Ander doel dan de kledingbak?

Discussie in 'De lounge' gestart door k3lly, 15 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. k3lly

    k3lly Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.091
    2
    38
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Heerhugowaard
    Hoi meiden,

    ik heb zojuist mijn kledingkast uitgeruimd en heb 2 vuilniszakken vol kleding die weg kunnen:) Het is niet zo dat de kleding vies/lelijk/kapot is, maar omdat het voor mij allemaal veeeeeeel te groot is geworden.... ;) Ik ben 15 kilo afgevallen en daardoor ook 2 maten kleiner gegaan. Ik had de kleding expres al een jaartje extra bewaard voor het geval dat ik toch weer in mijn oude ritme zal komen. Majah de kast werd nui toch wel erg klein voor al die maten kleding :)
    Nu mijn vraag dus, ik wil dit eigenlijk niet in de kledingbak gooien, maar naar een ander doel doen.... Majah uuuhhh welk doel? Weet hier iemand wat ik hier nog meer mee kan doen? Het gaat hierbij om shirts/spijkerbroeken/linnen broeken etc. Bij de spijker en linnen broeken zitten er zelfs nog een aantal gloednieuwe broeken bij.....

    Iemand tips?
     
  2. MamaMars

    MamaMars Niet meer actief

    Wil je het echt naar een goed doel doen of nog iets aan verdienen? in dat geval marktplaats of een tweedehandskledingwinkel.
    verder even briefjes in de supermarkt in de gaten houden, daar hangen ook vaak inzamelingsacties voor 3ewereldlanden tussen.
     
  3. SupernovA

    SupernovA Fanatiek lid

    27 nov 2010
    1.419
    0
    0
    Zuid Holland
    Je zou het naar de kringloop kunnen brengen. Zelf vind ik alleen dat de kringloop niet echt kringloop prijzen meer hanteren en vaak zoeken medewerkers zelf 'het goede spul' er tussen uit.
    De voedselbank neemt volgens mij ook kleding aan, dan weet je zeker dat jouw kleding komt waar het echt nodig en gewenst is.

    Ik hoop dat je hier wat mee kan. :)
     
  4. Gravid

    Gravid Niet meer actief

    Ik kreeg laatst bij de folders een plastic zak die je kunt vullen met kleding etc. voor het Leger des Heils,..
    Misschien is dat een idee?
     
  5. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    Ik zou inderdaad de voedselbank benaderen, die kennen vaak de gezinnen en samenstelling en dan komt het inderdaad echt goed terecht..
    Of toch via mp ofzo verkopen en dan het geld doneren aan een goed doel:D
     
  6. k3lly

    k3lly Fanatiek lid

    1 feb 2008
    2.091
    2
    38
    Vrouw
    Kraamverzorgende
    Heerhugowaard
    Najah heb er niet echt de puf/zin/tijd voor om alles op marktplaatst te zetten en te verzenden. Ik hoef er ook geen geld mee te verdienen hoor.... Voedselbank is een goede inderdaad!
     
  7. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.294
    477
    83
    near rotterdam
  8. mamamuts

    mamamuts Niet meer actief

  9. MvdW

    MvdW Niet meer actief

    Mijn kleding gaat ook altijd in een kledingbak. Eerder kon je het bij de drogist inleveren en dan werd het verstuurd naar landen die het moeilijk hadden. Geen idee eigenlijk of dit ook het geval is bij zo'n kledingbak.
     
  10. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.554
    3.456
    113
    Hier gaat de kleding die je in kledingbakken doet naar het Leger des Heils. Volgens mij verschilt het nog al naar welke organisatie zoiets gaat, staat op die bakken.
    Toen ik in Den Haag woonde, kreeg je eens per jaar ofzo zo'n zak door de brievenbus die je dan kon vullen met kleding voor een goed doel. Op de dagen dat die zakken op straat mocht zetten, kwamen er echt allemaal mensen op af die die kleding daar gewoon gingen passen of bij hun kinderen aantrokken en zo weer wegliepen.
    De helft was al van straat verdwenen voor ze het konden inzamelen.
     
  11. luckybird

    luckybird Fanatiek lid

    2 sep 2009
    1.274
    0
    0
    NULL
    NULL
    langsbrengen bij daklozenopvang?
     

Deel Deze Pagina