley) een witte capri voor Miley, nog een zomerjurkje, een leuk tuniekachtig shirtje en een gehaakt mutsje en was inclusief verzendkosten 64 euro kwijt (was jammer dat het twee webwinkels waren want eigenlijk aan kleding "maar" 54 euro.. zo kan ze op haar verjaardag er leuk uitzien op 2 aparte dagen (heeft te maken met lieftallige schoonmoeder en eigen ouders die niet met elkaar overweg kunnen haha) en kan ik meteen gebruiken voor fotoshoot van volgende week en nog een zomerjurkje mocht de andere vies worden.

    Ik ben helemaal pro spijkerjasje of vestje, dan kan je snel een zomeroutfit toch warm maken ;)
     
  8. Djamila

    Djamila Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.221
    3
    0
    Ik heb nog helemaal niks gekocht voor de zomer. Ik doe dat meestal in april van de kinderbijslag. Meestal heb ik dan toch wel voor 100 euro kleertjes. En tussendoor koop ik ook nog wel iets als ik iets leuks zie.
    De jongste heeft nog veel kleertjes van de oudste dus die krijgt alleen dingen die ik echt leuk vind en geen hele nieuwe garderobe.
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    ik ben al klaar voor de zomer, alleen nog 2 paar schoenen voor mevrouw.
    Ik vind niet dat je veel uitgeeft maar das afhankelijk van je budget.
    Hier per seizoen wel 1000 euro ongeveer denk ik.
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    ik vind schoenen ook nog lastig, het is zo moeilijk inschatten hoe snel die voetjes groeien he??
     
  11. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ja dat vind ik ook lastig dus doe dat altijd pas als het aan de orde is, ik ga elke 2/3 maanden langs de schoenenwinkel laten opmeten.. Bij Dean niet meer daar zie ik precies wanneer zijn schoenen niet goed zitten (dan struikelt ie veel)
     
  12. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Nou te laat wanneer je nu al niet een hoop binnen hebt? De winterkleding komt volgens mij halverwege de zomer pas weer hoor, dan ben je in april nog ruim op tijd.
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    er zijn wel veel winkels die sommige dingen maar 1 keer binnenkrijgen, dus dan is het op=op. Ik koop bv graag van bakkaboe, nou die eerste zomerlichting is bij ons al weer een tijdje uitverkocht, te gek eigenlijk he??

    Maar is is dan zeker nog zomerkleding te krijgen hoor.
     
  14. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Tja als je echt specifieke dingen wilt van een bepaald moet je idd op tijd zijn.
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Daarbij heb ik ook geen idee welke maat ik moet kopen. Dochter ging bijv afgelopen winter binnen 4 maanden van 86 naar 98.. Nu heb ik dan veel dingen in 98/104 die dan ook wel goed zullen passen, maar van mijn zoontje durf ik het niet goed te zeggen.
     
  16. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Ik heb afgelopen winter zo`n 350,- uitgegeven aan kleertjes voor mijn dochter.
    Op dit moment durf ik nog niet zo goed voor de zomer te kopen omdat ik bang ben dat het straks niet goed past, ze zit nu in 74/80 maar net hoe het valt, en wil niet dat het pas einde van de zomer past of dat het aan het begin al aan de kleine kant is.

    Denk dat ik zo rond eind april wel een aardige inschatting kan maken.
     
  17. tulip

    tulip Niet meer actief

    dat is ook lastig hoor, mijn meisje groeit niet zo hard, ze kan van veel winkels nog 86 aan, vorige zomer had ze dat net aan, dan moest ik het gewoon wat aantrekken bv. Dus nu merk ik dat van sommige merken/winkels 86 precies aan wordt en heb ik voor de zomer 92 gekocht, want daar zit nogal een verschil in bij sommige kledingstukken.
     
  18. stampertje

    stampertje Fanatiek lid

    24 okt 2007
    3.086
    19
    38
    Mama
    Een dorpie
    Ìk heb nog geen ozmer kleding gehaald maar ik hool ook niet veel een stuk of 2 á 3 jurkjes. shirts en rokjes hebben ze nog het is veel te kort warm weer om veel en dure zomerkleding te kopen. Zomer kleding (behalve shirts) zijn ook gewoon van de zeeman. Laatst 4 schirts gekocht wat toen 64 euro kwijt dus denk dat ik met een euro of 15 klaar ben met de rest van de kleding. Ze moeten nog wel allebij een zomerjas en die zijn wel weer duurder een euro of 40 en dan schoenen 40 dus met 250 euro benn ik klaar voor de meiden. Maar dan hebben ze gelukkig niet veel nodig.

    En jeremey ja weet ik nog niet heb nog geen korte dingen gekocht ik weet niet welke maat hij dalijk heeft.
     
  19. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    Mijn dochter groeide eerst wel snel en sinds oktober zit ze in 74 eerst nog wat aan de grote kant en nu zit dat prima.
    Maar zo heb ik dus ook nog wel dingen van 68 die groot vallen die ze nog past (heb ik het over truitjes van name-it)
    En zo heb ik nog een broek van noppies die echt als een grote 80 valt nou die gaat van het zomer pas een keer passen.
    En dat terwijl ze dus ook al truitjes en leggings en jurkjes van noppies heeft in 80 en een ander broekje wat prima valt.

    Ik verwacht wle gewoon met 80 te kunnen doen maar ja dan is het maar net hoe het valt etc. dus ga nu wel wat kritischer kopen.
     
  20. Justins mama

    Justins mama Bekend lid

    9 feb 2011
    510
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ook ik vind dat je niet veel uitgeeft... maar ja het is natuurlijk ook net wat je te besteden hebt.
    Ik heb vorige maand al zijn zomerkleertjes gekocht incl. jas enzo Ik denk niet dat ik het haal met 900 euro. Maar ja mijn man is een echte burberry freak, dus tja...

    En als je merk kleding wilt komt dat vaak maar 1x binnen, en is ook niet meer na te bestellen. Tenminste bij de kledingwinkels waar wij voor ons zoontje komen is dat zo (cococinelle en olleke bolleke) Ik heb ook heel de serie van monnalisa en daar heb ik me zelfs voor moeten inschrijven (olleke bolleke) anders liep ik al een gedeelte van de serie mis...

    Niet normaal eigenlijk!! En dan zeggen ze dat we in een crisis zitten (wat natuurlijk ook voor sommige mensen is) Maar een minnalisa shirtje heb je niet onder of rond de 60 euro....
     

Deel Deze Pagina