JANUARI 2011 mama's

Discussie in 'De mama's' gestart door peps, 7 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. IrisB

    IrisB Fanatiek lid

    Goeiemorgen!

    ff knuffels uitdelen aan wie ze nodig heeft... en dan even snel voor

    @lauwie: Beterschap voor je kleine man. Hier ook een snotverkouden ukje, maar gelukkig geen oorontsteking *houdt hout vast*

    De nacht duurt hier van ongeveer 22u tot 8u (tenminste dat was de voorbije week zo, tijdstip van opstaan hangt af van IrisBkind). Overdag slaapt ze heel wisselend, soms 45 mins, soms ruim 2 uur en alles daar tussenin is ook mogelijk.

    Maar IrisBkind sliep ook steeds 45 mins vroeger en bijna nooit langer, dus ik herken het wel. Heeft gewoon niet veel slaap nodig. Hij zat voor ie een jaar was op één dut en met anderhalf ofzo had ie die dut ook niet meer nodig (en als hij overdag toch sliep, was het 's avonds bal tot na 22u). Hij is ook steeds vrolijk de hele dag door tot aan het slapengaan. Misschien wordt Jort ook zo? Heb dat boek trouwens ook gehaald voor IrisBkind indertijd, maar wij zijn er vrees ik te lui voor, dus hebben er nooit wat mee gedaan :)

    EGO:

    Na de hoge koorts van vorige week waren we dus naar de HA geweest, maar er was andermaal niks te vinden. HA wilde wel weten waar de constante verhoging dan vandaan kwam, dus wilde ook testen op blaasontsteking. Maar urine was helemaal schoon. Heeft toen overlegd met de kinderarts en we moesten niet komen, maar wel goed in de gaten houden en bellen als ze weer koorts kreeg of zieker werd. Die KA had ook dienst tijdens het weekend dus dat mochten we meteen aangeven bij de HA-post, maar gelukkig hebben we het niet nodig gehad. Verhoging is al paar dagen weg, ze is alleen nog maar erg verkouden nu.

    Verder gaat alles goed. Ben zelf ook beetje ziek geweest (hele invasie van bacillen hier ;)), maar niet heel erg en - op keelpijn na - ben ik weer in orde.

    Straks naar de winkel en verse soep maken en verder zien we het wel weer. Was gisteren super weer, maar vandaag helaas maar een grijze bedoening :(

    Fijne woensdag allemaal!
     
  2. Ink1313

    Ink1313 Actief lid

    20 apr 2010
    300
    0
    16
    NULL
    Nederland
    Hallo allemaal,

    Hier is het schema ook redelijk verschillend. De avonden en nachten verlopen wel bijna altijd ongeveer hetzelfde. Ze gaat rond 22 uur naar bed en slaapt dan door tot een uur of 6-6.30 uur. Dan geef ik de eerste voeding en leg haar weer terug in bed, direct na de voeding dus. Ze slaapt dan tot ongeveer half 10-10 uur (in de tussentijd brengen we grote broer dus naar school) Om 10 uur gaan we badderen of wassen en aankleden, dan weer een voeding en lekker ff spelen in de box. Dan valt ze in de box in slaap en slaapt vaak tot 1330-14 uur, dan weer voeding en vaak is Britt dan een tijdje lekker wakker. Om 1630 uur wederom een voeding na weer ff lekker geslapen te hebben. Na de voeding van half 5 slaapt ze kort tot een uur of 18-1830 uur. vanaf dat moment is ze vaak de hele avond wakker met af en toe een hazeslaapje van een half uurtje ofzo. Ze wil dan vaak drinken. Om half 10 ga ik meestal naar boven en begin aan de laatste voeding.

    Britt wordt verdacht van een koemelkallergie. Ik moet daarom nu alle koemelkproducten en alles waarin dat zit verwerkt en kippenei en alles waarin dat zit verwerkt laten staan. Ik heb een zalfje gekregen van de dokter om haar huidje in het gezicht en de nek te laten herstellen. Was helemaal rauw, droog en rood geworden van de eczeem. Als de eczeem weg is dan gaan we provoceren met de "verboden voedingsmiddelen" en kijken waarop Britt reageert.

    Wat een troosteloos weer is het zeg! Het was zo hoopvol de afgelopen dagen, maar dit is echt weer knudde! HAd nog zo bedacht om vanmiddag lekker naar de speeltuin te gaan....helaas datgaat m niet worden denk ik zo!
     
  3. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    @wendy: haha ja met deze afstand zal dat niet gaan ;)


    ik ben vanmorgen gebeld en het gaat niet door. de mensen hadden geen klik dus helaas! nu hopen dat ze snel andere kindjes kan vinden voor me want ik heb het geld echt nodig...

    en verder ben ik afgevallen :D niet kwa kilos maar wel kwa centimeters hahaha. ik paste nl een broek 2 maten kleiner als paar weken geleden. had een 46 gekocht maandag in de veronderstelling dat die toch te klein zou zijn, maar hij was te groot haha nu dus een 44 en die zit prima! wat kan ik daar blij van worden haha.
     
  4. Ink1313

    Ink1313 Actief lid

    20 apr 2010
    300
    0
    16
    NULL
    Nederland
    Da's heerlijk Naomi! Ik heb helaas nog broekmaatje 46 moeten kopen.....maar vermoed met mijn koemelkvrije en kippenei vrije dieet dat er wel wat kilootjes afgaan. De zwangerschapskilootjes zijn er iig al af, nu de rest nog! Stug BV blijven geven, daardoor word ik wel opgevreten hoop ik. Nu nog leren van de snoepjes af te blijven hahahah!
     
  5. naomi123

    naomi123 VIP lid

    22 mrt 2009
    8.840
    0
    0
    gastouder en verkoopster dierenspeciaalzaak
    hahaha dat ken ik ink ;)
    mijn zwangerschapskilos zijn er nog niet af! moet er nog steeds 7 en die blijven ook hardnekkig zitten helaas.
    misschien ligt het aan het soort broek of winkel hoor dat ik nu wel 44 aan kan haha maar ach ;) 48 is het in ieder geval niet meer want die zakt van mn kont nu!
     
  6. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Hier drie hele luxe nachten gehad..
    van zo op ma: 22.30 voeding tot 7.30
    van ma op di: 22.30 voeding tot 7.45
    van di op wo: 21.30 voeding tot 8.00 (zelf gewekt, vond 10,5 uur lang zat voor zo'n ukkie).

    Hiervoor was het 22.30 voeding tot 6/7 uur.

    Uhm even nadenken wat is er allemaal geschreven..

    bacillen = beterschap!
    werk = nog een paar weekjes, ben benieuwd hoe het gaat en vooral of ik het kolven vast kan houden. Wil echt bv blijven geven tot 6 maanden, hopelijk met zo min mogelijk kv. Duimen dat het kolven lukt dus!
    afvallen = hier al vanaf 10 dagen na bevalling in mijn eigen kleding en ondanks mijn mega gesnaai nog maar halve kilo boven startgewicht. Heb het idee dat het vooral van mijn benen afgaatm heb echt stokjes nu, maar nog wel een buikje. Lig er nog niet wakker van, misschien krijg ik in de zomer motivatie tot sporten.
    zon = WAAR BEN JE! Net in de regen gewandeld maar dat is het toch niet :(
     
  7. mimi83

    mimi83 Niet meer actief

    hier veel pijn meiden vandaag..
    neem express minder pijnstilling voor morgen.
    Ben erg blij dat colin vandaag bij de buurvrouw is.
     
  8. Marise

    Marise Fanatiek lid

    10 apr 2009
    1.588
    1
    0
    HOOI MEIDEN. Mijn excuses voor het niet reageren. Ik doe echt pogingen om weer eens bij te lezen en op iedereen te reageren. Maar ik heb nog steeds visites, daarnaast veel alleen thuis vanwege het drukke werkschema van mijn vriend. Dus het internetten schiet er af en toe bij in. Helaas. Maar op dit moment niet het belangrijkste ;)

    Hier gaat het hardstikke goed. De nachten zijn heel wisselend. Kleine man komt altijd nog voor 1 nachtvoeding.
    's avonds wil hij nog wel eens heel slecht slapen, ik verdenk reflux. Hij blijft nog heel lang boeren en spugen na de voeding als hij niet een tijdje rechtop heeft gezeten. Nu tijdens iedere voeding laat ik hem wel 3 tot 4 xboeren tussen door. Heel gedoe en geeft weinig rust. Maar de kleine doet het daardoor veel beter.

    Juju: ik lees dat je heerlijke nachten hebt. Heb je nog tips voor mij om het doorslapen een beetje te stimuleren? Ik ben namelijk OP! Vriend werkt ook in de nachten, dus verschonen / voeden overdag en snachts is eigenlijk altijd mijn taak. Doe het met liefde, maar bij 2 slechte nachten achter elkaar ben ik op!

    Wat een schattige foto's posten jullie!
     
  9. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Sterkte Mimi :(
     
  10. Miracle1990

    Miracle1990 Niet meer actief

    @ Juju: jaik heb toch kleine beetjes gegeven, en dat werkte wel.
    Ik heb gwn een uur gewacht met dr naar bed brengen, en bleef dr wiegen en zinge voor dr, nou dat werkte perfect! ze sliep door tot vanmorgen kwart voor 8:D
    Ik ben zenuwachtig voor morgen krijgt ze dr eerste prikjes:S ik weet niet wat ik moet en kan verwachten, spannend allemaal zegg!!
     
  11. EyesOnly

    EyesOnly Actief lid

    25 mrt 2009
    423
    0
    0
    thuiszorg medewerkster
    Ergens in het noorden v/h land
    Nou ja snap ff niets meer van Finn.
    Gisteren wou hij niet slapen totaal niet wat we ook deden in bed in de box of op schoot het was jengelen jengelen jengelen. En slecht drinken ook. Toen zijn we gisteravond een rondje met hem gaan rijden in de auto *bloos* en toen heeft hij lekker 45min geslapen. Toen thuis het flesje en naar bed. Vannacht om half 1 heeft hij de fles in 1 keer leeg gedronken. Toen melde hij zich weer om 5 uur en 20 over heeft hij de fles gekregen en maar 80 gedronken
    om 9.30 170 en net om 13.30 moest ik hem wakker maken en heeft hij met veel moeite 60 gedronken. Snap er niets van.
     
  12. EyesOnly

    EyesOnly Actief lid

    25 mrt 2009
    423
    0
    0
    thuiszorg medewerkster
    Ergens in het noorden v/h land
    @ iedereen die een knuffel nodig is *bighug*

    @maartje veel sterkte vandaag

    @Elif vreselijk is dat he als ze last van de darmen hebben. Je wilt alles wel voor ze doen maar niets help. Ik weet er jammer genoeg ook alles van.

    @lauwie, beterschap met de kleine man

    @wen, Heb voor Finn nu ook een puckababy gekocht via mp. Hoop dat mijn vriend vandaag of morgen even de tijd heeft om hem op te halen. Help het bij Jenz goed?

    @mimi wat naar dat je zo'n pijn hebt *knuffel* sterkte

    @ tijden of ritme is hier geen pijl meer op te trekken
     
  13. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Eigen kleding: kon ik na ongeveer 10 dagen wel weer aan. Broek maat 40, mijn heupen zijn vrij breed. Truien enzo 38/40, ligt aan model. Maar ben dan ook slechts 10kilo aangekomen met zwangerschap. Vrij snel ben ik dat kwijt geraakt, ook mede door bv die ik heb gegeven.

    Jayden heeft weer moeite met ontlasting. Het komt wel, maar was net keihard. En was aan het huilen, van de pijn. Werd ook mega rood. Het was anders huilen dan zeuren en eten. Mag ik gewoon 10-20cc water zonder schepje voeding geven? Of moet ik echt wachten op half 5 tot hij zijn eten krijgt en dan 10cc extra geven? Hij is het volgens mij nu wel kwijt, die harde bonk, want hij huilt niet meer. Nu slaapt hij weer. Ga hem er nu niet voor wakker maken...
     
  14. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Grappig Siem heeft vandaag zijn 'ritme' ook omgegooid. Dus de komende dagen maar weer eens kijken hoe het uitkomt. Hij slaapt ook een stuk korter (1 a 1,5 uur) maar ligt nu ook in de wieg en niet meer in de box omdat ik merk dat hij daar beter tot rust komt.

    Voedingen vandaag: 8.00 / 10.00 / 13.00 / 16.00 / ? Ik denk rond etenstijd (19) en dan rond 22/23 uur de laatste voeding.
    Was de afgelopen 3/4 weken: 6.00 / 9.00 / 11.00 / 15.00 / 19.00 / 23.00 (de laatste op ons verzoek)

    Maar hij slaapt nu natuurlijk ook een stuk langer (afgelopen 3 nachten van 22/23 uur tot 7.30/8 uur). Gelukkig heb ik flexibele borsten zullen we maar zeggen :D
     
  15. Wen1975

    Wen1975 Fanatiek lid

    21 nov 2009
    3.619
    0
    36
    .
    Nederland
    @Eyes Voor Jenz werkt de puckababy erg goed, ik hoop dat het voor Finn ook zijn werk doet. Jenz had vandaag ook een jengeldag, wilde gewoon niet slapen. Nu ligt hij gelukkig lekker te slapen.

    @Mimi Sterkte morgen in het zkh, ik hoop dat je er "wijzer" vandaan komt.

    @Marije Fijn te horen dat alles goed gaat en begrijpelijk dat je het druk hebt.

    Jenz krijgt morgen eindelijk zijn 1e prikjes, ben erg benieuwd hoe hij erop gaat reageren. Uhm en eigenlijk ook wel hoe ik er zelf op ga reageren. :)
     
  16. Ink1313

    Ink1313 Actief lid

    20 apr 2010
    300
    0
    16
    NULL
    Nederland
    Ik wil een draagzak kopen voor Britt, zo'n stevige dat ze tegen je buik aanhangt. Iemand tips? En hoelang mogen baby's daar dan in zitten?
     
  17. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Jayden doet het goed op 4 voedingen per dag. Is een stuk vrolijker en slaapt al 4 nachten weer door. Hij is nu wel aan het jengelen. Maar dat is niet zo erg, valt zo wel in slaap.

    Ik ga na aanleiding van mijn droom van afgelopen nacht toch wel contact opnemen met mijn opa. Ik heb over hem gedroomd en heeft mijn ogen doen openen. In mijn droom zag hij er verschrikkelijk uit. Grauw, mager, weinig levenslust. Het was in mijn droom onze eerste ontmoeting, na de dood van mijn oma inmiddels 6 jaar geleden. Hij was blij mij te zien. Ik hield in het begin wat afstand. Er was tenslotte veel gebeurd, waardoor wij zolang geen contact meer hadden. Maar al snel had ook ik hele verhalen en zijn we de tijd wezen inhalen. Kort daarna is hij, in mijn droom, overleden. Toen werd ik wakker door de wekker van Maarten.

    Werd dus een beetje raar wakker en wist niet goed of dit werkelijkheid was of slechts een droom. Nu ik erover na denk moet ik wat met deze droom. Ik worstel zelf al vrij lang met dit probleem. Ik wil contact, maar durf het eerste contact niet te leggen. Mijn opa kan geen contact opnemen met mij, ik ben inmiddels verhuisd. Ik heb wel heel af en toe contact met mijn neefjes, van inmiddels 18 en 15 jaar, wel via Hyves. Hun vinden het ook maar stom dat de familie uit elkaar is gevallen. En het is ook zo. Op dat moment van de breuk was ik zelf erg boos op mijn opa. Hoe kon hij dit doen?! Hoe kon hij sommige dingen zeggen?! Inmiddels ben ik 6 jaar ouder geworden, en wijzer. En snap ik sommige dingen van opa wel. Keur het niet goed, maar begrijp hem enigsinds wel. Ik ben toen ook mijn oma, mijn alles waar ik alles mee kon bespreken, verloren. Had toen zo iets, waarom jij, waarom deze oma? Klinkt hard, zo bedoel ik het niet. Hou veel van mijn andere oma, die gelukkig nog leeft, hoor, maar met deze oma had ik gewoon een betere klik. Deze oma luisterde echt naar je en kwam er later ook nog op terug. Dat mis ik soms bij mijn andere oma. Ze kan wel goed luisteren en nu over Jayden ook advies geven, al is het advies uit jaren '60 het is goed bedoelt en ook lief dat ze het doet, maar mis soms best dat ze op een later tijdstip erop terug komt.
    Back to topic. Ik ben bang dat ook mijn opa komt te overlijden of naar Apeldoorn verhuisd voor ik contact met hem heb gezocht. Hij heeft prostaatkanker. Zijn huis staat in de verkoop bij een Apeldoornse makelaar. En denk daarom dat hij naar Apeldoorn gaat verhuizen. Hoe moet ik hem dan vinden? Weet niet of hij in de telefoongids komt te staan.

    Ik worstel hier al zo lang mee. En na deze droom moet ik er echt iets mee gaan doen. Maar hoe? Zo uit het niets langs gaan? Een brief? Een telefoontje? Maar wat ga ik zeggen? Hoi opa, je bent overgrootopa, ik wil weer contact met je?
     
  18. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Moeilijk sweet.
    Normaal zeggen ze dromen zijn andersom.Moeilijk om de 1e stap te zetten hoor.

    Vannacht is gelukkig goed gegaan nu de dag nog.
     
  19. sweetchocolate

    sweetchocolate Niet meer actief

    Jayden doet het goed op 4 voedingen per dag. Is een stuk vrolijker en slaapt al 4 nachten weer door. Hij is nu wel aan het jengelen. Maar dat is niet zo erg, valt zo wel in slaap.

    Ik ga na aanleiding van mijn droom van afgelopen nacht toch wel contact opnemen met mijn opa. Ik heb over hem gedroomd en heeft mijn ogen doen openen. In mijn droom zag hij er verschrikkelijk uit. Grauw, mager, weinig levenslust. Het was in mijn droom onze eerste ontmoeting, na de dood van mijn oma inmiddels 6 jaar geleden. Hij was blij mij te zien. Ik hield in het begin wat afstand. Er was tenslotte veel gebeurd, waardoor wij zolang geen contact meer hadden. Maar al snel had ook ik hele verhalen en zijn we de tijd wezen inhalen. Kort daarna is hij, in mijn droom, overleden. Toen werd ik wakker door de wekker van Maarten.

    Werd dus een beetje raar wakker en wist niet goed of dit werkelijkheid was of slechts een droom. Nu ik erover na denk moet ik wat met deze droom. Ik worstel zelf al vrij lang met dit probleem. Ik wil contact, maar durf het eerste contact niet te leggen. Mijn opa kan geen contact opnemen met mij, ik ben inmiddels verhuisd. Ik heb wel heel af en toe contact met mijn neefjes, van inmiddels 18 en 15 jaar, wel via Hyves. Hun vinden het ook maar stom dat de familie uit elkaar is gevallen. En het is ook zo. Op dat moment van de breuk was ik zelf erg boos op mijn opa. Hoe kon hij dit doen?! Hoe kon hij sommige dingen zeggen?! Inmiddels ben ik 6 jaar ouder geworden, en wijzer. En snap ik sommige dingen van opa wel. Keur het niet goed, maar begrijp hem enigsinds wel. Ik ben toen ook mijn oma, mijn alles waar ik alles mee kon bespreken, verloren. Had toen zo iets, waarom jij, waarom deze oma? Klinkt hard, zo bedoel ik het niet. Hou veel van mijn andere oma, die gelukkig nog leeft, hoor, maar met deze oma had ik gewoon een betere klik. Deze oma luisterde echt naar je en kwam er later ook nog op terug. Dat mis ik soms bij mijn andere oma. Ze kan wel goed luisteren en nu over Jayden ook advies geven, al is het advies uit jaren '60 het is goed bedoelt en ook lief dat ze het doet, maar mis soms best dat ze op een later tijdstip erop terug komt.
    Back to topic. Ik ben bang dat ook mijn opa komt te overlijden of naar Apeldoorn verhuisd voor ik contact met hem heb gezocht. Hij heeft prostaatkanker. Zijn huis staat in de verkoop bij een Apeldoornse makelaar. En denk daarom dat hij naar Apeldoorn gaat verhuizen. Hoe moet ik hem dan vinden? Weet niet of hij in de telefoongids komt te staan.

    Ik worstel hier al zo lang mee. En na deze droom moet ik er echt iets mee gaan doen. Maar hoe? Zo uit het niets langs gaan? Een brief? Een telefoontje? Maar wat ga ik zeggen? Hoi opa, je bent overgrootopa, ik wil weer contact met je?
     
  20. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ik zou je aanraden en draagzak te kiezen die de heupjes en het ruggetje van de baby ondersteund en voor jezelf prettig is. Als je googled op 'ergonomische draagzak' kom je veel opties tegen. De zakken die je in de winkel koopt zijn veelal niet ergonomisch. Een baby mag daar zo'n 3 uur per dag max inzitten. Voor een ergonimische draagzak geldt die restrictie niet. Zijn al heel veel discussies over geweest op dit topic, misschien even zoeken (bij babyuitzet)
     

Deel Deze Pagina