waterbreuk operatie peuter

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door happy2, 9 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. happy2

    happy2 Lid

    16 apr 2010
    46
    0
    6
    NULL
    NULL
    Mijn zoontje wordt binnenkort geopereerd aan een waterbreuk. Ik zie er heel erg tegen op, ook tegen de narcose. :(

    Wie heeft hier ook ervaring mee? Hoe hebben jullie je kindje voorbereid. Zijn er veel littekens etc. Hoe lang had jullie kindje pijn.

    Bedankt.
     
  2. san68

    san68 Actief lid

    27 feb 2007
    213
    0
    16
    niemand ervaringen? Liesbreuk is vergelijkbaar trouwens in ons geval...
     
  3. Hanneke

    Hanneke VIP lid

    18 jun 2007
    14.893
    275
    83
    Onze roze wolk!


    Huh heb je hier twee accounts?
    Verder hier geen ervaring, maar dit viel me gewoon op.

    Heel veel sterkte en beterschap gewenst voor de kleine, hopelijk valt het allemaal nogal mee.
     
  4. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    ff nieuwschierig wat is een waterbreuk. is dat een belgische term voor liesbreuk?

    ik heb daar alleen ervaring mee met een ouder iemand niet met een kleintje. met narcose wel. wat wil je weten?
     
  5. happy2

    happy2 Lid

    16 apr 2010
    46
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik had nog een account maar die gebruik ik niet meer. (niet zulke leuke herinneringen aan 1e zwangerschap, dus ben opnieuw begonnen) Heb echter op een oude pc ingelogd en daar stond deze ingesteld....

    Ik zou graag meer ervaringen willen horen over operaties en narcoses voor 3 jarigen. Hoe bereid je ze voor, hoe ging het.

    Een waterbreuk is niet hetzelfde als een liesbreuk, maar wordt in ons geval wel ongeveer hetzelfde behandeld...

    bedankt voor jullie reacties alvast, ben erg benieuwd, het is ook erg spannend!
     
  6. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    mijn zoon is tussen zijn 3 en 8 13 keer geopereerd ( aan andere dingen uiteraard). ik heb indertijd een cursus gedaan waarmee ik mee in de ok mocht. je bent er dan bij als ze in slaap geholpen worden en soms kan je ze op schoot nemen ook. dan ga je weg en wacht je buiten de ok. het wisseld ook een ebetje per ziekenhuis. bij ons mag je er weer bij als ze wakker zijn. sommige ziekenhuizen laten er al en ouder bij als ze nog niet wakker zijn.

    het valt me op dat kleintjes relatief weinig last van de narcose hebben. ikzelf ben er strontziek van.

    mijn zoontje huilde wel toen hij wakker werd en dat doen er veel en hij was nog wel suf maar al snel trekt dat bij. sommige gaan even slapen anderen helemaal niet. soms moest hij 1 keer overgeven soms niet. maar gaandeweg de dag kreeg hij al vrij snel weer praatjes en ging spelen.

    ik maakte er van te voren niet al teveel woorden aan vuil dan bouwt de angst zich allen maar op. de dag van de operatie maakte ik hem zo laat mogelijk wakker en dan vertelde ik wat er ging gebeuren.even koorts meten, want met koorts wordt er niks gedaan en kun je ent zo goed meteen thuis blijven. ik had dan zelf al gegeten omdat ik het niet fair vind om iets te eten of te drinken als hij het ook niet mag. ze adviseren om echt iets te eten okal lukt het amper van de zenuwen, want anders hebben ze meer te stellen met mama die flauw valt dan het kleintje zelf.

    de cursus is trouwens met kind dus daar werd hij ookal voorbereid. maar in de praktijk begreep hij er geen snars van eigenlijk.

    ik hoop dat je zo een beetje antwoord hebt op je vragen
     
  7. tanna

    tanna Bekend lid

    26 mei 2008
    685
    0
    0
    Hoi had net een heel bericht getikt loopt pc vast.
    Komt een beetje overeen met wat blup verteld. Mijn dochtertje is 3 jaar en 5 maanden. En is afgelopen woensdag geopereert aan d'r neus amandel en keelamandelen en buisjes. Wij kregen een pre-operatief spreek uur. Waar alles uit werd gelegd en ook via power point foto's van wat er ging gebeuren. Mijn dochter snapte het goed. Ook hadden we een voorlees/kleurboekje mee gekregen.
    Mij werd ook verteld dat het onder narcose gaan heel anders is dan dat je kindje op schoot in slaapvalt. Ik was daar erg blij mee, Michelle ging aan het eind vlak voor ik weg moest spastische bewegingen maken en haar ogen draaide weg. Dit heeft erg veel indruk op me gemaakt. Ook vond ik het vrijheftig op de uitslaapkamer. Ze was echt een beetje in paniek. Helaas is Michelle niet snel opgeknapt na operatie. Ze is nu nog steeds erg ziek. Is dan ook een hele andere operatie.

    heelveel sterkte.
    groetjes Tanna
     
  8. Sensea

    Sensea Niet meer actief

    tanna@ hebben ze je dat niet verteld op de info dat die spastische bewegingen en wegdraaiende ogen standaard zijn en heel normaal? dat is wel slordig want het had jou een hoop ellende bespaard. nu voel jij je rot om iets wat eigenlijk heel normaal is. ze slapen dan trouwens ookal als je dat gerust stelt. bij ons hebben ze dat meteen verteld toen dat dat zou gebeuren.

    wat sneu dat ze niet snel opknapt. ik heb begrepen van mijn schoonzus ( mijn nichtje van 9 moet binnenkort voor de amandelen) dat het 2 weken duurt voordat de pijn weg is en het eten weer normaal gaat. best heftig vind ik eigenlijk, zeker als ze nog zo klein zijn. hopelijk knapt je meisje snel op.
     

Deel Deze Pagina