Vooruit kijken na miskraam - part 2

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door 4days, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 4days

    4days Niet meer actief

    Kirrebir, wat een heeeeerlijk kereltje!!! :D Echt een mooi kindje! Jammer dat het na de bevalling niet helemaal op rolletjes liep, gelukkig zijn jullie nu weer thuis.

    Esmée is ook niet zo regelmatig hoor... Bij Vince kwam dat ook pas rond zijn 1e verjaardag, dus het zal nog wel even duren. Achja, we zien wel.
     
  2. Tamar

    Tamar Fanatiek lid

    11 nov 2005
    1.738
    0
    0
    @ kirrebir, wat een mooi mannetje! Gefeliciteerd!
    Klinkt wel als een heftige start hoor! En nu maar genieten van elkaar!
     
  3. 4days

    4days Niet meer actief

    Hier vandaag 6 maanden exclusieve borstvoeding!! :D :D
     
  4. L78

    L78 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    2.463
    0
    0
    Noord Holland
    Wow, wat een mijlpaal!! En een prestatie, wees maar lekker trots op jezelf! goed hoor
     
  5. April1

    April1 Fanatiek lid

    5 jun 2008
    1.385
    1
    0
    Hoera! Een zoon!
    Kirrebir gefeliciteerd!:)

    Ik was even nieuwsgierig of Kirrebir al mama was, vandaar dat ik even om de hoek kom kijken!:):D
    Hier alles prima. Zoonlief drinkt heerlijk bv en groeit als kool. Vandaag is hij precies 5 maanden!
    Hoop dat het hier met alle dames en kindjes goed gaat!

    Liefs
     
  6. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Wow! En dat met al haar allergieën... Knap hoor! Ga je straks ook beginnen met groente en fruit?

    @April: leuk dat je ff incheckt :) geniet je lekker van je tuin vandaag?

    @hier: Gisteren ging fay voor het eerst wennen op het kdv en het ging super! Ze vond de andere kindjes heel interessant en heeft zelfs lekker geslapen. Morgen gaat ze weer een paar uur wennen. Ik ben echt apetrots op haar! Volgens de leidster was ze een model baby.... jeetje :) Zometeen ga ik maar eens lekker met haar naar buiten, even stemmen. Gaan jullie ook stemmen vandaag?
     
  7. 4days

    4days Niet meer actief

    Tnx meiden! :)

    Ja we gaan haar straks broccoli geven, ben benieuwd of ze het wat vindt!

    zilvervosje, wat fijn dat het zo goed ging! Het is echt veel waard als je haar met een gerust hart achter kunt laten. En wij gaan ook zo stemmen ja. Wie niet stemt mag ook niet klagen he. ;) Even wachten tot Esmée wakker is.
     
  8. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ha lieve meiden!

    Pfff wat verandert je leven met een kind zeg... Ik moet echt even wennen aan het volledig in dienst zijn van de kleine man.
    ;)

    Ik kan me nu nog niet voorstellen hoe ik dat ooit moet gaan doen als ik niet meer vrij ben en me niet meer volledig aan hem kan aanpassen... Want plannen zit er echt nog niet in!

    Maar aan de andere kant, hij is er pas 2 weken. Al voelt het véél langer!

    @Cossy: ik zag de foto van Esmee staan op borstvoeding.com! Leuk! (toevallig had ik 'm ook net op Hyves gezien)
    Echt super goed hoor, 6 maanden exclusieve borstvoeding.
    Dat ga ik sowieso nooit halen aangezien ze B in het ziekenhuis zonder met mij te overleggen meteen flesvoeding hebben gegeven omdat hij op de IC lag. :( Nu thuis krijgt hij wel volledig bv.

    @April: lief dat je speciaal voor mij langs komt wippen! Hoop dat alles goed met je gaat.

    @zilver: fijn dat het goed ging met de trein.
    Ik ging gisteren met mijn ouders een stukje wandelen. We moesten eerst met de auto daarnaartoe rijden. Tegen de tijd dat ik B in de maxicosi in de auto had gezet (voor mij de eerste keer) en de kinderwagen achterin stond, stond het huilen me al nader dan het lachen (het was ook eigenlijk tijd voor mijn slaapje)... wat een gesjouw en een gedoe!
    Maar wel lekker om even er uit te zijn!

    @L78: is de ziekenboeg al weer helemaal beter?

    @krokodieltje: hoe gaat het bij jou? Wat ik me af vroeg: heb je nou weer meer last van je ziekte nu je niet meer zwanger bent?

    @Tamar: bij jou ook alles goed?

    Heeft iemand ooit eens wat van D1982 gehoord? Volgens mij komt ze hier niet meer, of wel?
    En Nisa?
     
  9. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @Kirrebir; oh, wat is dat herkenbaar wat je schrijft. Het wennen, het gevoel dat die kleine er pas twee weken is terwij het al veel laner lijkt, al dat gesjouw, hoe moet dat straks als ik weer ga werken... Ik herken het helemaal van die eerste weken. Maar het wordt makkelijker hoor! Hier wel, in ieder geval. Voor een deel komt dat, omdat je kindje makkelijker wordt, maar ook (misschien wel vooral) omdat je zelf makkelijker wordt. Slapen en drinken is nog steeds niet echt te plannen, maar het kan me gewoon niet meer schelen. Ik ga naar mijn ouders, naar de stad of weer naar huis wanneer het mij uitkomt. Ik zie wel wanneer L wil slapen of eten. Je went er aan da je veel moet meenemen. Maar bij kleine uitstapjes sjouw ik al niet meer zijn hele luiertas mee. Ik heb standaard een luier en wat verschoningsdoekjes (in een boterhamzakje) in mijn tasje zitten. Als ik met L even op en neer naarbijvoorbeeld school ga, stop ik er alleen nog even een hydrofielluier en een klein speeltje bij. Hydrofieltje tegen het kwijlen en voor het geval ik per ongeluk een luier moet veschonen. Voor een half uurtje of een uurtje weg neem ik echt niet meer de hele tas mee. Meestal heb je in zo'n korte tijd toch niks nodig.

    @hier; Ik ga 6 maanden exclusieve borstvoeding ook niet meer redden, want zoonlief heeft vandaag zijn eerste groentehapje gehad. Broccoli, om precies te zijn. Eerst hebben we hem wat gemalen prut gevoerd. Daarna mocht hij (terwijl wij zaten te eten) nog even met een roosje broccoli spelen. Maar dat was snel over, want hij gooide het op de grond en toen vonden we het vies om terug te geven. ;)
    Hij heeft trouwens van de gemalen prut ook amper iets op. Hij vond de lepel erg interessant, het spul dat erop zat was vies en hij wist eigenlijk niet goed wat hij er mee aan moest.
    Manlief en ik hebben dikke pret gehad. Ik heb gefilmd terwijl hij voerde en daarna heeft hi gefotografeerd terwijl ik nog een paar hapjes gaf. Dat alles is al onder de familie verspreid, dus die kunnen ook weer meegenieten. Vooral mijn opa en oma waren trots, we hebben de kinderstoel gekocht van he geld dat we van hun als kraamkado kregen.

    Overigens krijgt L als drinken gewoon nog borstvoeding. Het gaat zo makkelijk dat ik totaal noet de behoefte voel om de komende tijd over te stappen op opvolgmelk ofzo. Ik moet alleen even bedenken wat ik doe als mijn kolfrecht afloopt. Maar voorlopig heb ik nog even. Misschien drinkt hij dan (onder invloed van bijvoeding) minder en kan ik het redden met 1x per dag kolven. Datbzie ik dan wel.
     
  10. Brix

    Brix Fanatiek lid

    25 jan 2009
    1.969
    0
    36
    @ Kir: ik herken dat ook wel van de eerste weken. Je weet niet wat je overkomt, je leeft van voeding naar voeding, je hebt het gevoel geen kant op te kunnen. Dat gaat snel weer over, hoor. Je wordt er, net zoals Tupp zegt, steeds handiger in en denkt er gewoon niet meer zo over na.
    Fijn dat het goed gaat met jullie manneke!

    @ Tupp: Ik zie dat je het werk goed weet te combineren met L. Fijn dat je er zo ontspannen in staat!
    Dat relaxte moet ik nog kweken. Het is een hoop geren en gevlieg tussen thuis-kdv-werk-kdv-thuis. De openingstijden van het kdv zijn eigenlijk niet toereikend voor ons. Om 07:30 uur gaat het open, dan drop ik Mup en moet als een gek racen naar het werk om daar vervolgens bijna een half uur te laat te komen. Uiterlijk om 17:45 uur moet ik weer van mijn werk weg om haar weer op te halen en daar betalen we het kdv dik voor, omdat we verlengde opvang hebben moeten aanvragen tot 19:00 uur, omdat ik het anders niet zou redden. Op deze manier redden we het net, alhoewel het om 17:45 uur wegrennen net iets te vroeg is en ik altijd stress heb aan het einde van de dag om alles op tijd af te krijgen :(.
    Daarbij voel ik me een ontaarde moeder, omdat Mup altijd als eerste kindje gebracht wordt en als laatste gehaald. Vind het zo zielig voor haar :(. Maar goed, ze lijkt het daar wel oké te vinden en de leidsters lopen met haar weg. Ik kan het nu echt even niet veranderen, ik moet nog ruim anderhalf jaar opleiding en ik mag pertinent niet 3 dagen in de week gaan werken, wat ik dus veel liever zou willen doen dan 4. Leuk is anders :(.

    @ borstvoeding: ik zit nu ook over de 6 maanden exclusief. Goed, Mup heeft een paar lepeltjes kv in het begin gehad, omdat ze bijgevoed moest worden omdat ze zo klein was, maar daar heeft ze nauwelijks iets van binnengehad, ze lustte het niet en mijn bv kwam snel op gang, dus ik tel dat gewoon lekker niet mee :p.
    We zijn begonnen met Rapley, maar het gaat nog niet echt lekker. Ze pakt de dingetjes af en toe op, speelt er wat mee en laat het meestal snel weer vallen. Ze heeft laatst wel een stukje banaan in haar mond gehad, maar daar ging ze van kokhalzen en braakte ze weer uit. Ik denk dat ze nog niet rijp genoeg is om het eten naar achter in haar mond te verplaatsen en door te slikken. Vooralsnog is de bijvoeding hier dus alleen maar een beetje spelen en nog niet echt eten, maar dat komt vanzelf wel. Ondertussen blijft ze gewoon lekker bij mij aan de borst (of aan de flesjes afgekolfde melk).

    @ MS: gaat top, geen last van :D. Bv geven werkt ook beschermend.

    @ draagdoeken: ik krijg binnenkort een draagconsult om te leren rugdragen met de draagdoek. Lijkt me zo leuk!
     
  11. 4days

    4days Niet meer actief

    Kirrebir -> Tnx!! :D Joh dat noem ik ook exclusieve borstvoeding hoor! Dat ene flesje, en nog zonder jouw toestemming ook... Jij hebt gewoon alle recht om het exclusief te noemen. ;)

    tupp -> Achja jullie zoontje is ook al bijna 6 maanden toch. Zo te zien heeft hij net zoveel met zijn eten gedaan als Esmée, hahaha.

    krokodieltje -> Ja bij jullie ook 6 maanden idd, super!!! :D En dat noem ik ook exclusief ja.

    Bijvoeding -> Nou hier ging t nog slechter hoor. :( Esmee pakte de broccoli en zoog er even op, toen trok ze een vies gezichtje en dat was het. Maar het resultaat was wel een allergische reactie, het kind heeft de hele nacht en volgende dag gehuild en geschreeuwd. En gisteren kwam alweer de eerste eczeem opzetten... :( Nu moeten we dus weer een week alleen bv geven, zodat haar lijfje weer rustig kan worden.
     
  12. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @Cossy: oh wat sneu dat je meisje zo'n reactie kreeg op het eten. Inderdaad maar even lekker bij laten komen!

    @hier: vandaag heeft ons mannetje weer broccoli op. We hadden nu de staafmixer vanijn moeder geleend. Samen met een scheutje moedermelk kregen we nu een veel mooier papje dan gisteren met de keukenmachine. L vindt de lepel erg interessant. Jammer dat papa en mama er steeds van die vieze groene prut op doen. :D
    We hebben vandaag een wat grotere hoeveelheid prut gemaakt en dat heb ik met een slagroomspuit in van die ijsblokjeszakjes gespoten. Daarna heb ik dat zakje tussen twee coldpacks gelegd om het versneld af te koelen. Na een kwartier was het al zo koud dat het deels bevroren was. Dat zakje ligt dus in de vriezer, om er steeds een paar blokjes uit te kunnen halen als wij iets eten wat voor L nog niet geschikt is. En dat is best vaak. Ik denk dat ik binnenkort gewoon even een kookmiddag inlas en nog wat meer van die zakjes vul met andere smaakjes. Als je het in één keer doet, kost het tenminste niet steeds opnieuw tijd.
    Ik herken het gehaast van krokodieltje ook wel. Op de dagen dat we ons kereltje bij de gastmoede ophalen, wil ik niet ook nog eens moeten klooien met gepureerde prut en extra afwas.

    Oh, ik zeg wel ons "kereltje", maar zeg maar gerust KEREL. Hij weegt inmiddels 10 kg. :)
     
  13. Brix

    Brix Fanatiek lid

    25 jan 2009
    1.969
    0
    36
    Neeeeee, Tupp, OMG!!! 10 kg :$:$:$:$. Da's zowat een peuter :$:$:$. Jeetje, op welke lijn zit hij dan? Tjee, ik gok Mup nu op 7,5 kg en die is ouder dan L ;) (Mup is precies gemiddeld qua lengte en gewicht).
    Je hebt 'm goed gevoed :D.
    Vervelend is dat gehaast, hè :(.

    Cossy, wat zielig voor Esmée, dat ze zo allergisch is :(. Ik heb echt met haar te doen. Heeft ze er veel jeuk van? Dan moet je vast voedsel zeker een ding per keer introduceren en steeds weer bekijken waar ze wel en waar niet tegen kan. Pfff, blij dat je gewoon nog bv kunt geven, dan hebben jullie de tijd om het rustig te introduceren. Maar leuk is anders :(.
     
  14. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Haha, onze man zit op de bovenste lijn. Ik geloof dat 10 kg het gemiddelde gewicht is voor een jongetje van een jaar. ;) Hij is ook lang hoor., donderdag gaan we hem weer even echt wegen en meten bij het bureau. Ik zet zo nog wel wat fotootjes in mijn profiel, dan kunnen jullie hem nog even keuren. :D
     
  15. 4days

    4days Niet meer actief

    Nou, ik schrik niet hoor, Esmée is ook al ongeveer 9 kilo... En daarbij is ze ook nog KLEIN! Terwijl Vince 10 kilo woog met anderhalf... Bizar he?? Nu is zij een half en Vince 2 en een half, en ze hebben beiden luiers maat 4. ;)

    Krokodieltje, tnx. :) Nee jeuk heeft ze eigenlijk helemaal niet, zo ver laat ik de eczeem niet uitbreiden. Ze heeft zelf eigenlijk alleen last van de buikpijn enzo.
     
  16. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    @ Cossy: Achgossie, wat naar voor Esmée! Is er vooruitzicht dat ze er wel overheen groeit, al die allergieen? Lastig hoor! Een vriendinnetje van mij is ook voor vanalles allergisch (zelfs sla), maar ze kan er gelukkig nu wel goed mee leven.

    @ Kirrebir: Nu ben ik niet de meest relaxte mama van dit forum :)D:)) maar ik herken het enorm! Dat gezwoeg van die eerste twee maanden, mijn hemel. Ik betrapte me er echt wel eens op dat ik me afvroeg waarom we eigenlijk een kind wilden. Het is allemaal nog zo teer, het kindje heeft nog zo veel voedingen nodig, de borstvoeding moet nog op gang komen, de badjes/maxicosi/kledingwissels/etc. zijn nog nieuw, je kent je kindje eigenlijk nog niet, je slaapt 's nachts nauwelijks.... Wat een veldslag! ;) Kraamtijd kan een fantastische roze wolk zijn, maar dat hoeft helemaal niet (en ook dan komt het helemaal goed.)
    Je krijgt vanzelf moeder-intuitie, je krijgt routine in de verzorging, je leert je kind kennen, je herstelt van de zwangerschap, je kindje gaat beter communiceren en wordt minder breekbaar. Die eerste weken noemen ze wel bevallingsverlof, maar het is gewoon bevallings"zwoegen"... het is superzwaar om voor zo'n klein hummeltje te zorgen. Tegen de tijd dat je weer moet gaan werken is het echt anders hoor. Dan kan je het allemaal wat beter aan. (pfff... moet je mij horen... een paar maanden terug kon ik dit soort betweterig advies wel afschieten!)

    @ Tupp: Jeetje, wat een reus! Heerlijk hoor! Grappig beeld, van de vieze groene prut op dat interessante lepeltje :D. Hij leert het vast wel. Mss een keer iets proberen dat wat zoeter/aantrekkelijker is dan broccoli? Of kies je juist bewust voor groene groente? Fay vond de 2 lepeltjes banenpuree (om te proeven) iig best oke, maar banaan zet natuurlijk wel aan in gewicht. Het voedingscentrum stelt (volgens mij) voor om idd met groente te beginnen. Maar ja, als het met fruit makkelijker begint... Ach, ik heb nog tijd om er over na te denken. Wortel is ook vrij zoet, dat willen we binnenkort een lepeltje proberen.
     
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @hier: Vandaag zijn we wee op het bureau geweest: daar kwam hij uit op 9700 gram. Op die weegschaal komt hij altijd iets lichter uit dan bij die van ons. Hij is 72 cm.
    We hebben een paar drukke dagen achter de rug. Gisteren waren bij in safaripark Beekse Bergen met de schoonfamile. Leuke dag gehad. L kon het ook allemaal wel goed volhouden. We zijn 's avonds nog uit eten geweest. Tegen de tijd dat wij aan het toetje zaten, was hij het wel zat. Mag ook wel, na zo'n lange dag. Eergisteren heeft hij ook al zo'n vermoeiende dag gehad. We zijn bij mijn grootouders geweest. Dat is toch weer twee keer 2 uur rijden. En dan daar natuurlijk weer allemaal nieuwe indrukken. Op de terugreis heeft hij het laatste half uurtje aan één stuk gebruld. Hij wilde gewoon UIT die stomme maxicosi. Hij was zo blij toen hij thuis in de box lekker met zijn armen en benen kon spartelen!

    Omdat we de afgelopen twee dagen laat thuis waren, heeft hij toen geen groenten gehad. Daarvoor drie dagen achter elkaar broccoli, waarbij ik kon zien dat hij elke dag wat meer binnen hield. Hij heeft vandaag een beetje gepureerde wortel gehad. Dat was weer helemaal opnieuw wennen. Dus ook dat doen we een paar dagen achter elkaar. En dan gaan we over op bloemkool of sperziebonen. Als we een stuk of vier groenen hebben aangeboden volgens de "1 groente 3 dagen achter elkaa methode" gaan we denk ik gewoon aanbieden wat we in huis hebben. Er vanuit gaande dat het met die eerste groentes goed gaat natuurlijk.
     
  18. Kirrebir

    Kirrebir Fanatiek lid

    24 sep 2009
    1.125
    0
    0
    NULL
    NULL
    @Tupp: wat goed dat je zo lekker bezig bent met L groente geven!
    En dat dingen doen op jouw tijd... hoe doe je dat dan?
    Als je bij je ouders bent ofzo kan ik me voorstellen dat het makkelijker is. Maar als je gaat winkelen? Hoe doe je dat dan?
    Kan me nog bijna niks bij voorstellen...

    @krokodieltje: pfoe, klinkt heftig jouw schema! Ik kan me voorstellen dat het voelt alsof je aan alle kanten tekort schiet.
    Gelukkig is het niet voor altijd...
    Goed te horen dat bv ook helpt tegen de ms!
    Lekker lang blijven geven en tegen de tijd dat je het niet meer gaat geven maar opnieuw zwanger worden dus :D

    @draagdoeken: moet me er nog steeds in verdiepen...

    @Cossy: ik vind het echt zo sneu voor Esmee...
    Ennuh, helaas was het meer dan 1 flesje kv... De 3,5 dag dat we in het ziekenhuis hebben gelegen is hij elke x bijgevoed met kv. Pas sinds we thuis zijn krijgt hij volledig bv. :(

    @zilver: ja herkenbaar... ik hoop echt dat je gelijk hebt!
    Ennuh: van jullie kan ik het betweterige advies prima hebben ;)

    @lezen:ik ben af en toe stukken uit dit topic ah teruglezen. Leuk joh! Omdat ik totaal niet synchroon liep met jullie, heb ik veel van jullie ervaringen niet meegekregen. Dus pas nu lees ik herkenbare dingen uit jullie zwangerschappen (bij de geboortes ben ik nog niet ;))

    @B: het gaat volgens mij wel goed met hem, hij heeft alleen vandaag ff flink de krampjes. Hij ligt me toch winden te laten bij mij op schoot!
    Verder heeft hij ontstoken oogjes, slijm in zijn keel en baby acne... Hij lijkt wel een pubertje!

    @ hier:
    Ben eigenlijk super trots op mezelf!
    Ben gister in mijn eentje naar het inloopspreekuur van het cb geweest! :$:D

    Ik wilde B persé wegen om te kijken of het wel goed gaat met bv en om een ijkpunt te hebben voor als we volgende week op officieel cb bezoek gaan.

    Pffff wat een onderneming!
    Op het moment dat ik weg wilde gaan, kreeg B honger... huilen huilen huilen dus.
    Het spreekuur was van half 1 tot 1 en het was al 5 over half. Geen tijd genoeg om te voeden dus.
    Ik heb op het punt gestaan de hele boel af te blazen en als een soort onzeker zwak vrouwtje in paniek Kirman te bellen om te vragen wat ik moest doen :( (en dan vervolgens nooit het goede antwoord te krijgen)

    Gelukkig herinnerde ik me ineens weer dat ik een intelligente, volwassen, zelfstandige vrouw ben en dat ik ECHT naar dat weeguurtje wilde gaan.
    Dus besloten om een poging te wagen, terug kon ik altijd nog.
    Eigenlijk tegen mijn principes in,heb ik B's honger geprobeerd te stillen met een speentje. En wonder boven wonder, het werkte! Hij pakte 'm meteen!
    Vervolgens in een noodgang hem in jas en MaxiCosi gehesen (dat gaat allemaal nog niet zo soepel), 3 verdiepingen naar beneden gesjouwd en 'm voor het eerst in mijn auto gezet (ik heb een Mini, dus dat is best een uitdaging).
    Net op tijd bij het cb aangekomen en met klotsende oksels en het zweet op mijn rug hem daar gewogen ;)
    Gelukkig was hij goed aangekomen (hoewel er vast verschil is tussen de weegschaal van de kraamhulp en die van het cb), dus weer een onzekerheid (voorlopig ;)) minder!

    Hebben (hadden) jullie ook dat hoe meer je leest over bv, hoe minder je ervan snapt en hoe onzekerder je wordt?
    Ik denk dat ik maar eens een lactatiekundige ga vragen om wat duidelijkheid te scheppen...
    Ik wil nl ook alvast een vriezer voorraadje gaan aanleggen, maar weet niet hoe. Verder heb ik ineens wat stuwing, geen idee hoe ik dat het beste kan oplossen. En zo heb ik nog een waslijst aan vragen.
    En de lactatiekundige op het forum is niet echt de snelste met antwoorden...

    Vraag aan jullie: ik heb nu nog een huurkolf, maar die wil ik snel vervangen door een eigen kolf.
    Welke kolf gebruiken jullie? Ik heb geen idee welke te kiezen...
     
  19. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    @dingen op eien tijd doen; Ik GA gewoon en dan zie ik wel. :) ik merk wel dat de honger van L minder "accuut" is, nu hij war ouder wordt. Als hij trek begint te krijgen, maar hij heeft om zich heen nog vanalles te zien, begint hij niet te huilen ofzo. Hij is makkelijker af te leiden.
    Verder probeer ik zelf een beetje in te schatten: als ik ee plekje zie waar ik even rustig kan zitten en het is alweer een tijdje geleden dat hij gegeten heeft, dan ga ik gewoon zitten en leg hem aan. Althans: ik ga eerst zelf even wat drinken ofzo en laat hem even rustig om hem heen kijken. Anders is hij toch te veel afgeleid om te drinken.

    Deze week bij de Beekse Bergen had ik soort grof gehaakte poncho aan. Dat is wel handig met het voeden. Kind eronder, dus brst uit het zich en ook iets kinder afleiding voor de kleine man.

    Het is ook een kwestie van gewoon doem hoor. Komt vanzelf.
     
  20. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    @ kirrebir: wat goed! Spannend hè, die volksverhuizing bij die eerste afspraken! Goed dat het toch gelukt is!
    Wbt kolven, ik heb er een van medela, dubbele elektrische pomp. Dat laatste is wel fijn, het scheelt veel tijd. Ik gebruik hem elke keer (leg niet meer aan) dus dan gaat het wel tellen al die uurtjes. Op werk is het ook fijn. Medela schijnt wel een goed merk te zijn. Koop hem wel nieuw, hoor. Wij hebben onze garantie al 2 keer aan moeten spreken.
     

Deel Deze Pagina