Mola-Zwangerschap

Discussie in 'Miskraam' gestart door Delfino, 18 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Delfino

    Delfino Niet meer actief

    Zondag 15 April kreeg ik heftig bloedverlies, Ik wist dat het voorbij was.
    Volgende dag om 11 uur had ik echo om te kijken of alles er wel uit was.
    Dat was niet het geval, Alles zat er nog in alleen geen vruchtje wel het vruchtzakje, maar in het vruchtzakje zaten 5 blaasjes. De mevrouw bij de echo vond het allemaal maar vreemd en belde de verloskundige. Die had een afspraak gemaakt bij de gyn. 17 april om 11.10 we waren uiteindelijk 12.40 aan de beurt en de gyn. assistent dacht dat ik een mola-zwangerschap had en haalde er een dokter bij. Die zei dat het niet zo was Ik was erg opgelucht. Maar later krabbelde de dokter toch terug, Ik zou donderdag gecurriteerd worden maar gisterenavond kreeg ik heftige bloedingen en hele erge kramp (soort weeen) moet vandaag weer komen om te kijken of alles eruit is. Als dat zo is hoef ik niet gecurriteerd te worden. Daarna gaan ze het weefsel onderzoeken of ik een Mola-zwangerschap heb. Ik hoop het niet ik heb geen zin om eerst weer aan de pil te gaan voor ongeveer een half jaar en pas weer zwanger te mogen worden als het HCG gehalte in mijn bloed weg is.
    Is er iemand die dit ook heeft meegemaakt? Ik weet dat een mola zeldzaam is en 1 op de 2000 keer voorkomt maar misschien is er iemand die weet hoe het er aan toegaat.

    Groetjesssss :cry: :cry: :cry:
     
  2. Kaatje1982

    28 feb 2007
    51
    0
    0
    Leiden
    Ik heb een partiele molazwangerschap gehad.

    Dat betekend dat ik met 8 weken een hele mooie echo had gezien en later na een paar weken maakte ik me ongerust ik voelde me in eens veel te goed. Ik een spoed echo aangevraagt.
    Met 8 weken en 6 dagen was het overleden. Hier voor had ik al een miskraam gehad dus ik was helemaal kapot. Ik ook een curretage gehad en uit onderzoek bleek ik ook een partiele molazwangerschap te hebben gehad daardoor is onze embryo overleden door de blaasjes die in mijn baarmoeder groeide.

    Ik heb een halfjaartje moeten wachten met zwanger worden maar alleen als je HCG mooi blijft dalen en niet gaat schommelen.
    Ik heb samen met mijn man er voor gekozen het met een condoom te doen dan de pil omdat ik blij was er even lekker van af te zijn.
    Ik moet zeggen dat het mijn 2e miskraam was en echteraf heel blij was met een halfjaar rust ben ik helemaal bijgekomen in mijn hoofd en lichaamlijk.

    Als je nog meer wil weten vraag het me gerust misschien kan ik je antwoord geven.

    Groetjes kaatje1982
     
  3. Kaatje1982

    28 feb 2007
    51
    0
    0
    Leiden
    Oeps 2x gepost
     
  4. Delfino

    Delfino Niet meer actief

    mijn gyn denkt idd ook aan een partiele mola zwangerschap ik wist niet meer hoe dat hete ik ben blij dat er iemand is waarmee ik kan praten als het wel zo blijkt te zijn ik heb het vruchtzakje gisteren opgevangen dus ik hoop snel te horen te krijgen of het nou wel zo is of niet die onzekerheid maakt me gek. als ik vragen heb zet ik ze hier neer hartstikke bedankt voor je reactie ik moet nu WEER naar het ziekenhuis

    Groetjess....
     
  5. Kaatje1982

    28 feb 2007
    51
    0
    0
    Leiden
    Je mag me ook prive mailen hoor is soms misschien fijner.

    groetjes kaatje
     
  6. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Hoi

    Ik heb ook een ma gehad en er was bij mij een verdenking op een mola zwangerschap. Dit bleek niet het geval.
    Wat de gyn tegen mij zei is dat bij een mola zwangetrschap het vruchtje ook meestal niet uit zichzelf los komt, ik weet niet wat er tegen jou gezegd is.
    Idd de blaasjes zijn wel een aanwijzing dus het is goed om dat te onderzoeken. Is er bij jou hcg geprikt en hoe hoog was deze waarde?
    Je kunt op internet het eea vinden over mola zwangerschap.
    Heel veel sterkte meis.
     
  7. bigdream

    bigdream Fanatiek lid

    21 jan 2007
    2.484
    0
    0
    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wil je wel heel veel sterkte wensen de komende periode!
     
  8. Delfino

    Delfino Niet meer actief

    hallo allemaal,

    Ik moest dus naar het ziekenhuis maar kon meteen blijven,
    moest meteen gecurriteerd worden maar helaas had ik wat gegeten dus moest nog een uurtje of 4 w88 uiteindelijk is alles goed gegaan kreeg te horen dat het hoogst waarschijnlijk geen mola is want mijn hcg waarde was daar te laag voor maar ze gaan het nog wel onderzoeken ik ben erg opgelucht en nog beetje duf van de narcose bedankt voor jullie reacties ;)

    groetjesss Fl3xgirl
     
  9. Anoek1

    Anoek1 Fanatiek lid

    23 jan 2007
    4.178
    0
    0
    Hoi

    Je hcg waarde is zeer bepalend, was bij mij ook te laag ervoor.
    Het blijft wel spannend tot je de definitieve uitslag hebt, sterkte met alles en gun jezelf veel rust. Is allemaal niet niks.

    Liefs
     
  10. Delfino

    Delfino Niet meer actief

    Aaahhh vandaag uitslag gehad IK MAG WEER ZWANGER WORDEN... Was er al stiekem mee bezig maarja.. altijd leuk om te horen:)
     
  11. Luckymom

    Luckymom Fanatiek lid

    21 apr 2007
    3.869
    0
    0
    Groepleidster Jeugdhulpverlening
    Zwolle
    Gefeliciteerd.. maar toch naar hoe..
     
  12. Kaatje1982

    28 feb 2007
    51
    0
    0
    Leiden
    Heee gelukkig zeg nou ik hoop dat je snel weer zwanger bent.

    Ik wou wel even zeggen voor het zelfde geld was de uitslag wel een molazwangerschap dan was het heel dom geweest dat je nu onveilig aan het vrijen was want dan wil je echt niet weer zwanger zijn.

    dat wou ik even zeggen want ik weet wat het is om een partiele molazwangerschap te hebben en dan had ik nog geluk dat het een partiele was

    gr kaatje1982
     
  13. Delfino

    Delfino Niet meer actief

    Ja dat is waar maar uit de bloedtest bleek eigenlijk al dat het niet zo was maar ze wilden het toch onderzoeken, dat was voor ons niet echt een reden om toch te wachten. ;)
     

Deel Deze Pagina