buikslapen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Jalou, 5 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jalou

    Jalou Bekend lid

    5 feb 2010
    931
    0
    16
    Rotterdam
    Onze zoon is nu bijna 3 maanden en ik merk dat hij graag op zijn buik slaapt. Ik weet ook dat dit wordt afgeraden. Overdag slaapt hij nog vaak in de box op zijn buik, want dan ben ik erbij en dan slaapt hij het beste. 's Nachts slaapt hij in zijn bedje op zijn rug.

    Wanner zou je ze officieel op hun buikje neer mogen leggen.
     
  2. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.182
    940
    113
    Zuid-Holland
    Geen idee vanaf wanneer dit officieel mag. Maar ik zou hem dan gewoon op de buik neerleggen. Hoofdje is echt wel sterk genoeg!
     
  3. guppekop

    guppekop VIP lid

    28 aug 2009
    13.271
    1
    0
    varend op schip
    daniel sliep al heel snel altijd op zn buik, maar hij was ook heel sterk (rolde met 7weken van buik naar rug). Ik denk dat je per kind moet kijken wanneer het kan en wanneer niet
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Officieel mag het vanaf het moment dat ze zelf kunnen rollen. Maar goed, er zijn nu eenmaal kinderen die niet op hun rug of zij willen slapen. Ik zou gewoon goed naar je kindje kijken. Kan hij zijn hoofdje goed optillen, is hij sterk in zijn nekje. Hier slaapt Irem vanaf dat ze 2 maanden is dag en nacht op haar buik, daarvoor alleen overdag zodat ik het in de gaten kon houden. In het begin even eng, nu allang niet meer. Ze kan inmiddels op alle mogelijke manieren zelf gaan liggen, maar toch slaapt ze nog steeds altijd op haar buik.
     
  5. Storm

    Storm Niet meer actief

    Mijn zoontje heeft in het begin op zijn zij geslapen en later ging hij zelf op zijn buik liggen. Ik ben er nooit zo bang voor geweest. Hij slaapt sinds hij een maand is eigenlijk al op zijn buik. En nog steeds.
    Ik vond het slapen op de rug juist een beetje eng. Mijn neefje is bijna in zijn eigen spuug gestikt toen hij twee dagen oud was. Als ze op hun zij slapen, loopt het tenminste nog uit de mond (had ik bedacht).
     
  6. YvonneT

    YvonneT Lid

    2 jan 2011
    8
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje wilde ook al heel snel liever op z'n buik slapen. Eerst hebben wij hem ook veel in de box laten slapen. Maar ook 's nachts wilde hij niet meer op z'n rug liggen. Omdat wij het wel wat eng vonden, hebben wij een Angelcare aangeschaft. Dit zijn sensormatjes die je onder het matras kunt leggen. Deze registreren elke beweging en geven een alarm als er 20 seconden geen beweging is geregistreerd. Ook de ademhaling wordt geregistreerd.
    Voor ons een hele goede oplossing.
     
  7. misa

    misa Niet meer actief

    Hier ook een buikslaper! De eerste 2 weken heeft Simon op zijn zij gelegen, maar toen hij wat begon te draaien hebben we hem op de buik gelegd. Op de rug sliep hij slecht en ook voelde wij ons er niet super bij. Ging gelijk prima!! Ik zou zeggen: gewoon doen als het goed voelt!
     
  8. Klijntjuh

    Klijntjuh Fanatiek lid

    28 mei 2010
    1.059
    0
    0
    Freelance Illustrator& Grafisch Vormgever!
    Gouda
    Andy is ook een buikslaper, ook eerst overdag in de box waar ik bij was, maar al snel snachts ook, en heb ik geen woombie meer nodig;)
     
  9. angela24

    angela24 Actief lid

    28 jan 2006
    409
    0
    0
    Hier ook een buikslaper vanaf dag 7. Heb de earosleep matjes op het matras liggen. Hierdoor kunnen ze toch in het matras ademen. Werkt er geruststellend!
     

Deel Deze Pagina